Paris saldırısı sonrası Avrupa'dan ilk sert çıkış: Mülteciler gelmesin

hey yavrum heyyyy

200 kişi almamak için bu kadar can

ne korkuyonuz siz bu islamdan anlamadım ki
Amine herkes görmek istediği şekilde görüyor.Onlar için islamı işid temsil ediyor.Muhakkakki orda yaşayan başka Müslümanlar vardır ama.Daha önce yazıldı sanırım belkide 11 eylül hesabı buda planlı bir durum

hey yavrum heyyyy

200 kişi almamak için bu kadar can

ne korkuyonuz siz bu islamdan anlamadım ki
İslamdan değil, İslamcılardan korkuyorlar. Dindar ve dincinin aynı şey olmaması gibi. Hani o klişe savunma var ya "ama gerçek İslam bu değil, bunlar gerçek Müslüman değil" ondan korkuyorlar. Yerden göğe kadar da haklılar.
Küçük Türkiye diyebileceğimiz şu foruma bakalım mesela. İslam hoşgörü dini (bir başka klişe laf), peki çeşit çeşit konulara yorumlar nasıl?
İçine kas sistemini gösteren kıyafeti giyip ders anlatan öğretmene "edep kalmamış, soyunmuş"
Eş cinsellerle ilgili konuya "pislik mahlukatlar, ne yapacaksanız gizli yapın"
İçki mi konu "zıkkım için"
Örnekler çok. Neden huzurunu bozsunlar bu insanlar? Besle kargayı oysun gözünü olsun diye mi?
Ben gitsem, benden korkmazlar mesela. Yadırgamazlar, kötü gözle bakmazlar vs. Korktukları istemedikleri kesim belli, çok da haklılar.

ne deyimm canım

VE MEKERU VE MEKERALLAH VALLAHU HAYRUL MAKIRIN...

elbet tuzakları planları bozulacak başlarına geçeçek

kim geldide gitmedi bu dünyaya 3 günlük dünya gölgelik dünya

yaşayamadık ırk ayrımı yapmadan farklı dinler -farklı toplumlar bir arada yaşayamadık

islam bunu emrederken yapamadık

çünkü onları yöneten artık beyinleri değil şeytanları

Maalesef öyle

islamın kuralları sadedir nettir
bir sözü söylemenin bir konuyu anlatmanın binbir çeşit yolu vardır
güzellikle anlatmalıyız
bu arada demeden geçemicem benim kalbimden geçiyo ama yazmıyorum buraya :)
sonuçta kalbimizden geçen dilimize döküldüğü veya dökülmediği zaman rengimizi belli ediyoruz
evet tepkimizi koymamız lazım ahlak dışı olaylara
adamlar velevki ibneyiz deyip çıkarsa buna hoşgörü gösterilmez kavuncum ahlaki kurallarında bir yaptırımı olmalı

benden korkmazlar mesela demişsinya korkmasınlar tabi -bizi gördüklerinde içleri ısınsın -kalbleri ılısın
ancak müslümanım diyorsa bir insan duruşuyla hah bu müslüman dedirtmeli
dedirttemiyorsak vay halimize

bitiremediğim bir kitap var çift dikiş gidiyorum :) ve kendimden utanıyorum okudukça
nerde okudum hatırlamayorum papa konuşmuş artık kızlarınıza söyleyin boyunlarına haç taksın diyor
zira müslüman kızlar bizim kızlara çok benzemeye başladı

birde demişsinya haklılar işte bu olmaz
e bizde onları istemiyoruz dersek haklımıyız yani
biz söz var senin özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter diye
e bende onları gördüğümde kendimi özgür hissetmiyorsam demekki .......

velhasılı kerim güzel kardeşim
ne rüzgarı sert estirebiliyorum ne dalı incitebiliyorum
diktatör mune o kadar dememe rağmen vergilerime rağmen açmıyor istediğimiz başlığı :)

haksız mı ?

malesef değil

ya adamlar tabii istemez seni. sen onların geleneklerine inançlarına yada hoşgörüsüne sahip değilsen,rahatsız ediyorsan adamları kendi inancını dayatmaya çalışıyorsan istermi seni

yasaklar koymaya çalışıyorsan istermi.
geçenlerde almanyadaki bira festivalinin yasaklanması için berlin belediye başkanına istekte bulunmuş biri. dinime aykırı yapmayın diye. rahatsız oluyormuş. yüzyıların almanların geleneğine birde.
buna dağdan gelip bağdakini kovmak denir. ee sen bunları yaparsan adamlarda git ülkene orada koy yasaklarını der. haklıdırda

