Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
Buyuyen beşik ablam almıştı hiç kullanamadı o yuzden normal beşik almayı düşünüyorum sonra zaten buyuyor normal yatak alınır

Ilk kızımda sallanan ama büyümeyen ahşap beşik almıştım bir ton da para vermiştim hiç kullanmadık 😉 anneanne evine aldığımız park yatak daha çok işimizi gördü. Şimdi oğlumda direkt park yatak aldım bir yere giderken katlayıp götürüyorum.
Bebek arabası konusunda ise her zaman size çok yuk olmayacak yalnız başınıza tasiyabileceginiz bir model tercih edin travel sistemler avmler ve sahil dişinda tam bir kabus yaşatabiliyor bu da tecrubeyle sabit
Kanguru ve sling için doğumu bekleyin ihtiyaçlar dahilinde alırsınız.
Bez olayı ise her çocuğun cildi farklı bazen en kaliteli denen bez pisik yapabiliyor bebek doğmadan denemeden stok yapmayın kızımda ünlü markalar hep pişik yaptı market markasıyla buyuttum . Oğlum pek hassas değil onda da minies kullanıyorum ve memnunum

Ben park beşikten yanayım ikizlerim var simdi 14 aylıklar büyük ihtimal o büyüyen beşik olsa korkudan yanlarından ayrılamazdım heryere tırmanıyorlar ondanda düşlerler diye bir iki bakmıştım o besiklereparklar kadar derin değiller üstelik açıyorum altını kendi kendilerine giriyorlar çıkıyorlar yataklarından biryere giderken toplayıp götürüyorum çok büyük rahatlık başka yerde yatmıyorlar illa beşik olacak arabaya birşey diyemem ama hafif sürüşü rahat olmalı yoksa eziyet oluyor kanguru 10 aylarına dek kullandım dışarı çıkarken arabalarını goturemedigim heryere kanguruyla gittik

Benimkiler büyüdü çok şükür. İkisinde de büyüyebilir yatak aldım ama 3-4 yaştan sonra baza almak zorunda kaldım. Şimdi ki aklım olsa park beşik kullanırdım. Park beşikler yüksekliği ayarlanabilir olduğu için oyun alanı olarak da kullanılabiliyor diye biliyorum, daha güvenli. İstediğin yere taşırsın ayrıca.
Biraz büyüdüklerinde zevkinize göre oda takımı alırsınız.

Küçük tahta bir beşik yatak odasında yeterli oluyor. Şirin de duruyor bence. Bebeğin eşyalarını da sifonyerime koydum. Kendi odasını montessori tarz yapmayı planlıyorum henüz hazırlamadım. 1 yaş civarı odasına geçireceğim. Park beşik vs almadım o yüzden. Ama reflü yatakları var, ilk 3-4 ay onlara sığdırdık miniği. 6 aya kadar kullanılır diyordu ama mümkün degil bence. Her odaya Reflü yatağı ile taşıdım. Misafirliklere de götürdüm hatta büyük kolaylık oldu. Yerini yadırgamadı sanki yatağını tanıdı gibi geldi bana.
Bez konusunda Yenidoğan bezden çok alma bence. Bebeğin doğum kilosu önemli çünkü. 3-5 kilo arası oluyor onlar. 4 kilo dogan bir bebek çok kısa süre kullanabiliyor o bezleri. İlk zamanlar neredeyse her emzirmede bez değiştirmiştim. Günde 7-8 bez harcanıyordu. Sonradan o kadar sık değiştirmedim. Gerek olmadı zaten büyüdükçe daha az pisletiyorlar bezi. Birden kilo alıyorlar ne kıyafet ne bez çok almamak lazım. 2-3 numara da bizde 4 aya kadar kullanılmıştı. Onlardan stok yapabilirsin daha uzun süre lazım oluyorlar çünkü.

Bence bebek anneden ayrı yatmaya başlayana kadar park beşin en mantıklısı canım, nuna markasına bakabilirsin. Park beşikle işin bitince katla kaldır bi yere tatile mi gittin at bagaja, ailene kalmaya mı gittin at bagaja o bakımdan çok kullanışlı bence evde de istediğin odaya taşıma imkanın var ama sabit bir beşik alırsan böyle bir imkan yok

merhaba. ben heuiz doğum yapmadım ama cevremdeki arkadaslarımın onerisiyle park yatak aldım. icine ilk etapta reflü yatağı koyucam allah izin verirse sonra da 2 yasında montessori yatak alırım diye dusunuyorum.

