Paragöz müyüm? Kıskanç mıyım? Duygusallık mı ediyorum? Yoksa haklı mıyım?

karı koca doktorsunuz
anneniz neden size destek oluyor ki ?
ayrıca neden kardeşinizin üzerine olacak olan bi ev kredisini ödeyecekmişsiniz ?
artık evlenmişsiniz, kendi ailenizi kurmuşsunuz. yaptığınız da yapmadığınız da kendi kurduğunuz ailenize olsun
evli barklı insanların kök ailesi bile olsa kimseye gebe kalmaması lazım .

Hayır kız, ama erkek çocuk rahatlığında yetişti diyebilirim. Evet onları hiç uzmek istemiyorum. Konuşmayı düşünüyorum ama hazır olmam lazım, beni yanlış anlamalarini da istemiyorum.

Aşk olsun beni tanımıyorsunuz bile neden boyle yazdığınızı anlamadım. Size karşı yine de kırıcı olmayacağım. Konumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, fikrinizi yeterince anladım.

Ablacım sana yardımcı oluyorum burda. Aç yazdıklarını oku, sence normal mi? Kardeşine en pahalı kurs yurtdışı okul bilmem ne sana 0. Bildiğin 0. Hiç değer görmemişsin, işin daha kötü yanı değer görmemeye de alışmışsın gücune gitmiyor durum. Bak, ben kendisine saygısı olan biriyim asla kendimi hiçe saydırmam. Sen hala yazmışsın ki annem üzülmesin. Hayır efendim üzülecek. Sen çocuklarinı aýırırsan, gelip çocuğun da anne sen niye böyle yaptın derse tabi ki o anne yerin dibine geçmeli. Gir, hakkını ara. Burdan bakınca ultra pasif duruyorsun, olma öyle. Yıllardır eşşek yerine konmuşsun arkadaşım. Git sor ailene açıkça ben çöp müyüm tüm parayı kardeşime döktünüz, ben eşşek miyim bir kursa bile göndermediniz ...git ara hakkını çök boğazlarına. Üzülürlerse de üzülsünler yaptıkları hatayı anlasınlar.

Siz kursa gitmek istediniz ve aileniz yollamadı mı?
Özel dersler almak istediniz aileniz kabul etmedi mi?
Siz de yurtdışında okumak istediniz aileniz hayır olmaz mı dedi?

Yardım derken evlenirken çok hızlı evlendim, çeyiz yapamadık pek kendim alırım zaten dedim. Kardeşime çeyiz yapıyor şimdi, sanırım eşitlik fikrinden dolayı mesela kardeşime bir şey alırken arada bir tane bana tencere alıyor gibi. Normalde kabul etmiyorum ama evli arkadaşlarımın hep ailelerinin maddi olarak bile onlara destek olduklarını duyduğumdan beri normal karşıladım bu durumu. Ailemin bize yaptığı maddi olarak bir destek değil.
Ev alma konusunda şu an çoğu kişinin desteksiz ev alabileceğini sanmıyorum, yanılıyor olabilirim tabi ama çevremde gördüğüm bu şekilde. Ev alma fikrimiz de yoktu, annemlerin ısrarı.

Yanlış ne anlayabilirler mesela?
Ev alma konusundan sonra konu gündeme geldiği için birikimlerinde gözümün olduğunu düşünmelerini istemiyorum. Ve sanki maddi gücüm yokmuş gibi düşünmelerini de istemiyorum. Annem brqnsimi beğenmediği için bu konuda yeterince üzerime geliyor çünkü.

Hakl8sıniz. Kendi üzerinize olmayacaksa ev falan almayın

Annemin pesisira oğlu olunca adak kurban kestiren, kizina kardeşinin hizmetçisi gibi görevler veren, kızına vermediği imkanları da oğluna veren ananem de "Allah'ım biliyor ya bir kere evlat ayirmadim, evlat bu evlat, insanın canının içi, biri birinden ayrı olur mu" der ortamlarda

Siz kursa gitmek istediniz ve aileniz yollamadı mı?
Özel dersler almak istediniz aileniz kabul etmedi mi?
Siz de yurtdışında okumak istediniz aileniz hayır olmaz mı dedi?
Evet bunlar çok güzel sorular. Özel ders ve yurt dışında okuma ihtiyacım olmadi diyeyim. Ama sanmıyorum; mesela kardeşimi özel unide okutmayı göze almışlardı ama benim öyle bir şansım yoktu ben devlet unisi kazanmalıydim. Bana özelde okuma şansı sunmadilar.

Çok kırılıyorum ben de böyle olunca.
Zaten benim yaptığım çoğu şeyi beğenmiyorlar, hep eleştiriyorlar. Kardesim de asi olduğu için ellerinden kayıp gitmesinden korkuyorlar, ona söyleyemediklerini de bana söylüyorlar.
Bizi doğurdukları için böyle yapmayı hak mı görünüyorlar anlamadım.

bence kabul etme. sorun da degilmiş ev almasanız. bu arada ailen birikimlerini borc olarak mı veriyor
Hayır borç değil. Söyle düşünüyorlar kendileri alacaklar evi, biz de oturacağız. Düzenimiz olsun, ev sahiplerinin insafına kalmayalım diye. Ama kredi cekemiyorlarmis, o nedenle işler böyle karıştı.

