karı koca doktorsunuzKardeşim de ben de doktoruz. Eşim de pratisyen doktor. Kardeşim bana göre uzmanlık için daha klinik bir branş seçmek istiyor belki cerrahi. Annem benim de branş değiştirmem için, ilerde kardeşin ve eşi sizden daha çok kazanirsa onu kıskanmayacak mısın şeklinde beni motive ettiğini düşünüyor.
Hayır kız, ama erkek çocuk rahatlığında yetişti diyebilirim. Evet onları hiç uzmek istemiyorum. Konuşmayı düşünüyorum ama hazır olmam lazım, beni yanlış anlamalarini da istemiyorum.Kardesiniz erkekmi? Turkiye standartlarinda erkek cocuklara daha cok yatirim yapiliyor nedense.Anladigim kadariyle kavga cikarip ailenizi uzmek istemiyorsunuz muhtelemen bende oyle yapardim Ama lafi acilinca sizde anlatin.Bazi seylerin icinizde kaldigini.
Aşk olsun beni tanımıyorsunuz bile neden boyle yazdığınızı anlamadım. Size karşı yine de kırıcı olmayacağım. Konumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, fikrinizi yeterince anladım.
Yanlış ne anlayabilirler mesela?Hayır kız, ama erkek çocuk rahatlığında yetişti diyebilirim. Evet onları hiç uzmek istemiyorum. Konuşmayı düşünüyorum ama hazır olmam lazım, beni yanlış anlamalarini da istemiyorum.
Siz kursa gitmek istediniz ve aileniz yollamadı mı?Babam bizim için ev alalım diye fikir attı ortaya. Kendi birikimlerini koyacaklar ama üzerlerine ev olduğu için kredi çekemiyorlar. Biz çeksek de alsak dedim kardeşim tüm parayı verdikleri için sorun çıkarabilirmiş. O zaman o kredi çeksin biz ödeyelim, bu durumda ev onun üzerine olacak; annem bu fikre sıcak bakıyor. Canım sıkıldı açıkçası. Ev bizim üstümüze olsa sorun olacak, kredisini bizim ödediğimiz ev kardeşimin üstüne olsa sorun olmayacak.
Zaten ev almak aklımızda yoktu alamasak da sorun değil.
Ama annem adil olmaz size hep eşit davrandım, birinize versek eşitlik bozulur aranız açılır diye hep aklıma giriyor. Bunun üzerine düşündüm, yetişirken asla eşit haklarımız olmadı ve adil de davranılmadı. Kardeşim hep özel okullarda okudu, bütün senelerinde özel dersler aldı. 3 sene üni sınavına hazırlandı, her seferinde de yüksek fiyatlı özel eğitim merkezlerinde hazırlandı. Uniyi yurt dışında okudu, 4 yıl binlerce dolar ona gönderilecek diye benim harcamalarım hep kontrol edildi. İstediği tüm spor kollarında yer aldı; taekwondo,voleybol, hentbol, futsal vs. Ben sadece gitar çalmak istedim, derslerime engel olur diye reddedildi. Bir kez unideyken yurt dışı seyahati fırsatım oldu sadece harçlık gerekiyordu, tüm birikim kardeşime gidiyor diye gidemedim. Tüm bunların üstüne annemin düşüncesi zoruma gitti açıkçası.
Geçmişteki imkan eşitsizliğini gündeme alıp düşünmekte haksız mıyım bilmiyorum? Bunun kavgasını yapmadım hiçbir zaman ama bundan sonra ne düşüneceğim bilmiyorum, kırıldım biraz.
Yardım derken evlenirken çok hızlı evlendim, çeyiz yapamadık pek kendim alırım zaten dedim. Kardeşime çeyiz yapıyor şimdi, sanırım eşitlik fikrinden dolayı mesela kardeşime bir şey alırken arada bir tane bana tencere alıyor gibi. Normalde kabul etmiyorum ama evli arkadaşlarımın hep ailelerinin maddi olarak bile onlara destek olduklarını duyduğumdan beri normal karşıladım bu durumu. Ailemin bize yaptığı maddi olarak bir destek değil.karı koca doktorsunuz
anneniz neden size destek oluyor ki ?
ayrıca neden kardeşinizin üzerine olacak olan bi ev kredisini ödeyecekmişsiniz ?
artık evlenmişsiniz, kendi ailenizi kurmuşsunuz. yaptığınız da yapmadığınız da kendi kurduğunuz ailenize olsun
evli barklı insanların kök ailesi bile olsa kimseye gebe kalmaması lazım .
