• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronuma laf soktum yazdım bunu dedi!

Konu sahibinin savundukları nerden baksan elimde kalıyor. En sonunda dinden imandan dem vurmuş, hahaha. Artık komik bir yere gitti bu konu. "Kimse kimseye bir şey ikram etmek zorunda değil" diyen birine "zorunda" demiş. E o zaman adama laf çarpacağına "zorla" alsaydın tatlını. Bu neyin açlığıdır yav... O kadar iyi bir şey yaptıysan neyin özrünü diliyorsun mesela, kendi kendiyle çelişiyor. Konu nerden tutsam elimde kalıyor.
Nasıl zorunda ben de anlamadım.
Bugün kızımın okuluna gittim,düzenlenen kurs hakkında konuşmaya.
Dışarıda okul hizmetlileri kiraz yiyormuş,afiyet olsun deyip geçiyordum ki buyurun deyip tabağı uzattılar,nezaketen 1 tane alıp teşekkür ettim.
İkram etmesi gerekmiyordu,etti,beni ikram ettiği ya da etmediği değil,okulda görevini iyi yapıp yapmadığı ilgilendirir, bu okul müdürü olsa da böyle...

Ordayken aşçı demiş getireyimmi diye o da getir demiş ne var bunda.Çok abartmışsınız .Daha küçüksünüz sanırım çocukça davranış
Evet 3 yorum yapmışınız. Acaba hangisinde şahsıma laf edecek dedim. Burada etmişiniz. Komiksiniz gerçekten komiksiniz. Burayı okuyan insana çocukça davranış, küçüksünüz sanırım yazarak birine olan sinirinizi mi çıkartıyosunuz. Çünkü normal bir insan evladı asla karşı tarafı küçük düşüren cümle kurmaz. Yinede yorumlar için teşekkürler

Nasıl zorunda ben de anlamadım.
Bugün kızımın okuluna gittim,düzenlenen kurs hakkında konuşmaya.
Dışarıda okul hizmetlileri kiraz yiyormuş,afiyet olsun deyip geçiyordum ki buyurun deyip tabağı uzattılar,nezaketen 1 tane alıp teşekkür ettim.
İkram etmesi gerekmiyordu,etti,beni ikram ettiği ya da etmediği değil,okulda görevini iyi yapıp yapmadığı ilgilendirir, bu okul müdürü olsa da böyle...
Onlar ikram ederek nezaketli davrandığını düşündüler. Beni yaptıkları iş ilgilendirir dediğinizi bilseler zaten ikram etmezlerdi. Sizinde umrunuzda değilmiş zaten, ama benim umrumda, aramızdaki muhteşem farkta buradan oluşuyor. Bu fark benim için olumlu sizin için olumsuz, dedim ya görüş ayrılığı . Karşılıklı saygı duymak gerekir...
Yorum için teşekkürler.

yersiz bir muhabbet olmuş ,

bizde tatlı yapar getiririz ikram ederiz yersem birşey olurmu falan der takılır bize

ama muhabbet te bir yere kadar saygı herzmaan olmalıdır ,

bu arada önumde tatlı yeseler benım kusmam gelirdi kesin , tatlıyı hişç sevmem çünkü

yersiz bir muhabbet olmuş ,

bizde tatlı yapar getiririz ikram ederiz yersem birşey olurmu falan der takılır bize

ama muhabbet te bir yere kadar saygı herzmaan olmalıdır ,

bu arada önumde tatlı yeseler benım kusmam gelirdi kesin , tatlıyı hişç sevmem çünkü
insan yapısı, görüşü de damak lezzeti de farklı oluyor. Yorum için teşekkürler.

Konu sahibinin savundukları nerden baksan elimde kalıyor. En sonunda dinden imandan dem vurmuş, hahaha. Artık komik bir yere gitti bu konu. "Kimse kimseye bir şey ikram etmek zorunda değil" diyen birine "zorunda" demiş. E o zaman adama laf çarpacağına "zorla" alsaydın tatlını. Bu neyin açlığıdır yav... O kadar iyi bir şey yaptıysan neyin özrünü diliyorsun mesela, kendi kendiyle çelişiyor. Konu nerden tutsam elimde kalıyor.

