Parkta namaz kılan çiftin önünde işediler

Ya pink bana evrim konusunda neden cevap yazmadın? Hep polemik şeklinde olanlarla konustun oysa ben sana gayet de sorunun karsılıgını alabileceğin ciddi bir cevap yazmıştım. Üzüldüm valla.

Canım benim kusura bakma sen aklımdasın seni geçiştirmek istemedim yoğun çalışıyorum akşam seninle o konuda konuşmak isterim

ben parkta bankta oturmus oturdugu yerde namaz kılan bırını gordum,
anında onunden degıl arkasından gectım olur ya dıkkatını dagıtırım rahatsız olur dıye...
ve musluman olmama ragmen malesef namaz kılan bırı degılım ,
aklıma hıc temız yer olmalı, herkesın ıcı ,nıye burda kılıyor dıye dusunmek bıle gelmedı...
muhtemelen bılse bı yer oraya gıder kılardı zaten ...

mevzu sadece namaz kılması degıl
sokakta yasayan ınsanlar var uyumak zorunda olanlar
onlarda ıbadethanelerde yatabılır ? sokakta yatmasın a kadar gelebılırız
onlarında ustune basına bu pıslık yapılabılırdı

veya katolık tam hamburgerını yemıs tanrıya dua ederken yuzune bırı asıt atabılırdı

mevzu nerde namaz kıldıgı degıl
ıbadet edene bunun yapılmasıdır :)

eğer rahatsızlıkla elbette rahatsızlık duymuyorum.
yetişin a dostlar şeriat geliyor gibi bir tavır değil bu. mesela o oturup namaz kıldığı bankta kedi yattı muhtemelen bir iki saat önce.
ben namaz kılıyor olsaydım, kazaya bırakmayı tercih ederdim şahsen.
ama dediğim gibi bu benim tercihim olurdu. bir başkası yeter temizlik koşullarının sağlandığını düşünebilir. ama o banklara kedi köpek yatıyor hatta insanlar ayakkabıları ile basıyorlar.
yani bana göre temiz değil.
pis bir yere oturarak ya da seccade sererek namaz kılıyorlar.
ama bu bence böyle. bir başkası farklı bir düşüncede olabilir.

kesınlıkle haklısın fakat basına bu talıhsız olay gelen cıftın altına bırsey serıp sermedıgını bılmedıgımız gıbı belkı oturarak kılıyordu
bıde bu namazı kazayı bırakma durumu bıraz karısık :)
bı kısım namazı asla kazaya bırakma der hastalık olsa bıle gozunle dahı namaz kılabılırsın cunku
bı kısım kazaya bırakabılecegını soyler
:)

onların sanssızlıgı o saatde orda olmaları
o ıbadet eden cıft yerıne sevısen bı cıft de olabılırdı :)

bı resım yuklemıstım tekrar yuklıyım
bu haber olmustu calıfornıa unv. namaz kılana semsıye tutan gayrımuslım ogrencı dıye
semsıye tutan ogrencı burası pıs veya kazaya bıraksaydı demıyor
veya bu pıslıgı yapanlar gıbı tacız etmıyor

Ooooo yine Müslümanlık yarışı başlamış, tartışmazsak iyi olur.
Olay ırkçı bir saldırıdır, bunun üzerinden giderseniz iyi olur.

evet çünkü bunun adı 'insanlık'

bu fotoğrafı gördüm ve hoşuma gitti, çok ince bir davranış, üstelik de şu günlerde çok manidar ve destekleyici.
dediğim gibi bu tamamiyle ibadeti yapanın görüşüne kalmıştır.
bence pis ve bu nedenle uygun değil
ama sonuçta bu namaz kılanın kendisinin karar vereceği bir konudur. uygun bulur, diğer insanların alanlarına tecavüz etmeyecek şekilde uygun bir yere seccadesini serer kılar, isterse de evine ya da bir cami, mescit bulana kadar bekler.

Yahu biliyorum demedim öyledir demedim Bence öyle dedim. Asıl siz komiksiniz çünkü şahsi fikirleri degistirebileceginizi sanıyorsunuz. Az mantık yahu.

Mantık? Parkta namaz "kilinmaz" ya da isenmez diyerek ikisi de sanki ayni seylermis gibi bi cumlede kullanmak gayet mantikliymis .

Ilk mesajda gayet kesin bi ibareyle kilinmaz derken sonradan benceye dönmüş.

Evet az mantık yahu

Ulu orta parkta çişini yapmak zaten başlı başına son derece çirkin bir hareket , bir de bunu ırka , dine , inanca saldırı niteliğinde yapıp daha da çirkinleşmişler .

