• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Parmak Ucuna Basma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım nasıl sert anlamadım neresi sert ki..bizimki zayıf olduğu için sırf kemik zaten dize kadar bana tabi sert geliyo etli olmadığı için ama bilemiyorum inşallah ciddi bişi çıkmaz ya hep dua ediyorum..Rabbim herşeyin en iyisini bilir verirse bi dert dermanını da verir herşeyde bi hayır vardır böyle düşünmek lazım Rabbim kimseye kaldıramiyaacağı yük yüklemez..

canım mesela bacaklarını cok rahat cabılıyomu ıkı tarafa ..harket ettırdıgınde rahatmı yoksa sertmı bacakları ...tabana bastırdıgında dızlernı bukuyomu poposunu arkaya cıkarıyomu..

bana göre normal yani sert değil bacakları iki yana rahat açabiliyo ama dediğin gibi tabanına bastırdığımda dizlerini büküyo popo dışarıya çıkıyo ama bana kalsa topuğuna basamadığı için öyle yapıyo yani bilekten rahat bükmüyo ayağını o yüzden diye düşünüyorum yoksa diğer hareketlerinde sorun yok zamanında yaptı herşeyi yani ay ay gelişimine baktığımda yapması gerekenleri yapıyo şuan 4 aylıkken dönmeye başladı hatta daha da erken 7.5 aylıkken rahat desteksiz oturuyodu şimdi istediği gibi geziyo evde koşarak emekliyo tutunarak gidiyo oturuyo kalkıyo öyle işte offf şu parmaklarının ucuna basması okadar canımı sıkıyo ki en çok ta babazımın bu durumu fazla önemsememesi yani bişi yok demesi..5-6 aylık fotoğraflarına bakıyorum da gayet düz basıyomuş tabanına niye büyüdükçe böyle oldu anlamadım ama tevekkülüm sonsuz Rabbim en iyisini bilir..

bana göre normal yani sert değil bacakları iki yana rahat açabiliyo ama dediğin gibi tabanına bastırdığımda dizlerini büküyo popo dışarıya çıkıyo ama bana kalsa topuğuna basamadığı için öyle yapıyo yani bilekten rahat bükmüyo ayağını o yüzden diye düşünüyorum yoksa diğer hareketlerinde sorun yok zamanında yaptı herşeyi yani ay ay gelişimine baktığımda yapması gerekenleri yapıyo şuan 4 aylıkken dönmeye başladı hatta daha da erken 7.5 aylıkken rahat desteksiz oturuyodu şimdi istediği gibi geziyo evde koşarak emekliyo tutunarak gidiyo oturuyo kalkıyo öyle işte offf şu parmaklarının ucuna basması okadar canımı sıkıyo ki en çok ta babazımın bu durumu fazla önemsememesi yani bişi yok demesi..5-6 aylık fotoğraflarına bakıyorum da gayet düz basıyomuş tabanına niye büyüdükçe böyle oldu anlamadım ama tevekkülüm sonsuz Rabbim en iyisini bilir..

Bende ilk yürümeye başladığımda hep parmak uçlarımda yürürmüşüm ve tüm çocukluk dönemimde ayağımda ayakkabı yada terlik yoksa parmak uçlarımda yürüyordum. Bunu çok zor düzelttim. Orta okul çağlarında normale döndü. Sokakta farkedilmiyordu çünkü ayağımda ayakkabı oluyordu. Evde de sürekli terlik giymeye özen gösterdim bu şekilde vazgeçtim parmak ucunda yürümekten. Demem o ki bence bir dr. a götürmenizde fayda var ben üstüne düşmesem hiç geçeceği yoktu kendiliğinden.Ve çocukken sıkıntı yapmasada insan büyüdüğünde kendini tuhaf hisediyor ve bir sağlık problemi yokken parmak ucunda yürümek hoş bir görüntü olmuyor.Belki bebbekken düzelmesini sağlayacak basit bir çözümü vardır. Dr. a gitmekte yarar var...

