- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Söylenecek şey belli. Arabanızı alacaksınız bir daha geri vermeyeceksiniz ne derlerse desinler. Zaten zamanında 50 bin destek olmuşsunuz. Evlisiniz ayrı eviniz var daha ne bekliyorlar sızden.
İyi şimdiye kadar patlamamışsın , bazı aileler cidden sırf zarar valla .
Dogrudur ama bence sen önce kendine inan güven. Aıle tabıkı hersey ama gercekler denilen bısey var. Sana hıc destek olmamıs lar. Arabanı sat. Paranı faiz istemiyorsan gram altın al 24 ayar alırsan bozdun gun 1 kurus bıle zararın olmuyo. Dolar bıle zarar olabiliyor. Araban ziyan olmasın dersen en azından atiyorum kusuratlı kısmını acıl ihtiyacını kasıla gerisini at kenara. Az daha dişini sık. Ama cokk bunaltma kendını. Ölümden öte herseye cozum var.Destek tabikide oluyor ama ben ruhsal olarak kopuyorum ondan.
Adam borçları daha çabuk kapattırmak için yıllardır ödediği BES'i bile kapattırdı
Allah ödeme kolaylığı versin, ailenizden küsselerde alacaksınız arabayı malesef yapacak birşey yok.
Sizin konunuzda tüm evleneceklere örnek olsa keşke, yüklü borca girip düğün yapmanında , eşyaları eksiksiz almanın da bir anlamı yok. İlk yıllar borç ödeme stsresiyle geçiyor çoğu yeni evli çiftte, yazık oluyor en güzel zamanlara.
Sevgili güzel kadınlar hepinize merhaba
Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kiraÇalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.
Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyorEşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor kiÇalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamamÖnceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam.
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artıkHesapsız dışarda gezmek istiyorum
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs
Dogrudur ama bence sen önce kendine inan güven. Aıle tabıkı hersey ama gercekler denilen bısey var. Sana hıc destek olmamıs lar. Arabanı sat. Paranı faiz istemiyorsan gram altın al 24 ayar alırsan bozdun gun 1 kurus bıle zararın olmuyo. Dolar bıle zarar olabiliyor. Araban ziyan olmasın dersen en azından atiyorum kusuratlı kısmını acıl ihtiyacını kasıla gerisini at kenara. Az daha dişini sık. Ama cokk bunaltma kendını. Ölümden öte herseye cozum var.
arabayı istediğinde tekrar geri verme hatta direk sat en azından borcunn bi kısmı hafiflesin rahat et.. kimin ne diyeceğine bakma tamam ailen eyw. çöpe atmıyosun onları ama anlamıyorlrsa da yapacak bişiy yok. soran olursa da satmak zorunda kaldık anne baba dersin yetişemiyoruz.. kim ne dusunurse dusunsun.. kredi borcumz vardı arabayı sattık dersin olur bıter .. bu durumda da anlamıyorlrsa kendileri bilirler yani..
Olmuyor seni anlıyorum , ne yapalım seçme şansımız Yok işte çekiyoruz böyle .Çoktan patladım ailem olmasalardı silerdim de o duruma bile geldim ama işte bazı şeyler olmuyor
Çok zor bir durum. Eğer baban kızından 50.000 borç alacak durumdaysa maddi durumu iyi değildir. Düğün zamanında o parayı vermediyse asla vermez. Arabanı istediklerinde geri verme bir an evvel sat. Müşteri kaçıyor de. Aileye yardım edilir ama O kadar yardımına rağmen sana görgüsüz vs. diyorlarsa hiç umrunda olmasın ne dedikleri, çünkü hiç mantıklı ve anne babaya yakışır sözler değil. Mal senin malın. Eğer istiyorlarsa peşin versinler parasını alsınlar arabayı.Sevgili güzel kadınlar hepinize merhaba
Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kiraÇalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.
Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyorEşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor kiÇalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamamÖnceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam.
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artıkHesapsız dışarda gezmek istiyorum
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs
Ne kadar kazanıyorsunuz mesela?
Aylık geliriniz şöyle 8-10.000 var gibi geldi bana.
Öncelikle madem şikayet edecektiniz zamanında düğününüzü yaparken ayağınızı yorganınıza göre uzatacaktınız. Ne güzel herşeyi kendiniz yapmışsınız, bundan gurur duymalısınız. Sonuçta aileniz sizi yetiştirmiş, büyütmüş. Meslek sahibi yapmış. bir de sizin geliriniz varken düğününüzü de yapıp borç mu ödesinler.
