Bir arkadaş avukat filan demiş, çok mantıklı. Hatta bu kişiyi susturmak için kenara çekip avukat ve mahkeme uyarısı yapmak bile yetebilir diye düşünüyorum.
Sizin şu an yaptıklarınızı çok yanlış buldum. Patron açısından bakıyorum. Habire bana gelip birbirini çekiştiren iki çalışan. Biri birinin hamileliğine laf eder, öbürü diğerinin iznine laf eder... İnanın bu hareketlerinizin o şikayet ettiğiniz kadından farkı yok. Patronunuzun "ya kadın haklı, ne çok izin kullanıyor bu filanca" diye düşünüp o kadının hanesine eksi puan yazacağınızı mı düşünüyorsunuz? Hayır tam tersi, gördüğünüz gibi kadını size karşı savunmaya geçiyor. Patronunuz sizi susturmaya çalışıyor yani. Hoşlanmıyor bu durumdan. İkinizden de illallah etmiştir, ben size söyleyeyim. İkinizin de davranışları profesyonel değil. Birbirinizin özel hayatı üzerinden patrona dedikodu yapıp birbirinizi karalayıp duruyorsunuz. Kendinizi savunacam diye kendinizi düşürüyorsunuz patronunuzun gözünde. Ne gerek var? Gidersiniz temiz temiz o kadının hareketlerinin yanlış ve hatta yasadışı olduğunu, devam ederse hakkınızı yasal yoldan arayacağınızı söylersiniz, gerisi onlara kalmış. Bir ağırlığınız, ciddiyetiniz olur. Sizin şu an yaptığınız yüz göz olmak, size dezavantaj olarak geri döner. Bence iş yerinde laflarınızı ve hareketlerinizi düşünerek atın.