• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patavatsız kuzenime karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim?

duruguzel

Only positive vibes 💕
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2021
7.422
24.543
298
Antalya
İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor. 🙁
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. 🙏🏻

Eklentiler

• BFFCF9F2-EB7D-4DD3-B868-31C6C09A476D.jpeg
    BFFCF9F2-EB7D-4DD3-B868-31C6C09A476D.jpeg
    68,3 KB · Görüntüleme: 1.619
Ben kötü bir niyet sezmedim aslında orda size karşı bir sitem değilde bebişe üzüldüğünü dile getirmis , bende bazen kuzenimin 1 yaşındaki oğluşu hasta olunca tüh yaa yazık kuşuma nasıl oldu bir anda kıyamam falan diye yazıyorum 🙁

İyi geceler arkadaş. Bugün canımı çok sıkan, hatta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum bir konuda fikirlerimizi almak istiyorum.
2 ay önce doğum yaptım. Hatta bir çoğunuz biliyor 2 sene üst üste doğum yaptım. Bu sefer 2 çocukla gerçekten çok zorlanıyorum ama şikayetçi değilim. Bu günlerde geçecek biliyorum.
Konu şu ki benim bir kuzenim var. Benden 1 yaş büyük. Beraber büyüdük. Babalarımız ortaktı ama hayatları boyunca babamı küçük gördüler. Anneme karşı doldurdular. Ben rahmetli babamın fotograflarını zaman zaman paylaşırım asla beğenmez.
Bugün whatsapp’ta çocuğumun fotosunu paylaştım. Kuzenim yorum yapmış. Yazışmayı da yolluyorum ben mi alınganlık gösteriyorum diye. “Küçük kızın uslu mu?” dedi. Ben de “çok şükür gece 2 kere uyanıyor. Mamasını yiyor. Geri yatıyor” dedim. Bana “neden süt vermiyorsun” demiş. Bende “sütüm kesildi” dedim. Bunun üzerine “yazık bebişe inşallah direnci düşmez” demiş.
Şimdi soruyorum size. Lohusa kadına söylenilecek laf mı bu? Bende isterim süt vereyim ama kesildi ve elimden bir şey gelmiyor. 🙁
Sadece bu mesaj değil. Yazışmalardan da anlarsınız hiç bir şekilde empati kuramayan, espri yapmayan, herşeyin en iyisini kendinin bildiğini düşünen bir karakterde. Ben bu kuzenime karşı nasıl bir tavır alayım? Hayatımdan tamamen çıkarayım mı? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. 🙏🏻
Anneler süt konusunda çok hassas olabiliyorlar. Dusuncesizlik etmis. Kasti yaptigini dusunmuyorum ben yine de. Ama eğer gerçekten caninizi sıktıysa kibarca uyarabilirsiniz. "Lütfen sütüm hakkında yorum yapma olur mu ? Bu beni çok incitiyor. Kendimi yetersiz bir anne olarak görmeme neden oluyor" yazi gitsin. Kavga etmene gerek yok. Bana sorarsaniz gecmisi de eşelemeyin. Yeri geldiğinde lafınızı söylersiniz gider. Eşeledikce cok sey cikiyor altindan cünkü

Yürüsün gitsin ya, kan emici gibi kuzeniniz varmış kusura bakmayın ayar oluyorum milletin çocuğunun içemediği sütün derdine düşenlere.

Gelip yardım etti mi hiç? İhtiyacınızı sordu mu? Anca bikbikbik.

Çok öfkeliyim böylelerine, çünkü ben 50 gün ancak sağabilmiştim ve çocuklarımın hasta olabileceğini söyleyen bir iki densiz çıkmıştı benim çevremde de, “ben öyle uygun gördüm, sen ilkokula kadar emzirirsin” diyip geçmiştim, siz de öyle yapın lütfen kendinizi üzmeyin.

Çocuk bakımı sadece sütten ibaret değil, milletin “yardıma ihtiyacın var mı?” diye sormayıp sütün derdine düşmesine sinir oluyorum, bıraksın herkes milletin sütünü ya

Bi bitmedi su mama karsitlari, bunlar her yerde boyleler suru halindi orgutlenip bu soruyu sormayi hak goruyorlar.
Seni neden geriyor kardesim bu kadinin emzirip emzirmedigi oyle degil mi? Nedir bu anneyi yetersiz hissettirme cabalari hic anlamiyorum, tamamiyle kan emme cabasi.

Yürüsün gitsin ya, kan emici gibi kuzeniniz varmış kusura bakmayın ayar oluyorum milletin çocuğunun içemediği sütün derdine düşenlere.

