• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patronu dolduran kız

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
78
Herkese iyi geceler kızlar beni uyku tutmadı derdimi yazayım içime atmaktansa dedim.Biliyorsunuz benim hamilelik durumum hiç hesapta yoktu hatta konu açmıştım korkuyorum nasıl alışıcam vs diye.Asıl derdime gelecek olursak,şimdi ben işim için 2 yıllığına yurtdışına gidecektim çok iyi bi fırsat olacaktı eşim de yüksek lisans yapacaktı bitince beraber dönecektik.Lakin hamilelik hiç hesapta yoktu haliyle tüm planları iptal etmek zorunda kaldık eşimle.Ertesi hafta dedi ki boşver niye iptal ediyoruz alırız bebeğimizi gideriz 2 yıldan bişey olmaz idare ederiz bi şekilde dedi.
Sonra iş yerindeki bi arkadaşıma hamile olduğumu açıkladım, tüm şirket duymuş sağolsun insan biraz çenesini tutardı sinir oldum neyse.Patron şaşırdı aaa şimdi sen nası gidiceksin gidemezsin ki yerine birini aricaz napalım deyince ben atıldım yok yok gitmek istiyoruz biz eşimle her şeyi ayarladık ben çalışcam eşim çocuğa bakıcak hem gidene kadar çocuk 5-6 aylık olur kendini toparlar dedim.Bi kız var çalışan,başından beri benim bu işimde gözü vardı.Aynı pozisyonda çalışan herkesin istediği bi fırsat tabi ki gözü olcak ama bu kız çok yaman bişey. Bekar kendisi,tuvalette orda burda sürekli ya evli brklı kadın ne işi var oralarda,biz bekar çalışanların hakkını yiyo diyomuş.Yemeğe hangi çalışanla çıksa atıp tutuyomuş böyle ben hakediyodum aslında ama neyse diye.
Daha kötüsü gitmiş patrona bi gün işte x bey burcuyu severim bilirsiniz ama şimdi hamile hamile işe kendini veremicek yazık diyomuş yurtdışına gidip emzirdiği bebekle nasıl çalışck dikkati dağılcak iş verimi düşcek diyomuş.Kız resmen beni ekarte etmeye çalışıyo deli olcam.Patron bu konuda düşünüyomuş ben de gittim geçen gün laf lafı açtı ben işimi seviyorum işimi iyi de yapıyorum hamileliğimin de çocuğumun da olumsuz bi etkisi olmicak tam tersi bütün bunların arasında bu sorumluluğu alıp gidicem ben kendime güvenmesem bu yola çıkmam falan dedim.
Korkuyorum ya bu kız eninde sonunda x beyi ikna ederse?Bu fırsatı elimden almak için her şeyi yapıyo çok açıkgözlü yaman bi kız böyle sinsi bişey.Herkesin aklına hamileyim diye verimimin düşeceğini doğum izni vs derken işe eskisi gibi adapte olamayacağımı sokmaya çalışıyomuş. Yüzleşiyim mi bu kızla napayım ben şimdi?

Böyleleri her işyerinde mutlaka oluyor, düşman başına ya. Fesat çalışan kadar tehlikeli bir şey yok yemin ediyorum bunların dillerinin ayarı da yok ki. Artık bundan sonra size düşen işinize sıkıca sarılıp hakkıyla yapmak, patronunuza iyi bir çalışan olduğunuzu kanıtlamak. Bebeğiniz de hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın.

Hamilelik ilk etapta kimseye soylenmemeli bence.Siz de yasayarak ogrenmissiniz...
Ama 3 ay 1 haftalık hamileyim artık nereye kadar saklayabilirdim.zaten acayip ince ve minyon bişeyim göbeğim potluk yaptı.bişey yiyip içemediğimi görüyolar bariz belli.olan oldu bir de kızın yayacağını düşünmedim hiç.

Ben olsam iyi bir avukatla konuşurdum. Hamile olduğunuz için ayrımcılık yapamazlar. Yasalara aykırı. O kadının yaptığı da yasalara aykırı. Hakkınızda resmen iftira üretmiş, hem de daha olmamış bir konuda. Ben olsam hiç kendim muhatap olmaz iyi bir avukat aracılığıyla bir yazı göndertirdim. Müvekkilim hakkında bunları bunları yapmışsınız, bu şu sayılı kanunun şu bentine göre suç teşkil ediyor. Bir daha tekrarlanması halinde tüm yasal yollara başvurulacağını beyan ediyoruz diye. İşte de nötr ve mesafeli davranırdım. Avukat halletsin ben niye sinirimi bozacağım. Konu hakkında da konuşmazdım, yargıya intikal edebilir, konuşmayacağım, avukatımla konuşun derdim.

Olmazsa avukat yazı göndermeden önce yöneticinizde de görüşebilirsiniz. O kişiye avukattan yazı göndereceğim haberiniz olsun veya siz ne dersiniz vs diye.