İnatla neyi savunuyor anlamadım zaten. Kendini haklı gören insan gidip özür dilemez.
Hem haklı görüp hem özür diliyorsa işten çıkarılma korkusudur o. O zaman da burada "ben patron matron demem lafımı söylerim, kralı gelse tanımam" diye diklenmenin anlamı yok.
Zaten sadece "yazdım bunu" demesine takılmış.
Adam "bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi" diye lafını söylemiş, yeterince rencide etmiş. O kısmın farkında bile değil. Nasıl bir tatlı kriziyse artık...

İnatla neyi savunuyor anlamadım zaten. Kendini haklı gören insan gidip özür dilemez.
Hem haklı görüp hem özür diliyorsa işten çıkarılma korkusudur o. O zaman da burada "ben patron matron demem lafımı söylerim, kralı gelse tanımam" diye diklenmenin anlamı yok.
Zaten sadece "yazdım bunu" demesine takılmış.
Adam "bizim işimiz çok ağır danışmada bulunan birinin yaptığı işle patronun yaptığı iş bir değil. Kafamız o kadar dolu ki düşünemedik sana da ikram etmeyi" diye lafını söylemiş, yeterince rencide etmiş. O kısmın farkında bile değil. Nasıl bir tatlı kriziyse artık...
34 sayfadır aynı şeyi söylüyorum inatla, hala neyi savunduğumu anyalamadınız mı ?
Patronumun tavrını yanlış buldum ama diğer personellerin yanında söylediğim cümleye pişman oldum. Bu demek oluyor ki doğruyu söylerim fakat yanlışaı oluştıuracak durum varsa özür dilerim, patronla alakası yok bunun altını çizerim..
Kralı gelse diklenirim demenin anlamı yok diyip çıkarılma korkumun olduğunu düşünüyosunuz. Hangi konuyu savunduğunuzu anlayamadım bir karar verir misiniz ?

kımı hakkım yenıyor mobıng uyguluyorlar maaşım işim tehlıkede der.
kımıde tatlı vermedi onlara ıkram edılenlerı bızle paylaşmıyor der.
ahhh hayat.
kimide bu ikisinin arasındaki farkı anlayıp konuya yorumda bulunur
yorum için teşekkürler.

34 sayfadır aynı şeyi söylüyorum inatla, hala neyi savunduğumu anyalamadınız mı ?
Patronumun tavrını yanlış buldum ama diğer personellerin yanında söylediğim cümleye pişman oldum. Bu demek oluyor ki doğruyu söylerim fakat yanlışaı oluştıuracak durum varsa özür dilerim, patronla alakası yok bunun altını çizerim..
Kralı gelse diklenirim demenin anlamı yok diyip çıkarılma korkumun olduğunu düşünüyosunuz. Hangi konuyu savunduğunuzu anlayamadım bir karar verir misiniz ?

Neye karar vereyim? Söylediğim şeyde bir çelişki yok ki.
Diyorum ki ya hatalı olduğunuzu anladığınız için özür dilediniz ama burada "hatalıyım, çocukça davrandım" demek zor geliyor ya da hatalı olduğunuzu hala anlamadınız ama patronun "yazdım bunu" demesinden korktunuz ve korkudan özür dilediniz.
İki durumda da burada canla başla kendinizi savunmanız anlamsız kalıyor.

Biz burada patronun tavrını değil, sizinkini konuşuyoruz sonuçta. "Patronuma laf soktum" diye başlık atmışsınız ya hani.
Diyoruz ki nezaket konusunda doğru ya da yanlış olmaz. Adı üzerinde inceliktir bu.
Adam masanızda yiyerek ayılık etmiş olabilir ama bu kadar. Olaya aşçıyla yaptığınız dedikoduları dahil ettiniz, gelen hediyeleri bize vermiyor diye inatla kendinizi savundunuz. Şirkette makarna çıkınca dışarıda yemesi bile olay olmuş. İnanın dışarıdan çok itici görünüyor.