Gelip yardım etti mi hiç? İhtiyacınızı sordu mu? Anca bikbikbik.

Çok öfkeliyim böylelerine, çünkü ben 50 gün ancak sağabilmiştim ve çocuklarımın hasta olabileceğini söyleyen bir iki densiz çıkmıştı benim çevremde de, “ben öyle uygun gördüm, sen ilkokula kadar emzirirsin” diyip geçmiştim, siz de öyle yapın lütfen kendinizi üzmeyin.

Çocuk bakımı sadece sütten ibaret değil, milletin “yardıma ihtiyacın var mı?” diye sormayıp sütün derdine düşmesine sinir oluyorum, bıraksın herkes milletin sütünü ya
Sherlock Allah razı olsun. Hislerim tam da bu. Ben istedim ki “Allah yardımcın olsun” filan demesini. Ama benim ne kadar zorlandığımı düşünemeyecek kadar empati yoksun. Benim kızım doğdu. 3 gün sonra deprem oldu. O psikolojide beni etkiledi. Üstüne uykusuzluk, yorgunluk eklenince bu sefer kesildi. Sağdım, bilumum rezeneydi, ısırgandı bitkisel karışımlar içtim. Bestlak damla aldım ama fayda etmedi. Çaresiz kaldığım bir konuda neden üzüleceğimi hesaba katmıyor.🙁

Konu sahibi lütfen bu tarz akraba uzantılarının ne dediğine çok takılmayın. Zira bende de var bu tarz kuzenlerden bir iki ağızlarının payini verince mum gibi oluyorlar. Bir insan kötü niyetliyse akraba olsa terbiyesini vereceksiniz. Samimyet adı altında resmen size psikolojik siddet uyguluyor her mesajına cevap vermek zorunda değilsiniz iki çocukla dönemedim yazamadım dersiniz olur biter. Benim ilisigimi kestigim kuzenlerim var bu patavatsizlik yuzunden çünkü kendilerini çok akılli karşılarındakini de salak sanmak gibi huyları var.

Gel sen emzir deseydin ya bacım😡 benimde göğüslerim küçük herkes memelerime kafayı takmıştı resmen memem olay oldu küçücük sütünde yoktur süt az olur ne bilim memen olmayınca sütün olmaz diye düşündüm resmen Leş kargalarının ağzındaydı oğlum 21 aylık hala emiyor bi gün çok canım sıkıldı kalabalıkt eşimin kuzeni yine aynı muhabbeti çevirdi bende al bacım sen çok biliyorsun emzir dedim daha da kimse bana bu muhabbeti yapmadı hadlerini bildirin lütfen

Sherlock Allah razı olsun. Hislerim tam da bu. Ben istedim ki “Allah yardımcın olsun” filan demesini. Ama benim ne kadar zorlandığımı düşünemeyecek kadar empati yoksun. Benim kızım doğdu. 3 gün sonra deprem oldu. O psikolojide beni etkiledi. Üstüne uykusuzluk, yorgunluk eklenince bu sefer kesildi. Sağdım, bilumum rezeneydi, ısırgandı bitkisel karışımlar içtim. Bestlak damla aldım ama fayda etmedi. Çaresiz kaldığım bir konuda neden üzüleceğimi hesaba katmıyor.🙁

Senden de Allah razı olsun, lütfen kendini üzme, bunun vicdan azabını o kadar uzun süre yaşadım ki en son silkelenip “neyin üzüntüsünü yaşıyorum ben” diyip hallettim içimde bu sorunu.

Çoook normal, ilk günler 1 litre süt sağıyordum desem inanır mısın? Kayınvalide, eş, boşanma konuşmaları derken en son sağdığım gün 20 ml anca süt çıkmıştı, iki çocuğa düşün. Stres olduğu sürece ne yersen ye olmuyor çok iyi anlıyorum.

Bak bir örnek vereceğim; arkadaşım 3 yaşına kadar emzirdi ve sürekli yanımda süt konusunu açıyordu. İşte, ben emziriyorum hala bağışıklığı kuvvetli olacak, mama vermedim hiç falan diye saçmalıyordu. Çocuk koca kışı hasta geçirdi. Haşlanmış patates, kızarmış patates, çorba dışında bir şey yedirmiyor çocuğa. Benimkiler 15 aylık oldu, taze meyve suyundan vitaminlerine kadar saati saatine veriyorum, onun 4 yaşındaki oğlu benimkilerden zayıf.

