Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mezeler - OrdövrlerPatates Kroket (Sinangil un ile)
Cnm elkerine sağlık. Tarifini bugün uyguladım fakat içi çiğ gibi kaldı. Hatta yorumları okuduktan sonra biraz daha ufak yaptım ama olmadı eşim afiyetle yedi ama bana göre pek olmamıştı. Nedenini anlamadım. Teşekkürler yinede😊
Malzemeler: 5 adet orta boy patates 2 yumurta (biri icine biri disina) 1 kase galeta unu 7 yemek kasigi un kizartmak icin bol siviyag tuz, arzuya göre pulbiber,nane
Hazirlanisi: Patatesleri haslayip rendeliyoruz, 1 yumurtayi tuzu ve unu ilave edip elimize cok fazla yapismayan bir kivam elde ediyoruz. Ben 3-4 dakika kadar yogurdum. Ceviz büyüklügünde parcalar alip elimizi su yardimiyla islak tutarak, patateslere top sekli verip önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayip kizgin yagda kizartiyoruz. Kizaran patates kroketlerimizi yagini cekmesi icin kagit havluya aliyoruz.
Püf noktasi: Buzdolabinda 15- 20 dk dinlenmeli. Kizartirken kevgirle sürekli arkali önlü cevirelim, patates kroketler hemen pisiyor. Cabuk kizarmasinin iyi yönü de hizli hareket ettigimizden sipsak bitmis oluyor kroketlerimiz..
Servis önerisi: Et yemeklerinin yaninda, cay caatinde güzel bir alternatif. Derin dondurucuda da saklayabilirsiniz, ani misafir geldiginde firinda 5-10 dk isitip, bir hamur isinin yaninda servis edebilirsiniz.