Kimseye incelik öğretmek sizin üzerinize vazife değil. Kimse sizin ananız babanız da değil, sizinle bir şey paylaşmak zorunda değil. Ve insanların içinde başka bir insana laf sokmak, rencide etmeye, terbiye etmeye çalışmak açıksözlülük ya da hak aramak değil.

Buradan bakınca 35 sayfadır neyi savunduğunuzun anlaşılmaması çok normal. Ama sizin bu kadar kişinin inatla anlatmaya çalıştığı şeyi anlamak istememeniz garip.
İşinize bakın, maaşınızı alın, sigortanızı arada kontrol edin, tatlınızı da evde yiyin. Bu kadar basit.

Neye karar vereyim? Söylediğim şeyde bir çelişki yok ki.
Diyorum ki ya hatalı olduğunuzu anladığınız için özür dilediniz ama burada "hatalıyım, çocukça davrandım" demek zor geliyor ya da hatalı olduğunuzu hala anlamadınız ama patronun "yazdım bunu" demesinden korktunuz ve korkudan özür dilediniz.
İki durumda da burada canla başla kendinizi savunmanız anlamsız kalıyor.

Biz burada patronun tavrını değil, sizinkini konuşuyoruz sonuçta. "Patronuma laf soktum" diye başlık atmışsınız ya hani.
Diyoruz ki nezaket konusunda doğru ya da yanlış olmaz. Adı üzerinde inceliktir bu.
Adam masanızda yiyerek ayılık etmiş olabilir ama bu kadar. Olaya aşçıyla yaptığınız dedikoduları dahil ettiniz, gelen hediyeleri bize vermiyor diye inatla kendinizi savundunuz. Şirkette makarna çıkınca dışarıda yemesi bile olay olmuş. İnanın dışarıdan çok itici görünüyor.

Kimseye incelik öğretmek sizin üzerinize vazife değil. Kimse sizin ananız babanız da değil, sizinle bir şey paylaşmak zorunda değil. Ve insanların içinde başka bir insana laf sokmak, rencide etmeye, terbiye etmeye çalışmak açıksözlülük ya da hak aramak değil.

Buradan bakınca 35 sayfadır neyi savunduğunuzun anlaşılmaması çok normal. Ama sizin bu kadar kişinin inatla anlatmaya çalıştığı şeyi anlamak istememeniz garip.
İşinize bakın, maaşınızı alın, sigortanızı arada kontrol edin, tatlınızı da evde yiyin. Bu kadar basit.

Kimseye incelik öğretmek sizin üzerinize vazife değil diyip, İşinize bakın, maaşınızı alın, sigortanızı arada kontrol edin, tatlınızı da evde yiyin diyerek vazifelenmek... Muhteşemsiniz :halay: neyse cımbızla laf seçmiyorum. Ama şu da bir gerçek ki ben işsizlikten korktuğum için değil insan içinde laf soktuğum için pişmanlık duydum, ve yaptığım çocukluk değildi sadece tavrımı belli etmek istedim, ortamı uygun değildi.
yorum için teşekkürler, görüşlerimiz uyuşmuyor saygı duymayı tercih ediyorum.

hanımefendi , herkes herkese bir şey ikram etmek zorunda. 31 sayfa oldu hala bu lafımın arkasındayım siz yorum yapmaya devam da etseniz yine arkasında olacağım. Çünkü Kuran var çünkü kimliğimde islam yazıyor, çünkü Peygamberim (sav) güzel ahlakı paylaşmaktır...
Benim patronum İslama inanmasa zoruma gitmez adamın inancı bu derim laf çarpmam.
ha benim laf çarpmam islama yakışır mı asla bu yüzden özür diledim. helallik istedim. bundan sonra insanlara karşı incitmeden açık sözlülüğümü (PATAVATSIZLIK DEĞİL AÇIKSÖZLÜLÜK ) belli ederim, buradaki arkadaşlar da bana kibar yorumlarıyla yardımcı oldular teşekkür ederim. Yanlışlarımı düzelttim. Ama tekrar söylüyorum ikram konusu görüş ve inanış ayrılığıdır.Bu konu üzerinde benimle tartışır gibi yorumlaşmayın rica ediyorum lütfen.

