Patates krizi yaşıyoruz?

Bir patatesten huzursuzluk çıkarmak gibi mi geldi cidden size?
evet, adam kendi yapıyor, kendi yiyecek kızartmayı ben hayatta olay yapmam...benim yemeklik patatesimi bitiriyor diyorsun, patates altı üstü ya, çok mu zor bitince alması... adam bozulduğuna göre, çekil derken tonlamanda kesin bir sıkıntı vardır bence.

Diğer istekleri de tavuğu uzun pişir, çikolatasız kahve yap sana yük olacak şeyler değil ki...mercimeğe patates katma demiş, bu mu dert sana hakkaten?

Buradan bakınca gerçekten geçimsiz biri, sorun olmayan şeyleri sorun yapan kişi olarak gözüküyorsun. Sanırım gereğinden erken evlendin, biraz daha özgürlüğünü yaşaman gerekiyordu...

Kaç yaşında evlendin?

Bunlar asilacak seyler.
Patates gercekten sorun mu ? Simdiye kadar hazir dondurulmus olanlari seviyor olabilir ama bu degismez anlamina gelmez ki. Cuval cuval degil de haftalik alirsiniz.
Ne bileyim kahveye atmayiverin, bazi insanlar boyle konularda hassas olabiliyor. Farkindaysaniz siz de israrcisiniz. Kahve de cikolatasiz olsun ne olacak, bence biraz empati kurarak bu dertleri asarsiniz.
Siz de azicik karsi tarafi anlamaya calisin

Bence başta söyleyemediği bazı şeyleri şimdi söylüyor sadece

İki kişi her gün patates mi kızartıyorsunuz kaç patates gider ki

Yemeklik patatesleri kızartıyor diye kızıyorsunuz

Bence mutfak benim alanım ben nasılistersem öyle olmalı tarInızvarve eşiniz de buna karşı çıkıyor arada ben de yapıyorum bunu

Uğraşıp salata yapmışım mesela ayran yapayım mı diyor hayır diyorum Fast food değil yemek pişirdim bugün yanında salata var ayran olmaz

Ama eşim sıvı ile yutmayı tercih ediyor

Bu arada siz bulyonlu çorba sevebilirsiniz o da sevmiyor

Başka yemek yapın ikinizin de sevdiği

Diğer mevzular bir yana ama hazır patates kesinlikle yemenelisiniz. Tonla katkı maddesi ve msg içeriyor.
Tadını beğenmemesi çok anormal gelmedi bana.
Öteye çekil ifadesi de çok sahane degil ama iliski dinamiginiz bunu kaldiriyorsa o ayrı,
Geri kalan kısımlarda haklısınız.
Sanirim bir durumdan ötürü gıcık olmuşsunuz ve artık adim atsaniz birbirinize batacak noktaya gelmissiniz.

Evde onun yağtığı bir şeyler varsa sende aynı şekilde eleştir..
Hiç bir şey yapmıyosa bel altı eleştir..
Üzgünüm dostum bunu hak ettin.(eşine)
Sonra da "yaaa nasıl oluyomuş eleştirilmek"dersin anlarsa tabi

Patatese biraz ara verin düzelir :)

Her zaman beğendiklerini beğenmez olur üstelik bunu üstten üstten söylerse bende sinir olurum. Ama patatesimi bitirdi, öteye git falan hoş gelmedi bana. O dondurulmuş patatesleri bende sevmiyorum. Haftada iki üç kilo alsanız yeter çuvala gerek yok. Ha soyması doğraması mesele diyorsanız o ayrı.
Birde şu şimdi konuşamam meselesi bizde de oluyor. Daha doğrusu oyun oynuyor sonra çalışıyor sonra işi var sonra derken söyleyeceğimi unutuyorum.
Neyse bence siz biraz inatlaşmışsınız gibi.

22 yaşımda evlendim. Evlilik niye özgürlüğümüze engel olsun ki? Ama engelmiş işte. Özgürlük yaşamak değil aslında. Eski semtimden taşındım,işimden ayrıldım,ailem uzakta sadece o var. Oda işten gelir,yemeğini yer açar televizyonu izler sonra uyur. Yada işten gelir arkadaşlarına gider. Sinemaya gideriz ayda 1-2. Yada bazı hafta sonları kahvaltıya. Tek konuştuğum insan bu. Arkadaş edinsem sevmez ise onları sorun eder. Onlarla mesajlarımı okuyup burnunu sokar. Ben hep evde. O konuşursa konuş konuşmazsa camda leke var hiç mi rahatsız olmuyorsun lafını ye git cam sil. Sıkıldım. Çok sıkıldım.

