- Konu Sahibi themis1990
-
Ya pink bana evrim konusunda neden cevap yazmadın? Hep polemik şeklinde olanlarla konustun oysa ben sana gayet de sorunun karsılıgını alabileceğin ciddi bir cevap yazmıştım. Üzüldüm valla.
ben parkta bankta oturmus oturdugu yerde namaz kılan bırını gordum,öncelikle yapılan olay çok ayıp. çok terbiyesizce ve hadsizce.
bunu belirttikten sonra...
bence de ibadet sadece ibadet için belirlenen yerlerde ya da evde yapılmalı. park dediğiniz yer sonuçta insanların tükürdüğü, sümkürdüğü, insanın değilse de kedi köpeğin işediği ve pislediği bir yer.
her ne kadar "temiz" gibi görünse de temiz değil, yani.
eğer rahatsızlıkla elbette rahatsızlık duymuyorum.ben parkta bankta oturmus oturdugu yerde namaz kılan bırını gordum,
anında onunden degıl arkasından gectım olur ya dıkkatını dagıtırım rahatsız olur dıye...
ve musluman olmama ragmen malesef namaz kılan bırı degılım ,
aklıma hıc temız yer olmalı, herkesın ıcı ,nıye burda kılıyor dıye dusunmek bıle gelmedı...
muhtemelen bılse bı yer oraya gıder kılardı zaten ...
mevzu sadece namaz kılması degıl
sokakta yasayan ınsanlar var uyumak zorunda olanlar
onlarda ıbadethanelerde yatabılır ? sokakta yatmasın a kadar gelebılırız
onlarında ustune basına bu pıslık yapılabılırdı
veya katolık tam hamburgerını yemıs tanrıya dua ederken yuzune bırı asıt atabılırdı
mevzu nerde namaz kıldıgı degıl
ıbadet edene bunun yapılmasıdır :)
eğer rahatsızlıkla elbette rahatsızlık duymuyorum.
yetişin a dostlar şeriat geliyor gibi bir tavır değil bu. mesela o oturup namaz kıldığı bankta kedi yattı muhtemelen bir iki saat önce.
ben namaz kılıyor olsaydım, kazaya bırakmayı tercih ederdim şahsen.
ama dediğim gibi bu benim tercihim olurdu. bir başkası yeter temizlik koşullarının sağlandığını düşünebilir. ama o banklara kedi köpek yatıyor hatta insanlar ayakkabıları ile basıyorlar.
yani bana göre temiz değil.
pis bir yere oturarak ya da seccade sererek namaz kılıyorlar.
ama bu bence böyle. bir başkası farklı bir düşüncede olabilir.
evet çünkü bunun adı 'insanlık'kesınlıkle haklısın fakat basına bu talıhsız olay gelen cıftın altına bırsey serıp sermedıgını bılmedıgımız gıbı belkı oturarak kılıyordu
bıde bu namazı kazayı bırakma durumu bıraz karısık :)
bı kısım namazı asla kazaya bırakma der hastalık olsa bıle gozunle dahı namaz kılabılırsın cunku
bı kısım kazaya bırakabılecegını soyler
:)
onların sanssızlıgı o saatde orda olmaları
o ıbadet eden cıft yerıne sevısen bı cıft de olabılırdı :)
bı resım yuklemıstım tekrar yuklıyım
bu haber olmustu calıfornıa unv. namaz kılana semsıye tutan gayrımuslım ogrencı dıye
semsıye tutan ogrencı burası pıs veya kazaya bıraksaydı demıyor
veya bu pıslıgı yapanlar gıbı tacız etmıyor
Eki Görüntüle 1704673
bu fotoğrafı gördüm ve hoşuma gitti, çok ince bir davranış, üstelik de şu günlerde çok manidar ve destekleyici.kesınlıkle haklısın fakat basına bu talıhsız olay gelen cıftın altına bırsey serıp sermedıgını bılmedıgımız gıbı belkı oturarak kılıyordu
bıde bu namazı kazayı bırakma durumu bıraz karısık :)
bı kısım namazı asla kazaya bırakma der hastalık olsa bıle gozunle dahı namaz kılabılırsın cunku
bı kısım kazaya bırakabılecegını soyler
:)
onların sanssızlıgı o saatde orda olmaları
o ıbadet eden cıft yerıne sevısen bı cıft de olabılırdı :)
bı resım yuklemıstım tekrar yuklıyım
bu haber olmustu calıfornıa unv. namaz kılana semsıye tutan gayrımuslım ogrencı dıye
semsıye tutan ogrencı burası pıs veya kazaya bıraksaydı demıyor
veya bu pıslıgı yapanlar gıbı tacız etmıyor
Eki Görüntüle 1704673
Yahu biliyorum demedim öyledir demedim Bence öyle dedim. Asıl siz komiksiniz çünkü şahsi fikirleri degistirebileceginizi sanıyorsunuz. Az mantık yahu.