Evet bu sekilde daha açık şekilde yazınca dost acı söyler mantigi ile daha açıklayıcı oldu yorumunuz. Haklısınız tabi ki. Pasifligimjn farkındayım. Hatta annem de farkında ve neden böyle pasif oldun diye yine beni suçluyor beni böyle yetiştirmemiş çünkü öyle diyor

Yooo, seni aynen öyle yetiştirmiş. Üstune basmiş, kenara atmış, hiçe saymış. Ne olacaktı paspas edip her geçene üstune bastırdığı çocuk mike tyson mı olacaktı

Kendine bak, bir de bana bak. Ben yetişirken hep saygı gördüm şimdi de koçlar gibiyim maşallah ne kendimi ne başkasını çiğnetirim. Seni de çiğnetmem.
Bu noktada yapacak tek şeyin yaptıklarinı git ailenin yüzüne vur. Kredi mredi yok yıllarca yaptığınız ayrımın bedelini nakit para olarak getirip elime sayacaksınız de. Altın mı satarlar araba mı satarlar diğer kızlarından bugüne kadar yatırdıkları paranın dönüşünü mü isterler artık kendileri bilirler getirsinler paranı.

Sana bir de egzersiz yazayım her akşam geç aynanın karşısına yüksek perdeden ben eşşek değilim de sonra kendimi ezdirmem de. Ilerleyen günlerde daha çok bağır, sonra öfkeyle söyle. Ağzını alıştır yani yeri geldiğinde eyyorlanmanı yaparsın en temizi beni çağır dicem yakın bir yerde olsam gelip hepsini haklardım

Terapiye başlayacağım, daha fazla sorun var halletmem gereken yani tek başıma asabilmem zor.
Evet ya isteyedebilirim ama istemeyeceğim. Bana araba almamışlardı, bir kere söylemişler dediklerine göre. Şimdi kardeşim araba almak istiyor, ona yardım edeceklermiş. Ben arabamı evlendikten sonra aldım o da düğünde takilanlarla, bana yardım etmeyi teklif etmediler. Kardeşime de sozde bana yaptıkları kadar takı yapacaklarmış ama arabanı onlarla al demeyecekler mesela.

Çok pasifsiniz Cherrye kizmissiniz ama kendinizi ne zaman savunacaksiniz?

Bu tabiri de sevmem ama koskoca doktorsunuz, ulkenin en potansiyel vaadeden grubundansiniz ama kendinizi dusurdugunuz duruma bak. Uzmanlik egitiminiz bitti mi bilmem ama en az 25 yasinda bireysiniz ve anneniz hala sectiginiz bransi dahi sorgulama hakkina sahip. Hic mi donup ben boyle uygun gordum diyip susturmuyorsuniz? Bir de kaedesler arasina nifak sokan anneniz yok kiskanirsin bilmemne. Ya anlatmadiginiz seyler var ya da cidden kendinize hic deger vermiyorsuniz. Ev falan almayin o anneniz de biraz uzulsun. Tamam zamanin getirdigi sartlar geregi yuzde yuz esitlik hic olmaz ama kardesinize vermis de vermisler hala da guya esitlik derdindeler. Kimse yogurdum eksi demez konu sahibi. Anneniz esit oldum dedi diye esit olmuyor. Bence de ev konusu tekrar acilirsa pat pat soyleyin. Uzulen uzulsun. Bir de hayatinizdaki her konuyu elestirtmeyin artik.

Evi kardesinizin uzerinde olursa kesinlikle almayın.

Benim de böyle aile dinamiği olan bir arkadaşım olmuştu .Büyük kız kül kedisi, küçük kız Sindirella idi.İmkanlar küçüğe akitilirken , büyük aman annem üzülmesin modundaydi.Hatta ailenin diğer üyeleri,küçüğü mutlu etmek için var gibiydiler, ve küçük kız da bu en doğal hakkiymış gibi davranirdi.İsin garip kısmı fiziksel görüntülerine bile yansımıştı bu durum.Kucuk sarıya boyanmış saçları ,marka kıyafetleri ile güzel bakimli dolaşırken , büyük arkadan enseden toplanmış saçları ve ucuz kiyafetleri ile tabloyu tamamlardi.Anlattikca hatırladım ,hatırladıkça tekrar garipsedim.

Ben biraz gözünü açmaya çalıştım ama sonra görüşmedik .Hala aynıdır sanırım.

Gerçekten çok şaşıyorum sizin gibi insanlara.
En zor bölümde okuyup hayatınızı kurmuşsunuz ama sosyal ilişkiniz 0 gibi anneniz yönünden baz alınca.
Ne demek annemi üzmeyeyim? Söyleceğiniz şeyler yalan değil, doğrular. Doğrular annenizi üzüyorsa zaten suçlu kişi anneniz. Nasıl içinizde tuttunuz bunları? Bu zamana kadar hiç mi rahatsız etmedi gerçekten?

Yanneniz sizi çok güzel manipüle ediyor olabilir mi

Çok pasifsiniz Cherrye kizmissiniz ama kendinizi ne zaman savunacaksiniz?
Essek kelimesini kabul etmem zor tabi, ama pasif olarak ifade edince bunu kahul ediyorum zaten. Telefonda konuşabileceğim bir konu olmadığı için yüzyuze olabilecek en uygun zamanda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…