Son düzenleme:
Onlar bizleri istememekte haklılar ama. Yurt dışında bir çok ülkede cami var, ezan okunuyor. Peki bizim ülkemizde Hristiyan yok mu? Var, peki kaç şehirde aktif halde kilise var? Çanıyla manıyla? Yakarlar orayı valla.
Sen (artık yazışa yazışa bir samimiyet oldu diye siz demedim) çok inançlısın diye eş cinselliğin sonradan ya da sapkınlık olduğuna inanıyorsun, ama kaç yıl oldu doğuştan geldiği ispatlanalı. Haliyle tu kaka sen öl, sen git demek olmaz. Haliyle herkesin ahlaki sınırları aynı değil. (aklıma gelmişken yazayım, 4-5 aylık bebekler ile 13 yaş aralığına kadar olan çocuklarla deney yapmışlar ve iyi/kötü, bencil/özverili vs olmanın da doğuştan geldiğini kanıtladılar. Ağzım açık izlemiştim)
Biz de onları istemiyoruz desek bence yersiz olur. Biz eşimle sırf yabancıların olduğu otellere gidiyoruz tatillerde. Benim o kıskanç, bana bakan makan var mı diye radarları oynayan eşim orada bir rahat, bir mutlu... "hayırdır, nasıl bu kadar rahat oldun sen?" diye sordum; "sana, bana kadın erkek gözüyle bakmıyorlar, sen ben sadece insanız gözlerinde" dedi.
Çok uzun yazıp sıkmak istemiyorum.
Utanarak yazıyorum ama, son yılların Müslümanlarıyla komşu olmaktansa, Budistlerle, Hristiyanlarla, ateist, deist ya da agnostiklerle komşu olmayı tercih ederim maalesef.

adamlar eşcinselliğe ters bakmıyor,evliliğe bile izin veriyor sen kalkıp onların ülkesinde ben buna hoşgörü gösteremem ,yaptırım olmalı dersen senide koyarlar kapıya. iyide yaparlar
kavuna yazcamda size yazayım önce kısa ve öz
onların ülkesi değil bizim ülkemizdi kastım

kavuna yazcamda size yazayım önce kısa ve öz
onların ülkesi değil bizim ülkemizdi kastım
zaten onların ülkesinde bunu yapamazsın. hoş burada da yapamazsın. çünkü bu ülke cumhuriyetle yönetiliyor. insan hakları var. hukuk ülkesi. karıştırma başka yerlerle burayı

Olur geleni tekrar ölüme gönderelim.
Sözde terörü protesto ediyorsunuz ama insanların ölüme terkedilmesini istiyorsunuz.Güzelmiş gerçekten.

sizler isterseniz evinizi acin paranizi bölüsün hic umrumda degil, beni yasadigim yer baglar ve terör yanlilari insan haklari altinda öyle ellerini kollarini sallayarak giremesin, kimin ne oldugu belli degil , ne ugrunda savasiyorlarsa ülkelerinde yapsinlar , ...

bunu duymam acı ve ders oldu benim adıma

ha şimdi konu bambaşka eksene kayarmı kayar hemde sabun gibi

evet çünkü kaç müslümanım diyen islamı biliyor (bende dahil)

kaç müslümanım diyen kuranı kerimi açtı okudu

kaç müslümanım diyen dininden taviz vermeden emrolunduğu gibi yaşıyor

bi elin parmakları kadar belki

biz nefsi değil nefis bizi yönetir oldu

belki çok kişi gülecek komik bulacak belki çok takıntılısın diyecek ama yazacağım bunların hepsi misyonerlik faailiyetlerinin sonuçları

tebliğ görevini yapamayan boşaltılmış din bilgileri ile büyütülmüş metanın esiri olmuş bir toplum olduk ne yazıkki
adımız müslüman sadece ya özümüz öze inmek gerek niçin yaratıldığımızı Yaradanın bizden ne istediğini bilmek gerek
birbirimizi sevmek gerek
duruşumuzu belli etmek gerek ancak ne yazıkki ne hallere düştük agnostik-ateist -deist veya gayri müslim bize özeneceğine biz onlara özenir olduk
galu belada verdiğimiz sözü tutamadık i
insanın fıtratı belirler elbet karakterini ancak din kuraldır yaşama biçimini belirler

hepimiz karakterimizde bu var deyip yaparsak iyilerin yanında kötüs huylarımızıda yapma hakkımız varmıdır yoktur bunlar için nasılki hukuk kuralları var

işte bu noktada din kurallarına uysak zaten gerisine çokta ihtiyacımız kalmayacak ama nerdeeee

surçi lisan ettiysem affola

ayrıca senli benli yazabilirsin bana ,benim sınırlarım basittir
saygıyı siz ile biz ile belirlemem merak etme
karşımdakine yazarım siz diye çünkü konudan bağımsız sen bana nasıl sen dersin diyor :)

gerci toplanti sonrasi herseyi paylasmaya mecbur olcaksiniz , söyle 2-3 yil sonra görcegiz bu tarz yazanlarin düsüncelerini.....

