Patlamak üzereyim!

Destek tabikide oluyor ama ben ruhsal olarak kopuyorum ondan.
Adam borçları daha çabuk kapattırmak için yıllardır ödediği BES'i bile kapattırdı
Dogrudur ama bence sen önce kendine inan güven. Aıle tabıkı hersey ama gercekler denilen bısey var. Sana hıc destek olmamıs lar. Arabanı sat. Paranı faiz istemiyorsan gram altın al 24 ayar alırsan bozdun gun 1 kurus bıle zararın olmuyo. Dolar bıle zarar olabiliyor. Araban ziyan olmasın dersen en azından atiyorum kusuratlı kısmını acıl ihtiyacını kasıla gerisini at kenara. Az daha dişini sık. Ama cokk bunaltma kendını. Ölümden öte herseye cozum var.

arabayı istediğinde tekrar geri verme hatta direk sat en azından borcunn bi kısmı hafiflesin rahat et.. kimin ne diyeceğine bakma tamam ailen eyw. çöpe atmıyosun onları ama anlamıyorlrsa da yapacak bişiy yok. soran olursa da satmak zorunda kaldık anne baba dersin yetişemiyoruz.. kim ne dusunurse dusunsun.. kredi borcumz vardı arabayı sattık dersin olur bıter .. bu durumda da anlamıyorlrsa kendileri bilirler yani..

Çok haklısın çok
Fazla eşya almadım, alamadım hatta şimdiki aklım olsa düğün bile yapmazdım.
Evlendim ertesi gün 55 bin lira borcumuz vardı :)

Ne kadar kazanıyorsunuz mesela?
Aylık geliriniz şöyle 8-10.000 var gibi geldi bana.
Öncelikle madem şikayet edecektiniz zamanında düğününüzü yaparken ayağınızı yorganınıza göre uzatacaktınız. Ne güzel herşeyi kendiniz yapmışsınız, bundan gurur duymalısınız. Sonuçta aileniz sizi yetiştirmiş, büyütmüş. Meslek sahibi yapmış. bir de sizin geliriniz varken düğününüzü de yapıp borç mu ödesinler.

Hani burada diyoruz ya çocuğundan bir şeyler talep eden ebeveynler için ''Ya doğurdularsa, köleleri mi olduk. Bir de iş sahibi olduktan sonra bu talepleri karşılamak zorunda mıyız?^^ diye.

İşte bence artık anne babada düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Zaten bir işiniz var.

Ayrıca bir de siz iki maaş bir evi geçindiremiyorsunuz bir de emekli olduğu halde çalışan babanızdan size yardımcı olmasını bekliyorsunuz!!! Buna da yuhhhh diyorum.

Haa arabaya gelince.. alacaksanız alın bir bahane ile. Ben anneme ''Anne binmeyin km yapmasın'' diyemezdim herhalde.

Anne baba çocuğu büyütene kadar ne fedakarlıklar yapar ama ilerde büyüdüğünde işte 3-5 bişeyler istedi mi ya da arabasını istedi mi çocuğun gözüne batar. Çünkü km artarsa arabanın değeri düşer...

Bilemiyorum...

Çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi olur.
Dayanıyorum 11 ay kaldı bakalım inşallah daha da dayanırım.
Altın en mantıklısı geliyor bana da inan tüm samimiyetimle söylüyorum yeni evlendiğimin tadına bile varamadım bu konu yüzünden

Zaten durumu biliyorlar bu saatten sonra ya benimle olacaklar yada herkese güle güle dicem.
Tükeniyorum çünkü

50 bin TL kizimdan borç alsam baba olarak o kıza düğünde tek kuruş harcatmazdm valla Allah yardım etsin su borcu bitirin arabayı satıp ev içinde biraz ara verin hemen almayın azck nefes almak lazım.

