Çocuk Hastalıkları Parmak Ucuna Basma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ecrin_krks

evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
205
5
46
İstanbul
merhabalar konuyu doğru yere açmışımdır inşallah..oğlum 11 aylık oldu ve sürekli parmak ucuna basıyor öyle ki baş parmağıyla yanındaki parmakta nasır oluşmaya başladı..çok küçükken ayaklarının üstünde durmaya başladı ama okadar parmak ucuna basmıyordu..bitürlü topuğuna basmıyor veya bana kalırsa basamıyor çünkü bazen uyurken deniyorum ama topuğyla ayağının ön kısmı aynı seviyeye gelmiyor..çevredekilere göre bi sorun yok geçer diyo herkes ama benim çok canımı sıkıyo bu durum..dra götürmelimiyim?şuan tutunarak sıralıyo ama bi süre sonra aniden çığlık atarak ayağını sallamaya başlıyo kramp falan giriyor diye düşünüyorum sürekli öyle basmaktan..doğal olarak ta dengesini sağlayamıyo ve devamlı düşüyor..eşimi dra götürmek için ikna edemiyorum turp gibi bişeyi yok diyor..bebeği bu durumda olan anneler var mı veya bebeği böyle olupta düzelen?tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen cvp yazarmısınız..

Benim ilk oğlumda öyleydi 1 yaşında yürüdü ve yürüyene kadar hiç topuğuna basmadı ben o zamanlar anormal birşey olcağını düşünmemiştim ama böyle bir rahatsızlık varmış bunu yıllar sonra duydum inşaallah seninkide normale kendiliğinden döner ama bir doktora götür istersen kendini üzme öyle birşey olsa bile tedavisi var

canım çok sağol götürdüm doktora ortopediye yönlendirdi bileklerindeki sertlikten dolayı hiç bükmüyo bileğini dedi ortoped ise kas kısalığı yok çok şükür dedi öyle olsa hiç ayağı bükülmezdi dedi ama takip edilmesi gerek dedi biraz damarlarda sertlik varmış masaj yapmamızı önerdi bide nörolojiye gösterin dedi bakalım bizde randevu almaya çalışıyoruz nörolojiden inşallah ciddi bişi yoktur..ortoped bide küçük bi ameliyatla düzelir dedi ama şuan ona gerek yok dedi..dua et nolur bişi çıkmasın..

canım inşaallah kendiliğinden düzelir doktor dediyse ihmal etme bebek yağıyla yap masajını Allah kimseye dermansız dert vermesin sende benim oğluma dua et ikinci oğlum 11 aylık seninkiyle sanırım ayaklarını hiç basmıyor oturmuyor nörolojik sorundan dolayı

ederim canım tabiki ederim kurban olduğum Rabbim bütün hasta bebeklere şifa annelerine de sabır versin..geçmiş olsun çok üzüldüm sorun ne peki bi teşhis konuldu mu tedavi görüyo mu?inşallah en kısa zamanda iyileşir kuzun..

sağol canım Allah hiçbir anneyi evladıyla sınamasın cp dedi doktor fizik tedaviye başlıyacağız Allah nasip ederse ben inanıyorum yüce Rabbim şifa vericek oğluma senin bebeğinde kendiliğinde düzelir inşaallah hiç basmıyor dimi topuğuna

yok canım ya masaj falan yapıyoruz ayağını bükmeye çalışıyoruz ama korkuyorum da bişi olcak die okadar çok kasıyo ki..bide bizimki yabancı yerlerde parkta falan mesela ayaklarına basmak istemiyo özellikle çimden çok korkuyo geçen dışarı çıktığımızda indirim biraz yürütim dedim ama büktü dizlerini basmak istemedi doktorda da aynı şeyi yaptı gösteremedik bile nekadar parmak ucunda bastığını..korkuyo olabilir mi acaba bununla bi alakası olabilir mi?norolojiden randevu alamadık önce çocuk doktoruna göstermek gerekmiş o sevk ederse ozaman randevu alacakmışız bakalım çarşamba günü doktora götürcez yine..

umarım ciddi bir sorun yoktur herşey yolunda gider

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım inşallah ciddi değildir diğer gelişimi çok iyi emekliyo tutunarak gidiyo bitek şu tabanına basmama olayı canımı sıkıyo..bana kalsa şimdiye yürürdü yaklaşık 3 aydır böyle çünkü..3 aydır aynı hiç ilerleme yok 3 ay öncesinde de sıralıyodu böyle..herkes erken yürür diyodu ama dengeyi sağlayamıyo ki parmak ucuna basarak..