Ev alma konusundan sonra konu gündeme geldiği için birikimlerinde gözümün olduğunu düşünmelerini istemiyorum. Ve sanki maddi gücüm yokmuş gibi düşünmelerini de istemiyorum. Annem brqnsimi beğenmediği için bu konuda yeterince üzerime geliyor çünkü.Yanlış ne anlayabilirler mesela?
Hakl8sıniz. Kendi üzerinize olmayacaksa ev falan almayınBabam bizim için ev alalım diye fikir attı ortaya. Kendi birikimlerini koyacaklar ama üzerlerine ev olduğu için kredi çekemiyorlar. Biz çeksek de alsak dedim kardeşim tüm parayı verdikleri için sorun çıkarabilirmiş. O zaman o kredi çeksin biz ödeyelim, bu durumda ev onun üzerine olacak; annem bu fikre sıcak bakıyor. Canım sıkıldı açıkçası. Ev bizim üstümüze olsa sorun olacak, kredisini bizim ödediğimiz ev kardeşimin üstüne olsa sorun olmayacak.
Zaten ev almak aklımızda yoktu alamasak da sorun değil.
Ama annem adil olmaz size hep eşit davrandım, birinize versek eşitlik bozulur aranız açılır diye hep aklıma giriyor. Bunun üzerine düşündüm, yetişirken asla eşit haklarımız olmadı ve adil de davranılmadı. Kardeşim hep özel okullarda okudu, bütün senelerinde özel dersler aldı. 3 sene üni sınavına hazırlandı, her seferinde de yüksek fiyatlı özel eğitim merkezlerinde hazırlandı. Uniyi yurt dışında okudu, 4 yıl binlerce dolar ona gönderilecek diye benim harcamalarım hep kontrol edildi. İstediği tüm spor kollarında yer aldı; taekwondo,voleybol, hentbol, futsal vs. Ben sadece gitar çalmak istedim, derslerime engel olur diye reddedildi. Bir kez unideyken yurt dışı seyahati fırsatım oldu sadece harçlık gerekiyordu, tüm birikim kardeşime gidiyor diye gidemedim. Tüm bunların üstüne annemin düşüncesi zoruma gitti açıkçası.
Geçmişteki imkan eşitsizliğini gündeme alıp düşünmekte haksız mıyım bilmiyorum? Bunun kavgasını yapmadım hiçbir zaman ama bundan sonra ne düşüneceğim bilmiyorum, kırıldım biraz.
Evet bunlar çok güzel sorular. Özel ders ve yurt dışında okuma ihtiyacım olmadi diyeyim. Ama sanmıyorum; mesela kardeşimi özel unide okutmayı göze almışlardı ama benim öyle bir şansım yoktu ben devlet unisi kazanmalıydim. Bana özelde okuma şansı sunmadilar.Siz kursa gitmek istediniz ve aileniz yollamadı mı?
Özel dersler almak istediniz aileniz kabul etmedi mi?
Siz de yurtdışında okumak istediniz aileniz hayır olmaz mı dedi?
