• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et Yemekleri Patlıcanlı Tepsi Kebabı - Torku Ayçiçek Yağı Sponsorluğunda

s i d e l y a

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
6.202
26.758
548
0Gjly9.webp

Merhaaabaa:KK24:
Uzun zamandır takip ediyorum yarışmaları fakat her defasında katılsam mı katılmasam mı kararsızlığına düşüyorum. Bu defa ben de bu heyecanı yaşamak istedim. Ve katılıyorum :-)
Siftahı da ben yapıyorum galiba hadi bereketli olsun..
Ma5oBM.webp

Patlıcanlı Tepsi Kebabı

700 Gr kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
3 adet küçük patlıcan
1 yk biber salçası
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için Domates , biber

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. En az 20 dk tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı çıksın.

2EmnlL.webp

Patlıcanlarımız suda beklerken biz de köfte harcımızı birleştiriyoruz. Ezilmiş sarımsak , soğan , baharatlar ve kıymayı güzelce yoğuruyoruz. Hazırlanan köftemizi şöyle bir kenara koyup patlıcanları kızartma işlemine geçiyoruz.

a1JdZd.webp

Kızaran patlıcanlarımızı fırın kabımıza tek sıra halinde diziyoruz. Üzerine köfte harcımızı patlıcanları tamamen kapatacak şekilde yayıyoruz. Tekrar patlıcanları dizip kalan harcımızı da en üste yayarak iyice bastırdıktan sonra istediğimiz şekilde dilimliyoruz. Ve 200 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
PO4nLN.webp

3pBvXA.webp

Yemeğimiz firindayken 1 su bardağı kaynamış su ile 1 yemek kaşığı biber salçamızı karıştırıp sos haline getiyoruz. Kızaran yemeğimizin üzerine sos ve domates biber dizerek tekrar fırına veriyoruz. Bir 15 dakika daha pişiriyoruz.
Ve et yemeğimiz hazır. Patates püresi eşliğinde harika oluyor. Ama tercihen pirinç ya da bulgur pilavıyla da deneyebilirsiniz. Deneyip tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çok çok lezzetli bir yemek.
zJv3vj.webp

AyQL0B.webp

AyQL0B.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2042163
Merhaaabaa:KK24:
Uzun zamandır takip ediyorum yarışmaları fakat her defasında katılsam mı katılmasam mı kararsızlığına düşüyorum. Bu defa ben de bu heyecanı yaşamak istedim. Ve katılıyorum :-)
Siftahı da ben yapıyorum galiba hadi bereketli olsun..
Eki Görüntüle 2042169
Patlıcanlı Tepsi Kebabı

700 Gr kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
3 adet küçük patlıcan
1 yk biber salçası
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için Domates , biber

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. En az 20 dk tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı çıksın.

Eki Görüntüle 2042170
Patlıcanlarımız suda beklerken biz de köfte harcımızı birleştiriyoruz. Ezilmiş sarımsak , soğan , baharatlar ve kıymayı güzelce yoğuruyoruz. Hazırlanan köftemizi şöyle bir kenara koyup patlıcanları kızartma işlemine geçiyoruz.

Eki Görüntüle 2042171
Kızaran patlıcanlarımızı fırın kabımıza tek sıra halinde diziyoruz. Üzerine köfte harcımızı patlıcanları tamamen kapatacak şekilde yayıyoruz. Tekrar patlıcanları dizip kalan harcımızı da en üste yayarak iyice bastırdıktan sonra istediğimiz şekilde dilimliyoruz. Ve 200 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 2042164

Eki Görüntüle 2042166

Yemeğimiz firindayken 1 su bardağı kaynamış su ile 1 yemek kaşığı biber salçamızı karıştırıp sos haline getiyoruz. Kızaran yemeğimizin üzerine sos ve domates biber dizerek tekrar fırına veriyoruz. Bir 15 dakika daha pişiriyoruz.
Ve et yemeğimiz hazır. Patates püresi eşliğinde harika oluyor. Ama tercihen pirinç ya da bulgur pilavıyla da deneyebilirsiniz. Deneyip tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çok çok lezzetli bir yemek. Eki Görüntüle 2042165

Eki Görüntüle 2042168

AyQL0B.jpg
Ellerine sağlık dostluk kazansın

Back
X