• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Parmak emmek

Siz kendinizde söylüyorsunuz o sizin kuzeniniz.

Ben çocuklarımla birebir ilgilenirim bi özgüveni problemi olsa sizden önce ben fark ederdim.

Ne anlıyorsunuz acaba her konuya gelip bilgi alışveriş yapmak isteyen insanların işine taş koymaktan ?

Biz burda bebeklerden bahsediyoruz sizin 22 yaşındaki kuzeniniz ve ilgisiz ailesi bizi ne ilgilendirir ki ?

Farkındaysanız gülen yüz koydum işin esprisi neden kendimi böyle birşeyle avutayım ihtiyacım mı var ?

Sanırım siz kendinizi böyle yorumlar yazarak avutuyorsunuz.

İyi forumlar.
Benim oglum dogdundan beri emiyor, hem cogu cocuk emiyor parmağını emer huzursuz emzik alan huzurumu yanı

Benim kızımda emiyor 1.5 yaşında ve içerdeyken daha doğmadan emmeye başaldı. Şimdi gündüzleri eline hamur veriyorım kağıt kalem boya derken oyalamaya çalışıyorum. Ama uyurken ya da çizgi film izlerken emiyor. Bi arkadaş ilgisizlikten bahsetmiş alakası yok. O artık 5-6 yaşına gelmiş delicesine azarlanan çocuklar için belki geçerli olabilir.

Birseylerle oyalaniyor mu? Sevdiği bi oyuncakla 10 15 dakika oynuyor mu mesela? Ve sonrasında yalnız ve eli boş kalınca mı parmak emiyor? Bu yoksunluk belirtisidir. Elbette çocuğunuzu cok seviyorsunuzdur ama çokça temas kurun, elele tutusun, sarilin surekli. Emmese bile gogsunuze bastırın. Oyunlar oynayin devamli. Ancak sürekli ilgiyle vazgecirebilirsiniz

Ayy ne tatli olur parmaklarını emince bebekler çok sevimli oluyor lar yerim ben o küçük parmakları:emir_bebek: şaka bi yana bende bebekken baş parmağı emerek inceltmisim annmelrr doktora goturmusler bi ilaç surmusler. Ben tadını sanırım beğenmemişim herhalde bi daha hiç emmemisim parmagimi:KK33:

Merhaba normal bardakla icirmeyi deneseniz benim oglumda alıştırma bardaklarını kullanmadi bambi bardaklardan alabilirsiniz hafif iki eliyle rahat kaldırabilir...
Parmak emme konusunu hic bilmiyorm ama corap cikarsa elinden allah korusun bisey olmasin ağızna vs girmesn gerci büyük ama ben telas ederim.

Benim kızım mutlu bir sorun var gibi değil pedagoğa gitmeli miyim ki? Uykusu gelince ve dişleri kaşınınca parmak emiyor hattakemiriyor diyebilirim , benim 2. Kızım 4,5 yaşında bir kızım daha var açana küçük ile az mı ilgileniyorum ondan mı emiyor dedim ama bazen kucağımdan indirmiyorum yine emiyor

belirli bir yasa kadar normal kabul ediliyor çünkü bu anne karnında alistiklari bir durummus bence bir bilene danışmakta fayda var

Benim oglum dogdundan beri emiyor takiii anne karnındada sureklı bebekler emer bence alısganlıktan ibaret bısey

Evet ama belirli bir yasa kadar öyle kabul ediliyor genellikle 3 4 yaş sonrası için devam ediyorsa önlem alınmalı deniliyor
ben ailemde gördüğüm için uyarmak istedim

Canım ben çocuk gelişimciyim bu tür davranışların psikolojik olduğu düşünülür. Kendini yalnız hissetme anne ile bağın tam olmaması vs vs. Ayı baya var. İlgi çekecek oyuncak sesli mesela alın beraber oynayın. Dikkatini başka yöne çekecek aktiviteler yapın.

29 aylık oğlum parmak emiyor deforme oldu başparmağı ama yapıcak bişe yok erkek kardeşim ilkokula kadar emdi :/

Zeka belirtisi diyor uzmanlar :)

zeka belirtisi vs. değil tam tersi kendisini huzursuz ve güvensiz hissettiğinin göstergesi deniliyor
kuzenim ailesi tarafından pek ilgilenilmeyen bir çocuk ve 22 yaşında hala gizli gizli emer baş parmağını onun ailesi önemsemedi siz de kendinizi böyle zeka belirtisi vs. diye avutmadan pedagoga gitmelisiniz

Kızım 21 aylık , 3 aylıktan beri uykusu geldiğinde veya kızdığında baş parmak emiyor.
Ben emzik başta vermedim sanırım hata ettim o da parmağını buldu. O zaman emzik verince de kabul etmedi zaten.