Çok kırılıyorum ben de böyle olunca.Annemin pesisira oğlu olunca adak kurban kestiren, kizina kardeşinin hizmetçisi gibi görevler veren, kızına vermediği imkanları da oğluna veren ananem de "Allah'ım biliyor ya bir kere evlat ayirmadim, evlat bu evlat, insanın canının içi, biri birinden ayrı olur mu" der ortamlarda
Hayır borç değil. Söyle düşünüyorlar kendileri alacaklar evi, biz de oturacağız. Düzenimiz olsun, ev sahiplerinin insafına kalmayalım diye. Ama kredi cekemiyorlarmis, o nedenle işler böyle karıştı.bence kabul etme. sorun da degilmiş ev almasanız. bu arada ailen birikimlerini borc olarak mı veriyor
Evet bu sekilde daha açık şekilde yazınca dost acı söyler mantigi ile daha açıklayıcı oldu yorumunuz. Haklısınız tabi ki. Pasifligimjn farkındayım. Hatta annem de farkında ve neden böyle pasif oldun diye yine beni suçluyorAblacım sana yardımcı oluyorum burda. Aç yazdıklarını oku, sence normal mi? Kardeşine en pahalı kurs yurtdışı okul bilmem ne sana 0. Bildiğin 0. Hiç değer görmemişsin, işin daha kötü yanı değer görmemeye de alışmışsın gücune gitmiyor durum. Bak, ben kendisine saygısı olan biriyim asla kendimi hiçe saydırmam. Sen hala yazmışsın ki annem üzülmesin. Hayır efendim üzülecek. Sen çocuklarinı aýırırsan, gelip çocuğun da anne sen niye böyle yaptın derse tabi ki o anne yerin dibine geçmeli. Gir, hakkını ara. Burdan bakınca ultra pasif duruyorsun, olma öyle. Yıllardır eşşek yerine konmuşsun arkadaşım. Git sor ailene açıkça ben çöp müyüm tüm parayı kardeşime döktünüz, ben eşşek miyim bir kursa bile göndermediniz ...git ara hakkını çök boğazlarına. Üzülürlerse de üzülsünler yaptıkları hatayı anlasınlar.
Evet bu sekilde daha açık şekilde yazınca dost acı söyler mantigi ile daha açıklayıcı oldu yorumunuz. Haklısınız tabi ki. Pasifligimjn farkındayım. Hatta annem de farkında ve neden böyle pasif oldun diye yine beni suçluyorbeni böyle yetiştirmemiş çünkü öyle diyor
Terapiye başlayacağım, daha fazla sorun var halletmem gereken yani tek başıma asabilmem zor.Yooo, seni aynen öyle yetiştirmiş. Üstune basmiş, kenara atmış, hiçe saymış. Ne olacaktı paspas edip her geçene üstune bastırdığı çocuk mike tyson mı olacaktı
Kendine bak, bir de bana bak. Ben yetişirken hep saygı gördüm şimdi de koçlar gibiyim maşallah ne kendimi ne başkasını çiğnetirim. Seni de çiğnetmem.
Bu noktada yapacak tek şeyin yaptıklarinı git ailenin yüzüne vur. Kredi mredi yok yıllarca yaptığınız ayrımın bedelini nakit para olarak getirip elime sayacaksınız de. Altın mı satarlar araba mı satarlar diğer kızlarından bugüne kadar yatırdıkları paranın dönüşünü mü isterler artık kendileri bilirler getirsinler paranı.
Sana bir de egzersiz yazayım her akşam geç aynanın karşısına yüksek perdeden ben eşşek değilim de sonra kendimi ezdirmem de. Ilerleyen günlerde daha çok bağır, sonra öfkeyle söyle. Ağzını alıştır yani yeri geldiğinde eyyorlanmanı yaparsınen temizi beni çağır dicem yakın bir yerde olsam gelip hepsini haklardım
Çok pasifsiniz Cherrye kizmissiniz ama kendinizi ne zaman savunacaksiniz?Ev alma konusundan sonra konu gündeme geldiği için birikimlerinde gözümün olduğunu düşünmelerini istemiyorum. Ve sanki maddi gücüm yokmuş gibi düşünmelerini de istemiyorum. Annem brqnsimi beğenmediği için bu konuda yeterince üzerime geliyor çünkü.
Essek kelimesini kabul etmem zor tabi, ama pasif olarak ifade edince bunu kahul ediyorum zaten. Telefonda konuşabileceğim bir konu olmadığı için yüzyuze olabilecek en uygun zamanda olur.Çok pasifsiniz Cherrye kizmissiniz ama kendinizi ne zaman savunacaksiniz?