Başlığı ilk okuduğumda gülümseyip düşündüğüm şu oldu.Aslında başlık '' parmağını emmeyen bebek var mı'' olmalıydı.Emmeyen bbeek var mı sahi:)
Bebeğin parmak emmesi diş çıkarmaya hazırlık gibi düşünülsede tanıma arzusu eğilimi önce parmağını emecek sonra eline aldığı herşeyi ağzına götürücek bu bir süreç sakın ha müdahale etmeyin engellemeyin zamanla geçiyor çünkü.Eğer sizi rahatsız ediyorsa dikkatini dağıtmayı deneyin.Damak çene yapısını asla bozmaz .Bende senin gibi ilk önce neden acaba diyordum önce dr.umdan sonra çevremden ve sonra tecrübelerimden öğrendimki bu bir süreç ve çok keyifli bir süreç.
selam kızlar benim 5 aylık bir kızım varyaklaşık bir aydır parmak emiyo.ne yapsam engelleyemiyorum.
emzik de almıyo.ne yapacağımı şaşırdım.bu konuda tecrübesi olanlardan fikir istiyorum.parmağını emdiği
zaman engellemeli miyim yoksa karışmamalı mıyım bilemiyorumne zamana kadar emer.emerse parmağında
ve damağında şekil bozukluğu falan olur mu off daha bir sürü şey
ay benim kuzenimin kizini yazmistim oda böyle tülbent gibi seyleri gözüne sokuyordu ynai kenarindan cekiyordu anlatamadim ama :)bende yatik,saten ya da kimin üzerinde ne varsa elime iyi geliyorsa,istedigim sesi hissedersem hala oynuyorum..panik oldugumda da yapiyorum artik ne anlama geliyorsa..bazen yatarken oynardim cok kolum agrirdi bu ara daha azaldibaşlığı okuyunca aklıma kendim geldim
bende bebekken emmeye başlamışım ve düşünün 16 yaşımda bıraktım!!!
ben bi yandan baş parmağımı emer aynı anda da annemin başörtüsünü alır elime koklardım...aynı başörtüyü 16 yıl kokladım
annem ne yaptıysa engelleyememiş...
sonrada oluruna bırakmış...
doğru mu yaptı yanlış mı yaptı bilmiyorum ama ben onu saplantı haline getirip hiç bırakamayacağımı sanıyordum o yüzden 16 yaşıma kadar bırakma düşüncesi bile geçmedi içimden.evlenince bile emeceğim diyordum
ama 16 yaşında ne olduysa(sanırım ergenliğinde etkisi) kendime yakıştıramayıp bırakmaya karar verdm ve bıraktım...
çok ama çok zor oldu...çünkü ben geceleride ağzımdan çıkarmıyordum...inanın 1 ay geceleri adamakıllı uyuyamadım...hep yokluğunu hissettim ama zorladım kendimi ve başardım...
ben bilinçli bi halde olduğumdan bırakmam daha zor oldu,o yüzden siz kızınız bunu alışkanlık haline getirmeden,hafızasına,benliğine bunu yerleştirmeden bıraktırmaya çalışın...
benim emdiğim parmağımın şekli bile bi garip şuan
çok gördüm böyle şeyler...
benim teyzemin kızıda hem parmağını emer hem perdeyle oynardı...nişanlıyken bile
nişanlısı bırakmazsan düğünü ertelerim diye tehdit ede ede bıraktırdı
bende 6 yasina kadar paramadigimi emmisim ,hatta hatirliyorum
annem artik kina yakmistir ve kokusundan tiksindim biraktim..ama damak yapimda birsey olmadi
sadece sag bas parmagim ince gibi biraz..
benim kuzenimin kizida emiyordu oda 5 yasinda filandi ama ona bi türkü biraktiramadilardi,ben yatarken emiyormusun
o sürekli emiyordu kimse görmeden damak yapisinda bozulmalar oldu nasil olduysa biraktirdilar ya da kendi birakti:)
ama sizinki daha aylik yazik bebek yapmadan anlamaz emsin bakalim :))
güven duygusunu ifade ediyormus..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?