Tuzlu yogurtlu manti corbasi
Bir su bardagi tuzluyogurt
Bir su bardagi haslanmis nohut
Yarim cay bardagi pirinc
Bir bucuk su bardagi manti
5 Su bardagi su
4 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi biber salcasi
Tenceremize tuzluyogurdumuzu ve suyumuzu ilave ederek karistirarak kaynatiyoruz ,kaynayan yogurdumuzun icerisine
mantimizi pirincimizi ilave ederek mantilarimiz pisene kadar kisIK Ateste 15 dakika kadar kaynatiyoruz ,kaynayan
corbamizin icerisine nohutlarimizida ilave ettikten sonra ,ayri bir tavamizda 4yemek kasigi sivi yagimizi kizdirdikten sonra
icerisine kuru nane ve salca biberimizi ilave ederek kavuruyoruz, kavurdugumuz sosumuzu corbamiza ilave edip bir tasim daha kaynadiktan sonra corbamizi SICAK servis ediyoruz .
Afiyet olsun
Hataya özgü Zahter salatasi
malzemeler
iki su bardagi taze zahter (kekik)
BIR bag maydonoz
göz karari taze nane
KIRMIZI lahana (jülyen seklinde dogranmis )
3 tane orta boy havuc (jülyen seklinde dogranmis)
yarim kase cekirdegi cikarilmis siyah zeytin
1 tane salatalik
1 domates (kizlar sevmedigi icin ben koymadim)
1 yemek kaSIg nar eksisi
1 tatli kasigi Pul biber
yarim cay kasigi tuz
1 tatli kasigi teytin yagi
bütün malzememizi jülyen seklinde dogruyoruz ,1 tatli kasigi zeytin yagimizi tavaya koyduktan sonra lahanamizi ve havucumuzu hafif bir sekilde yagda öldürüyoruz fazla yumsamadan ocaktan alip sovumasini bekliyoruz ,bütün malzemeyi güzelce harmanladiktan sonra lahanamizi ve havucumuzu katiyoruz salatamiz servise hazirdir (afiyet olsun )
Firinda patates esliginde tavuk but ve inciK:)
iki tane tavuk budu (ortadan kesilecek )
Iki tane incik
6-7 tane kücük patates
Sosu icin
bir yemek kasigi salca
Bir tatli kasigi aci salca biber
bir tatli kasiki kekik
bir tatli kasigi kuru nane
bir tatli kasigi kimyon
bir cay kasigi karabiber
Bir tatli kasigi biberiye
Bir tatli kasigi Tuz (Damak tadiniza göre ayarlayin )
bir su bardagi su
5-7 dis sarimsak
Üzeri icin
bir yemek kasigi Ketchup
2 yemek kasigi zeytin yagi
Bir tatli kasigi yogurt
Hazirlanisi:
Tavuk budlarimizi ve inciklerimizi temizleyip borcamimiza aliyoruz
patateslerimizi soyarak fazla kücültmeden ortadan keserek
borcamimiza ilave ediyoruz .Sosumuzun bütün malzemesini
karistirdiktan sonra tavuk ve patateslerimizin üzerine gezdiriyoruz
üzeri icin Ketchap zeytin yagi ve yogurdumuzu bir kasede cirptiktan sonra bir firca yardimi ile tavuk bud ve inciklerimizin üzerine sürüyoruzki daha güzel kizarsin ,daha önceden isittigimiz 180 derece firinimizda 45 dakika kadar üzeri kapali bir sekilde pisiriyoruz ,borcaminizin kapagi yoksa üzerini foliye ile kapatabilirsiniz ki tavuklariniz yanmasin ,yemeginiz pismeye yakin foliyeyi kaldirip tavuklarinizin üzerinin kizarmasini saglayabilirsiniz. yemeginiz ne kadar kiSIK firinda piserse o kadar lezzetli olacaktir .Afiyet olsun
Kizim
eslemin damak tadina hitab eden pirinc (sehriye )pilavi
Bir su bardagi baldo pirinc
bir su baradagindan biraz az arpa sehriye
2 bardak tavuk suyu veya bulyon (su oranini tencerenizin pisirme süresine göre ayarlamaniz gerekir benim tencerede 2 su bardagi yetiyor ,ben tavuk suyu kullandim siz bulyon kullana bilirsiniz .
2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kaSIgi tereyagi
1 tatli kasigi tuz
yapilisi :
Sivi yagimizi pilav tenceremize koyduktan sonra arpa sehriyelerimizide
ilave edip kavurmaya basliyoruz ,sehriyelerimiz kavrulduktan sonra yikadigimiz pirinci ilave edip kavurmaya devam ediyoruz pirincimizide kavurduktan sonra ,icerisine yeterince suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kaynamasini bekliyoruz ,pilavimiz kaynamaya basladiktan sonra ocagimizin altini kisarak suyunu cekmesini sagliyoruz ,pilavimiz suyunu cektikten sonra üzerine tereyagimizi ilave ederek tahta kaSIKLA hafif karistirdiktan sonra pilavimizin agzini kapatarak demlenmeye birakiyoruz .
Afiyet olsun