Bende park yatak kullanıyorum gayet memnunum ileri yaşlarda bile kullanabileceğim en azından 5 6 yaşına kadar diye düşünüyorum. Ve gittiğim her yere götürebilirim suan anneme geldim ve yatağımızı topladık getirdik 🙂

Ben e bebekten babay plus anne yani aldim gayet guzel 1 yasina kadar oda yapmayo dusunmuyorum yeter insallah daha dogurmadim ama kurduk kaliteli duruyoedu tavsiye ederim park yataklar daha uzun omirludur diye duymustym tabi ama tipi hosuma gitmedi anne yani 8 ay falan kullaniliyormus

Park besiklerden nefret edenlerdenim ben. Sadece yatili.misafirlikte kullandim simdiye kadar.Bence cocuk sagligi icin sakıncalı ve cok konforsuz. Ve cok hafif oldugu icin cocuk buyuyunce cikmaya calisirlen dusuyor.Buyuyen besik aldim. Kizim 3 yasina girecek gecen ay degistirdim montessori aldim. Cunku artik kenarindan sarkıyor. Dusme tehlikesi yaratti.

Ha besigi buyutup.kullanabilirdim. benim ki keufi bir secimdi. Buyutsem heralde 10 lu yaslara kadar kullanirdi.

Kanguru kısmına gelince de ergonomik bir kanguru be sling ilk aylarda hayat kurtarıcı oluyor. Ben bebeğimi onla büyüttüm. 2 yaşına gelene kadar kanguruda sokulur uyurdu. Bence alın. Güzel geliyor bebeğe de anneye de. Sıcacık koynunda uyuyor sen her işi yapıyorsun arada da kafasını kokluyorsun😊

Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.

Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
Büyüyen beşik 1 yaş sonra güvenli. küçük sallanan beşik alıp tekerlek yoksa takıp birde kendi sallanması için otomatik sallayan aparat takıp bebek ağlayınca sallıyor anında bu şekilde evin her yerine sürüp götür çok rahat olur. ayrı oda açıp büyüyen alırsan hep sen yanına koşarsın yorucu olur çok giysi alma alıncada büyük seç. Günde 7 bezi geçiyordu ilk zaman çok gidiyor... Sağlam ayakları yanlara açılan kanguru 12 kiloya kadar işini görür bebek arabası da lazım.

Sallanan besik, çocuğu sersemlettiginden uzmanlar tavsiye etmiyor. Beşiğin kenarlarındaki korkulukların arasının dar olmasına dikkat edin, bebeğin kafası içine sigmasin. Böyle bogulmalar olmuş. Ha bunu yazmışken stor perde iplerine çocukların boynuna dolanıp boğulmaya sebep oluyor.
Cibinlik olsa iyi olur, sivrisinek yemez.

Büyüyen beşik her çocuğa gitmiyor. Benim çocuklar mesela bırakın büyüdüklerinde kullanmayı ayaklanır ayaklanmaz perte çıkardılar o beşikleri (ikizler) 3 yaşa kadar bile yatamadılar. Şimdiki oğluma park beşik aldım rahat 6 yaşına kadar yatar baya büyük. Bebekken sallanma aparatıyla kullandık alt açma tabağı, müzik kutusu vs de bulunuyor. Şimdi 2 yaşında fermuarlı yerinden kendisi girip çıkıyor fln. Görüntü olarak ahşap beşikleri çok beğeniyordum ama çok kullanışlı olmadı bizim için.

Hayırlı olsun öncelikle...
Bebeğin huyu suyu etkili olur genelde.
İlla ki evde olanda rahat etmez ekstra bir şeyler almak gerekir :)

Hamaktan memnun kalınıyor genelde.
İlk çocuğumda park yatağı ben başlarda kullanamadım. ikinci çocuğumda daha çok kullandım
büyüyen beşikli oda yapmıştık. dolap şifonyer eşyası için çok iyi oldu ama büyük olan çocuğum o odada 2 yaşına kadar hiç uyumadı.
yatak odasında park yatakta yattı.
oda için çok acele etmemek lazım..
bir de bebek odasında tekstil aksesuar vs. çok abartılmamalı. her şey toz tutuyor. çok gereksiz.
ben tiny love kullandım ilk 2 ay. biraz daha destekledim altını..
parasını en çok hak eden eşyalardan oldu bizim için.
yarım kundak yapardım yavrularımın kollarını hafifçe sarardım bacakları serbest kalacak şekilde.
tam kundak tavsiye edilmiyor.

sling kullandım. babaslingdi benimki. emzirirken çok rahat ettim.
kanguru da kullandım ben. ama her bebek sevmeyebiliyor.
ev asansörlü ve bir yere gidilecekse arabayla gidilir diye düşünürek travel sistem orta büyüklükteki pusetlerden aldım.
dev gibi tekerlikli olanlardan değil ama..
bebek için çok rahat..
daha sosyal olurum, çıkar gezerim her işi bebekle birlikte görebilirim diyorsanız chicco liteway tarzındaki travel sistemler daha iyi olabilir.