Genelde yeni yürümeye baslayan bebekler bunu yapar..icini ferah tut..iki elinden tutup yürütmeye calıstıgınızda bile parmak uclarına basarak yürürler..benim oglum yeni konusmaya basladıgında nedense her uyutmak icin ayagımda salladıgımda; ANNE bi ayagımı sıkı tut bi ayagımı ovala derdi :) cok garip gelirdi sıkılmıstım artık ve dr a götürdüm romatizmasımı var yada ayagında sorunmu var diye..biseysi yokmus..gelisme cagında kaslarla ilgili bi problemmis..sonradan gecti ama simdi 15 yasında tiklerin biri bitiyo biri baslıyo garip garip..üzülmeyin önemli bisey degildir....

hepinize çok teşekkür ederim nşallah dediğiniz gibi bi sorun yoktur varsa da kolay tedavi edilen bişeydir..çarşamba gününü bekliyorum bakalım uzman dr ne dicek gerçi başka dr a da götürmeye niyetliyim fikir almak için ikisi de aynı şeyi derse ozaman bakarız artık..şimdiye kadar 4 ortopedi dr u gördü hepsiaynı şeyi söyledi aşil gerginliği dediler ama bakalım bu uzman ne dicek..

Lilinlilin sizin son durum nedir benim oğlumda parmak uçlarına basıyor 2.5 yaşında inş mesajımı görürsün

Lilinlilin sizin son durum nedir benim oğlumda parmak uçlarına basıyor 2.5 yaşında inş mesajımı görürsün
Biz atlattık çok şükür. İstanbulda marmara üniversitesi hastanesi fizik tedavi bölümünde tedavi gördük. Afo denen ayakkabı kullandık, masajlar, egzersizler derken 2-3 ayda atlattık çok şükür.

Geçmiş olsun peki doktor ne teşhisi koymuştu..?
Korkuyorum benim oğlumda parmak ucuna basarak yürüyor serabral palsi olabilir belki inşallah öyle bişey olmaz yakında doktora getircez

Korkuyorum benim oğlumda parmak ucuna basarak yürüyor serabral palsi olabilir belki inşallah öyle bişey olmaz yakında doktora getircez
Mr falan çekilmişti bize herşey normaldi. Yani fiziksel olarak parmak ucunda yürümesine sebep olan bişey yoktu. Nöroloji doktoru doktoru bunu sadece alışkanlık haline getirmiş dedi ve bizi fizik tedavi bölümüne yönlendirdi. Kullanılan o afo denilen ayakkabı tarzı kalıplada atlattık çok şükür. Siz gittinizmi hastaneye peki bu arada. Bide çocuğunuz kaç yaşında?

Arada sıradada olsa normal basma yapıyormu. Bizde hiç normal basma olmadığı için doktorlar başta kötü düşünmüşlerdi ama mr sonucunda ve yapışan elle muayene sonucu kendi isteği olduğu anlaşıldı. Eğer sizinli ara sırada olsa normal basıyorsa korkmayın. Ayağını esnetin kibar hareketlerle.

Arada sıradada olsa normal basma yapıyormu. Bizde hiç normal basma olmadığı için doktorlar başta kötü düşünmüşlerdi ama mr sonucunda ve yapışan elle muayene sonucu kendi isteği olduğu anlaşıldı. Eğer sizinli ara sırada olsa normal basıyorsa korkmayın. Ayağını esnetin kibar hareketlerle.
Şey doktora gittik 3 ay sonra mr çektircez çok geç tarihe verdi.. Şimdi bize fizik tedavi verdi 1 haftadır gidiyoruz. Evde de öğrendiğimiz teknikleri uyguluyoruz ..Evet ara sıra normal basıyor ama onu durduğu yerde 1-2 adım atarken basıyor ama uzun süreli yollarda parmak ucuna basarak yürüyor. inşallah kötü bişey çıkmaz atlatırız inşallah. 2.5 yaşında

Ecrin_krks çok oldu ama sizin durum ne oldu inşallah düzelmiş olmalı mesajımı görürsen cevap yazar mısın

18 yaşındayım hala parmak ucumda yürüyorum ayağım hiç yere tam basmaz:) bi sorun olucağını düşünmüyorum

Ben doktora gitmiştim 13 yaşlarında uzama evresi felan demişlerdi bazı insanlarda görülüyomuş bende tam basınca ayağımı sanki bacak kaslarım ağrıyo gibi oluyo ama aslında korkulucak birşey yok

Back
X