Para Mevzusu..

Velovis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
227
318
Kızlar Merhaba,

Üniversite biter bitmez işe başladım.

Çalıştığım süre boyunca sürekli ailem için kredi çektim. Ya babam benden para istedi ya da eve eşya aldım vb.

Şuan DGS sınavına hazırlanıyorum. 3 hafta kaldı. İstediğim okul olursa işi bırakıp, üniversiteye başlayacağım.

Ben okul konusunu aileme çıtlatmaya başladığımda ailem başta pek yorumda bulunmadı.

Daha sonra babam ciddi olarak sınava hazırlanmaya başladığımı farkedince, ettiği bazı cümleler beni çok rahatsız etti.

Yaklaşık 12 aylık ödemesi kalan bir kredim var. (Evin salonunu yenilemek için çekmiştim) Ben okul için işten ayrıldığımda, işyerimden alacağım tazminat ve işssizlik maaşı ucu ucuna krediyi kapatmaya yetiyor.

Babam bu krediye atıfta bulunarak, okulunu nasıl karşılayacağız falan demeye başladı. Bende kendimce planlarımı anlatınca sessiz kaldı.

Daha sonra başka bir konu konuşurken konu okula geldi. Birden bire kendi başının çaresine bak, benden bir şey bekleme minvalinde konuştu.

En başta bahsetmeyi unuttuğum bazı şeyleri özet geçecek olursam;

Lise son sınıfta çok rahatsızlandım ( yoğun bakımda kaldığım zamanlar oldu) ve dershaneye bile gidemedim. Puanım düşük geldi.

Babam bu yüzden beni özel üniversiteye yollamayı teklif etti bana. Daha ben karar aşamasındayken, babam laf arasında “adam olmadın ama seni parayla adam etmeye çalışıyoruz” dedi. Bende bu lafın üstüne teklifini reddettim.

Önce bir sene daha hazırlanmaya karar verdim. Fakat daha sonra puanımın çok iyi okulların önlisans bölümlerine yettiğini farkedince, sene kaybetmeden daha sonra lisansa tamamlarım düşüncesi ile önlisans okumaya karar verdim.

Babama bu fikrimi söyleyince “başka şehirde seni okutamam daha yeni ev aldık, yaşadığımız şehiri yaz “ dedi. Bende bunun üstüne yaşadığımız yerde okudum.

Toparlarsam, babamın beni desteklemeyeceğini ima etmesi beni çok tedirgin ediyor.

Biraz da aptal yerine konulmuş gibi hissediyorum.

Böyle hissetmekte yanlış mıyım?

Ne yapacağımı, düşüneceğimi şaşırmış haldeyim.

Dışardan bir gözün yorumuna ihtiyacım var.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, buraya kadar okuyan kişilere şimdiden teşekkür ediyorum.

Canım devlet herkese 4 yıl boyunca kredi/burs imkanı tanıyor senin de 2 yıl alma hakkın kalmış . Başvurup 2 yıl daha alırsın . Böylesi bir babaya muhtaç olacağına devlete borçlan ilerde ödersin inşallah.

Burs alın devletten yetmezse yine haftasonu filan çalışırsınız. Bu şekilde okuyan çok fazla öğrenci var. Herkes aile desteği göremiyor maalesef.

Yerinizde olsam aileme maddi açıdan yardımda bulunmazdım bir daha. Zira sizi kullanmak istemişler ama okulu uzatınca planlar bozulmuş. Şimdi de babanız üstü kapalı sizi korkutmaya çalışıyor.

Yani şöyle yazmak istemezdim ama madem herkesin kesesi ayrı, evin salınuna çektiğin krediyi iste

Senin paranı yerken iyiydi ama sen okula gidicem diyince mi para çalışmaz oldu?

Annen ne diyor bu işe?
Eğer istediğim okul tutarsa kalacağım yer bile hazır. Yurt parası ödemeyeceğim.

Bana yollamalarını istediğim tutar 600 tl civarında. Haftalık market alışverişimizden daha az istediğim tutar.

Ona bile bu kadar tantana yaptıysa, krediyi istesemde geri ödeyeceğini sanmıyorum.

Eve yaptığım harcamaları bile sanki ben kendi keyfime harcamışım gibi sahiplenmiyor adam.

Eğer istediğim okul tutarsa kalacağım yer bile hazır. Yurt parası ödemeyeceğim.

Bana yollamalarını istediğim tutar 600 tl civarında. Haftalık market alışverişimizden daha az istediğim tutar.

Ona bile bu kadar tantana yaptıysa, krediyi istesemde geri ödeyeceğini sanmıyorum.

Eve yaptığım harcamaları bile sanki ben kendi keyfime harcamışım gibi sahiplenmiyor adam.