İsteyen emzirir, isteyen mama verir netice itibarıyla o an çocuk için en iyisini anne düşünür bilir. Mama içen de büyüyor, süt içen de, ek gıdaya geçince vitaminler, sebzeler derken bol bol verir içini rahatlatırsın üzme kendini, Allah yardımcın olsun, sağlıkla büyüsün kuzuların inşallah 🤲

Konu sahibi lütfen bu tarz akraba uzantılarının ne dediğine çok takılmayın. Zira bende de var bu tarz kuzenlerden bir iki ağızlarının payini verince mum gibi oluyorlar. Bir insan kötü niyetliyse akraba olsa terbiyesini vereceksiniz. Samimyet adı altında resmen size psikolojik siddet uyguluyor her mesajına cevap vermek zorunda değilsiniz iki çocukla dönemedim yazamadım dersiniz olur biter. Benim ilisigimi kestigim kuzenlerim var bu patavatsizlik yuzunden çünkü kendilerini çok akılli karşılarındakini de salak sanmak gibi huyları var.
Bugünkü konu benim bam teli olduğu için çok dokundu. Mesela güzel bir anımızı anlatırız. Kuzenim der ki “kilo almışsın sen” Annem geçen fotografını koymuş. Mesaj attı. “Teyzeme gidin kıyafet alın. Antalya’nın sıcağında giydiği şeyler olmuş mu?” Ya bir sor teyzen alışverişe çıkıyor mu? Kadın 40 senelik kocasını kaybetti. Yaşama sevinci kaldı mı? Kendinde herkese karşı istediğini söyleme hakkını görüyor.

Ben kötü bir niyet sezmedim aslında orda size karşı bir sitem değilde bebişe üzüldüğünü dile getirmis , bende bazen kuzenimin 1 yaşındaki oğluşu hasta olunca tüh yaa yazık kuşuma nasıl oldu bir anda kıyamam falan diye yazıyorum 🙁
Bebise neden uzulsun ki? Ben ortada uzulebilecek bir sey goremiyorum. Cocuk iki turlu de buyur, burada onemli olan diger sey annenin psikolojisi.
Sirf mama verdigi icin cevresi yuzunden eksik-yetersiz-kotu hissettirilen tonla anne var etrafta.
Mamaya zehir gozuyle bakan insanlardan gina geldi gercekten, benim oglum da mama ile buyuyor gayet de saglikli boyu kilosu yerinde, sosyal, hareketleri ayina gore yeterince guzel ve mutlu bir bebek. Gece uyanmasi da yok.
Sirf mama vermemek icin bebegi acliktan aglayan bir suru anne var. Neden? Insanlarin bu bos bakis acisi gereksiz ve yersiz konusmalari yuzunden.
Konu sahibi kendinizi hic yere uzup stres yapmayin, birakin konustuguyla kalsin. Daha ileri giderse agzinin payini bir guzel verin ki burnunu her seye sokmamasi gerektigini anlasin kuzeniniz.
Bebeginiz hayirli olsun musmutlu buyusun, mental sagliginiza dikkat edin.
Bu tur insanlarin kaninizi suluk gibi emmesine izin vermeyin lutfen.

Ya benim arkadaşım da doğum yaptı süt alerjisi varmış bebeğin hiç emzirmedi .bende gayri ihtiyari (kelime doğrumu bilemedim)
Ay yazık bebişime dedim.
Ama içimde gram kötülük yoktu yani, o öyle üzülerek anlatınca bende öyle dedim ,iyi olmuş mu deseydim anlamadım . Bence her şeyi kafaya takmayın . Kötü niyet yoktur

Çoğu insan neyin kabalık olduğunu bilmeden her b.ka karışıyor bizim ülkede.. o yüzden kötü niyetli mi yazmış laf olsun diye mi yazmış bilemedim 🙄🙄 yine de benim önerim enerjini düşüren, sevmediğin insanlarla çok takilmaman .
Belli ki kızı sevmiyorsun, babasını ve annesini de sevmiyorsun, zaten babanı kaybettin- onun hatri için iletişimde kalmana gerek yok, annen de onları sevmez heralde- doldurduklarına göre.
O zaman neden görüşesin ki?
WhatsApp,insta storisini sona al, karşına çıkmasın . Bir şey yazarsa dönme, tekrar yazarsa ertesi gun 'kusura bakma,iki çocuk tüm vaktimi aliyor' de. Böylece sohbetleri kesmiş olursun ama sana laf edemez çünkü haklı bir sebebin var :)
Zamanla da gormeye gormeye, görmeye görmeye iyice görüşmezsiniz. Bayram seyran Doğumgünü denk gelirsini,

Sirf mama vermemek icin bebegi acliktan aglayan bir suru anne var. Neden? Insanlarin bu bos bakis acisi gereksiz ve yersiz konusmalari yuzunden.

