Patlamak üzereyim!

50.000 bana vermez babam ama gider çalışan ve kenarda 30.000 tl olan kardeşime marka ayakkabı alır :)
Arabamı alıp, satayım yeterli benim için

Araba lazım diyip alın geri getirecekmiş gibi ama geri vermeyin,sorarlarsa sattım deyin gerekiyorsa zaten satacaksınız yalan değil.
Bir süre borca girmeyin,tamam barınma önemli bir ihtiyaç ama ruh sağlığınız inanın daha önemli. Bir süre askıya alın,kendiniz için birşeyler yapın,kafanız rahatlasın sonra ev konusunu değerlendirirsiniz.

doğru...
verince de kötü vermeyince de kötüsünüz madem; vermeyin kötü olun.
düğündeki takılar sizde değil mi

Evet takılar bende, hesap kitap her şey bende. Eşim kartları artık kullanamıyor bile.
Kv, kp ne yaptılar ki takılarımı alacaklar. Savaş çıkar ortada

Pazar günü düğün var, şimdiden kara kara düşünüyorum. Alsam olmuyor, almasam oda olmuyor arada kaldım.
Kendimi 70 yaşında hissediyorum

Canım bak cok normal. Ben senin duruna düşmemek için nasıl dıyım akıllılık yaptım. Ama ailem destekti hersey maddiyatta degıl. Bak ben ilk evlendim ogrencı evimiz vardı orda 6 ay oturduk. 3 ay sonra evlendikten ev aldık. Ben tum altınlarımı bozdum. Takı setı almadım onun tutarında altın aldım ekstra. Benım vardı gelınlıgun ustune olacak. Sonra paralar lıralar bilezikler derken 50 bin pesınat cıktı. 6 yıllıkta kredi ile aldık evı cok sukur. Sonra 3 ay ev teslim edilene kadar bız esya aldık o sırada tabıkı birikim yaptık. Zaten tapu cam balkon kombi 10 bın. Yanı 60 bın yakıt cıktı. Bızde herseyı mızı ikimiz yaptık. Cok sukur. Sonra esyaları almaya basladık.ama arastirdik cok luks de degıl ama cok sukur. Daha iyisini alabilirdik ama elimizdeki para biterdi. Hep nakit aldık ama 2 ay bekle beyaz esya 2 ay gectı mobilya oyle yanı.

Kardeşim ben 2013 yılında evlendim annem babam maddi imkanları yoktu yardım edemediler, eşimin ailesi tamam imkanları iyi olmasada yardım edebilirlerdi, en azından kredi çekebilirlerdi. Neyse şimdi biz ev aldık 5,5 sene daha borcu var, ihtiyacımız oldugu için ucuz araba almak zorundaydık, cocukları hastaneye vs yerlere götürmek zorunlu işler için... Özetle düğün borçları, kredi borçları derken inan bizde yıldık. Kendimize birşey alırken bile 40 kere düşünüyoruz.. Şimdilik ev alma işini sona alın malum krediler yüksek aracınızı satıp mevcut borçalarınızdan biran önce kurtulun.. Borçlar zamanla size evliliğinize zarar verebilir. Bizde ne kavgalar ettik borçlar yüzünden çok şükür daha yeni yeni nefes alıyoruz.. Ailene diyecek söz bulamıyorum, hakkın olan malını al ve sat.. Şuan eşinden başka kimsen yok onlar keyiflerini düşünmekteler senin borcun harcın kimsenin gram umurlarında değil

Hayat o kadar pahalı ki artık azıcık bile birsey alsanız dünya paralar. Yine de borcunuz cokmus. Evlendikten sonra borcum olmasın Die aile yanında bircok seyimi alıyorum. Umarım en kısa zamanda arabanız satılır. Gercekten borclarınızı kapatın kafanız rahatlasın.

Oo sirket arabası gibi:)
Ne güzelmiş o is:)

Pazar günü düğün var, şimdiden kara kara düşünüyorum. Alsam olmuyor, almasam oda olmuyor arada kaldım.
Kendimi 70 yaşında hissediyorum
Annen güzel sindirmiş seni.
İnan bana ne yaparsan yap anlamayacaklar.
Benim annem emekli maaşıyla hala cocuklarıma birseyler alır,birşey yapar poşete doldurur elime tutuşturur ki ihtiyacım yok. Yani sizin durumunuzu bile bile ki bu duruma düşmenizin sebebi onlar(oturup konuşmuşlar biz yapacağız diye ve sonra size kalmış borçlar)neden vicdan yapıyorsunuz ki.
İhtiyaç sahibi olsalar anlarım ama anneniz araba alırız diyormuş,alsınlar madem.
Size acımayana siz neden acıyorsunuz.

