• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patates krizi yaşıyoruz?

Eski konularınıza baktım da şimdi, eşinizden soğumuşsunuz ve her hareketi batar olmuş size. Belki durum onun için de böyledir.
İntihar konusu da açmışsınız. Neden boşanmıyorsunuz?

Amma iyi kadınlar varmış. 7 aydır bu evde patates kızartması pişmedi. Ev kokuyor diye
Birgun annem geldi pisirdi onda da agzinin payını almak zorunda kaldı.
Fırında yaparim ben patatesi.yer benimki.
Yemezse de gitsin yemek soletsin banane
Valla.millet ekmek bulamiyor su erkeklerin kaprislerine bak
Ben kızartma yemem. Sevmem de zaten. Ama bayramda annesine gittik kadıncağız her Allah’ın sabahı kızartma yaptı oğlum seviyor diye şimdi Buda aklınca onu yapıyor. Ben etrafa sıçrayan yağdan bahsetmiyorum bile.

Eski konularınıza baktım da şimdi, eşinizden soğumuşsunuz ve her hareketi batar olmuş size. Belki durum onun için de böyledir.
İntihar konusu da açmışsınız. Neden boşanmıyorsunuz?
Üstte yazmıştım ama şöyle ki evlenirken çok sorun yaşadım. Boşanırken de yaşayacağım. Bunları kaldıramayacağım galiba yorgun hissediyorum.

Ben kızartma yemem. Sevmem de zaten. Ama bayramda annesine gittik kadıncağız her Allah’ın sabahı kızartma yaptı oğlum seviyor diye şimdi Buda aklınca onu yapıyor. Ben etrafa sıçrayan yağdan bahsetmiyorum bile.
Tabi sonrasinda iş sana kalıyor temizle sil yağı falan.valla hayret bisey sinir olunmayacak gibi degil

Üstte yazmıştım ama şöyle ki evlenirken çok sorun yaşadım. Boşanırken de yaşayacağım. Bunları kaldıramayacağım galiba yorgun hissediyorum.

Evliliğinizdeki sorunları da kaldıramıyorsunuz ki intihar düşüncesine kadar gelmişsiniz. İsterseniz her sorunu aşabilirsiniz. Daha çok gençsiniz. Bir ömür mutsuz bir evliliği devam ettirdiniz diye madalya takmayacak kimse size. Psikolojik yardım alın ve daha sağlıklı bir bakış açısına geçtiğinizde evliliğinizi gözden geçirin.
Herkes yanlış bir evlilik yapabilir. Bunun cezası ömür boyu mutsuz olmak değil. Mesleğiniz de var, kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.
Bu evliliğin üzerine bir de çocuk yaptığınızda bunalımınız katlanarak artacak.

Eğer sorun kızartma ise fırında yapabilirsiniz. Etrafta yağ olmaz. Tava da yapılan gibi yorucuda olmaz

Herkese iyi pazarlar

Mesele şu ki eşimin gereksiz takıntıları beni çileden çıkarıyor. 1 yıldır marketten döndürülmüş hazır kesim patates alıp kızartıyordum son birkaç gündür ben onu sevmiyorum diyip benim yemekler için kullandığım patatesleri sabahları harcıyor. Hayır çuval alıp koyacak yerim olsa al hergün sabah akşam doğra. Yer yok artı dışarda yiyorsun, 1 yıldır yiyorsun şimdi birden sevmiyor oldu. Patatesi doğrarken tam bulaşık makinesinin önüne çömelmişti, bıçak almak içim “öteye çekil” dedim diye patatesi fırlattı,düzgün konuş, “çekilir misin” de diye griplere girdi. Adamın saçma sapan takıntıları beni artık yıldırdı. Kanadı fırında yerdi şimdi bunlar tam pişmiyor,çevire çevire pişir,2 saat pişir,böyle yemem diyip yemiyor. Zaten 40 dk pişiyor,kanat ya alt tarafı. Yok Efendim mercimek çorbasının içine patates,havuç katma öyle sevmiyorum , kahveye köpürsün diye bir tane çikolata atıyorum oda şekerli içer ama çikolata attığımı öğrendiği günden beri çikolata tadını bozuyor katma,önceden daha güzeldi tadı diye tutturdu. Önceden de atıyordum. Mesela birşey konuşmak istesem yatakta konuşamam,televizyon izliyorum konuşamam, şuan dışardayız yeri değil böyle resmen doldum taştım.

Sizin karşılıklı geçinmeye gönlünüz Yok gibi. Başka sorunlarınız olmadığına eminmisiniz?