Bir olması gerekmiyor.
Benim bakış açıma göre ibadet evinde ya da ibadete ayrılmış özel yerlerde yapılır. Kaldırımda, parkta, uçakta yapılmaz, yapılmamalı.
Aynen ihtiyaç gidermenin ortaklıkta yapılmaması gerektiği gibi.
Bu fotograf cok etkiledi beni..pislikler
hangı din olursa olsun ıbadet edene bu mu yapılır ya
boyle ıbadet edene saygı gosteren de var
Eki Görüntüle 1704381
altı pis olda dahi temiz bir seccade ile yahut bu işlevi görecek temiz bir hırka vs üzerinde namaz kılınabilir ki kimse gözle görülür elbiseye bulaşacal bir pisliğin üzerinde namaz kılmaz . ki bunun bile ölçüleri var fıkhen necasetin yani yeterki namazı terketmeyin din kolaylık dinidir.parkta olmak namazı kazaya bırakma mazereti değildir. :)mericim agnostik şey seni :)eğer rahatsızlıkla elbette rahatsızlık duymuyorum.
yetişin a dostlar şeriat geliyor gibi bir tavır değil bu. mesela o oturup namaz kıldığı bankta kedi yattı muhtemelen bir iki saat önce.
ben namaz kılıyor olsaydım, kazaya bırakmayı tercih ederdim şahsen.
ama dediğim gibi bu benim tercihim olurdu. bir başkası yeter temizlik koşullarının sağlandığını düşünebilir. ama o banklara kedi köpek yatıyor hatta insanlar ayakkabıları ile basıyorlar.
yani bana göre temiz değil.
pis bir yere oturarak ya da seccade sererek namaz kılıyorlar.
ama bu bence böyle. bir başkası farklı bir düşüncede olabilir.
Elbette ki.İnsan olan her yerde insandır.,Hristiyanlar namaz kılanları korudu: Halk yeni düzeni meydanlarda kuruyor..
[Sesonline] KAHİRE- Mısır diktatörü Hüsnü Mübarekve rejimine karşı Mısır'da başlayan halk ayaklanmasıonbirinci gününde beklendiği gibi büyük gösterilere sahne oldu. Önceki günkü çete saldırılarına rağmen kalabalıklar akın akın meydanları doldurdu. Göstericiler Mübarek istifa etmeden gösterilerden vazgeçmeyeceklerini ilan etti. Ordu Tahrir Meydanı etrafında bir güvenlik kuşağı oluşturdu. Ordu birlikleri ve tanklar daha çok resmi binaları, otelleri ve bankaları korudu. Bugünü Hüsnü Mübarek'in ülkeden gitmesine atfen "terk günü" ilan eden halk, başkent Kahire'deki Tahir Meydanı'nda Cuma namazı kıldı.Hristiyanlar (Kıptîler), Tahrir Meydanı'nda namaz kılan müslümanları çembere alarak saldırılara karşı koruma önlemi aldı. Halk ayaklanmasını gerçekleştiren bileşenlerden internet üzerinde örgütlenen 'Gençlik Hareketi' ise; taleplerini şöyle sıraladı: Mübarek ve onun rejiminin tüm organlarıyla birlikte gitmesi, geçiş hükümeti atayacak bir komite oluşturulması, yeni bir anayasa yapacak bir komite oluşturulmasıve bu anayasanın referanduma sunulması, yerel ve genel seçimlerin yapılması...[Haberin sonunda VİDEO: Tahrir Meydnı'ndaki bugünkü gösterilerden bir kesit...]
birde böyle hristiyanlar var. saygı duymak çok zor değil aslında.
tabii ki dediğim gibi ben kılmıyorum, inanmıyorum da dolayısıyla bana pek de laf düşmez bu konuda. sonuçta imanlı birinin bakış açısıyla inançsız birinin bakış açısı da farklı.altı pis olda dahi temiz bir seccade ile yahut bu işlevi görecek temiz bir hırka vs üzerinde namaz kılınabilir ki kimse gözle görülür elbiseye bulaşacal bir pisliğin üzerinde namaz kılmaz . ki bunun bile ölçüleri var fıkhen necasetin yani yeterki namazı terketmeyin din kolaylık dinidir.parkta olmak namazı kazaya bırakma mazereti değildir. :)mericim agnostik şey seni :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?