Benim kızım mutlu bir sorun var gibi değil pedagoğa gitmeli miyim ki? Uykusu gelince ve dişleri kaşınınca parmak emiyor hattakemiriyor diyebilirim , benim 2. Kızım 4,5 yaşında bir kızım daha var açana küçük ile az mı ilgileniyorum ondan mı emiyor dedim ama bazen kucağımdan indirmiyorum yine emiyor

Benim kızımda emiyor 1.5 yaşında ve içerdeyken daha doğmadan emmeye başaldı. Şimdi gündüzleri eline hamur veriyorım kağıt kalem boya derken oyalamaya çalışıyorum. Ama uyurken ya da çizgi film izlerken emiyor. Bi arkadaş ilgisizlikten bahsetmiş alakası yok. O artık 5-6 yaşına gelmiş delicesine azarlanan çocuklar için belki geçerli olabilir.

belirli bir yasa kadar normal kabul ediliyor çünkü bu anne karnında alistiklari bir durummus bence bir bilene danışmakta fayda var

Evet ama belirli bir yasa kadar öyle kabul ediliyor genellikle 3 4 yaş sonrası için devam ediyorsa önlem alınmalı deniliyor
ben ailemde gördüğüm için uyarmak istedim
oncelikle Jessey Jessey e cevap vericem kizim 18 aylik uykuya gecmeden once emmeye baslar parmagini ultrason fotografi var parmagini emerken valla karnimdayken bile deli gibi ilgilenirdim halen oyle. 3 aylikken basparmagini kesfetti kesfedis o kesfedis. yani lutfen eger bir bebeginiz yoksa insanlari itham altinda birakacak yorumlarda bulunmayin. simdi kizimin kardesi oldu daha 2 aylik o da elini emmeye basladi emzikten nefret ediyor onunla da cok ilgileniyorum. kisaca soyle soyleyim gun icinde ancak onlar uyurken kisisel islerimi hallediyorum. o nedenle lutfen sagdan soldan orneklerle burada care arayan birine yorum yaparken dikkatvedin ozellikle bir anneye... senin soyledigin 4-5 yasindan sonra ortaya cikan davranislar icindir.
konu sahibi sakin ol oncelikle ne yaparsan yap emecek parmagini. ve inan cocukken ki aliskanliklar buyuyunce de devam edecek kardesim bebekken uykusu gelince saciyla oynardi koca adam oldu hala ayni. 4-5 yasina belki de 6 yasina gelince azalarak bitecek ama buyuyunce kendini guvensiz yalniz hisseettiginde aciga cikacak buna sen engel olanazsin hepimizin genetigine islenmis birsey bu.... pedagog sana yardim edemez hele bu yasta cocuk icin cok zor. yavas yavas azalicak unutma.
Cuel Cuel hamuru agzina almiyor mu? ben de baslamak istiyorum hamura ama cesaret edemiyorum. keceli kalemle boyaya basladi benimki de mum boya alicam yakinda. ama emin degilim.

Merhaba, uzman değilim ama konuyla ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim. Emmek bebekler için içgüdüsel birşey sonuçta bebek karnını doyurmak ve hayatta kalmak için emmek zorunda, benim oğlumun da anne karnında çekilmiş parmak emme ultrason görüntüsü var. Uzmanlar 4 yaşa kadar (hatta 7 diyenler bile var) normal kabul ediyor parmak emme davranışını. Konu sahibi sizin bebeğiniz anladığım kadarıyla meme emmemiş emzik de almamış çocuk rahatlamak ve bu duygusunu tatmin etmek için parmak emiyor, parmak emme onlar için haz duygusu da veren birşey sonuçta. Yaşına göre normal gibi geldi ama siz yine de bir bilene sorun.
Bazı anneler tepki göstermiş ama anne ile güvenli bağ oluşturamayan çocuklarda ne yazık ki bu tip davranışlar görülebiliyor. Ben de çok yakınımda bu olaya şahidim, güvenli bağ oluşmadığını ima ettiğim anda bile anne ve anneanne hemen tepki gösteriyor. Halbuki bebeklikten itibaren anneanne anne gibi davranıp, çocuğun anne ile ilişkisine çok müdahil olmuştu. Çocuğun bu dönemde çok fazla sevgi aldığını ama anne ile ilişkinin sağlıklı olmadığını düşünüyorum ben.
Çocuk kendini sakinleştirmek o anda rahatlamak için de böyle bir yöntem kullanıyor olabilir tabi. Sebebi gerçekten çok çeşitli olabilir. O yüzden parmakta deformasyon dişlerde sorun varsa beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum ben.