Ama bu arada yöneticinizle aranız hiç bozulmasın. Her fırsatta gidip iyi ilişkiler kurun, ne kadar başarılı olacağınızı, yeni çocuk doğurmuş olacak olsanız bile şu şu lu sebeplerden iyi adayın yine de siz olduğunuz için kendinize tamamen güvendiğinizi söyleyin.

Ben olsam "zaten hamile diye ayırım yapmak kanunlara da aykırı. O yüzden sizin böyle bir şey yapacağınızı asla tahmin etmedim zaten" vs de derdim ama sizin ortamınızı tanımıyorum, yöneticimiz nasıl biri bilmiyorum. Ters de tepebilir, dikkat etmek lazım. Aynı şekilde, o kıza avukat aracılığıyla yazı göndermek de yöneticide ters etki yapmaz diyorsanız yapın.

Geçmiş olsun. Bebek için de şimdiden tebrikler.

Böyleleri her işyerinde mutlaka oluyor, düşman başına ya. Fesat çalışan kadar tehlikeli bir şey yok yemin ediyorum bunların dillerinin ayarı da yok ki. Artık bundan sonra size düşen işinize sıkıca sarılıp hakkıyla yapmak, patronunuza iyi bir çalışan olduğunuzu kanıtlamak. Bebeğiniz de hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın.
kesinlikle.böyle insanlardan kaçınılmıyo maalesef.bende onu planlıyorum ne kadar bitkin olsam da işime sıkı sıkı sarıldım çalışıyorum.teşekkür ederim..

Ben olsam iyi bir avukatla konuşurdum. Hamile olduğunuz için ayrımcılık yapamazlar. Yasalara aykırı. O kadının yaptığı da yasalara aykırı. Hakkınızda resmen iftira üretmiş, hem de daha olmamış bir konuda. Ben olsam hiç kendim muhatap olmaz iyi bir avukat aracılığıyla bir yazı göndertirdim. Müvekkilim hakkında bunları bunları yapmışsınız, bu şu sayılı kanunun şu bentine göre suç teşkil ediyor. Bir daha tekrarlanması halinde tüm yasal yollara başvurulacağını beyan ediyoruz diye. İşte de nötr ve mesafeli davranırdım. Avukat halletsin ben niye sinirimi bozacağım. Konu hakkında da konuşmazdım, yargıya intikal edebilir, konuşmayacağım, avukatımla konuşun derdim.

Olmazsa avukat yazı göndermeden önce yöneticinizde de görüşebilirsiniz. O kişiye avukattan yazı göndereceğim haberiniz olsun veya siz ne dersiniz vs diye.

Ama bu arada yöneticinizle aranız hiç bozulmasın. Her fırsatta gidip iyi ilişkiler kurun, ne kadar başarılı olacağınızı, yeni çocuk doğurmuş olacak olsanız bile şu şu lu sebeplerden iyi adayın yine de siz olduğunuz için kendinize tamamen güvendiğinizi söyleyin.

Ben olsam "zaten hamile diye ayırım yapmak kanunlara da aykırı. O yüzden sizin böyle bir şey yapacağınızı asla tahmin etmedim zaten" vs de derdim ama sizin ortamınızı tanımıyorum, yöneticimiz nasıl biri bilmiyorum. Ters de tepebilir, dikkat etmek lazım. Aynı şekilde, o kıza avukat aracılığıyla yazı göndermek de yöneticide ters etki yapmaz diyorsanız yapın.

Geçmiş olsun. Bebek için de şimdiden tebrikler.
teşekkür ederim.sanırım böyle bişey yapmak zorunda kalabilirim.son cümleyi söylersem biraz ters tepebilir ama kız uğraşmayı bırakmazsa gidip konuşucam patrona bu avukat işini anlatıcam.iş verimimde bi düşüş olduğnu düşünmüyorum. ayrıca o kız gibi zırt pırt izin kullanıp durmuyorum.eğer üstüme gelmeye devam ederse ben de onun eksiklerini yaymayı patronu doldurmayı düşünüyodm ama bu avukat aracılığı çok iyi oldu.eşimin avukatıyla bi görüşücem çok sağolun.

Dimi aricam tabi.bi de is ahlaki acisindan etik degil bu yaptiklari soyledikleri ayip ayip hic utanmıyo da.bunu da yazdim bi kenara boyle birini benim yerime gonderemezler nasi kabul ederim.

