- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.173
- 798
- Konu Sahibi Balparmak95
-
evet, adam kendi yapıyor, kendi yiyecek kızartmayı ben hayatta olay yapmam...benim yemeklik patatesimi bitiriyor diyorsun, patates altı üstü ya, çok mu zor bitince alması... adam bozulduğuna göre, çekil derken tonlamanda kesin bir sıkıntı vardır bence.Bir patatesten huzursuzluk çıkarmak gibi mi geldi cidden size?
Yok neden kızayım. Benim sinir olduğum nokta tercihleri değil. Bunları başta sevip sonra dan beğenmemesi,yememesi. Baştan burun kıvırsaydı mesela. Üslup konusuna gelince keşke kendisi hep rica ile konuşsa da benden de bunu bekleyecek yüzü olsa.
22 yaşımda evlendim. Evlilik niye özgürlüğümüze engel olsun ki? Ama engelmiş işte. Özgürlük yaşamak değil aslında. Eski semtimden taşındım,işimden ayrıldım,ailem uzakta sadece o var. Oda işten gelir,yemeğini yer açar televizyonu izler sonra uyur. Yada işten gelir arkadaşlarına gider. Sinemaya gideriz ayda 1-2. Yada bazı hafta sonları kahvaltıya. Tek konuştuğum insan bu. Arkadaş edinsem sevmez ise onları sorun eder. Onlarla mesajlarımı okuyup burnunu sokar. Ben hep evde. O konuşursa konuş konuşmazsa camda leke var hiç mi rahatsız olmuyorsun lafını ye git cam sil. Sıkıldım. Çok sıkıldım.evet, adam kendi yapıyor, kendi yiyecek kızartmayı ben hayatta olay yapmam...benim yemeklik patatesimi bitiriyor diyorsun, patates altı üstü ya, çok mu zor bitince alması... adam bozulduğuna göre, çekil derken tonlamanda kesin bir sıkıntı vardır bence.
Diğer istekleri de tavuğu uzun pişir, çikolatasız kahve yap sana yük olacak şeyler değil ki...mercimeğe patates katma demiş, bu mu dert sana hakkaten?
Buradan bakınca gerçekten geçimsiz biri, sorun olmayan şeyleri sorun yapan kişi olarak gözüküyorsun. Sanırım gereğinden erken evlendin, biraz daha özgürlüğünü yaşaman gerekiyordu...
Kaç yaşında evlendin?
Evlendiğiniz yaştayım. Kendimi bu dediğiniz hayata hapsetsem ben de çok sıkılırdım.22 yaşımda evlendim. Evlilik niye özgürlüğümüze engel olsun ki? Ama engelmiş işte. Özgürlük yaşamak değil aslında. Eski semtimden taşındım,işimden ayrıldım,ailem uzakta sadece o var. Oda işten gelir,yemeğini yer açar televizyonu izler sonra uyur. Yada işten gelir arkadaşlarına gider. Sinemaya gideriz ayda 1-2. Yada bazı hafta sonları kahvaltıya. Tek konuştuğum insan bu. Arkadaş edinsem sevmez ise onları sorun eder. Onlarla mesajlarımı okuyup burnunu sokar. Ben hep evde. O konuşursa konuş konuşmazsa camda leke var hiç mi rahatsız olmuyorsun lafını ye git cam sil. Sıkıldım. Çok sıkıldım.
Evlenirken çok sorun yaşadım. Yoruldum ayrılırken de yaşayacağım. Altından kalkacak gücü bulamıyorum kendimdeEvlendiğiniz yaştayım. Kendimi bu dediğiniz hayata hapsetsem ben de çok sıkılırdım.
Neden ayrılmıyorsunuz?