Güzel ahlak iyidir hoştur da paylaşmak farz mi?
Velev ki farz belki adamın canı günaha girmek istedi.
Müslüman olmakla ne alakasi var konunun allah askina..
Konu sizin patavatsizliginiz.
Hatta hadsiz beklentileriniz ve eleştirileriniz.

Yemekte et varsa yiyor yoksa yemeğe gelmiyor diye bir şey okudum hala guluyorum.
Adam sizi etle besleyecegine dair sozlesme mi yapti?
Siz dışarı yemeğe gitseniz patronu çağırıyor musunuz? Size ne adamın yemeğe gelip gelmemesinden.
cidden had bilmek önemli.

Güzel ahlak iyidir hoştur da paylaşmak farz mi?
Velev ki farz belki adamın canı günaha girmek istedi.
Müslüman olmakla ne alakasi var konunun allah askina..
Konu sizin patavatsizliginiz.
Hatta hadsiz beklentileriniz ve eleştirileriniz.

Yemekte et varsa yiyor yoksa yemeğe gelmiyor diye bir şey okudum hala guluyorum.
Adam sizi etle besleyecegine dair sozlesme mi yapti?
Siz dışarı yemeğe gitseniz patronu çağırıyor musunuz? Size ne adamın yemeğe gelip gelmemesinden.
cidden had bilmek önemli.
  • Velev ki değil , bariz paylaşmak farzdır, bakınız kurban bayramında etin belli başlı kısmını paylaşmak "ZORUNDA " olduğumuz gibi.
  • Adamın günahı sevabı değil konu, lütfen tam okuyunuz nezaketen ikram etmesi gerekirdi, günaha girdi ay cehennemde yanacak demedim. Bu konuda ısrarcıyım çünkü benim dinim islam demek istedim. Patronun günahı değil konu altını çizerim.
  • Adam beni etle beslemedi lanetler olsun bugün makarna yedik de demedim, kendileri sadece et yemeklerine gelirler dedim ,onların nasıl bir yapıda insan olduklarını belirtmekti amacım, bununda altını ehemmiyetle çizerim.
  • Patron dışarda yerken ne zaman beni çağırmış da ben onu çağırcam, Allahım konu nerelere geliyor.
  • Konu benim patavatsızlığım değil AÇIKSÖZLÜLÜĞÜM . Ve insan içinde söylenmemesi gerekirdi farkına varıp özür dileyecek erdem olduğuna göre, had'de var bilginize...
  • Hadsiz beklenti değil NEZAKET KURALI
  • Ve evet gerçekten had bilmek çok önemli karşılıklı bu konuda hem fikiriz.
yorum için teşekkürler...

Patron macır mı?:)
Benimkiler öyle de,
Aynen bi tatlı vs gelsin köse bucak saklanır.
bizim önümüzde bisküvi görsünler,gelır ggecer yer,sormaz bile,
Aman yazarsa yazsın
İnsan olsun o da az.
Benim hem anne,
hem baba tarafım Bulgaristan muhaciri.
Açıkcası bir ırkı,kavmi,topluluğu olumsuz etiketleyen ve aşağılayan her yorum beni rahatsız eder.
Bu yorum kökenimin muhacir olması nedeniyle beni daha çok rahatsız etti ve üzüldüm.

Cimrilik,paylaşmama bir ırka has tutum mudur?
Bununla ilgili alandaki araştırmalara bakmak lazım,ezbere konuşmak istemem.
Benim geniş ailemde cömert ve verici insanlar olduğu gibi cimriler de var.

Bununla birlikte tüm malvarlığını sınırın diğer tarafında bırakıp,anavatanda tekrar hayata tutunmaya çalışan muhacirlerin tutumlu veya cimri olması da hoşgörülmese de anlaşılabilir bir durum diye düşünüyorum.