merhaba benim 10,5 aylık bir kızım var , doğduğunda anne sütünü iyi alıyordu fakat 2. Aydan sonra gaz başladı ve çok zor emzirmeye devam ettim ayrıca bebek reflüsü vardı zor zamanlardı. Hala büyük mücadeleler ile emziriyorum çünkü kesinlikle emzik be biberon almıyor. Mamalarını süt ile hazırlıyorum çünkü günde sadece 1-2 kere emiyor o da çok az . Parmak emiyor tüm bunları reddeden bebek çılgın gibi parmak emiyor gem de 20 parmak . ayak parmakları ile diş kaşıyor, eli ve ayağının derileri soyuluyor artık çok moralim bozuluyor , şimdi ellerine çorap geçirip uyuttum benim gibi anneler varsa lütfen yardımcı olun bu parmak emmeyi engellemenin bir sakıncası olur mu? Ve ben sütü nasıl vereceğim pipet ile de denedim beceremedi daha
Şırıngaya koyacaksın canım şırınga yardımı ile yedireceksin

Parmak nasıl deforme oldu inanılmaz şok oldum!! Benim ki 20parmak emiyor bittik desene , zeka ile alakası ne acaba ben şade emme refleksi diye düşünmüştüm

Bu sebeple parmağı ince kalan çocuk gördüm ben.
Bazı çocuklar bir yaşından sonra bırakabiliyormuş, o yüzden sizin için endişelenecek bir şey olmayabilir belki de.
Benim oğlumda vardı parmak emme, ben zorla emziğe alıştırdım ama dişleri çıkınca da mecburen emziği de aldım. Şimdi çok aşırı olmadığı sürece çok müdahale etmiyorum parmak emmesine.

Benim yeğenimde neredeyse anaokuluna kadar emdi. Sonra biraz biraz anlamaya başladıkça konuşup ikna olarak sadece geceleri emmeye başladı. Sonra uykuda habersiz almıyorsa onuda bıraktı. Bir ara baş parmağı dolama olmuştu resmen. Emmekten kan toplamıştı artık. Ama o istemedikçe böyle bir şey nasıl engellenir bilemedim.

Merhaba normal bardakla icirmeyi deneseniz benim oglumda alıştırma bardaklarını kullanmadi bambi bardaklardan alabilirsiniz hafif iki eliyle rahat kaldırabilir...
Parmak emme konusunu hic bilmiyorm ama corap cikarsa elinden allah korusun bisey olmasin ağızna vs girmesn gerci büyük ama ben telas ederim.
Oğlunuz kaç aylıkken verdiniz o bardaklardan benim ki 10 aylık daha aslında 9. Aydan sonra kullanılır yazıyor zorlasam mı biraz ??

Birseylerle oyalaniyor mu? Sevdiği bi oyuncakla 10 15 dakika oynuyor mu mesela? Ve sonrasında yalnız ve eli boş kalınca mı parmak emiyor? Bu yoksunluk belirtisidir. Elbette çocuğunuzu cok seviyorsunuzdur ama çokça temas kurun, elele tutusun, sarilin surekli. Emmese bile gogsunuze bastırın. Oyunlar oynayin devamli. Ancak sürekli ilgiyle vazgecirebilirsiniz
Ben kendimi çok suçladım suçluyorum da Çünkü büyük kızım ile de ilgileneyim derken ihmal ettim mi bilmiyorum, kedimi sorguluyorum , son zamanlarda daha çok kucağıma alıyorum istemese de beraber yatıyorum büyük kızım emzik aldı 8 ay ve anne memesine çok düşkündü bu durumu ilkler yaşıyorum

Canım ben çocuk gelişimciyim bu tür davranışların psikolojik olduğu düşünülür. Kendini yalnız hissetme anne ile bağın tam olmaması vs vs. Ayı baya var. İlgi çekecek oyuncak sesli mesela alın beraber oynayın. Dikkatini başka yöne çekecek aktiviteler yapın.
Canım 10 aylık Benim kızım biberon ve emzik almıyor, çok şükür anne sütü alıyor ama günde 2 kere yani emme ihtiyacını parmak emerek gideriyor diye düşünüyorum , işin psikolojik bir sorun olduğunu düşünmemiz için yaş önemli değil mi?

