- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Belki ihtiyacınız yok sanıyorlar.
Zannetmiyorum evladı 10 tl hesabı yaparken hiç bir anne gezmeyi düşünsün?
Düşünür mü? :S
Bence eskisi gibi rahat harcayamıyorum, dardayız anne arabayı satmam şart oldu deseniz
açık olsanız iyi olur.
Doğru ifade ederseniz alınmaz, hakverirler bence ya.
Biter Allah'ın izni ile Darda hissetmeyin kendinizi rabbim sağlık versin iş versin skntili süreçler geçici herşey yoluna girer sadece bı anda olmyur biraz zaman ve sabırMisafire gelen yemeklere, tutulan şekere kadar ben aldım daha ne diyim
İnşallah bana dua edin bitsin borçlar
Biter Allah'ın izni ile Darda hissetmeyin kendinizi rabbim sağlık versin iş versin skntili süreçler geçici herşey yoluna girer sadece bı anda olmyur biraz zaman ve sabır
Durumdan haberleri var canım.
Kredi, kyk, kartlar hepsini biliyorlar.
Ona rağmen benim arabamla denize gidip, mangal yakıyorlar
Bunları yazdığım için bile kendimden nefret ediyorum
Oh çok sevindim , maşallah .İyiki karşına kalbine göre birisi çıkmış .Ben her şeyi eşimden öğrendim, bu hayattaki varım yoğum eşim.
Tutunduğum tek dal.
İnsanlar kötüler çünkü anne de olsa olmuyor.
Bana sokaktaki kedi muamelesi yaptılar affedemiyorum onları
Böyle umursuz, rahat ebeveynlere hayret ediyorum.
Ben en rahat yaşam onların hakkı, bizleri büyütürken ne çileler çekiyorlar
diye düşünürüm.
Ama biz düşünmeliyiz bence, onlar da ısrarla önce sen yavrum demeli.
Aksini yakıştıramadım, aklım da almadı.
Arabayı satmasanız bile müşteri çıktı deyip alın sonra da satıldı deyin bence en iyisi.
Yapacak bir şey yok.
Oh çok sevindim , maşallah .İyiki karşına kalbine göre birisi çıkmış .
Bende o araba meselesi yuzunden neler neler cekdm smdi kendi evimde ble durmadan soforluk yapıyorum b kere benzin koyan olmadı param yok dıyorum ucretsz ızındeym gram kmse bes kurus vermıyor dahada istiyorlar valla ne denirki herkes kendini dusjnuyır ana baba ble olsa anca herkes kendineSevgili güzel kadınlar hepinize merhaba
Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kiraÇalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.
Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyorEşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor kiÇalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamamÖnceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam.
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artıkHesapsız dışarda gezmek istiyorum
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs
Tatlış arabayı bekarken almıssınya eşinin hakkı yok diye vermek istemiyorlar sanada bunu demiyorlar güya uyanıklık yapms oluyorlar. Ama darda kalan yine sensin. Altınları satıp borcu kapatsın diye düşünüyorlar yada eşinin arabasını satmasını.güya seni garantiye alıyorlar boşanma filan olursa diye ama kendilerinde garantiye alıyorlar anlatabildim mi?
Bende o araba meselesi yuzunden neler neler cekdm smdi kendi evimde ble durmadan soforluk yapıyorum b kere benzin koyan olmadı param yok dıyorum ucretsz ızındeym gram kmse bes kurus vermıyor dahada istiyorlar valla ne denirki herkes kendini dusjnuyır ana baba ble olsa anca herkes kendine
Tamamen hak verıyorum cnku olan sadece sana oluyor ben sırf senelrrce eksilere grdm cıkamadım sen halledersn dediler bir kruuslarını gormedm memur oldum zengn oldum gozlernde anam babam evet ama boylede olmuyor smdi bnde eve grmek istiyorum daha bnde. Borc ıstıyorlar haksln valla ne denir al eller den hakkındırBir de o var.
Kullanıyorlar alıyorum arabayı benzin yok, kirletiyorlar yıkatan yok.
Geçenlerde arıza yaptı parasını veren yok, zorla aldım ama.
Mtv, sigorta masrafı hepsi bende ama kullanan onlar.
İçim acıyor yemin ederim.
Ev alamazsam bile sırf onlar kullanmasın diye satmak istiyorum o kadar bezdim çünkü
canını sıkma bu da geçer..sigaraya başlaman kötü olmuş..arabanin modeli nedir km si falan hakkında bilgi ver eniştem galerici sana fiyat çıkarayım..ucuza vermemen icinSevgili güzel kadınlar hepinize merhaba
Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kiraÇalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.
Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyorEşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor kiÇalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamamÖnceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam.
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artıkHesapsız dışarda gezmek istiyorum
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs
Tamamen hak verıyorum cnku olan sadece sana oluyor ben sırf senelrrce eksilere grdm cıkamadım sen halledersn dediler bir kruuslarını gormedm memur oldum zengn oldum gozlernde anam babam evet ama boylede olmuyor smdi bnde eve grmek istiyorum daha bnde. Borc ıstıyorlar haksln valla ne denir al eller den hakkındır
canını sıkma bu da geçer..sigaraya başlaman kötü olmuş..arabanin modeli nedir km si falan hakkında bilgi ver eniştem galerici sana fiyat çıkarayım..ucuza vermemen icin
Açık açık konuşun borçtan dolayı zorda olduğunuzu verdiğiniz 50 bin tl yi geri isteyin ,arabayı galeriye bırakacağınızı satmakla uğraşmayacağınızı belirtin istemezler
Benden yağmurlu havada su isteseler yine vermem o duruma geldim çünkü
Yazdıklarımın hangisinden bunları çıkardınız?
Ben bana baksın demedim ama zamanında benim babamı kurtardığım gibi oda beni zor durumdan kurtarabilirdi alırken veririm diye aldı çünkü.
Babam hem emekli hemde kira geliri var ona rağmen yardım etmiyorsa, aileler niye varlar?
Benim çocuğum yok daha ama olursa ben kendi çocuğuma bunu yapmazdım.
Evet okudum meslek sahibi oldum ama ben bu günlere gelirken hep çalıştım, öyle bol param olunca harcayamadım hiç bir zaman hep geleceğimi düşündüm.
Eve giren miktar söylediğiniz tutarlarda ama bu bildikleri halde yardımcı olmamak bana bencillik geliyor.
Ne diyim sağlık olsun. Teşekkür ederim düşünceleriniz için
O zaman arabayı satılmadı için galeriye bırakıyoruz diyin geri vermeyin ,bu kadar basit ,ihtiyacımız var derlerse size satalım o zaman dersiniz ...Düğün zamanı bana kredi çeker misin bana dedim, yaptıklarının karşılığını mı istiyorsun dedi.
Ondan sonra 1 lira bile istemedim, açlıktan ölürüm yine de para istemem çünkü durumu biliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?