Hani burada diyoruz ya çocuğundan bir şeyler talep eden ebeveynler için ''Ya doğurdularsa, köleleri mi olduk. Bir de iş sahibi olduktan sonra bu talepleri karşılamak zorunda mıyız?^^ diye.
İşte bence artık anne babada düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Zaten bir işiniz var.
Ayrıca bir de siz iki maaş bir evi geçindiremiyorsunuz bir de emekli olduğu halde çalışan babanızdan size yardımcı olmasını bekliyorsunuz!!! Buna da yuhhhh diyorum.
Haa arabaya gelince.. alacaksanız alın bir bahane ile. Ben anneme ''Anne binmeyin km yapmasın'' diyemezdim herhalde.
Anne baba çocuğu büyütene kadar ne fedakarlıklar yapar ama ilerde büyüdüğünde işte 3-5 bişeyler istedi mi ya da arabasını istedi mi çocuğun gözüne batar. Çünkü km artarsa arabanın değeri düşer...
Bilemiyorum...
Olmuyor seni anlıyorum , ne yapalım seçme şansımız Yok işte çekiyoruz böyle .
Her ailede bir aptal vardır , kim olduğunu bilmiyorsan o aptal sensindir , diye bir laf var banada sanada cuk oturuyor . ( yanlış anlama )
Çok zor bir durum. Eğer baban kızından 50.000 borç alacak durumdaysa maddi durumu iyi değildir. Düğün zamanında o parayı vermediyse asla vermez. Arabanı istediklerinde geri verme bir an evvel sat. Müşteri kaçıyor de. Aileye yardım edilir ama O kadar yardımına rağmen sana görgüsüz vs. diyorlarsa hiç umrunda olmasın ne dedikleri, çünkü hiç mantıklı ve anne babaya yakışır sözler değil. Mal senin malın. Eğer istiyorlarsa peşin versinler parasını alsınlar arabayı.
50 bin TL kizimdan borç alsam baba olarak o kıza düğünde tek kuruş harcatmazdm valla Allah yardım etsin su borcu bitirin arabayı satıp ev içinde biraz ara verin hemen almayın azck nefes almak lazım.
benim son 3 ay allah nasip ederse kuzum 2 kredim var ama onların aylık tutarı küçük o kdr takmıyorum. bizde bu iyi niyet varken onların başına bişi gelse dayanamaz gene koşarız..
Evlenmeden önce babasına 50 bin kredi çekmiş bi kızdan bahsediyoruz biraz yavaş gel...Ne kadar kazanıyorsunuz mesela?
Aylık geliriniz şöyle 8-10.000 var gibi geldi bana.
Öncelikle madem şikayet edecektiniz zamanında düğününüzü yaparken ayağınızı yorganınıza göre uzatacaktınız. Ne güzel herşeyi kendiniz yapmışsınız, bundan gurur duymalısınız. Sonuçta aileniz sizi yetiştirmiş, büyütmüş. Meslek sahibi yapmış. bir de sizin geliriniz varken düğününüzü de yapıp borç mu ödesinler.
Hani burada diyoruz ya çocuğundan bir şeyler talep eden ebeveynler için ''Ya doğurdularsa, köleleri mi olduk. Bir de iş sahibi olduktan sonra bu talepleri karşılamak zorunda mıyız?^^ diye.
İşte bence artık anne babada düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Zaten bir işiniz var.
Ayrıca bir de siz iki maaş bir evi geçindiremiyorsunuz bir de emekli olduğu halde çalışan babanızdan size yardımcı olmasını bekliyorsunuz!!! Buna da yuhhhh diyorum.
Haa arabaya gelince.. alacaksanız alın bir bahane ile. Ben anneme ''Anne binmeyin km yapmasın'' diyemezdim herhalde.
Anne baba çocuğu büyütene kadar ne fedakarlıklar yapar ama ilerde büyüdüğünde işte 3-5 bişeyler istedi mi ya da arabasını istedi mi çocuğun gözüne batar. Çünkü km artarsa arabanın değeri düşer...
Bilemiyorum...
Ya dimi , bazen diyorum kendi kendime , eee beni annem babam yetiştirdi bu merhamet duygusunu bana kim öğretti ozaman .Çok doğru o aptal benim.
Zamanında onlar için yaptığım fedakarlıkları onlar bana gram yapmadı.
Ben düğünümde bile bana taktıkları bilezikleri aldım, verdim onlara mahcup hissetmesinler diye kendilerini.
Hata yapmışım
Ya dimi , bazen diyorum kendi kendime , eee beni annem babam yetiştirdi bu merhamet duygusunu bana kim öğretti ozaman .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?