İbadet yapan bir insan görünce ekstra saygı göstermemek tercihtir ama bile bile saygısızlık yapmak hadsizlikten öte değil.

adam dışardaysa vakit geçiyorsa ne yapacak aman
gösteriş olmasın
ben gidyim evde kaza yaparımmı diyecek.
kılması lazım ama
bu abes bişey değilki.

hem neyin gösteriş neyin ibadet iman olduğu yanlızca Allah bilir.
hüküm vermek bizim haddimize düşmez.
ben cocukken tarlada çalırdı babamlar tarla ekerdik.
içciler namaz kılardı
biz izlerdik müthiş gzel bir tablo şimdi göremiyorum artık

Su son zamanlarda islamofobi hortlamısken, gidip adamlarin gozune sokar gibi ulu orta yerde namaz kilmalari baya bi cesaret isi. Ayni sey baska bir inanc sahibi tarafindan, musluman bir ulkede yapilsaydi, bu aileyi ya asarlardi ya keserlerdi yada yakarlardi valla.

İnsanların bunu ne maksatlı yaptıklarını bilmiyoruz.
Belki sarhoşluktan eğlence için yaptıkları bir salaklık.
Belki sadece ırkçı bir saldırı .
Belki İslamafobik bir hareket.

Tüm bu nedenler hareketin yanlışlığını değiştirmiyor.
Tartıştığınız konuya gelince insanlar parkta namaz kılabilirler.Umuma açık yerlerdir. Kimse kimseyi rahatsız etmediği müddetce herkes istediğini yapmakta özgürdür.
İnançlarının ölçüsünü belirlemede de özgürdür.
Kimseyi kendi istediğimiz kalıplara sokamayız.
Sen az müslümansın sen çok müslümansın sen müslüman değilsin bunlar aptal saptal şeyler.

Hristiyanlar namaz kılanları korudu: Halk yeni düzeni meydanlarda kuruyor..

[Sesonline] KAHİRE- Mısır diktatörü Hüsnü Mübarekve rejimine karşı Mısır'da başlayan halk ayaklanmasıonbirinci gününde beklendiği gibi büyük gösterilere sahne oldu. Önceki günkü çete saldırılarına rağmen kalabalıklar akın akın meydanları doldurdu. Göstericiler Mübarek istifa etmeden gösterilerden vazgeçmeyeceklerini ilan etti. Ordu Tahrir Meydanı etrafında bir güvenlik kuşağı oluşturdu. Ordu birlikleri ve tanklar daha çok resmi binaları, otelleri ve bankaları korudu. Bugünü Hüsnü Mübarek'in ülkeden gitmesine atfen "terk günü" ilan eden halk, başkent Kahire'deki Tahir Meydanı'nda Cuma namazı kıldı.Hristiyanlar (Kıptîler), Tahrir Meydanı'nda namaz kılan müslümanları çembere alarak saldırılara karşı koruma önlemi aldı. Halk ayaklanmasını gerçekleştiren bileşenlerden internet üzerinde örgütlenen 'Gençlik Hareketi' ise; taleplerini şöyle sıraladı: Mübarek ve onun rejiminin tüm organlarıyla birlikte gitmesi, geçiş hükümeti atayacak bir komite oluşturulması, yeni bir anayasa yapacak bir komite oluşturulmasıve bu anayasanın referanduma sunulması, yerel ve genel seçimlerin yapılması...[Haberin sonunda VİDEO: Tahrir Meydnı'ndaki bugünkü gösterilerden bir kesit...]

birde böyle hristiyanlar var. saygı duymak çok zor değil aslında.

Sadece namaz kılana değil hıristiyan da yahudi de yapsın istediği yerde ibadetini yeterki diğer insanların özgürlük alanını kısıtlamasın .. Sarhoş oldukları için yaptıklarını düşünüyorum ama yine de içlerinde ki ırkçılık sarhoş iken ortaya cikmista olabilir ..

altı pis olda dahi temiz bir seccade ile yahut bu işlevi görecek temiz bir hırka vs üzerinde namaz kılınabilir ki kimse gözle görülür elbiseye bulaşacal bir pisliğin üzerinde namaz kılmaz . ki bunun bile ölçüleri var fıkhen necasetin yani yeterki namazı terketmeyin din kolaylık dinidir.parkta olmak namazı kazaya bırakma mazereti değildir. :)mericim agnostik şey seni :)

Elbette ki.İnsan olan her yerde insandır.,
Ben yıllarca Samatya 'da yaşadım.Ermeni vatandaşlarımızla beraber.O kadar saygılılar ki.

Bu konuda tartışmasız tek geçeceğim il Hatay'dır.
İnsanlar bu kadar mı içiçe bu kadar mı saygılı olur.

tabii ki dediğim gibi ben kılmıyorum, inanmıyorum da dolayısıyla bana pek de laf düşmez bu konuda. sonuçta imanlı birinin bakış açısıyla inançsız birinin bakış açısı da farklı.
örneğin ben o temiz seccadenin de oraya serildikten sonra yıkanmadan temizlenmeyeceğini düşünürüm. bir başkası üzeri yani eteğin ve alnın değdiği yüzeyi temiz olduğu sürece temiz kabul eder ki uzun yılları savaşlarda geçiren sahabeler muhtemelen aynı seccadeyle yıkamadan belki haftalarca namaz kılıyorlardı. üstelik de serdikleri yer çöl, ot dahi değil.
o yüzden başkalarına engel teşkil etmediği sürece elbette kişi kalbinden geçeni yapabilmeli.
benimki sadece bir görüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…