benim kızımda da ynı sorun var su an 15 aylık ama 1,5 ay kadar erken doğdu. ben de kas kısalığı falan var diye endişelendim drumuz böyle bir şey yok dedi o zaman 12 aylıktı. şimdi götürdüğümüzde hala dengede durup yüreyemediğini söyledik o da nöroloğa yönlendirebilirim 1,5 ay kadar daha bekleyelim dedi. canım çok sıkkın :)

canım biz yine drdaydık cuma günü araştırma hastanesine gittik çoçuk dr u ortopedi görsün önce dedi yine ortopediye götürdük ordaki dr baktı sonra bi dr arkadaşıma da gösterelim dedi o da baktı sonuç yok bitürlü bişi demiyolar ne var bişi diyolar ne de yok onlar da hocalarına yönlendirdi ona da çarşamba günü gitçez ama ben kararlıyım çocuk nöroloğuna da götürcem..hiç bükmüyo değil ayağını ama çok zor kasıyo kendini biz bükmek istedikçe sanırım tik oluştu büktürmüyo ama uyurken falan rahat büküyo..bu şekilde dengesini sağlayamaz ki nasıl yürüsün anca tutunup gidiyo işte..inşallah ciddi bi sorun yoktur canım bebeklerimizde..haberleşelim olur mu yeni gelişmeleri paylaşalım..

eşin bence konduramıyordur yav. normal bir durum değil ki bu. alışır öyle yürümeye. tam gelişme zamanları bunlar. yanlış gelişir bence kemikleri. bir an önce götür

eşin bence konduramıyordur yav. normal bir durum değil ki bu. alışır öyle yürümeye. tam gelişme zamanları bunlar. yanlış gelişir bence kemikleri. bir an önce götür

bende tam onu söyledim geçen eşime sen konduramıyosun belki ama ya bişi varsa bunun vebalini kaldırabilecekmiyiz dedim..kimse kondurmak istemez elbette kendi çocuğuna ama sonradan pişman olmaktan iyidir..hala söylenir dr a gittiğimizde bak gör bişi çıkmicak der ben sanki bişi çıksın istiyorum da..varsın söylensin yeterki ciddi bişi çıkmasın varsın sonra başımın etini yesin götürdük te noldu diye..her dr a gidelim deyişimde sen de çok evhamlısın diyo sonunda bişi çıkmayınca da sürekli söyleniyo ama olsun en azından benim içim rahatlıyo inşallah bu sefer de onun dediği çıkar erkekler işte naparsın..

malesef kızlarımdan bırı parmak ucu bayo noroloğa goturdu m fızık tedavı verdı 20 aylık oldu hala degıssme yok hafıf cp....dendı sol bacak ozellıkle bukuk duruyo ..fızık tedavıden baska tedavısı yok ..mutlaka norolog gosun o yonlendırır belkıde sıkıntısı yoktur bende onuç aylıkkken ıyıce farkeetım...herseyı yapıyo emekleme cok ıyı tırmanmada ama desteksız tam oturamıyo bacakları ıyıce acılmıyo cunku ...ıns kısa surer ıns..zeytınyagı ıle sıkı sık masaj yapıyoruz.

çok geçmiş olsun canım bişi sorabilirmiyim kaç aylıkken götürdün nöroloğa?bizimkinin oturması kalkması gayet iyi rahat emekliyo geri geri oturuyo tırmanıyo falan..7.5 aylıktı desteksiz oturmaya başladığında..inşallah sorun sadece alışkanlıktan ibarettir çünkü küçükken 5-6 aylıkken gayet güzel basıyodu..örümceğe bindirdim 8 aylıkkeen yaklaşık 1 ay falan bindi o da sadece mutfakta iş yaparken çünkü tam tutunup kalkma zamanıydı inmeyi oturmayı da beceremiyodu sürekli düşüyodu mecbur bindirdim ama günde en fazla 1 saat falan..acaba ondan mı oldu ki?

norologa ıstersen gotur erken gıtmekte fayda var ama senın cocgunda sıkıntı yok bence ıns yurur yakında ..ama sorun devam edrse gıt mutlaka ıcın rahat edr

canım bugün ortopedideydik yine uzman dr ameliyattaydı bütün ortopedler bakti bi aşil gerginliğinden bahsettiler yani bişi var ama tedavinin nasıl olacağına hocamız karar verir dediler belki küçük bi cerrahi müdahale gerekebilir veya alçı tedavisi dediler bakalım bidaki haftaya yine gitçez..çocuk drumuz da eğer ortopedi bizlik bişi değil derse çocuk nörolojiye gidin dedi yani bi şu uzman görse de bizde ne yapçağımıza karar versek..aslında ortopedik bişi olması beni biraz rahatlattı doğruyu söylemek gerekirse nörolojik bişi olmasından çok korkuyorum ...

hayırlısı ıns canım takıp et meutlaka yınede norologa gıtmeyı ıhmal etme..ama cok cıddı bısey cıkacagını sanmam..bacakları cok gergınmı mesela benım kızımın sol bacagı saga gıore daha sert problem bu zaten o yuzden parmak uucna basıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…