Eskiden yerdi ama şimdi mangal tadında birşey istiyor sanırımBende sevmiyorum o hazir patatesleri.. kokuyo gibi geliyo : ( ama sorun patates degilki adam bildigin takacak yer ariyo.. firibda kanat nasil pismezki? Her tarafi esit piser kizarir hatta.. zikkimin dibini yesin
Tost makinasinda yspabilirsin.. ama ben olsam yapmam bu herife. Olay kanat patates olayi degil..Eskiden yerdi ama şimdi mangal tadında birşey istiyor sanırım
Damak tadlarımız pek uyuşmuyor. Bir ara yaptığım hiçbir yemeği yemezdim dedim ki sevdiğin yemekleri liste şeklinde yaz ver ona göre yapayım çocuk muyum ben hiç uğraşamam falan dedi yaZmadı bende şimdi kafama göre takılıyorumBence başta söyleyemediği bazı şeyleri şimdi söylüyor sadece
İki kişi her gün patates mi kızartıyorsunuz kaç patates gider ki
Yemeklik patatesleri kızartıyor diye kızıyorsunuz
Bence mutfak benim alanım ben nasılistersem öyle olmalı tarInızvarve eşiniz de buna karşı çıkıyor arada ben de yapıyorum bunu
Uğraşıp salata yapmışım mesela ayran yapayım mı diyor hayır diyorum Fast food değil yemek pişirdim bugün yanında salata var ayran olmaz
Ama eşim sıvı ile yutmayı tercih ediyor
Bu arada siz bulyonlu çorba sevebilirsiniz o da sevmiyor
Başka yemek yapın ikinizin de sevdiği
Bence mesele ne patates ne de kahve...Herkese iyi pazarlar
Mesele şu ki eşimin gereksiz takıntıları beni çileden çıkarıyor. 1 yıldır marketten döndürülmüş hazır kesim patates alıp kızartıyordum son birkaç gündür ben onu sevmiyorum diyip benim yemekler için kullandığım patatesleri sabahları harcıyor. Hayır çuval alıp koyacak yerim olsa al hergün sabah akşam doğra. Yer yok artı dışarda yiyorsun, 1 yıldır yiyorsun şimdi birden sevmiyor oldu. Patatesi doğrarken tam bulaşık makinesinin önüne çömelmişti, bıçak almak içim “öteye çekil” dedim diye patatesi fırlattı,düzgün konuş, “çekilir misin” de diye griplere girdi. Adamın saçma sapan takıntıları beni artık yıldırdı. Kanadı fırında yerdi şimdi bunlar tam pişmiyor,çevire çevire pişir,2 saat pişir,böyle yemem diyip yemiyor. Zaten 40 dk pişiyor,kanat ya alt tarafı. Yok Efendim mercimek çorbasının içine patates,havuç katma öyle sevmiyorum , kahveye köpürsün diye bir tane çikolata atıyorum oda şekerli içer ama çikolata attığımı öğrendiği günden beri çikolata tadını bozuyor katma,önceden daha güzeldi tadı diye tutturdu. Önceden de atıyordum. Mesela birşey konuşmak istesem yatakta konuşamam,televizyon izliyorum konuşamam, şuan dışardayız yeri değil böyle resmen doldum taştım.
İşte ortak bir hayat yaşıyorsun...adamın da elbet beklentileri olacak. Sen benim istediklerimle onun beklentileri çakışmasın diyorsun...yok böyle bir evlilik, huzur istiyorsan ortada bir yerde buluşacaksınız. Biraz sen onun, biraz o senin suyunu gidecek.22 yaşımda evlendim. Evlilik niye özgürlüğümüze engel olsun ki? Ama engelmiş işte. Özgürlük yaşamak değil aslında. Eski semtimden taşındım,işimden ayrıldım,ailem uzakta sadece o var. Oda işten gelir,yemeğini yer açar televizyonu izler sonra uyur. Yada işten gelir arkadaşlarına gider. Sinemaya gideriz ayda 1-2. Yada bazı hafta sonları kahvaltıya. Tek konuştuğum insan bu. Arkadaş edinsem sevmez ise onları sorun eder. Onlarla mesajlarımı okuyup burnunu sokar. Ben hep evde. O konuşursa konuş konuşmazsa camda leke var hiç mi rahatsız olmuyorsun lafını ye git cam sil. Sıkıldım. Çok sıkıldım.
Söyledikleriniz de haklısınız. Ama eşim onları zararlı olduğu için değil dediğiniz gibi damak zevki değiştiği için yemiyor. Yoksa gidip o tuhaf köfteleri alıp kendine hamburger yapan bir insan.Bence mesele ne patates ne de kahve...
Siz son cümlenizde yazdığınız gibi dolmuşsunuz artık içiniz almıyor ufak tefek meselelerden taşıyorsunuz.
Okuduklarımdan anladığım:
1. Eşinizle karşılıklı iletişim probleminiz var.
2. Paylaşımınız azalmış bu da evliliğinizi sorgulamanıza neden oluyor.
3. Eşinize saygınız da azalmış belki de karşılıklıdır bu azalma, beyfendinin hitabı ve üslubu hakkında fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum.
4. İşten ayrılmanız, eski semtinizden uzaklaşmanız sizi psikolojik anlamda olumsuz etkilemiş.
5. Adam takıntılı değil sadece damak tadı veya zevkleri değişmiş ama sizin eşinize tahammülünüz hatta belki de sevginiz azaldığı için bu durumu 'takıntılı' olarak yorumluyorsunuz.
Not: Dondurulmuş patates ve bulyon sağlık için zararlı...
Not 2: Çözüm için tavsiye isterseniz yazacağım.
Deneyeyim bunu yada gitsin elektrikli ızgara alsın. Sitede mangal yapamayacağıma göreTost makinasinda yspabilirsin.. ama ben olsam yapmam bu herife. Olay kanat patates olayi degil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?