• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzusu ve kırgınlık

İyi de kendi paranızı falan kazanan koskoca kadınsınız. Ne demek burnumdan getirir? Kendi paranızla ne yapacağınıza kendiniz karar veremiyor musunuz yani? Ki dediğniz gibi olacak olsa bence size sormaz direk sizin adınıza karar verirdi. Anlattığınız kadarıyla da öyle bir durum yok.

Yani evet haklısınız. Ama kırmaktan korkuyorum ve ilişkimizin bozulmasından.

Benim annem tatlıdır bana düşkündür filan ama benim de işim korkunç stresli ve uzun bir ara vereceğimi söyledim. Annem de ikide bir gene de çalışırsın deyip duruyor. Ben de bazen sizin gibi düşüncesiz mi merhametsiz mi hiç mi bana acımıyor diye gıcık oluyprum. Ama öyle değil tabii. Bizden önceki nesil şimdiki çalışma stresini anlayamıyor. Kendilerince motive edici konuştuklarını sanıyorlar bir de işsizlik çalışmama gibi durumlar onların kabullenebikeceği şeyler değil. O yüzden siz de ailenize bilenmeyin o konuda. Ama güvence paranızı da vermeyeceğinizi söyleyin; o para kendimi huzurlu ve güvende hissetmemi sağlıyor diye tatlılıkla anlatın

Öyle gerçekten bu dediğiniz bizimkiler için de geçerli.

Bana sizin beklentiniz çok absürt geldi, kendiniz bir şey söylemeden onlardan anlamalarını bekliyorsunuz. Sizle birlikte işe gelmiyorlar, sürekli sizinle birlikte değiller. Yaşadığınız zorluğu görseler de sonrasında unutup gidecekler doğal olarak.

Sizin yapmanız gereken annecim ben istifa etmeyi düşünüyorum, bu işe dayanamıyorum artık; o yüzden değil birikmişimi vermek benim ihtiyacım var şu anda derdim. Kırılırsa da ne kadar kırılabilir ki? Kadın zaten size soracağını söylemiş, direkt en büyük kk’nin parasını isterim dememiş. İşten çıkmanızı onaylamıyormuş, e zaten neden onay bekliyorsunuz ki? Şu an dediğiniz çoğu şey varsayım, kendinize düşeni yapıp tepkilerine o zaman alınsaydınız hak verirdim.

Açıkça konuşmamışsınız yukarıda dediğim gibi, hayır diyemeyen sizsiniz. Bir de o bunları düşünemiyor diye kızıyorsunuz. Siz daha kendi hakkınızı savunamıyorsunuz ki annenize gelene kadar.

Umarım kırıcı olmamışımdır ama burdan bakınca böyle görünüyor.

Doğru söylüyorsunuz ben hiçbir şey söylemedim belli de etmedim sadece alınıyorum neye neden alınıyorum onu da tahlil edemiyorum. Bunları söylemekten korktum ilk defa bir şey istediler ona da hayır demek olmaz diye düşündüm.

Ne kadar sürede parayı ödemeyi düşünüyor dayın? Var mı bir ödeme planı, onu paylaştı mı? Annenin tavrı yanlış, seni mecbur bırakıyor bir nevi. Ben dayım için bunu göze almam ama kendi ailem için olabilir. Biz de bir yatırım için babamdan dolar borç aldık, bir sene içinde de aynen ödedik. Çok soğuk bakmıyorum bu mevzulara ama bilemedim.

Ne kadar sürede parayı ödemeyi düşünüyor dayın? Var mı bir ödeme planı, onu paylaştı mı? Annenin tavrı yanlış, seni mecbur bırakıyor bir nevi. Ben dayım için bunu göze almam ama kendi ailem için olabilir. Biz de bir yatırım için babamdan dolar borç aldık, bir sene içinde de aynen ödedik. Çok soğuk bakmıyorum bu mevzulara ama bilemedim.

Bilmiyorum ki soramadım. Zaten benden istemediler henüz istediklerinde verirken soracağım.

Aslında parayi geri alamamak gibi bir korkum yok neye kırıldım ben de bilmiyorum açıkçası anlayamıyorum neye kırıldığımı.
Ben dışarıdan abartılacak bir durum gormedim . Paranız her türlü size geri donecekse, yardım edilebilir.
Aileler bunun için var. Dayiniz olduğu için bu şekilde hissediyorsunuz belkide.
Yada enflasyon var paran tl bazında erir diye mi? 🙄

Şimdi ablacım eski konularına dayanarak söylüyorum ki kötü hissetmen normal, annenin yaptığı zaten abes. Dayın koca dam, kredi çeksin kendi çocuğundan istesin olmazsa da arsayı almayıversin. Sen tek başına çalışan bir kızsın yani Sabancı değilsin ki gelmiş senden para istiyor ... Annenin yaptığı ayrıca saçma , anne dediğin evladını düşünür niye çocuğumun elindeki tüm parayı alıp başka birine vereyim? Salgın var, işsizlik var, Türkiyede bolca belirsizlik var kenar paranı istemesi fazlaca düşüncesizlik. Eskki konunda da ailem şahane değil demiştin, haklısın insan önce evladını düşünmeli ne olursa ollsun annen bu noktadan sonra iflah olur mu bilmiyorum.

