• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patene başlamak istiyorum :)

zamzammm

nasıll
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
684
400
48
Merhaba arkadaşlar paten sürmek istiyorum ama hangi paten almalıyım, ne kadar bütçe ayırmalıyım bilmiyorum.Biraz araştırma yaptım yeni başlayanlar için fitness patende uygunmuş urban patende.Hangisini almalıyım sizce?Ve fiyat araştırmasıda yaptım 70 80 liraya da var, 200 küsür liraya da.Bu konuda bilgili olanlar yardım ederlerse mutlu olurum teşekkürler :)

Benim kullandığım uygun fiyatlı olanlardandı. Yıllarca sürdüm, çok keyifli. Şimdi alıcam bende tekrar ama kaliteli almayı düşünüyorum. İstersen sen biraz uygun fiyatlı al, düşe kalka öğren. Kask, kolluk ve dizlikleri de muhakkak tak lütfen.

Hiç bir fikrim yok ama çocukluğum geldi aklıma. Ayağımdan çıkmazdı patenler. Şimdi denesem üstünde durabilir miyim acaba?

Yanlış hatırlamıyorsam tekerlerin şeffaf ve silikon olmasına dikkat ediyorduk.

Benim kullandığım uygun fiyatlı olanlardandı. Yıllarca sürdüm, çok keyifli. Şimdi alıcam bende tekrar ama kaliteli almayı düşünüyorum. İstersen sen biraz uygun fiyatlı al, düşe kalka öğren. Kask, kolluk ve dizlikleri de muhakkak tak lütfen.
uygun derken 80 100 liralık falan mı

Fitness da urban da uygundur ama şehir içinde sakince kullanacağınızı düşünerek bence fitnessla başlayabilirsiniz. Urban biraz daha atlama zıplama gibi aksiyonlar için. Bir de ben topuk freni olan bir patenle başlamanızı öneririm. T frene alışana kadar topukla daha rahat durursunuz.

Yeni başladığınız için mutlaka koruyucu ekipmanla çıkın, dizlik dirseklik gibi. Önemsiz veya komik görünebilir ama özellikle freni oturtana kadar düşüp kalkacaksınız muhtemelen. Gereksiz yere risk almayın : )

Bir de çalışmaya başladığınızda zemini düzgün basket sahasında çalışmanızı öneririm. Tellere paralel kayarsanız bir aksilik olduğunda tellere tutunabilirsiniz, ya da hızınızı ayarlamazsanız en fazla sahanın diğer ucunda tele takılırsınız.
Ayrıca patenci ve bisikletli nüfusunun fazla olduğu yerde direkt başlarsanız hem etraftakilerden ötürü konsantre olamazsınız hem çarpışma vs olur.

Bir de çalışmaya başladığınızda zemini düzgün basket sahasında çalışmanızı öneririm. Tellere paralel kayarsanız bir aksilik olduğunda tellere tutunabilirsiniz, ya da hızınızı ayarlamazsanız en fazla sahanın diğer ucunda tele takılırsınız.
Ayrıca patenci ve bisikletli nüfusunun fazla olduğu yerde direkt başlarsanız hem etraftakilerden ötürü konsantre olamazsınız hem çarpışma vs olur.
evet haklısınız :) okulda sürebilirim ilk başlarda

Bizde esimle paten almistik 1-2ay once benim patenlerim fitness cok uygun fiyati sayilmazdi ama cook pahalida degildi parkta ki cimlerde kaymaya basladim ilk oyle daha kolay oluyor direk asfalta cikinca daha hizli kayiyor tekerlekler ilk cimde denedim baya sonra duz yerde kaymaya basladim durusu ayaklari ayarlamayi oturtunca :) tavsiye ederim

Çimde paten kayılmaz. Minik adımları, yürümeyi falan çalışabilirsiniz belki ama çim, toprak, taşlı zemin vs. yerlerde kayılmaz. Paten için en ideal yer bisiklet yolu, yürüyüş yolu gibi düz, engebesiz yerler.

Çimde paten kayılmaz. Minik adımları, yürümeyi falan çalışabilirsiniz belki ama çim, toprak, taşlı zemin vs. yerlerde kayılmaz. Paten için en ideal yer bisiklet yolu, yürüyüş yolu gibi düz, engebesiz yerler.
Kayilir akici olmasada durmayi ayaklarini nasil tutacagini ogrenene kadar gayet rahat calisiliyor aldigimiz yerdeki adam onermisti dusuncede daha yumusak dusus oluyor sonrasinda dediginiz yerlerde hemen kaymaya basladim olmasi gerektigi gibi

Merhaba arkadaşlar paten sürmek istiyorum ama hangi paten almalıyım, ne kadar bütçe ayırmalıyım bilmiyorum.Biraz araştırma yaptım yeni başlayanlar için fitness patende uygunmuş urban patende.Hangisini almalıyım sizce?Ve fiyat araştırmasıda yaptım 70 80 liraya da var, 200 küsür liraya da.Bu konuda bilgili olanlar yardım ederlerse mutlu olurum teşekkürler :)

derdini seveyim...

Back