parayla saadet olmaz...sizce doğru mu?

Aşkın süresi kısa, paraysa ölene kadar lazım... demek ki neymiş sırf aşık oldum onsuz yaşayamam die de züğürt biriyle hayat gitmezmiş, ama çok çirkin, biz kesinlikle anlaşamayız onunla diyebileceğimiz bir zenginle de gitmez hayat. Bir de şöyle bir gerçek var ki kendi ekonomik özgürlüğünüz yoksa ve sırf zengin ve ideal bi eş adayı olduğu için biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız şunu da unutmayın ki o zengin koca bir süre sonra sıkıldım mı da kapıya kor adamı valla sempatiksalakcinni Yani bundan da şöyle bir sonuç çıkıyor ki her kadın önce bir kendi ekonomik özgürlüğünü kazansın sonra düşünsün paralı koca mı, aşık koca mı die :lepi:

Kesinlikle doğru...para bazı durumlarda gerçekten mutluluk getirmiyor,

Mesela parası bol olup da sağlığı olmayanlar,

Rahmetli Sakıp Sabancı ne demişti,

Sayısız fabrikam var,ayakkabı fabrikalarım var ama oğlumun ayağında ayakkabiyla
yürüdüğünü göremedim diye...

Tabi ki para çok lazım bu zamanda,yol para eğitim para,

Ama fazla paranın da insanı nasıl şımartıp insanlıktan çıkardığını görüyoruz magazin programlarında,

Bazı durumlarda gerçekten insanın paranın satın alamayacağı şeylere ihtiyacı oluyor...

Para para para,varlığı bir dert yokluğu yara........

Paranın önemi olmasaydı;

Evlilik çağındaki kızlar doktorla mühendisle lafa başlayacaklarına,"beni ne ameleler,ne sıvacı ustaları istedi de,varmadım" diye hava atarlardı.

Paranın önemi olmasaydı ;

Evlenirken bile yatak odasını kız tarafı,misafir odasını,oturma odasını,halılarını vs oğlan tarafı yapsın pazarlıkları olmazdı...

Adanalılar akıllılık yapıp bileğinden omuz başına kadar adana burması istemezlerdi ...:delphin:

İstediğin birşeyi alamadığın zaman alamadığına üzülmezsin.Almasan,alamadım diye mutsuzsun.Alsan,ödeyemedim diye mutsuzsun.:delphin:

Paranın önemi olmasaydı;

Eğitim başta olmak üzere,sağlık,hobiler,gezmek tozmak bedava olurdu...

Samanlik üc gün seyran olur
dördüncü gün gezmek tozmak istersiniz,
yiyip icmek istersiniz,
almak giymek istersiniz.

olmayincada bitersiniz..

para gerçekten önemlidir.hatta önemli bir araçtır diyeyim.ama herşey gibi onuda idare etmesini bilmek lazım.yani param pulum var diye insan kişiliğini yitirmeye başlamış har vurup harman savuruyorsa yani içiyor eğleniyor sorumluluklarını yerine getirmiyorsa üzüntüden başka birşey vermez o zaman.ama kullanmasını bildikten sonra tabiki önemli.AMA HERŞEYıN BAŞI SAĞLIK DEĞıLMı??? zemuszemus Allah herkese sağlıkversin ve mutluluk getiren kazanç nasip etsin :)

ben var gücümle ekmeğim mesleğim olsun çırpınışındayım eşiminde öyle olmasını isterim çalışkan sorumluluk sahibiysek eğer karnımızı doyururuz zaten ama aldığını kendine harcayan bizi umursamayan bencil erkeği parası yok diye boşarım evet az kazanıyodur elinden geleni yapıyodur ama yaptığı işin getirisi okadardır ben elimdekiyle idare etmesinide bilirim

kesinlikle oluorr
insana maddiyat garip bir güven hissi veriorr
para olmayınca huzursuzlasıorsun
insanlar daha bir birine girmeye musaıt hale gelıor

Paranın önemi olmasaydı;

Evlilik çağındaki kızlar doktorla mühendisle lafa başlayacaklarına,"beni ne ameleler,ne sıvacı ustaları istedi de,varmadım" diye hava atarlardı.