Sat o zaman mobilyaları
Madem sen parasını ödedin mobilyalar senin. Eline geçen parayı da eğitim masrafı yaparsın.
Senin yerinde olsam rezilliğini yüzüne vururdum bu adamın

Sen sadece sınavı kazanmaya odaklan sırayla.Şimdi böyle diyor kazanıp yerleştikten Sonra kıyamaz Belki :) B planı part time iş bulursun belki okuduğun alanda hem deneyim olur.Okulun kapısından adımını at açılmaz gözüken kapılar açılır hayat sürprizlere gebe :) Al o sınavı bizi de merakta bırakma :)

Yoo gayet haklısın. Bildiğin keriz yerine koymuşlar seni. Oh küçücük çocuğa mobilya borcu ödetirken iyi, okul lafı açılınca arazi ol. Aşırı ayıpladım babanı.
Minnet etme de demeyeceğim, hem oku hem çalış hem de harçlığını al zoraki. Vermiyorsa, orta halli bir insan olarak keyfinden kısıp çocuğunu okutmayı beceremiyorsa "Ben babayım" diye ortalıklarda gezmeyiversin.

Canım devlet herkese 4 yıl boyunca kredi/burs imkanı tanıyor senin de 2 yıl alma hakkın kalmış . Başvurup 2 yıl daha alırsın . Böylesi bir babaya muhtaç olacağına devlete borçlan ilerde ödersin inşallah.
Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Ben kredi olayını tamamen unutmuştum.

Para bir şekilde ödenirde, babama olan güvenim zedeleniyor. Beni en çok üzen şeyde bu.

kaç yasindasiniz acaba? Bu yaşa kadar size bakıp büyüten insanlara bi kredi çekip kendinizinde kullandığı salonu aldınız diye niye bu kadar hayıflanıyosunuz. Yani eğitim güzel şey okey ama 25 yaşına kadar süren bi durum insanlara da yazık sizin destek olmanızı bekliyolardır belki artık onlarda rahat etmek istiyolardır. Hep ben hep ben olmaz. Ailenize karşı fedakarlık yapmak sizi üzmemeli.

Sat o zaman mobilyaları
Madem sen parasını ödedin mobilyalar senin. Eline geçen parayı da eğitim masrafı yaparsın.
Senin yerinde olsam rezilliğini yüzüne vururdum bu adamın
Annem istediği için değiştirmiştim mobilyaları. Çok üzülür böyle bir şey yaparsam..

En kötü ihtimalle kyk kredisi ile halledeceğim para konusunu.

Sen sadece sınavı kazanmaya odaklan sırayla.Şimdi böyle diyor kazanıp yerleştikten Sonra kıyamaz Belki :) B planı part time iş bulursun belki okuduğun alanda hem deneyim olur.Okulun kapısından adımını at açılmaz gözüken kapılar açılır hayat sürprizlere gebe :) Al o sınavı bizi de merakta bırakma :)
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

İşten gelip, sabahlara kadar ders çalışıyorum. Sonra kalkıp tekrardan işe gidiyorum.

İnşallah hakkından geleceğim :sopa:

kaç yasindasiniz acaba? Bu yaşa kadar size bakıp büyüten insanlara bi kredi çekip kendinizinde kullandığı salonu aldınız diye niye bu kadar hayıflanıyosunuz. Yani eğitim güzel şey okey ama 25 yaşına kadar süren bi durum insanlara da yazık sizin destek olmanızı bekliyolardır belki artık onlarda rahat etmek istiyolardır. Hep ben hep ben olmaz. Ailenize karşı fedakarlık yapmak sizi üzmemeli.
24 yaşındayım ve aileme çektiğim krediler için hayıflanmıyorum hanımefendi.

Yazdığım yazıyı okursanız ailem için sürekli fedakarlık yaptığımı görürsünüz.

Erken yaşta çalışmaya başladım ve sıkışık oldukları dönemlerde onlara yardımcı oldum.

İsteyerek ve okulumdan fedakarlık göstererek yaptım bunları.

Birgün bile ağzımdan size yardım ettim kelimesi çıkmadı.

Şimdi yarıda bıraktığım eğitimimi tamamlamak istediğim için ben mi bencil oluyorum? Yoksa haftalık market alışverişleri masraflarından daha az bir tutarı bana aylık olarak göndermeyi bu kadar büyüten babam mı?

Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Ben kredi olayını tamamen unutmuştum.

Para bir şekilde ödenirde, babama olan güvenim zedeleniyor. Beni en çok üzen şeyde bu.
Canım aslında biraz da yokluktan oluyor seni çok iyi anlıyorum. Elinde olsa vermez mi ? Adam elinde olmadığı için o sorumluluğu almak istemiyor bence. Böyle düşün kafana takma .