Bende sevmiyorum o hazir patatesleri.. kokuyo gibi geliyo : ( ama sorun patates degilki adam bildigin takacak yer ariyo.. firibda kanat nasil pismezki? Her tarafi esit piser kizarir hatta.. zikkimin dibini yesin

Evlendiğiniz yaştayım. Kendimi bu dediğiniz hayata hapsetsem ben de çok sıkılırdım.
Neden ayrılmıyorsunuz?

Evlendiğiniz yaştayım. Kendimi bu dediğiniz hayata hapsetsem ben de çok sıkılırdım.
Neden ayrılmıyorsunuz?
Evlenirken çok sorun yaşadım. Yoruldum ayrılırken de yaşayacağım. Altından kalkacak gücü bulamıyorum kendimde

Bende sevmiyorum o hazir patatesleri.. kokuyo gibi geliyo : ( ama sorun patates degilki adam bildigin takacak yer ariyo.. firibda kanat nasil pismezki? Her tarafi esit piser kizarir hatta.. zikkimin dibini yesin
Eskiden yerdi ama şimdi mangal tadında birşey istiyor sanırım

Damak tadlarımız pek uyuşmuyor. Bir ara yaptığım hiçbir yemeği yemezdim dedim ki sevdiğin yemekleri liste şeklinde yaz ver ona göre yapayım çocuk muyum ben hiç uğraşamam falan dedi yaZmadı bende şimdi kafama göre takılıyorum

Bence mesele ne patates ne de kahve...
Siz son cümlenizde yazdığınız gibi dolmuşsunuz artık içiniz almıyor ufak tefek meselelerden taşıyorsunuz.
Okuduklarımdan anladığım:
1. Eşinizle karşılıklı iletişim probleminiz var.
2. Paylaşımınız azalmış bu da evliliğinizi sorgulamanıza neden oluyor.
3. Eşinize saygınız da azalmış belki de karşılıklıdır bu azalma, beyfendinin hitabı ve üslubu hakkında fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum.
4. İşten ayrılmanız, eski semtinizden uzaklaşmanız sizi psikolojik anlamda olumsuz etkilemiş.
5. Adam takıntılı değil sadece damak tadı veya zevkleri değişmiş ama sizin eşinize tahammülünüz hatta belki de sevginiz azaldığı için bu durumu 'takıntılı' olarak yorumluyorsunuz.
Not: Dondurulmuş patates ve bulyon sağlık için zararlı...
Not 2: Çözüm için tavsiye isterseniz yazacağım.

İşte ortak bir hayat yaşıyorsun...adamın da elbet beklentileri olacak. Sen benim istediklerimle onun beklentileri çakışmasın diyorsun...yok böyle bir evlilik, huzur istiyorsan ortada bir yerde buluşacaksınız. Biraz sen onun, biraz o senin suyunu gidecek.

Ya da böyle bir yaşama kendini hazır hissedene kadar evlenmemek lazım. Sevişip, sevgiliyle gezip tozmaktan ibaret değil ki evlilik. O yüzden sen biraz daha beklemeliymişsin hissi veriyorsun dedim. 22 yaş gerçekten erken bana göre.
Ben tek yaşıyorum, ona göre zorlukları var elbet...ama benim evime patates girmez, TV asla sokmam, 1 hafta tek çöpe ellemesem karışan yok, istediğim insanlarla takılırım..bu açıdan bir özgürlük yani.

Neyse, daha geçimli olmaya çalış...elinde olanın iyi yanını gör. Sevildiğini hissederse adam, daha iyi olur sana karşı belki. Özeline de karıştırma bu arada...mesaj okumak da nasıl bir saçmalık...Çalışıp sosyal çevreni genişletmek de iyi olur sanki. Tek kocaya bağlı olmak seni asıl bunaltan şey bence.

Söyledikleriniz de haklısınız. Ama eşim onları zararlı olduğu için değil dediğiniz gibi damak zevki değiştiği için yemiyor. Yoksa gidip o tuhaf köfteleri alıp kendine hamburger yapan bir insan.
Mesela dün eniştesi arayıp Belgrad’a gidelim demiş oda eşime sorayım demiş (normalde sormazdı,ben tepki gösterdiğim için soruyor) bende gidelim dedim. Gece fikri değişmiş ama insanları arayıp haber vermemiş. Şimdi onlarda ben istemiyorum sanıp bana kurulmuşlardır.

Dondurulmuş patates gerçekten kötü oluyor. Biz 4 kişiyiz evde, haftalık patates alıyoruz. Gayet yetiyor, çuval çuval almanıza ne gerek var. Benim de damak zevklerim yıllar içinde değişebiliyor, ölene kadar aynı şekilde sevmek zorunda değiliz ya. Ufacık sorunlar dağ olmuş gibi. Bu isteklerini ters bir şekilde ses yükselterek söylüyorsa kendisi aşırı haksız. Ama böyle bir durum yoksa siz biraz abartmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…