Paragöz Koca

bayandegilkadindiyeceksin

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2018
96
108
32
herkese selamlar, ben de koca mağduru biri olarak üye olup derdimi paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli, o yüzden esirgemeden yazarsanız sevinirim. Kızmak, sinirlenmek, kızım sen deli misin enayi misin demek, beni her türlü gömmek serbest.:bicak:

Arkadaşlar 1 yıllık evliyim, öncesinde de nişanlılık dahil 1 yıllık bir geçmişimiz var. Eşimle evlenmeden önce her şey çok güzeldi, birbirimizi çok severdik (aslında ben öyle sanıyordum evlilik öncesine geri dönecrğim yazımda) ancak evlendikten sonra eşimin korkunç bir huyu ortaya çıktı artık adına ne derseniz ben paragözlük diyorum. Her ay maaşımız yatınca maaşımı ona göndermemi istiyor. Ve istiyor ki neredeyse hiç para harcamayayım, birşey alacak olursam ondan izin alayım. İkimiz de iyi bir mesleğe sahibiz ve gelirlerimiz iyi, paraya ihtiyacımız yok, borcumuz harcımız yok. (Benim gelirim eşimden daha iyi bu arada yuvarlak söyleyecek olursam onun 4 bin civarı iken benim 8 9 bin arasında değişiyor.) Buna rağmen her maaş günü beynimi yiyor. İlk başlarda para biriktirelim diye konuşuyorduk ama kesin bir yol haritası belirlememiştik ama emrivakilerle parayı kendinde toplamayı beceriyor her seferinde.

Daha ayrıntılı anlatacak olursam Mesela en son maaşımız yattığı zaman artık nereye kadar yüzsüzlük yapacağını merak ederek oyun yaptım kndisine, önce gündüz telefonda göndermemi istedi geçiştirdim, akşam eve gelince hatırlattı geçiştirdim, ertesi gün oldu benim bir şeye moralim bozuktu dertleşiyorduk, ona rapmen laf arasında parayı bana gönderdin mi diye sordu, yine göndermedim sonrasında 2 defa daha sordu en sonunda gönderdim bu sefer de hesabına girip kontrol etti ve neden eksik gönderdin dedi ben de yaptığım harcamaları tek tek söyledim sustu.

Her ayımız böyle geçiyor, diyorum ki benim hesabımda da para olsun lazım olur, ne olacak benden alırsın diyor. Hep senden mi alacağım diyorum, yabancıdan mı alıyorsun diyor. Böyle diye diye 1000 tl bırak gerisini gönder demeye başladı benim zorumla. Ancak yine de ne zaman üst baş, makyaj malzemesi alsam laf ediyor. Batırdın beni batırdın diyor espriye vurarak. Benden izin al bişey alırken diyor. Çok kıyafetin var neden alıyorsun çok harcıyorsun diyor. Abartılı harcadığım da yok bu arada. Para biriktirip araba, arsa alma planları yapıyor, benim harcamalarımı gereksiz görüyor. Ancak ben harcamak istiyorum, durumumuz müsait olmasa anlarım da ben kadın olarak eve zaten katkı yspıyorum, kendime para ayırmak en doğal hakkım. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor bana.

Bunlar haricinde eşimle nişanlıyken yaptıklarını salak gibi görmezden gelmişim ancak nasıl bir adam olduğunu şimdi görüyorum malesef düşündükçe. Eşime nişan öncesi bir defa borç verecektim, kartımı verdim kendisine çekmesi için, çekti ama kartım onda kaldı ne ben istedim ne o verdi. (Çok zaman beraber vakit geçiriyoruz benden bir masraf çıkacaksa falan direk ordan ödemesini söylerim diye düşünmüştüm) Nişan zamanı gelince ona ailemin de benim de bilezik vs isteğimiz olmadığını söylememe rağmen 2 adet bilezik taktılar (ailesinin durumu yok kendisi alırsa alacaktı) ve nişandan sonra tesadüfen bi baktım ki hesap özetimde 3000 tl çekmiş :KK43: ve bana öncesinde de sonrasında da hiç söylemedi, birikmişim vardı fark etmem diye düşündü muhtemelen ve ben yüzlemedim o dönem salak gibi bilmezden geldim. Sonralarında da bir gün bana gelip ailesine yardım edeceğini, hayvan alacaklarını söyledi (köyde yaşıyorlar çiftçilik yapıyorlar) et tabi dedim, sonra babama senden alacağımı söyledim dedi ben şok. O emrivakiyle kabul ettim 10.000 tl gönderdik benden borç olduğunu evlendikten sonra ödeyeceklerini söyledi, evlendikten sonra tabii ki almasak olur mu diyerek babasına hibe etti.

