Parmağımı kestim (tetanos)?

Sevdambenimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
482
339
103
Almanya
Iyi aksamlar hanimlar..bugun yemek yaparken bas parmagim baya derin kesildi..acile gittik dikis gerek gormediler temizleyip bi guzel sardilar neyse tetanos aşimi en son ne zaman yaptirdigimi sordular .. 10 yil olmustur dedim ..yapilmasi gerektigini soylediler o an zaten cok canim aciyodu birde igne acisi duymak istemedik korktum istemiyorum dedim.. doktor da ev doktoruna git kesin yaptir dedi .. ölümcül olabiliyomus. .gercekden korkuyorum igneden ..bilgisi olan arkadaslar lutfen cevaplayin.. yaptirmak zorundamiyim yarin doktora gideyimmi.?

Paslı değilse sorun olacağını sanmıyorum sürekli bir yerlerimizi kesiyoruz. Ama tabi doktor yaptır dedikten sonra önlem almakta fayda var, tetanoz alışı öyle korkulacak bir aşı değil, 1 ay arayla 2 defa yaptırdım hiçbirşey hissetmedim.

Her şey gelişti, her şey kolaylaştı, ilerledi. Aşılar da öyle; artık eski tarz aşılar yapılmıyor, tetanos aşısı sırasında hissedeceğiniz, sadece sivrisineğin ısırdığı andaki yanma hissi gibi bir şey. O da zaten iğnenin değil, aşı muhteviyatının yakıcılığı.

Sanırım 2 sene oluyor, belki de 3, beslediğimiz asabi sokak kediciği beni bacağımdan kıtlayalı. Ne kadar kediyi bilsek, on gün takibe alsak da, ne olur ne olmaz mantığı ile bir tetanos, 3 kuduz aşısı olmak durumunda kaldım; 10 günü geçtiği için 4. dozu vurulmadım.

Başta korkmuştum sizin gibi, hatta kuduz için göbekten yapılan iğne bilgisi vardır, kulaktan kulağa anlatılan. Onu sormuştum önce; "Artık o tip aşı yöntemleri tarih oldu" dediler. Çok pratik şimdi, korkunuz yersiz, olun kurtulun.

Bende kesmiştim parmağımı kurban bıçağıyla patates doğrayayım derken bildiğiniz yarmıştım. Kanaması yarım saat durmamıştı. Eşim panik halde doktora gidelim derken ben gitmeyeceğim deyip sarıp sarmalayıp gidip yemeği hazırlamaya devam etmiştim. Ertesi gün iş yeri hekimine gösterdiğimde keşke acile gitseydin dikiş atılırdı ama artık bişey yapılamaz deyip sıkı sıkı sarmıştı tekrar. Aşı yaptır demekte aklına gelmemişti muhtemelen. Bıçağınız çok eski değilse muhtemelen sıkıntı yaratmaz. Öteki taraftan aşı da hiç acı Ağrı yapmıyor. Bana deseler yaptırırdım muhtemelen. Tedbir almaktan zarar gelmez. 24 saatlik çok hafif bir omuz ağrısı yaşarsınız en kötü ihtimalle.

Tesekkur ederim valla korkuyorum.. bide esimden azar isittim neden yaptirmadin cocukmusun sen diye
bı kadın olarak turlu turlu acılar cekmeye programlanmıs vucudumuza ıgne vız gelır dıye dusunuyorum
yaptırın gıtsın gercekden acımıyor eskısı gıbı degıl ıgneler artık daha ınce ve kucuk

Tetanoz olmanız çok düşük bir ihtimal. Oldu ki oldunuz. Tedavisi yok bu hastalığın. Sonu ölüm. Yerinizde olsam yaptırırım.

Arkadaşlar ben hemşirelik öğrencisiyim. Kestiğin aletin paslı olup olmamasıyla alakası Yok. Acık yaradan tetanoz yapan mikroorganizmanın girmesiyle alakalı. Pas sadece halkın basit olarak bildiği bi mevzudur. Benim elime hastanede enjektör battı. Enjektör yani steril alet. Doktor bana tetanoz aşısı başlattı. Yapılan aşının koruyuculuğu ömür boyu olmadığından böyle bi beş on sene de yaptırılması iyi olur. Bunda olmasa Bile Allah korusun sonra bi durum için koruyucu olur. Yaptır. Üstelik aşı öyle kasa yapılmıyor ki 1 cc bi şey. Anlamazsın Bile arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…