- 29 Nisan 2015
- 31.345
- 105.503
- Konu Sahibi vespasever
Ellerine saglik canım çok iyi sunumda borekte
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim çok mutlu oldumBende sunumunu çok beğendim. Ayrıca börekte çok lezzetli görünüyo.
Teşekkürler insallah desteklerinizleEllerinize sağlık. Sunum çok hoş olmuş. Başarılar diliyorum
Tesekkur ederim evet ben direkt buzlu buzlu atıyorum ama.. bir on dakika fazladan pişiriyorum ☺Severim bu böreği buzluktan çıkarınca geç pişiyor amaellerine sağlık tarifte sunumda çok güzel olmuş
Pratikliğine ve lezzetine alışınca benim de en sık yaptığım börek oluverdi teşekkür ederimEn çok yaptığım böreklerden birisidir, çok severim elinize sağlık , yarışmada başarılar
Bende denemek istiyorum tarif için teşekkürler.. şu diyet bitsin ilk iş denicem peynir olmazsa olur ama dimiPratikliğine ve lezzetine alışınca benim de en sık yaptığım börek oluverdi teşekkür ederim
Olur tabii ya da istediğin herhangi bir peyniri koyabilirsin, kaşar gibiBende denemek istiyorum tarif için teşekkürler.. şu diyet bitsin ilk iş denicem peynir olmazsa olur ama dimi
Yaa öyle mi dersiniz Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederimvay vay vayyy neler görüyorum
tarif sunum şahane
ilk yarışmadan listeleri sallayacaksın belli :)
başarılar diliyorum canım,ellerine sağlık
Bacım bu arkadaş en kıdemli en çok madalyalılardan biridir kendisi .. birinci olamasa bile mutlaka ikincidir.. O diyosa doğrudurYaa öyle mi dersiniz Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim
Elinize sağlık başlarlar dilerimMerhabalar
Sizlere hem kahvaltıya hem ikindi çayınına hem de çat kapı gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir o kadar da lezzetli bir börek tarifiyle geldim
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2642873
3 adet yufka
3 adet patates
1 orta boy kuru soğan
1 paket Teksüt lor peyniri
Yarım demet maydonoz (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yemeklik doğradığımız soğan sıvı yağda kavrulur. Rendelediğimiz patatesler ilave edilir ve yumuşayana kadar sotelenir. Tuz, baharat ve maydanoz eklenir. Ilıyınca Teksüt lor peyniri eklenip güzelce karıştırılır.
Eki Görüntüle 2642874
Yufkalarımızın ilki serilir. Bütün malzemelerini karıştırdığımız sostan her yerine sürülür. İkinci yufka üstüne serilip yine sostan sürülür. Üçüncü ve son yufkamız da serilip aynı işlem tekrar edilir. Ardından patates harcımız yufkanın her yerine eşit şekilde dağıtılır. 3 kat olan yufkalarımız kenarlarından katlanarak kıvrılır. Rulo haline gelen böreğmiz streçlenip 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 2642875
Buzdolabından çıkardığımız böreğimiz birer parmak kalınlığında dilimlenir. Tepsiye dizilir. Kalan sosumuza bir yumurta sarısı eklenerek böreklerin üzerine sürülür.
Eki Görüntüle 2642877
Eki Görüntüle 2642876
Önceden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda ortalama 30 dakika pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından çıkarılır ve servis edilir. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2642878 Eki Görüntüle 2642879 Eki Görüntüle 2642880 Eki Görüntüle 2642881 Eki Görüntüle 2642883 Eki Görüntüle 2642884 Eki Görüntüle 2642885 Eki Görüntüle 2642886 Eki Görüntüle 2642887
Not: Ben dilimledikten sonra böreğimin yarısını streçleyip buzluğa kaldırdım. Bu sayede kalkar kalkmaz kahvaltıya ya da beklenmedik misafire anında sıcacık çıtır böreklerimi ikram edebiliyorum. Size de tavsiye ederim ☺
Elinize sağlık başlarlar dilerimMerhabalar
Sizlere hem kahvaltıya hem ikindi çayınına hem de çat kapı gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir o kadar da lezzetli bir börek tarifiyle geldim
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2642873
3 adet yufka
3 adet patates
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Yemeklik doğradığımız soğan sıvı yağda kavrulur. Rendelediğimiz patatesler ilave edilir ve yumuşayana kadar sotelenir. Tuz, baharat ve maydanoz eklenir. Ilıyınca Teksüt lor peyniri eklenip güzelce karıştırılır.
Eki Görüntüle 2642874
Yufkalarımızın ilki serilir. Bütün malzemelerini karıştırdığımız sostan her yerine sürülür. İkinci yufka üstüne serilip yine sostan sürülür. Üçüncü ve son yufkamız da serilip aynı işlem tekrar edilir. Ardından patates harcımız yufkanın her yerine eşit şekilde dağıtılır. 3 kat olan yufkalarımız kenarlarından katlanarak kıvrılır. Rulo haline gelen böreğmiz streçlenip 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 2642875
Buzdolabından çıkardığımız böreğimiz birer parmak kalınlığında dilimlenir. Tepsiye dizilir. Kalan sosumuza bir yumurta sarısı eklenerek böreklerin üzerine sürülür.
Eki Görüntüle 2642877
Eki Görüntüle 2642876
Önceden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda ortalama 30 dakika pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından çıkarılır ve servis edilir. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 2642878 Eki Görüntüle 2642879 Eki Görüntüle 2642880 Eki Görüntüle 2642881 Eki Görüntüle 2642883 Eki Görüntüle 2642884 Eki Görüntüle 2642885 Eki Görüntüle 2642886 Eki Görüntüle 2642887
Not: Ben dilimledikten sonra böreğimin yarısını streçleyip buzluğa kaldırdım. Bu sayede kalkar kalkmaz kahvaltıya ya da beklenmedik misafire anında sıcacık çıtır böreklerimi ikram edebiliyorum. Size de tavsiye ederim ☺
Teşekkür ederimHarşka olmuş ellerinize sağlık yarışmada başarılar sizede.
Teşekkür ederimElinize sağlık başlarlar dilerim
Ellerinize sağlık ilk yarışma ,ilk sunum ama çok başarılı olmuş.Aramızda kalsın ablandan daha becerikliye benziyorsunBaşarılar dilerim.Merhabalar
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2642873
3 adet yufka
3 adet patates
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 2642874
Eki Görüntüle 2642875
Eki Görüntüle 2642877
Eki Görüntüle 2642876
Teşekkür ederim