Pasaport süresi 6 aydan az olursa

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.964
133
Merhabalar,

Yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye'ye geleceğim yakında ancak pasaportumun bitmesine 6 aydan az kaldı. Normalde Türkiye'den başka ülkeye gidebilmem için en az 6 ay süresi olması lazım pasaportun ama Türkiye'ye giderken bu durum geçerli değil, değil mi? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

GÜNCELLEME: Dışişlerini aradım şimdi, 6 aydan az kalması durumu başka ülkelere giderken geçerliymiş, Türkiye'ye girerken 1 gün bile geçerliligi kalmış olan pasaportla giriş yapabilirmiş Türk vatandaşları.

Son düzenleme:
tam emin degilim ancak yeni pasaport icin basvuru yapacaksaniz zaten belli bir sure icinde elinize ulasacagindan ek bir kagit, belge veriyorlar eski pass ile birlikte onu kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
Birkac yil evvel passimde degil ama vizemi yenilemem gerekiyordu ek bi kagit ile gittim geldim sorunsuz.
Tabii yine en dogru bilgiyi konsolosluklar verir, her an her sey degisebiliyor.

edit: o 6 ay mevzusunu da hic duymadim.

tam emin degilim ancak yeni pasaport icin basvuru yapacaksaniz zaten belli bir sure icinde elinize ulasacagindan ek bir kagit, belge veriyorlar eski pass ile birlikte onu kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
Birkac yil evvel passimde degil ama vizemi yenilemem gerekiyordu ek bi kagit ile gittim geldim sorunsuz.
Ben değiştirmek için başvurmadım henüz, aslında 2 haftada geliyormuş pasaport ama ben iki haftadan önce gitmeyi düşünüyorum.😞

Ben değiştirmek için başvurmadım henüz, aslında 2 haftada geliyormuş pasaport ama ben iki haftadan önce gitmeyi düşünüyorum.😞
siz basvurun ve basvururken belirtin ki her ihtimale karsi belge versinler.
Ayrica yurtdisinda yasiyorsaniz pasaportunuzu almak yetmez saniyorum oturum kagidininda onda yapistirili olmasi gerek, kart haricinde.
O yuzden belge+eski pass ile gidip gelmekte fayda var, iyi yolculuklar diliyorum simdiden

Evet geçerli. Pasaportunuzun dönüş tarihe göre en az 6 ay olması lazım. Her ihtimale karşı yeni pasaport çıkartın bence yoksa çok pahalıya patlar size .

Dışişlerini aradım şimdi, 6 aydan az kalması durumu başka ülkelere giderken geçerliymiş, Türkiye'ye girerken 1 gün bile geçerliligi kalmış olan pasaportla giriş yapabilirmiş Türk vatandaşları.

Teşekkür ediyorum yorumlar için, belki ileride lazım olan biri olur diye güncelliyorum.

edit: o 6 ay mevzusunu da hic duymadim.
6 ay mevzusu da şöyle, eğer ki pasaportun bitmesine 6 aydan az kalırsa birçok ülke vize vermediği gibi uçağa da alınmıyor kişi. Ama kendi ülkemize girerken geçerli değilmiş.

Back
X