Paragöz Koca

Yazdıklarının hepsini okudum. Adam resmen seni kullanıyor. Biriktirdiği paralarla bir şey aldınız mı? Neden son kalan bileziğini kayınpederine verip görümcene taktırıyorsun? Ayrıca nişanlıyken 10 bin lira borç niye verdiniz? Bence zararın neresinden dönülse kârdır. Artık kartınızı alın ve iş yerindede kilitli dolabınız vardır. Orda tutun. Enayi değilsiniz. Artık para vermiyorsunuz diye de sizi boşayacaksa boşasın bu adamla aldığınız her nefes zarar.

Zaten ayrılma kararım net, belki burdaki yorumlarınız bana iyiden iyiye cesaret verir diye desteğinizi almak için konuyu açtım. Yaklaşık 1 ay önce ayrılmak istediğimi söylediğimde kartını bana verip al paranı çek demişti ama yine yapar mı bilemiyorum. Sonra da ayrılmak istemediğini, sevdiğini söylemesi ve karşımda ağlaması üzerine ayrılamadım, ama ayrılmayı erteledim sadece vazgeçtiğim düşünülmesin.

Bence önce bi rest çek. Belki yetiştirilişi böyle. Bilmiyorum adam olur mu ama. Bu saatten sonra tek kuruş verme. Arkadaşın dediği gibi de çocuk falan yapma. Baktın para mevzusu yine gündeme geliyo. Güle güle dersin.

Yukarıdaki cevaba yazmıştım, 1 ay önce ayrılacaktım ve kartını bana verip paramı çekmemi söylemişti ama ileride ne olur bilemiyorum. Şark kurnazı olduğu açık.

Ayrılmadan önce o biriktirdiğiniz paralarla mutlaka ev araba vs aldır, yoksa buhar olacaklar. Çok çok eminim ki kendi hesabında biriktirmiyor. Hatta imkanın varsa kontrol et, paralar oradaysa hepsini kendine yolla, sonra da annene falan yollarsın. Mesele kimin maaşının yüksek olduğundan ziyade tutumda zaten. Adam neresinden ne kadar yolsam kardır demiş, evlenmiş. Aylık 6000 alsa senden, yılda 72.000 yapar, üç yıl evli kalsanız en temizinden ev parası çıkar. Bir de araba aldırır. Sonra da kayıplara karışır. Millet yolunacak tavuğa hasret, sense tavuk olmaya...

Böyle okudukca bende mi bi gariplik var diyorum.. ben hiç böyle her söyleneni yapabilen bi insan olamadım.. ben çalışmıyorum ama benim kendi ailemden gelirlerim var çalışsam kazanamam o paraları bir kere bile eşimden böyle şeyler duymadım. Ailesi paramın hesabını çok tuttu sürekli istediler ettiler ama eşim bir kere bile istemedi sadece bi sosyal sorumluluk projesine katılalım mı seninle sen de bende doğuda birer kız çocuğu okutalım dedi her ay belli bi miktar o da ben de oraya gönderiyoruz o kadar.. onun dışında benim paramla hiç hayal kurmamıştır. Zaten istese de vermem biliyodur belki ondan. Sizde ben ce eşiniz kendini ikiye de ayırsa değil bin kere milyon kere istese de vermeyin madem biriktirmek istiyo o ayrı siz ayrı biriktirim yatırım yaparken birleştirirsiniz.. ya sizler çok sabırlısınız ya ben sabırsızın tekiyim hiç tahammül edemiyorum bana ait olana el uzatılmasına..

Herşey ortada aslında hakkınızda hayırlısı olsun...Malesef göz yummak kıymet bilinmesini değil enayi yerine konulmayı getiriyor...
Aynen öyle malesef... İyiliğinin karşısında iyilik ve sevgi veren, suistimal etmeyen insan var mı acaba yeryüzünde diye düşünmeden edemiyorum.

Bu adamla bir ömür geçmez. Yatırmayın maaşınızı eşinizin hesabına falan. Zorunda mısınız? Ortak hesap açın orda biriksin kendinize ayırcağınızı yine ayırın. Veya o sizin hesabınızagöndersin maaşını. Sömürüyo resmen başka açıklaması yok

Paraniz icin evlenmis. O kadar maasiniz varsa boşanin. Kraliceler gibi yaşarsiniz. O sizin paranizla kendi adina ev, araba, arsa filan alir sonra da sizi boşar. Yandiginizla kalirsiniz ...
Niyetim ayrılmak zaten. Ama sonrasında bir daha bir insana güvenir miyim yoksa mantık evliliği mi yaparım bilemiyorum. Aşk eşittir aptallık.

Eşinizin sizden habersiz çantanızdan kartınızın almasının benim nazarımda hırsızlıktan farkı yok. Ha paranızı çalmış ha kartınızı almış.

Eşiniz kendine birikim yapıyor. Yeterli meblağı biriktirdiği vakit sizden önce o sizi terkedecektir.
Malesef dilim varmıyor ama haklısınız ;(

Mesajı sonuna kadar okudum hala seviyorum kopamıyorum demenizden korkarak neyse ki sonu korktuğum gibi olmadı sizde normal bir evlilik olmadığını anlamışsınız.. Evlilik karşılıklı fedakarlık ile yürür biri feda edip diğeri kar ederse yürümez yürüyemez yürümemeli...
Aynen öyle. Karşılıklı anlaşma sonucu ve güvenilir bir eşse erkeğin hesabında da birikebilir para ama bu dediğim normal evlilikler için geçerli.

8000-9000 TL maaş alan bir kadın okumuş eğitimli biri olmalı ama yazdıklarınız okuyunca saf okumamış ev kadını izlenimi veriyorsunuz.
Ne demek sizin maaş kartınızı almak ne demek her ay maaşını eşinizin hesabına göndermek, şok oldum.
Bu durum nasıl müsaade edebiliyorsunuz, sen benim ile para için mi evlendin diye rest çekmeliydiniz bu zamana kadar.

X