• Velev ki değil , bariz paylaşmak farzdır, bakınız kurban bayramında etin belli başlı kısmını paylaşmak "ZORUNDA " olduğumuz gibi.
  • Adamın günahı sevabı değil konu, lütfen tam okuyunuz nezaketen ikram etmesi gerekirdi, günaha girdi ay cehennemde yanacak demedim. Bu konuda ısrarcıyım çünkü benim dinim islam demek istedim. Patronun günahı değil konu altını çizerim.
  • Adam beni etle beslemedi lanetler olsun bugün makarna yedik de demedim, kendileri sadece et yemeklerine gelirler dedim ,onların nasıl bir yapıda insan olduklarını belirtmekti amacım, bununda altını ehemmiyetle çizerim.
  • Patron dışarda yerken ne zaman beni çağırmış da ben onu çağırcam, Allahım konu nerelere geliyor.
  • Konu benim patavatsızlığım değil AÇIKSÖZLÜLÜĞÜM . Ve insan içinde söylenmemesi gerekirdi farkına varıp özür dileyecek erdem olduğuna göre, had'de var bilginize...
  • Hadsiz beklenti değil NEZAKET KURALI
  • Ve evet gerçekten had bilmek çok önemli karşılıklı bu konuda hem fikiriz.
yorum için teşekkürler...

Ablacigim kurbanla ne alakası var.
Müslümanım diyip kurban kesmeyen de var oruç tutmayan da. Bize ne.
Bunun sizin veya bir baskasinin dini ile ne alakası var?
Konu neden buray gelsin ki?
Herkes nazik olmak zorunda mi? Paylaşmıyor adam.
Nezaket sahibi değil.
Bunu da mı farz diyip dayatacaksiniz?
Adamın çöplerinden çıkanlara varana kadar bilgi sahibisiniz.
Insaf.
Açıksözlülük değil bu. Adam böyle her şeyinde gözünüz olduğunu bilse yanında tutar mı acaba sizi..
Adamın yediği içtiğinin hesabini yapıyorsunuz resmen.
Madem o kadar nezaket biliyorsunuz,
Madem o kadar muslumansiniz
Bir başkası ile adamın çöpünü çekiştirmek sizi nereye koyar bir düşünün.

Benim hem anne,
hem baba tarafım Bulgaristan muhaciri.
Açıkcası bir ırkı,kavmi,topluluğu olumsuz etiketleyen ve aşağılayan her yorum beni rahatsız eder.
Bu yorum kökenimin muhacir olması nedeniyle beni daha çok rahatsız etti ve üzüldüm.

Cimrilik,paylaşmama bir ırka has tutum mudur?
Bununla ilgili alandaki araştırmalara bakmak lazım,ezbere konuşmak istemem.
Benim geniş ailemde cömert ve verici insanlar olduğu gibi cimriler de var.

Bununla birlikte tüm malvarlığını sınırın diğer tarafında bırakıp,anavatanda tekrar hayata tutunmaya çalışan muhacirlerin tutumlu veya cimri olması da hoşgörülmese de anlaşılabilir bir durum diye düşünüyorum.
ben muhacir dediğini bile anlamadım macir yazınca üstünden atladım o_O

Kimseye incelik öğretmek sizin üzerinize vazife değil diyip, İşinize bakın, maaşınızı alın, sigortanızı arada kontrol edin, tatlınızı da evde yiyin diyerek vazifelenmek... Muhteşemsiniz :halay: neyse cımbızla laf seçmiyorum. Ama şu da bir gerçek ki ben işsizlikten korktuğum için değil insan içinde laf soktuğum için pişmanlık duydum, ve yaptığım çocukluk değildi sadece tavrımı belli etmek istedim, ortamı uygun değildi.
yorum için teşekkürler, görüşlerimiz uyuşmuyor saygı duymayı tercih ediyorum.

Konu açıp fikir sorduğunuz, başkasına verdiğim cevabı alıntılayıp soru sorduğunuz için vazife çıkarmış olabilir miyim acaba?
Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmedim değil mi? :KK51:

Neyse siz bildiğiniz gibi devam edin.
Bir gün anlarsınız nasılsa bu kadar insanın ne anlatmaya çalıştığını.

Back