Eşiminde arabası var 2 araba olunca başlıyorlar sataşmaya.
Görgüsüz vs deniyor hep onları duymamak için gidip veriyorum

E vermeyin yahu. Konuşsun dursun. Telefonlarını açmayın. Açınca 50,000 TL’lik borcu geri isteyin. Her telefon edişinde borcu geri isteyip üste çıkın. Çünkü haklısınız. Bu kadar zayıf olmayın. Çünkü bu kadar zayıf olunca hak ediyor konumuna düşüyorsunuz.

Bi an kendi evliliğimi okudum araba kısmı hariç valla borç kapıdan girdi mi aşk bacadan çıkıyor canım bnde saf gibi kredileri kendim çektim erkek trafı elini cebine atmadı eş kişisi de zaten acından ölse para istemez kimseden bidr üstüne işsiz kalmıştı kavga kıyamet kopmuştu hatayı baştan kredi yi çekmekle yapmıssınız olmuşla ölmüşe çare yok sen neden kendi arabanı satıyorsun satma bişeyleri satmak çözüm değil kuaför parası demişsin bn ekmek alacak paramın kalmadığını bilirim yardımıda kendi ailenden isteme eşinin ailesinden iste evet hayat müşterek ama erkekler üstüne düşeni yapmalı kadınlarda öyle herşeyi sen neden göğüslüyosun bırak eşine o dert etsin bnde aileme çok yardım etmiştim geri istenmez ailen seni büyütürken harcadıklarını doktor eğitim masraflarını istiyor mu?? Olan olmuş borcu ödeyene kadar dişini sıkacaksın ya da eşin gidip açıkça ailesinden yardım isteyecek sen değil çünkü erkekler baştan sorumluluk almadı mı daha alamıyor başta herkes üstüne düşeni yapsa borcunuz olmazdı zaten hemen ev borcuna girme çocuk sakın sakın yapma benim bir kızım var suan krediler bnm üstüme boşanıyoruz adam orda eli cebinde geziyor bn kızımla geçim derdindeyim beş kuruşta yardım etmiyor kızına bir bez parası geçmedi..baştan böyle düşünüp evlenmiyor insan herşey güzel olacak diyor ama olmayada biliyor...

biz de herseyi kendimiz yaptik. esimin babasi da yoktu birikmisi de. ama ben kili kirk yardim dugun zamani. cunku cok borc odemek istemiyordum. garanti islerimiz yoktu. borctan cok korkarim. herseyi uyguna halletmeye calistim. balayina falan gitmedik. cektigimiz kredi kadar dugunde toplandi. ertesi gun gittik krediyi kapattik. zaten kredi baskasinin adinaydi onu zor durumda birakmak istemedik. o zamanin parasi 7 bin cekmistik kredi. bir iki beyaz esya borcu ve ogrenim kredim kalmisti. onu da bir yila bitirdik. cok az bir pesinatimiz vardi. sadece altinlar baska hicbir birikim yoktu. onunla da ev kresini girdik. ama ucuz bir muhitten. ucuz sayilabilecek bir ev aldik. 6 yil da o surdu. simdi bitti cok sukur..borcsuz olmak guzel. kira da yok simdilik. (semt degistirecegim o zaman olacak maalesef ) lukslerim yoktur. tuketim cilgini hicbir zaman olmadım. marka vs asla takintim yoktur. kumas kalitesini onemserim ama kaliteli ve ucuz almaya çalışırım. gezmek de evden goturup gezildiginde yada bakkaldan salam ekmek arasi yapildiginda bile mutlu oluyorum.liseden beri kendi paramla gecindigim icin asgari geçinmeye alistim. ailemde de durumumuz genel olarak cok iyi degildi. ama herkesin yasam standarti ve beklentileri farkli. geliriniz iyiymis. sizin bunalmaniz normal. arabayi satip borclari kapatip bir sure ferahlayin once isterseniz. ev borcuna sonra girersiniz. ev borcunun ilk.yillari zor oluyor.

Bundan sonra kendi bildiğimi okurum ki para konusunda da ne kendi aileme ne de eşimin ailesine güveniyorum.
Verdikleri sözleri tutsaydı 2 taraf, hiç bunlar olmayacaktı ama oyuna geldik malesef
İnşallah bizde sizin gibi ev sahibi oluruz, borçlar biter

Aynen öyle canım
Bizimkilerde hiç yardım etmedi, üstüne üstlük borcu da bana yıktılar (krediyi sen çek biz öderiz dediler ama gördüm )
Artık kimseye inanmıyorum ben para konusunda. İşler çok değişiyor çünkü.
Allah yardımcımız olsun bak siz hafifletmişsiniz ne güzel darısı bize inşallah
Bizde bazen geriliyoruz ama eşime kıyamıyorum çünkü oda çok çabalıyor
Ben o arabayı alıp satarsam ondan sonra eyvallahım olmayacak onlara

İnşallah
Bana ne düğünde ne çeyiz de hiç bir şeyde yardımcı olmadılar. O yüzden de açıldıkça açıldım maf oldum yani
Balayında bile ağladım bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim diye Şuan yarı yarıya indi ama sen gel bir de bana sor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…