Ne kadar yanlış düşünselerde ailen onlar yani bazı yorumları okuyorum da sanki düşmanı hakkında konu açmış kızcağız AİLE o sevgili hanımlar atılmaz satılmaz... devletten burs alırsın . Örgn mü okuyacaksın canım belki ikinci öğretim yazıp yarı zamanlı da çalışabilirsin. Ama ailen konusunda gaza gelip üzüleceğin tavır sergilemr onlara bence

Canım aslında biraz da yokluktan oluyor seni çok iyi anlıyorum. Elinde olsa vermez mi ? Adam elinde olmadığı için o sorumluluğu almak istemiyor bence. Böyle düşün kafana takma .
Şuan durumumuz iyi. Gayrimenkullerden kira geliyor ve yüklü bir maaşı var babamın.

Kendisinden beklediğim tutar 600 tl falan. Belki de dediğiniz gibi daha fazlasına patlayacağını düşündüğü için sorumluluk almak istemiyor olabilir.

Yine de çok ağrıma gidiyor böyle konuşması.

İnanın en yakın dostuma bile anlatamıyorum. Sesli olarak dile getirmesi bile çok zor geliyor bana.

Manevi olarak biraz destek gösterseydi, tek kuruş vermese bile razı olurdum..

Çok güzel işte:) kolaylıklar içinde herkes başarabilir mesele zoru başarabilmek :KK66: Bak ne güzel bir başarı hikayen olacak gururla anlatabileceğin,seni gelecekte dahada tetikleyecek
Benim babam bile yoktu sınavı kazandığımda paylaşabileceğim :).Bu yaşta bukadar sorumluluk alabilen sen o diplomayıda alırsın :)

Ne kadar yanlış düşünselerde ailen onlar yani bazı yorumları okuyorum da sanki düşmanı hakkında konu açmış kızcağız AİLE o sevgili hanımlar atılmaz satılmaz... devletten burs alırsın . Örgn mü okuyacaksın canım belki ikinci öğretim yazıp yarı zamanlı da çalışabilirsin. Ama ailen konusunda gaza gelip üzüleceğin tavır sergilemr onlara bence
Aileme karşı bu konu ile ilgili bir tavır sergilemiyorum.

Sadece kendi kendime üzülüp duruyorum. Kendimi sorguluyorum hatta ben mi yanlış düşünüyorum acaba diye..

Kalacak yerim hazır. Eğer kyk kredisi alabilirsem ailemin desteği olmadanda bu süreci atlatacağım gibi gözüküyor.

Fakat kyk kredisini alamama ihtimalim olduğu için hala biraz tedirginim.

Çok güzel işte:) kolaylıklar içinde herkes başarabilir mesele zoru başarabilmek :KK66: Bak ne güzel bir başarı hikayen olacak gururla anlatabileceğin,seni gelecekte dahada tetikleyecek
Benim babam bile yoktu sınavı kazandığımda paylaşabileceğim :).Bu yaşta bukadar sorumluluk alabilen sen o diplomayıda alırsın :)
Kendime olan güvenimi tazelediniz.

Tekrardan çok çok teşekkür ederim desteğiniz için..

Alırsam kk'nün girişine asarım diplomayı:rapci:

24 yaşındayım ve aileme çektiğim krediler için hayıflanmıyorum hanımefendi.

Yazdığım yazıyı okursanız ailem için sürekli fedakarlık yaptığımı görürsünüz.

Erken yaşta çalışmaya başladım ve sıkışık oldukları dönemlerde onlara yardımcı oldum.

İsteyerek ve okulumdan fedakarlık göstererek yaptım bunları.

Birgün bile ağzımdan size yardım ettim kelimesi çıkmadı.

Şimdi yarıda bıraktığım eğitimimi tamamlamak istediğim için ben mi bencil oluyorum? Yoksa haftalık market alışverişleri masraflarından daha az bir tutarı bana aylık olarak göndermeyi bu kadar büyüten babam mı?
Aramızda pek bi yaş farķı yokmuş bende 26 yaşındayım. 19 yaşimdan beride evin her faturasını kirasını kedının köpegin mamasıni annemin sigara parasına kadar öderim. koskoca insan olmuşsunuz eğitiminizi kendiniz karşılayın bi zahmet.
Bence bu yaşa gelmiş insanlar ailesine de yardım etmeli kendi ayakları üzerinde de durmalı. insanlara da yazık doğurup dünyaya getirdiler diye 30 yıl resmen başlarına kalıyoruz.
Anne babada olsalar insanlar hayattan yoruluyo. Evlat olarak omuzlarında ki yükü almak göreviniz babanızı suçlamanız ayıp açıkcası.
Yaş 24 olmuş hâlâ babam bana aylık 600 yollamiyo diye sinirleniyosunuz.

X