- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Ayagınızı yorganınıza göre uzatamamıssınız ister istemez bu durumda boyle hissetmen normal. Gezmek tozmak vs istiyorsun ama o kadar borc varken hersey para zor. Soyle dıyım 50 bin verdin parayı unut. Vermez onu baban. Arabanı al dırek sat. Bursunu kapat kredi kartlarını kapat. Gerı kalan kredi borcunu zaten taksit odersınız. Ama arabanı ailene kaptırma. Onlar bence dıyorkı bızım kızımızın arabası kocası yemesin.bıde kredın oldugunu soyle millete saklama yanı. Bız kendımız herseyı mızı yaptık de. Ayıp degıl diye düşünüyorumSevgili güzel kadınlar hepinize merhaba
Bu aralar o kadar sıkıştım kaldım ki, dertlerimin hangi birisini anlatayım bilemedim
10 ay önce evlendim, kredi çektim ve her şeyi eşimle birlikte yaptık. Gırtlağımıza kadar borç var, evimiz kiraÇalışıyoruz iyi de kazanıyoruz ama bütün para borca gidiyor. Bırakın kenara para atmayı, 10 lira cebimde zor kalıyor.
Evlenmeden önce biriktirdiğim parayla (yıllardır çalışıyorum) kendime araba almıştım.
Düğün zamanı annemlere yardım sağlaması için arabamı satmadım. Zaten düşüncem de ev alırım yönündeydi o yüzden krediyi öderim diye düşündüm. Gelin görün 10 aydır arabamı ailemden bir türlü alamıyorum. Satmaya kesin kararlıyım ilan verdik, pazar günü de eşim araba pazarına götürecek lakin araba benim olmasına rağmen bende kalamıyorEşimde şirket arabası var normal de onu kullanıyoruz o yüzden annem hep arıza çıkartıyor. Alsam bile ertesi gün geri istiyor. İnsanları kırmak istemiyorum ama o kadar yoruldum ki bu borç meselesinden Arabanın kullanılmasında değilim ama satılacağı için km si de yükselsin istemiyorum çünkü annemler geziyorlar. Gezmeyin diyince de yanlış anlaşılıyorum. Hatta görgüsüz bile demişliği var Benim onlara bu iyiliğime rağmen kimsenin bana faydası yok Babam hala çalışır hemde emekli oldu ama bana yardımı yok. Ben bana baksın demiyorum ama insan evladı için durumu düzeltene kadar yardım etmeli öyle değil mi Ayrıca ben ona zamanında 50.000 liralık borç vermiştim, sana ödeyeceğim söz dedi şuanda sürünüyorum
Durum böyle olunca ne çalışasım geliyor ne başka bir şey. Boşa çalışıyormuşum gibi geliyor çünkü. Hep bir hesap kitap, hep bir tutumlu olma zorunluluğu var. Evde yoğurt, reçel, aklınıza gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Dışarda yemek yememeye çalışıyoruz ama bu durum beni o kadar yoruyor kiÇalışıyorum eve gidince dinlenemeden yemek yap, bulaşık yıka vs Hafta sonu gelince dinleneyim diyorum, bir dışarı çıkıp hava alalım diyorum ama yok nefes alamıyorum
Geçen gün kuaförüm de ombre yaptırmak istedim 250 lira diyince o kadar lüks geldi ki anlatamamÖnceden deli gibi her istediğimi yapardım. Şimdi her şey lüks geliyor
Bir yandan borçtan kurtulmak istiyorum. Öteki yandan bu kredi borcu bitince ev borcuna gireceğiz yani ömrüm boyunca borç ödemek beni şuandan yoruyor. Çevremdeki kimse bu krediyi bilmiyor; çocuk niye yapmıyorsun diyince şimdiden korkar oldum çocuktan bile çünkü işi bırakamam.
Kendimi bataklıkta gibi hissediyorum. Eşimi gerçekten çok seviyorum, çok merhametli adamdır, beni üzmez ama durumlar böyle olunca ondan bile kopabiliyorum. Tek istediğim şey bu borçlar bitsin artıkHesapsız dışarda gezmek istiyorum
Bu arada tek borç kredi değil, öğrenciyken çektiğim kyk borcum var, kredi kartlarımız her ay doluyor onlar var vs vs
Allah yardımcınız olsun demeye geldim. her inişin bir çıkışı vardır yüreğini ferah tut
kaç kardeşsiniz?
lütfen bir süre ev almayın, cidden şu an sizin durumunuzda akıl karı değil
borçlarınızı kapamaya çalışın.
Ayagınızı yorganınıza göre uzatamamıssınız ister istemez bu durumda boyle hissetmen normal. Gezmek tozmak vs istiyorsun ama o kadar borc varken hersey para zor. Soyle dıyım 50 bin verdin parayı unut. Vermez onu baban. Arabanı al dırek sat. Bursunu kapat kredi kartlarını kapat. Gerı kalan kredi borcunu zaten taksit odersınız. Ama arabanı ailene kaptırma. Onlar bence dıyorkı bızım kızımızın arabası kocası yemesin.bıde kredın oldugunu soyle millete saklama yanı. Bız kendımız herseyı mızı yaptık de. Ayıp degıl diye düşünüyorum
benim anlamadığım babanızın size 50 bin borcu oldugu halde düğününüze de mi yardım etmedi?
Borcu olan arabayı satmalı.
Bunca kahra değmez dünya malı zaten, yarın ne olacağı belli mi.
Cumartesi gidin alın arabayı geri getirecek gibi sonra benim ihtiyacım var deyin geri vermeyin.
Ne yapabilirler yani surat yaparlar, oflarlar poflarlar elbet alışırlar
Al arabanı sat nevar bunda
Borcla harcla dugun yapanlari cidden anlamiyorum.
Nikah seklinde yapsaydiniz, esyalarida dugun paketleri var uygun oluyor ne bilim.
En mutlu gunler hesap kitap yoklula geciyor sonra.
Senin üstüne değl mi koy ilana gitsin bigün de lazım de iste sat bu kadar basitVerseler
Daha öncesinde yaptım, günlerce kavga etti annem benimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?