Börekler Patatesli Bohça Böreği -Sana Yağ Sponsorluğunda

pembebogurtlen91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
4.982
4.758
248
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba başarılarr
FusRam yeni kategori açıldı deyince bende katılayım dedim malum keklere yetişemedim

Malzemeler ;
5 Adet hazır yufka
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
Zeytinyağı
4 Adet haşlanmış patates
Bir tutam maydanoz

Yapılışı ;

Öncelikle yufkanın içine sürmek için bir su bardağı sütü , yumurtayı , biraz zeytinyağını karıştırma kabında çırpıyoruz.

Haşladığımız patatesleri pul biber , karabiber , tuz ve sıvıyağ ile harmanlıyoruz.Yufkayı tezgaha serip fırça yardımıyla hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.

Üzerine 2. yufkayı yayıyoruz , yufkanın kenar kısmından başlayarak tatlı tabağını yufkanın üzerine koyup bıçakla daireler halinde kesiyoruz

Kestiğimiz yufkayı küçük bir kasenin üstüne koyuyoruz ve içine hazırladığımız patates harcını koyup tepesini büzerek bohça haline getiriyoruz .

Diğer bütün yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz ve bohça böreklerini maydanoz saplarıyla bağlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Kalan karışımdan böreklerin üzerlerine sürüyoruz isteğe göre susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Ve servise hazır

Afiyet Olsun

Sana Yağ

60 yıldır mutfakların vazgeçilmezi Sana, günün her anında aileniz için besleyici lezzetler sunuyor.

Sana Klasik: Pilavların, makarnaların, sıcak yemeklerin vazgeçilmezidir.

Sana Hamurişi: Hamurişinde konuşulan lezzet.

Sana Mutlu Aile: Bütçenize uygun, ekonomik margarin.

Sana Kase: Kahvaltınızda ve sıcak tüm yemeklerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir lezzet.

Sana Ekmeküstü: Kahvaltıda ekmeğe en çok yakışan, makarnalara aromasıyla lezzet katan besleyici bir tat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böğürtlen özlemişiz seni yarışmada görmeyi.Yalnız tarifte zeytinyağı diyor ama resimde margarin var.Bir de börekler biraz daha pişseymiş iyiymiş.Onun dışında gayet güzel görünüyor.Eline sağlık.Başarılar dilerim canım.

Jurı arkadasım baslamıs acımasız elestırılerıne

Hosgeldın bogurtlencım
ellerıne saglık
Sunumun harıka ama zamanın olmadıgından gece yaptın sanırım tarıfını, gun ısıgında cekseydın fotoları daha guzel cıkardı emınım
Basarılar cnm

Beni kırmayıp geldiğin için sağol canmm Ahahaha ellerine sağlık canm güzel gözüküyor

ellerine sağlık bohçamı kapıp geliyorum der gibi
bohcanı yap gel çaylar benden :)) iyi şanslar

hahaha aynen teşekkür ederim canım
Ellerine saglik cnm yarismada basarilar
teşekkür ederim canım
Ellerine sağlık canim nefis görünüyorr

teşekkür ederim canım hamileymişsin şimdi gördüm rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım sevindim

bende sizi özledim canım evet margarin yerine zeytinyağı kullandım kaldırdım malzemelerin resmini börekler gayet güzel pişti aslında teşekkür ederim
ne kadar dadlu olmus
basarilar diliyorum :)
teşekkür ederim canım

teşekkür ederim canım evet akşam yaptım mecburen
Eline sağlık, keke yetişemedin ama böreği erkenden yapmışsın
Ellerine sağlık yarışmada başarılar
aynen bu sefer işimi şansa bırakmadım teşekkür ederim canım
Çok tatlı görünüyor oğlum görse bayılır bende yapayım bundan ellerinize sağlık
teşekkür ederim canım evet görüntüsü farklı
o ne güzel görüntü öyle ellerinize saglik

yarismada basarilar dilerim
hehehe teşekkür ederim canım

Beni kırmayıp geldiğin için sağol canmm Ahahaha ellerine sağlık canm güzel gözüküyor
hahaha rica ederim
teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…