çok moda olan montesori yataklar bence kullanışlı... oda olacaksa o yataktan ve yanına dolap şifonyer iyi olabilir.
çocuğu emzirip koymak daha kolay olabilir, yanına uzanıp pışpış yapılabilir.

Park yatakçıyım ben, evet görüntü olarak belki daha eksi dediğin gibi o hayaldeki odayı tamamlamıyor doğru ama büyüyen alınırsa bebeğin ilk zamanlar yanında yatması için yine bir şey gerekiyor beşik alıp bir de yanına anne yanı alacağıma şimdi park yatak alıp ileride montessori tarzı yaptırım diye düşündüm.
Bir de şu bir gerçek bebek odaları hemen kullanılmıyor zaten. Belki de o büyüyen beşik oda süsü olarak kalacak bir süre.
Park yataklarda sallanabiliyor bu arada ve uzun süre kullanılabiliyor. Kardeşim tombik bir bebek olmasına rağmen 3,5-4 yaşına kadar park beşiğinde yattı.

Arabanız varsa ana kucağı gerekli oto koltuğu olarak kullanmak adına. Bende bu yüzden travel sistem tercih ettim memnunum. Sürüşü kolay ve eğer iyi araştırırsanız baston dedikleri arabalara yakın ağırlıkta olan travel sistem bebek arabaları da var. 8-9 kilo civarı gibi.

Biz bu fasılları atlatalı baya oldu aslında ama tecrübelerimi yazayım.

Öyle süslü bebek odası hayallerine aldanma, zaten bebeğin epey süre odasında yatmayacak :) O yüzden uzun süreli kullanımda park yatak baya işini görür. İki katlı ayarlanabilir olanları var. Kendini kaldırmaya başlayıncaya kadar üst tarafta, kendini kaldırmaya başlayınca alt tarafta uzun süre güvenle yatırabilirsin.

Bebek arabası konusunda ise biz travel sistem almıştık. Ağır oluyor, tek başına zorlanabilirsin. Daha hafif olanlar bebeğinin omurga gelişimi için uygun olmayabilir.

Sling mi kanguru mu dersen, kesinlikle kanguru. Ama bebeğinle beraber büyüyebilen ergonomik bir kanguru seçmelisin. İlk başta tuzlu gelebilir, pahalıdır ama inan bebek arabası ve beşikten daha kullanışlı olacak. Çok çok uzun süre de kullanabilirsin, kendini fazlasıyla amorti eder. Reklama giriyor mu bilmiyorum ama instagramda Başak Sönmez'i (bsksnmz) takip edebilirsin. Bebek giyme danışmanı, sana çok faydalı bilgiler verebilir.

Bebek bezi konusunda ben ikisine de baby&me kullandım. Çok memnun kaldım. Pişik kremi sudokrem, ıslak mendil unibaby yenidoğan. Büyüdüklerinde ise baby&me ıslak mendile geçiş yaptım.

Benim olmazsa olmazım görüntülü bebek telsiziydi. Çok işime yaradı. Her kuruşu helaldir derim :)

Ana kucağı konusunda oğlum hiç sevmedi, kızım bayıldı. Sıfırlarına çok paralar vermeni tavsiye etmem, bebeğinin sevmeme ihtimali var. İkinci el uygun bir ürün alabilirsin. En azından sevmezse bebeğin için acımaz.

Sormak istediğin birşey olursa sor, çünkü benimkilerin biri 2,5 diğeri 4,5 yaşında geldi. Artık bu ürünlerin hiç birini kullanmıyoruz. Unuttuğum şeyler olabilir.

Büyüyen beşik çok absürd bir eşya gibi geliyor bana. Çünkü dar oluyor onlar. Büyük halinşn eni 80 cm, kesinlikle yeterli değil. Ben normal beşik+montessori yatak kullandım. Beşiği 10 ay kadar kullanabildim sonrası yayla gibi yatak.

Bebek arabasında travel sistem çok hantal. Kendi aracınız varsa zaten yaşına oto koltuğu olarak kullanacağınız pusetin de hali hazırda içinde olduğu baston+puset arabalara bakmak mantıklı.

Sling candır. Evde falan bile çok fayda sağlar. Doğar doğmaz esnek sling. 7 8 aya kadar da götürüyor esnek sling. Sarktığı noktada bel ağrısı yapar ve değişme vakti gelmiştir.

Kanguru bacak arası dizden dize açık olanlar ideal. 4 yaşa kadar kullanılır diyenlere asla inanma. Ergonomisi bozuluyor çocuğu poşete bağlayıp sırta takmışsın gibi duruyor. Slingi severse kanguruya sağlam yatırım yapmak makul. Yenidoğandan itibaren kullanılan kangurular bebeği tam sarmadığı için anne de bebek de güvensiz hissediyor.

X