• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pasaport bilgisi olan yardım etsin

DilaraBursa16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
74
41
88
arkadaşlar benim pasaportumun geçerlilik süresi mayıs ta son yani 3 Aydan biraz fazla var

Ben tr ye kabul edilir miyim ?

Avrupa’da bir ülkedeyim bilet alırken vs sıkıntı çıkar mı ?

Çıkmaz kesinlikle, süresi dolmuş pasaportla bile Türkiye’ye (geldiğiniz ülkede vize vs probleminiz yoksa) dönüş yapabilirsiniz

En az 6 aylik sure olmali.once sureyi uzattirin.sonra alin bileti.
Birde orada kalma suresi olacagi icin izin vermezler.

arkadaşlar benim pasaportumun geçerlilik süresi mayıs ta son yani 3 Aydan biraz fazla var

Ben tr ye kabul edilir miyim ?

Avrupa’da bir ülkedeyim bilet alırken vs sıkıntı çıkar mı ?

Türk vatandaşı değil misiniz? Türk vatandaşı iseniz 1 gün bile olsa bitmesine girebilirsiniz, sonuçta kendi ülkenize giriyorsunuz.

Memurla alakali.
Sorun ciksada genelde iki laf söylüyorlar. Türkiyeye, eger türk vatandaşıysan TC kimlikle girebilirsin. Standart Türk vatandaşları gibi. Sonucda pasaport zorunluluğun yok.

Yurt dışı icin mühim olan oturma iznin. Ondada sorun yoksa rahat rahat girip çıkarsın

Memurla alakali.
Sorun ciksada genelde iki laf söylüyorlar. Türkiyeye, eger türk vatandaşıysan TC kimlikle girebilirsin. Standart Türk vatandaşları gibi. Sonucda pasaport zorunluluğun yok.

Yurt dışı icin mühim olan oturma iznin. Ondada sorun yoksa rahat rahat girip çıkarsın
Ben aile birleşimi bekliyorum bu ülkede aile birleşimini bekleme iznim var zaten tekrar dönüş yapmayı düşünmüyorum tek yön sadece tr ye gelicem

Bu gelisin birde donusu var ya o bakimdan seyettim. Gerci bulundugu ulkede oturumu mu var vatandasligimi o onemli oldugu ulkeye girmk icin.

Vallah bana bu vatandaşlık işinden resmen gina geldi. Yirtacam üstümü başımi birgün.

Ben 5 seneden beri alman vatandaşıyım. Düz alman yani. Istanbul doğumluyum ama türk konsolosluğu pasaportunu ve kimliğimi deldi... yani TC vatandaşlığım yok.

Yahu her turkiyeye giriş çıkış yapmamda beni cekiyorlar... TC kimlik soruyorlar... icik cicik araştırıyorlar... illa TC kimlik... illah TC kimlik... yahu yoooook. Daha gecen hafta nişanlımla istanbul havalimaninda rezil oldum. Nişanlıma welcome welcome cirt diye giriyor ki italyan yani... ben yine etrafimda polislerle sorgu soruşturma. Hem girerken hem cikarken.

En son çıkarken bayan memur ( gercekdende baaaaaydi, nasil memur oldu hâlâ anlamadim) aynen şunu diyor: madem almansin niye istanbulda doğdun??

Anamin rahimi sana soracakdi nerde doğuracağıni...

Ayyy icim şişmiş... kizin konusunu sabote etdim

Vallah bana bu vatandaşlık işinden resmen gina geldi. Yirtacam üstümü başımi birgün.

Ben 5 seneden beri alman vatandaşıyım. Düz alman yani. Istanbul doğumluyum ama türk konsolosluğu pasaportunu ve kimliğimi deldi... yani TC vatandaşlığım yok.

Yahu her turkiyeye giriş çıkış yapmamda beni cekiyorlar... TC kimlik soruyorlar... icik cicik araştırıyorlar... illa TC kimlik... illah TC kimlik... yahu yoooook. Daha gecen hafta nişanlımla istanbul havalimaninda rezil oldum. Nişanlıma welcome welcome cirt diye giriyor ki italyan yani... ben yine etrafimda polislerle sorgu soruşturma. Hem girerken hem cikarken.

En son çıkarken bayan memur ( gercekdende baaaaaydi, nasil memur oldu hâlâ anlamadim) aynen şunu diyor: madem almansin niye istanbulda doğdun??

Anamin rahimi sana soracakdi nerde doğuracağıni...

Ayyy icim şişmiş... kizin konusunu sabote etdim
Vize mi alman gerekiyo? Benim bildigim almansan cifte varandas degilsen Turk varandasligini koruma altina alabiliyosun. Tabii alman olmayi sonradan sectiysen

Vize mi alman gerekiyo? Benim bildigim almansan cifte varandas degilsen Turk varandasligini koruma altina alabiliyosun. Tabii alman olmayi sonradan sectiysen

Yok canim vizeye gerek yok. 90 gün vizesiz kalabiliyor avrupa birliği vatandaşları.
Cifte vatandaşlık kalkdi. Eskiden geçenlerin var her ikisi. Artik burda doğan çocuğa bile direk alman vatandaşlığı veriliyor. 18 yaşında karar veriyor.

Ben çifte vatandaşlıktan yararlanamadim.
Turkiyeye kütüğüm kapandi. Kapali olduğu icin bakanlik TC kimliği vermiyor.

Mavi kart zirzavati çıkmış şimdi onu araştırıyorum. Yani bi nebze gizli çifte vatandaşlık. Onunla türkiye icinde türk vatandaşı konumunda oluyormuşum. Ama bence saçmalık hemde zararli birşey yani...

Hergangi bir durumda alman konsolosluğuna yönelip yardim alamam veya bir olay olsa mecbur türk kanununa göre yargilanirim filan...

Neyse... bu işler baya zor

Back