Ayy okurken daraldım.. nefret ederim armudun sapı üzümün çöpü şeklinde bahane bulan insanlardan. Bence siz eşinize deyin ki “ben seninle kavga etmek istemiyorum mutfağa ya sen gir ya ben, aynı anda girmeyelim. Sen benim her yaptığıma bahane buluyorsun. Ama sen girersen de AYNI ŞEKİLDE tertemiz bırakıcaksın. Ben girersem de neye ne kattım nası pişirdim karişmicaksın” Deyin. 3 gün dayanamaz zaten:işsiz: yada bi o bi siz yapın yemek

aşılacak şeyler.öteye çekıl derken ses tonun nasıldı. eşinizin söyleyiş tarzı nasıl..yumuşarsanız birbirinize karşı yemeği mutfakta bırlıkte yaprsanız zaten.

Patates zaten cok faydalı bir besin degilken, dondurulmuş patates yemek cok kötü gerçekten sağlığa zararlı.bu anlattıklarınız düzelmeyecek seyler değil.

Bu tartışma sonrasında ben gidip patates soyup,kızartıp kahvaltıyı hazırladım. Birlikte kahvaltımızı yaptık. Evet eşim yemek yapmayı bilen biri ve maalesef bana da bu konu da müdahale ediyor. Aynı anda mutfağa girdiğimizde maalesef sorun yaşıyoruz. Öteye çekil lafını büyük harflerle bile söylememiştim. Ama o benden rica isteyen insan gün içinde “kahve yap” , “şu kapıyı kapat” üslubu ile konuştu. Yani zaten kendisi de rica ile konuşan bir insan değil di. O an birşeye takma istedi ona taktı. Birbirimize karşı tahammülümüz azalmış evet. Ben patates soymayı da sevmem, kızartmayı da . Hele sıçrayan yağı temizlemeyi hiç sevmem. Bu yüzden 2 gün üst üstse patates yaptığını görünce öyle tepki verdim,hata ettim demek ki.

Valla benim Eşimde yemek konusunda senin yazdığın gbi ama evlendiğim günden beri ben bunu sevmiyorum diyor bende tamm bu sefer sen yap ben öğreneyim diyorum özellik sabah kahvaltısında sahanda yumurta olayı beceremiyorum sevdiği gbi o yüzden de kendisi yapması için teşvik ederim onun lafıyla uğraşacağıma 10 dk önce uyandırıp yaptırırım güzellikle mercimek konusunda da aynı bir kere onun sevdiğini yaparım bir kere kendi istediğimi bizde böyle bir düzen otutturduk onların canı nasıl yemek istiyor ise bizim de sevdiklerimiz var sonuçta o yüzden bir sen bir ben mantığı her zaman kurtarır hayatı :p

Bu tartışma sonrasında ben gidip patates soyup,kızartıp kahvaltıyı hazırladım. Birlikte kahvaltımızı yaptık. Evet eşim yemek yapmayı bilen biri ve maalesef bana da bu konu da müdahale ediyor. Aynı anda mutfağa girdiğimizde maalesef sorun yaşıyoruz. Öteye çekil lafını büyük harflerle bile söylememiştim. Ama o benden rica isteyen insan gün içinde “kahve yap” , “şu kapıyı kapat” üslubu ile konuştu. Yani zaten kendisi de rica ile konuşan bir insan değil di. O an birşeye takma istedi ona taktı. Birbirimize karşı tahammülümüz azalmış evet. Ben patates soymayı da sevmem, kızartmayı da . Hele sıçrayan yağı temizlemeyi hiç sevmem. Bu yüzden 2 gün üst üstse patates yaptığını görünce öyle tepki verdim,hata ettim demek ki.

Patates konusuna gelince en güzeli aslında bir hafta bol bol yedir sonra kendisi istemeyecektir sonra iyice sil süpür mutfağını bir süre kızartma yapmayacağını tekrar dolap silemeyeceğini söyle ben öyle yapıyorum ve gayet de işe yarıyor

Öğlen patates yüzünden kavga edip konu açıyorsun, akşam boşanırken 200 bin lira nafaka istedim diye konu açıyorsun? Kimi kandırıyosun sen?

Öğlen patates yüzünden kavga edip konu açıyorsun, akşam boşanırken 200 bin lira nafaka istedim diye konu açıyorsun? Kimi kandırıyosun sen?
Kendinizi ne kadar önemsiyorsunuz? Sizi kandırmak için işim gücüm yok gelip burda konu açıyorum.

Kendinizi ne kadar önemsiyorsunuz? Sizi kandırmak için işim gücüm yok gelip burda konu açıyorum.
Hala devam ediyorsunuz bide yazık. Ben hayatımda öğlen patates yüzünden kavga edip akşam boşanma kararı alanı hiç duymadım. Nafaka olarakta 200 bin istedim yazmışsınız ne güldüm büyük yaratıcısınız :)

Ufak şeyleri fazla büyütüyor gibisiniz. Dondurulmuş patates ben de sevmem. 2 kilo fazla alın. İlla çuvalla almaya gerek yok. Arada sizin istediğiniz gib arada onun istediği gibi yapın. Çekil, git vs. kaba davranmışsınız. İkiniz de geçimsiz duruyorsunuz. Biraz sakinleşin.

Back