Evlenirken bile yatak odasını kız tarafı,misafir odasını,oturma odasını,halılarını vs oğlan tarafı yapsın pazarlıkları olmazdı...

Adanalılar akıllılık yapıp bileğinden omuz başına kadar adana burması istemezlerdi ...:delphin:

İstediğin birşeyi alamadığın zaman alamadığına üzülmezsin.Almasan,alamadım diye mutsuzsun.Alsan,ödeyemedim diye mutsuzsun.:delphin:

Paranın önemi olmasaydı;

Eğitim başta olmak üzere,sağlık,hobiler,gezmek tozmak bedava olurdu...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

süper bir açıklama olmuş.... bende ekleyim bir kaç şey.. bunlar biraz zıt ama :D
dünya malına bir kıvılcım yeter...
hazıra dağ dayanmaz..
üretken ve çalışkan insanlar aç kalmaz...:dance::dance::dance:

saadet dediğin ne parayla olur... nede parasız olur.

Allah her ikisinide versin.. saadeti yakalayabileciğim, çalışkan, üretken, doğru , dürüst, ahlaklı ve en önemlisi iyi bir aile babası ve mikemmel bir eş adayı olması bana göre... malı mülkü keşke olsa daha rahat bir hayat olur benim ve onun için.. ama ben orta halli isem yapacaklarım belli ise onunda belli ise fazla hayal kurmak yersiz.

ne çok parayla ne de parasız mutluluk olur..
sırf para için yapılan evlilik de kendini satmaktır bana göre..
orta yolu bulmak lazım..
Allah çok verip azdırmasın az verip aratmasın..

sonradan zengin olanlar pinti oluyor... hep zengin yaşamışlarda burnu havada oluyor. hiçbirşeyden anlamıyor.... hakketen zor... Allah ikilemde bırakmasın. en güzelini en hayırlısı çıksın.... zaman su gibi akıp gitsin :)

parayla sadet olmaz parasızda olmaz

ama karşındaki ve sen belki parasız olabilirsin ama çabalayıp çalışınca insanın yapamayacağı şey yok ben ce bu hayatta bence ilerde bak biz bunları birlikte yaptık demek herşeye bedel bence

tabi önce çabalayan bir adam bulmak lazım

para bencede önemli ınsanlar parasız ne maddı ıhtıyaclarını gıderebılır neede sevgısız manevı ıhtıyaclarını gıderebılır her ıkısıde gereklı bır ıse gıtmek ıcn kucak dolu sevgı veremesın belge olarak bı dıploma sart sevgıyle olmas ama sevdıgınede para veremssın al bunu benı sev dıe geregı gerekende yanışakkıdı

para bencede önemli ınsanlar parasız ne maddı ıhtıyaclarını gıderebılır neede sevgısız manevı ıhtıyaclarını gıderebılır her ıkısıde gereklı bır ıse gıtmek ıcn kucak dolu sevgı veremesın belge olarak bı dıploma sart sevgıyle olmas ama sevdıgınede para veremssın al bunu benı sev dıe geregı gerekende yanışakkıdı

En iyisi yetecek kadar para versin ve mutlu olmasını bilelim..Öyle değil mi?

Parasız da bişi olmuyor... Cebi dolu olupta mutsuz olan da çok...

Allahım herşeyin hayırlısını versin... Çok verip azdırmasın az verip aratmasın... Bu atasözünü çok tutarım...

ne çok parayla ne de parasız mutluluk olur..
sırf para için yapılan evlilik de kendini satmaktır bana göre..
orta yolu bulmak lazım..
Allah çok verip azdırmasın az verip aratmasın..

Arkadaşa aynen katılıyorum... Para için evlilik olmaz...

Çevremde görüyorum da zengin adamlarla evlenenler bence mutlu değiller kendilerini kandırıyorlar...Sırf parası için elin adamının koynuna girmek bana göre değil...

Back