Böyle bir yakınım var biliyor musun, mamayı ondan gizli veriyorlardı çocuğa çocuk uyuyordu yavrum doyunca, yoksa ortalığı yıkıyordu ama ne oldu? Çocuk 1 yaşa gelince çok zayıf kaldığı için doktor mama yazdı. 1 yıl boyunca bir tane bebeye 5 kişi baktılar bi evin içinde, çocuk sürekli ağlıyordu açlıktan. Neymiş mama kötüymüş, 1 yıl açlıktan ağlaması iyi sanki

Bugünkü konu benim bam teli olduğu için çok dokundu. Mesela güzel bir anımızı anlatırız. Kuzenim der ki “kilo almışsın sen” Annem geçen fotografını koymuş. Mesaj attı. “Teyzeme gidin kıyafet alın. Antalya’nın sıcağında giydiği şeyler olmuş mu?” Ya bir sor teyzen alışverişe çıkıyor mu? Kadın 40 senelik kocasını kaybetti. Yaşama sevinci kaldı mı? Kendinde herkese karşı istediğini söyleme hakkını görüyor.
😁😁😁 Aynısını yaşadım aylarca gorusmedigim kuzenimle bir mevlutte yüzyüze geldik ilk soyledigi şey sen kilomu aldın. Bir halimi hattımı sor dimi. Ya bı ara ne dedi biliyormusunuz kaşların birbirinden farklı galiba senin dedi😁😁😁😁

Öncelikle mutlulukla büyütün diyorum. Size daha önce birisi daha ilk kızınız için üzülüyorum ona minvalinde bir şey demişti doğru mu hatırlıyorum. Herkes dönsün kendine üzülsn Allahaşkına. Anne sütü alamayan mama alır bu kadar basit. Sağlığı sıhhati yerinde olsun yeter

Senden de Allah razı olsun, lütfen kendini üzme, bunun vicdan azabını o kadar uzun süre yaşadım ki en son silkelenip “neyin üzüntüsünü yaşıyorum ben” diyip hallettim içimde bu sorunu.

Çoook normal, ilk günler 1 litre süt sağıyordum desem inanır mısın? Kayınvalide, eş, boşanma konuşmaları derken en son sağdığım gün 20 ml anca süt çıkmıştı, iki çocuğa düşün. Stres olduğu sürece ne yersen ye olmuyor çok iyi anlıyorum.

Bak bir örnek vereceğim; arkadaşım 3 yaşına kadar emzirdi ve sürekli yanımda süt konusunu açıyordu. İşte, ben emziriyorum hala bağışıklığı kuvvetli olacak, mama vermedim hiç falan diye saçmalıyordu. Çocuk koca kışı hasta geçirdi. Haşlanmış patates, kızarmış patates, çorba dışında bir şey yedirmiyor çocuğa. Benimkiler 15 aylık oldu, taze meyve suyundan vitaminlerine kadar saati saatine veriyorum, onun 4 yaşındaki oğlu benimkilerden zayıf.

İsteyen emzirir, isteyen mama verir netice itibarıyla o an çocuk için en iyisini anne düşünür bilir. Mama içen de büyüyor, süt içen de, ek gıdaya geçince vitaminler, sebzeler derken bol bol verir içini rahatlatırsın üzme kendini, Allah yardımcın olsun, sağlıkla büyüsün kuzuların inşallah 🤲
Arkadasim 3 yasina kadar emmis, su an surekli hastalanan bir kadin..
kucukken de surekli hasta oluyormus, annesi anlatti. Emzirirsen cocuk hic hastalanmazmis, mama icen cocuk bagisikligi dusuk olup buyumezmis blah blah blah :KK53: :KK70:

Niye emzirmiyorsun dediginde keyfimden yazsaydin konu oralara gitmezdi 🙄 hala uzunca açıklama yapmışsinız birde ne gerek var?

Süt mama konusunda yorum yapanlar hakkında olumlu düşünmüyorum 31 yaşındayım zamanında annemin sütü olmamış veya farklı sorunlar oluşmuş mama ile büyümüsüm 9 yıl sonra kardeşim oldu annem çok özendi emsin diye sağlık problemleri yüzünden hastaneye yattı kardeşim 20 günlükken ikimizde 175 üstü kilomuz yerinde sağlıklı insanlarız yargılar yüzünden anneminde kafasına taktığı konudur :) çok güzel bir annesiniz kimseye kulak asmayın lütfen:)

Back