Çoktan patladım ailem olmasalardı silerdim de o duruma bile geldim ama işte bazı şeyler olmuyor
Olmuyor seni anlıyorum , ne yapalım seçme şansımız Yok işte çekiyoruz böyle .
Her ailede bir aptal vardır , kim olduğunu bilmiyorsan o aptal sensindir , diye bir laf var banada sanada cuk oturuyor . ( yanlış anlama )

Çok zor bir durum. Eğer baban kızından 50.000 borç alacak durumdaysa maddi durumu iyi değildir. Düğün zamanında o parayı vermediyse asla vermez. Arabanı istediklerinde geri verme bir an evvel sat. Müşteri kaçıyor de. Aileye yardım edilir ama O kadar yardımına rağmen sana görgüsüz vs. diyorlarsa hiç umrunda olmasın ne dedikleri, çünkü hiç mantıklı ve anne babaya yakışır sözler değil. Mal senin malın. Eğer istiyorlarsa peşin versinler parasını alsınlar arabayı.

Yazdıklarımın hangisinden bunları çıkardınız?
Ben bana baksın demedim ama zamanında benim babamı kurtardığım gibi oda beni zor durumdan kurtarabilirdi alırken veririm diye aldı çünkü.
Babam hem emekli hemde kira geliri var ona rağmen yardım etmiyorsa, aileler niye varlar?
Benim çocuğum yok daha ama olursa ben kendi çocuğuma bunu yapmazdım.
Evet okudum meslek sahibi oldum ama ben bu günlere gelirken hep çalıştım, öyle bol param olunca harcayamadım hiç bir zaman hep geleceğimi düşündüm.
Eve giren miktar söylediğiniz tutarlarda ama bu bildikleri halde yardımcı olmamak bana bencillik geliyor.
Ne diyim sağlık olsun. Teşekkür ederim düşünceleriniz için

Çok doğru o aptal benim.
Zamanında onlar için yaptığım fedakarlıkları onlar bana gram yapmadı.
Ben düğünümde bile bana taktıkları bilezikleri aldım, verdim onlara mahcup hissetmesinler diye kendilerini.
Hata yapmışım

Şu araba işi bitsin onlardan 1 lira bile istemem o duruma geldim çünkü
Zamanında battı ben toparladım ama ben batarken elimden bile tutmadılar

50 bin TL kizimdan borç alsam baba olarak o kıza düğünde tek kuruş harcatmazdm valla Allah yardım etsin su borcu bitirin arabayı satıp ev içinde biraz ara verin hemen almayın azck nefes almak lazım.

Misafire gelen yemeklere, tutulan şekere kadar ben aldım daha ne diyim
İnşallah bana dua edin bitsin borçlar

benim son 3 ay allah nasip ederse kuzum 2 kredim var ama onların aylık tutarı küçük o kdr takmıyorum. bizde bu iyi niyet varken onların başına bişi gelse dayanamaz gene koşarız..

Benden yağmurlu havada su isteseler yine vermem o duruma geldim çünkü

Evlenmeden önce babasına 50 bin kredi çekmiş bi kızdan bahsediyoruz biraz yavaş gel...

Ya dimi , bazen diyorum kendi kendime , eee beni annem babam yetiştirdi bu merhamet duygusunu bana kim öğretti ozaman .

Ya dimi , bazen diyorum kendi kendime , eee beni annem babam yetiştirdi bu merhamet duygusunu bana kim öğretti ozaman .

Ben her şeyi eşimden öğrendim, bu hayattaki varım yoğum eşim.
Tutunduğum tek dal.
İnsanlar kötüler çünkü anne de olsa olmuyor.
Bana sokaktaki kedi muamelesi yaptılar affedemiyorum onları

Belki ihtiyacınız yok sanıyorlar.
Zannetmiyorum evladı 10 tl hesabı yaparken hiç bir anne gezmeyi düşünsün?
Düşünür mü? :S

Bence eskisi gibi rahat harcayamıyorum, dardayız anne arabayı satmam şart oldu deseniz
açık olsanız iyi olur.

Doğru ifade ederseniz alınmaz, hakverirler bence ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…