Merhaba, uzman değilim ama konuyla ilgili bildiklerimi paylaşmak istedim. Emmek bebekler için içgüdüsel birşey sonuçta bebek karnını doyurmak ve hayatta kalmak için emmek zorunda, benim oğlumun da anne karnında çekilmiş parmak emme ultrason görüntüsü var. Uzmanlar 4 yaşa kadar (hatta 7 diyenler bile var) normal kabul ediyor parmak emme davranışını. Konu sahibi sizin bebeğiniz anladığım kadarıyla meme emmemiş emzik de almamış çocuk rahatlamak ve bu duygusunu tatmin etmek için parmak emiyor, parmak emme onlar için haz duygusu da veren birşey sonuçta. Yaşına göre normal gibi geldi ama siz yine de bir bilene sorun.
Bazı anneler tepki göstermiş ama anne ile güvenli bağ oluşturamayan çocuklarda ne yazık ki bu tip davranışlar görülebiliyor. Ben de çok yakınımda bu olaya şahidim, güvenli bağ oluşmadığını ima ettiğim anda bile anne ve anneanne hemen tepki gösteriyor. Halbuki bebeklikten itibaren anneanne anne gibi davranıp, çocuğun anne ile ilişkisine çok müdahil olmuştu. Çocuğun bu dönemde çok fazla sevgi aldığını ama anne ile ilişkinin sağlıklı olmadığını düşünüyorum ben.
Çocuk kendini sakinleştirmek o anda rahatlamak için de böyle bir yöntem kullanıyor olabilir tabi. Sebebi gerçekten çok çeşitli olabilir. O yüzden parmakta deformasyon dişlerde sorun varsa beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum ben.
Ben sizin yazdığınız gibi düşündüm emme ihtiyacını karşılıyor , çünkü büyük kızım günde defalarca beni emerdi 2-3 kere biberon alırdı maalesef küçük kızım sadece günde 2 kere beni emiyor ve bence yetmiyor parmağını emmek Yen'i çıkan dişlerini kaşımak hoşuna gidiyor diye düşünüyordum ama ilgisizlikten bahsediliyor bende daha çok ilgilenmeye başladım , büyük kızım ile daha mı çok ilgileniyorum diye kendimi de sorguluyorum ama aslında küçük kızımın karakteri de farklı bilemedim kafam karıştı ama bıraktırmaya çalışacağım bu davranışın yerleşmesini isteniyorum

oncelikle Jessey Jessey e cevap vericem kizim 18 aylik uykuya gecmeden once emmeye baslar parmagini ultrason fotografi var parmagini emerken valla karnimdayken bile deli gibi ilgilenirdim halen oyle. 3 aylikken basparmagini kesfetti kesfedis o kesfedis. yani lutfen eger bir bebeginiz yoksa insanlari itham altinda birakacak yorumlarda bulunmayin. simdi kizimin kardesi oldu daha 2 aylik o da elini emmeye basladi emzikten nefret ediyor onunla da cok ilgileniyorum. kisaca soyle soyleyim gun icinde ancak onlar uyurken kisisel islerimi hallediyorum. o nedenle lutfen sagdan soldan orneklerle burada care arayan birine yorum yaparken dikkatvedin ozellikle bir anneye... senin soyledigin 4-5 yasindan sonra ortaya cikan davranislar icindir.
konu sahibi sakin ol oncelikle ne yaparsan yap emecek parmagini. ve inan cocukken ki aliskanliklar buyuyunce de devam edecek kardesim bebekken uykusu gelince saciyla oynardi koca adam oldu hala ayni. 4-5 yasina belki de 6 yasina gelince azalarak bitecek ama buyuyunce kendini guvensiz yalniz hisseettiginde aciga cikacak buna sen engel olanazsin hepimizin genetigine islenmis birsey bu.... pedagog sana yardim edemez hele bu yasta cocuk icin cok zor. yavas yavas azalicak unutma.
Cuel Cuel hamuru agzina almiyor mu? ben de baslamak istiyorum hamura ama cesaret edemiyorum. keceli kalemle boyaya basladi benimki de mum boya alicam yakinda. ama emin degilim.
Benimki de emzik almayınca 2. Ay parmak emmeye başladı ama şimdi dişlerde çıkınca arttı onları da kaşıyor parmağı ile, ama genelde uykuya dalmadan önce emiyor

Back