Dimi aricam tabi.bi de is ahlaki acisindan etik degil bu yaptiklari soyledikleri ayip ayip hic utanmıyo da.bunu da yazdim bi kenara boyle birini benim yerime gonderemezler nasi kabul ederim.

hakkını yedirme sen hamile kalmaktan korkan çalışan kadınlar var kariyerini engelledikleri için.hakkını yedirmeye yedirmeye patronlarda artık çalışanın hakkını başkasına yedirmemeyi öğrenirler..

hakkını yedirme sen hamile kalmaktan korkan çalışan kadınlar var kariyerini engelledikleri için.hakkını yedirmeye yedirmeye patronlarda artık çalışanın hakkını başkasına yedirmemeyi öğrenirler..
bin tane vitamin alıyorum enerjik kalabilmek için tüm sosyal hayatımı sildim attım şu anda sadece işim hamileliğim ve eşim var benim için.

Ben işe gidince eşim sağacağım sütü verecek,bakacak çocuğa babası değil mi?
Çok zor bir süreç seni bekliyor , eşin bakarım diyor ama bizim türk erkekleri, yapsa bile sen mutmain olmayabilirsin ne bileyim istisna olur umarım eşin.Kariyer tabiki yap ama bi gerizekali yuzunden de gereksiz hırslara girip yorma kendini.anlatamadim pek ne demek istediğimi ama anlarsın umarim.Kimsenin gazına gelme sen bebişine odaklan.

Çok zor bir süreç seni bekliyor , eşin bakarım diyor ama bizim türk erkekleri, yapsa bile sen mutmain olmayabilirsin ne bileyim istisna olur umarım eşin.Kariyer tabiki yap ama bi gerizekali yuzunden de gereksiz hırslara girip yorma kendini.anlatamadim pek ne demek istediğimi ama anlarsın umarim.Kimsenin gazına gelme sen bebişine odaklan.
haklısın zor olcak.yani bakmak zorunda yurtdışında bakmama gibi bi lüksü yok.normalde bu iş fırsatı zaten benimdi, elimden almaya kalkıyo ona kızıyorum yani.Allaha şükür çocuk konusunda benden bin kat hevesli,daha geçen gitmiş bebek bezi bile almış 6 aylık almış ama neyse..zaten seneye eylülde yurtdışında olucaz o zamana kadar bebek 5-6 aylık olcak yani kritik sürede ben yanında olcam.işimden de vazgeçemem maalesef hepimiz biraz fedakarlık yapmak zorundayız yani çok uzun olmicak çalışma saatlerim bebeğin öğle uykusunu çıkarınca günde 5-6 saat falan olmicam.

Bu kız bu şekilde kürerse sizi yerinizden eder.

Bence kontratak yapmalısınız. Kızın izin aldığı orda olmadığı bir günde "X yine mi izinli bu ay .... gün izin yaptı çalışmaktan çok geziyor mu ne hahahsaaahh" diyin mesela.

Olmadı avukata başvurun.

haklısın zor olcak.yani bakmak zorunda yurtdışında bakmama gibi bi lüksü yok.normalde bu iş fırsatı zaten benimdi, elimden almaya kalkıyo ona kızıyorum yani.Allaha şükür çocuk konusunda benden bin kat hevesli,daha geçen gitmiş bebek bezi bile almış 6 aylık almış ama neyse..zaten seneye eylülde yurtdışında olucaz o zamana kadar bebek 5-6 aylık olcak yani kritik sürede ben yanında olcam.işimden de vazgeçemem maalesef hepimiz biraz fedakarlık yapmak zorundayız yani çok uzun olmicak çalışma saatlerim bebeğin öğle uykusunu çıkarınca günde 5-6 saat falan olmicam.
Şimdi daha makul gözüktü anlatınca.

Bana izah ettiğin gibi insanların algısını oluşturman gerek , yoksa başka bahane bulabilirler.

Bu kız bu şekilde kürerse sizi yerinizden eder.

Bence kontratak yapmalısınız. Kızın izin aldığı orda olmadığı bir günde "X yine mi izinli bu ay .... gün izin yaptı çalışmaktan çok geziyor mu ne hahahsaaahh" diyin mesela.

Olmadı avukata başvurun.
Bilin bakalım cuma günü için kim izin almış..resmi tatil ya çarşamba perşembe,izin alıp birleştirmiş.ben de bugün patron duyarken ''şu işi y'nin yapması lazım,gelince söyler misiniz cuma günü gelirken getirsin'' dedim.elemanın biri ''izin aldı o gün için'' dedi.bende 'biz üniversitede birleştirir tatil günü yapardık ama neyse ben yapar getirirm cuma'' dedim ve patron duydu.

Bana izah ettiğin gibi insanların algısını oluşturman gerek , yoksa başka bahane bulabilirler.
patronla uzun uzun konuştum zaten ama kız pes etmek bilmiyor.bugün sürekli izin alıp durduğunu ima ettim.kızın arkadaşı ama işini aksatmıyo evden yapıyo yetiştiriyo dedi.ben de madem işler evden yapılcak niye ofise geliyoruz.hepimiz izin alıp evden çalışalım koltuğa yayılarak ben hamileliğimi bahane edip dk başı izin alıyo muyum dedim.

Back