- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
Teşekkür ederim nevrestem:)Ellerine emeğine sağlık canımÇok severim sende çok güzel yapmışsın Yarışmada bol şans diliyorum
Yufkası çok güzeldi oturdugum şehirde heryerde taze yufka aradım. Normalde markettekilerle yapıyordum taze yufkayla çok daha değişik ve güzel oldu. TesekkurlerEl açması gibi durmuş canım eline sağlık
Teşekkür ederimEllerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum
Mutlaka dene pırasalısi da çok güzel oluyor. Ben aslında pırasalı yapacaktim ama yarışmada var diye patatesli yapmaya karar verdim teşekkürlerEllerine saglik canim cok guzel gorunuyo mutlaka denicem
Bizim burda pirasa pek tuketilmez ama patatesli severim ben de patatesli yapicam insallahMutlaka dene pırasalısi da çok güzel oluyor. Ben aslında pırasalı yapacaktim ama yarışmada var diye patatesli yapmaya karar verdim teşekkürler
Afiyet olsun o zamanBizim burda pirasa pek tuketilmez ama patatesli severim ben de patatesli yapicam insallah
Çok teşekkür ediyorumYarışmada başarılar dilerim ellerine sağlık çay ve börek görünce içim gitti aç olmamın etkisi de büyük
Yarışmada başarılar diliyorum :))
Ne güzel bi yorum böyle mutlu ettiniz beni cook teseskkurlerVaauuuvv harikaa... bir geldiniz pir geldiniz gerçekten... çok severim çok güzel görünüyor eline sağlık başarılar..
Teşekkür ederimElinize sağlık
Ellerine sağlık canım ,süper görünüyor böreğinMalzemeler
# 5 adet yufka
İç harcı için ;
# 1 kilo kadar patates
# 2 adet soğan
# kırmızı tatlı toz biber
# kimyon
# karabiber
# tuz
Sosu için;
# 1 sb süt
# 1 yumurta
# 1 cb sıvıyağ
Üzeri için;
# 1 yumurta
# 3 yemek kaşığı sıvıyağ
# çörekotu, susam
Eki Görüntüle 2225179
Öncelikle patatesleri haşlayalım. 2 adet soğanı tavamiza minik doğrayalım siviyagda kavuralim. Daha sonra haşlanan patatesleri parçalayarak tavaya ilave edelim ve baharatlarımızı isteğe göre kimyon, karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip 1 2 tur daha karıştırıp altını kapatalim ve ilinmasi için bi kaba alalım.
Eki Görüntüle 2225180
Sos için bir tabağa yumurtamizi kiralim, süt ve siviyagi döküp karistiralim . Sosumuz hazır.
Eki Görüntüle 2225181
Yufkalarımızı bi masaya açalım ve ikiye keselim . Yarım yufkamiza sosumuzu iyice sürelim heryerine gelsin. Sonra iç harçtan koyalım ve dikkatli bi şekilde yuvarlayalım. Ve tepsiye dolayarak dizelim. Tüm yufkamizi bu işlemle tepsiye dizelim.
Eki Görüntüle 2225185
Eki Görüntüle 2225186
Eki Görüntüle 2225184
Eki Görüntüle 2225188
Eki Görüntüle 2225187
Üzeri için 1 yumurta ve siviyagini güzelce çırpalım. Boregimizin üzerine heryerine gelecek şekilde sürelim. Isteğe göre çörekotu ve susami serpelim. 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pisirelim.
Eki Görüntüle 2225198
Eki Görüntüle 2225193
Vee miss gibi boregim pisti .. servisten önce bi bezle kapatarak dinlendirdim..
Eki Görüntüle 2225194
Eki Görüntüle 2225192
Eki Görüntüle 2225190
Eki Görüntüle 2225277
Eki Görüntüle 2225197
Eki Görüntüle 2225201
Eki Görüntüle 2225196
Eki Görüntüle 2225195
Eki Görüntüle 2225199
Afiyet olsun
Yarışmacı arkadaslarima başarılar dilerim
Bizde de öyle oluyor poğaça börek tatlı 24 saati doldurmuyorÇok teşekkür ediyorumböreği dün yaptım sabaha kadar bitmiş koca tepsi eşim sagolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?