Kalbini kırdıysam ya da üzdüysem özür dilerim.
Ben son yılların Müslümanları derken belli başlı şeylerden bahsediyordum; tesettürlü ama daracık giymiş, köyüne cami yaptırmış ama 8 yaşındaki çocuğa tecavüz etmiş, kendi kız kardeşine tecavüz eden imam vardı misal, karma okullara karşı ama evli haliyle genel eve gitmiş vs vs, ben bu tarz insanlardan bahsediyorum. Bu insanlarla neden komşu olmak isteyeyim? Bucak bucak kaçarım. Mesela bu anlatığım insanlar kendi evimin bahçesinde oturup içki içiyor olsam taş da atarlar bana başka şey de yaparlar. Bir Hristiyan bunu yapmaz ama, zaten kendi ibadetlerinin içinde İsa'nın kanı diye şarap içmek var. Geri kalan deist, agnostik vs hiiiiç umursamaz.
Bak kaç milyar insan var. Her birinin dini ayrı, ortak noktalar çok az.
Keşke herkes dinini gerçekten içinde ve evinde yaşasa (ve ibadet yerlerinde), ama geri kalan günlük hayatta bütün dünya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne (beyannamesine) uysa.

Ahhh ahhh ben ki kendi halinde gariban bir diktatörüm yine bana bağlamışsın konuyu
Haklıyım valla burda kıyamet kopar L lamelifAmine yoksa neden susturayım sizleri

Ama şunu demezsem içimde kalır Bugün yanlış tanınıyorsak, bizim ülkemizde farklı, başka bir İslam ülkesinde farklı uygulamalar varsa, sorumlusu bizleriz.
Çok derinlemesine girmeyeceğim zira yine dini yorumlara kayacak.

Ankara patlamasında 102 insan vefat etti, Fransa'da ölenlerin sayısı en son 129'du, sosyal medyada yorumlara dikkat ettin mi hiç?
Ankara'daki vahşette Ankara merkez patlıyor herkes yazanlar olmuştu, aynı sevimsiz, vicdan ve merhametten, insanlıktan nasiplenmemiş yorumu Fransa'daki Vahşet için yazmışlar gülerek.

Oysa siyasilerin politikalarının sorumlusu masum insanlar değildir, gebe bir Fransız kadınının korkusu, bir Filistin'li, Suriye'li, Irak'lı kadının korkusu kadar üzücü gelmeli bizlere ama ne yazık ki din adına katliamlar yapan terör örgütleri bir yana, o örgütlerin yaptıklarından haz alan, sorsan karıncayı incitmeyeceğini söyleyenler de o örgütler kadar korkutucu.

Aslında bu tip terör saldırılarını en çok yaşayan millet olarak Fransız Halkını en çok bizim anlamamız gerekirken en fena yorumlar bizden çıkıyor.
Biz acılarımıza sevinseler bile Acılara sevinenlerden olmamalıyız, hal böyle olunca da ister istemez önyargı ve şüpheyle yaklaşıyorlar bize.

Şaka gibi gerçekten. :)
Adamların ülkesinde onların istihdamı ile para kazan. Ona gelince sorun yok.
Bira festivalini kaldırmaya gelince var.

Artık Avrupalılar islamı terör gibi görecekler, biz müslümanları sevmicekler bilmemne... sanki düne kadar bizi bağırlarına basiyorlardi, bizi çooook seviyorlardi da dün hersey değişti ya bosverin bunları. Biz agzimizla kuş tutsak da onlar bizi sevmezler; çünkü Osmanlı torunuyuz. Biz kendi tarihimizdeki ihtişamı unutsak da, onlar unutmuyor. Bizi asla aralarına almicaklar da sevmicekler de zaten....

onların dinine gitmedikçe asla sizi kabul etmezler hoşnut olmazlar

aynı zamanda bişey daha var

sizin dininiz size bizim dinimiz bize var

ancak baskıcı yasakcı biziz he canım he

aaahh ahhh görmezmi o gözler- idrak etmezmi o beyinler bilmiyorum ki

adamlar önceden zorla dayatıyordu şimdi tvlerle vs vs vs

artık müslümanlar hiç birşeye tam manasıyla inanmıyor demişya bi misyo

ne yani bazıları müslümanlığı yanlış uyguluyor diye -istismar ediyor diye....tüm islam alemine saldırmanın manası nedir ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…