Evlendikten sonra kız kardeşinin düğünü olacaktı bizim düğünden tek bir bileziğim kalmıştı onu yanıma almamı söyledi açıkçası biz takarız diye düşündüm ama oraya gittiğimizde düğün sabahı babasına vermek istedi kızına taksın diye ben itiraz ettim ama öyle bir baskı yaptı ki vermek zorunda kaldım.

Ve geçtiğimiz günlerde akrabalarım bize gelmişti. Konu konuyu açtı hepsinin içinde eşimin maaş kartı bende diyerek çıkarıp gösterdi hava attı bununla. Bu olaydan birkaç gün sonra bi arkadaşımızla dışarıda otururken internet bank. girmesi gerekiordu girdi ve arkadaşa hesabını gösterdi (ben maaşımı yeni atmıştım ona) bak bütün para bende gibisinden yine hava attı.

Bir gün de kavga etmemiz üzerine cebinden kartımı aldım çantama koydum sonraki günlerde bir gün dışarı çıkarken çantamı açmış izinsiz kartı almış öyle çıkmış olduğunu gördüm.

Böyle örnekler anlat anlat bitmez arkadaşlar, düğün zamanı da her şeyi ortak aldık ailesinin hiç desteği olmadı öyle ki kendi gelirimi ortaya koyduğum halde eşim hep bişeylerden kısmaya çalıştı hep sanki benim param yok sadece onun parası var gibi muamele ediyor ve ben bu adamdan soğudum artık biliyorum geç bile kaldım soğumakla. Daha ailesine aralarda gönderdiği paraları anlatmadım bile sizlere.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Aklıma gelen örnekleri yazdım. Ben bu adamın para için benle evlendiğini düşünmeye başladım ve artık ayrılmak istiyorum. Sömürülmek istemiyorum artık. Fikirlerinizi bekliyorum.

Valla kocan yağlı kapıyı bulmuş. O kadar maaşı alacak kadar kafası çalışan birisin. Bence ne yapman gerektiğini zaten biliyorsundur. Ayrıca onda biriken paradan nasibini alamayacağının da farkındasındır herhalde. Ailesi de ihya oluyordur ne güzel. Bu işi sonlandırmak bir cinnete bakar. Sonrasında kocan geri adım atmaz ise zaten tablo netleşir. Kolaylıklar dilerim.

Öncelikle kartını iste ve al eline.senin paranı babasına hibe etmeye hakkı yok.birikim yapacaksanız bu ikinizin kararı olmalı ve biriken paradan seninde haberin olmalı.Allah korusun ayrıldınız eşinde birikimi babasına verdi bu durumda hiç bir hak iddia edemezsin.eşinde bunu hesap ediyor bence.eşin tam bir şark kurnazı.

Mesajı sonuna kadar okudum hala seviyorum kopamıyorum demenizden korkarak neyse ki sonu korktuğum gibi olmadı sizde normal bir evlilik olmadığını anlamışsınız.. Evlilik karşılıklı fedakarlık ile yürür biri feda edip diğeri kar ederse yürümez yürüyemez yürümemeli...

Sizin paranıza aldığınıza giydiğinize karışıyor ve siz hala ona göndermeye devam ediyorsunuz öyle mi??

Üstelik sizin paranızla millete hava atıyor, sizden alıp ailesine veriyor, kartınızdan gizlice ğara alıyor.... ay bana fenalık geldi..

Adamın huyu belli de.. Size sormalı, zorunuza gitmiyor mu tüm bunlar.. Bir ömür böyle geçer mi?? Bence eşinizle bu durumu ciddi ciddi konuşup bir adım atın...

X