Aile madem kötü niyetli değil. Benim o paraya ihtiyacım var dediğinizde tamam paran senin olsun derler ve gözlerindeki tüm sempatini yitirirsin ve bir daha senden değil para pul bile istemezler. Benim ailem böyle yapardı en azından. Anlatımından senin ailenin de böyle olduğunu hissettim. Bence anneniz kardeşine yardım etmek istemiş. Bir kere de söylemiş bulunmuş. Bir şekilde paranız gelecekse çok sızlanmaya gerek yok aile böyle birşey değil mi. Çok romantik baktığımı düşünmüyorum. En köti ihtimalle işten çıkarsınız ve ancak bu kadar dayanabildim dersiniz madem yolda bırakmazlar şimdi ne derse desin yolda kalmazsınız ama aileniz için paranızı vererek zaten sizden ömrünüzde muhtemelen maksimum iki üç kere maddi destek beklerlerdi. Bunu da yerine getirmiş olursunuz.

Ben dayıma burnumdan çıkardığım sümüğü vermem. Hadi dayımı sevmiyorum, sevdiğim bir yakın akrabayı düşünüyorum...yine de vermem ya bana ne?
Vereceksem de altın olarak veririm, geri oder.
Elli altın alsın,elli altın versin. TL borç verip geri alınca paranın hayrını göremezsin.
Ayrıca tapuyu sizin üstünüze yapmak aileyi birbirine düşürmekten başka bir işe yaramaz. Kardeşinle senin üzerine yapacak öyle mi? Neden? Yengen kuzenin yok mu? Onlar paranın çoğunu kendi vermişken miras zamanı kendi yazliklarini size bırakırlar mi??? İmkanı bile yok. Kimse colugunun çocuğunun hakkını kolay kolay yedirmez..miras işlerinde de herkes kendini en haklı görür. Bu dediğin şeyse mantıklı. Dayı 70 yaşındadır,zaten tek tabanca yaşıyordur çoluk yok,çocuk yok, bu saatten sonra olmasına da imkan yok. Nasılsa yirmi seneye kalmadan ölür diye yatırımdan sayılabilir. Ama diğer türlü boş bir istek .
Hem bugüne kadar para verip ailesine yaranan kimse olmamıştır,sen de verme. Bırak dayınla kötü ol, dayı dedigin kim ki? Ben benimkiyle yıllardır kötüyüm hiç bir zararını görmedim. En azından kimse benden bir şey istemiyor,kafam rahat.

*Evlenicem ben ,de :)

Benim annem tatlıdır bana düşkündür filan ama benim de işim korkunç stresli ve uzun bir ara vereceğimi söyledim. Annem de ikide bir gene de çalışırsın deyip duruyor.
Ben kenara beni calismasam uzuun zaman idare edecek kadar altın/döviz ayırdım, isten ayrıldım öyle söyledim:) o günden beri de aklımda yakın zamanda gezerim dediğim tüm şehirlere ulkere gittim,şimdi yine iş arıyorum.
ilk istifa ettiğimde de yirmi günlük bir turuna yazılıp birkaç taksidini ödeyip iş yerine isten çıkış tarihimi bildirdikten sonra aileme söylemiştim.
tavsiye ederim:)
kimi ikna etmeye çalışıyorsun ki? Para senin paran,hayat senin hayatın^^ olmadı kovulmuş,mobbinge uğramış çıkmış gibi davranirsin

Ben vermezdim açıkçası,dayimin alacağı evden banane,annem benim adıma konuşamaz.Kirilmasinlar diye kabul ettim diyorsunuz bu da yanlis. Birey olan kişiler hayır demesini bilmeli.Hayir benim başka planlarım var diyebilirdiniz.Paramin döneceği kesin diyorsunuz ama bence o da kesin değil,bu devirde babana güvenme derler. Ben bu kafadayim

Ben böyle alışverişleri sevmiyorum.
Sorgusuz sualsiz borç veya hibe edeceğim kişiler 1. Derece yakınlarım olur.
Eşimle benim anne-babalarımız, kardeşlerimiz ve yeğenlerimiz.
Bunun dışında kimseye para vermem.
Anneniz sizin adınıza niye söz veriyor?
Biz eşimle bu tip taleplerle karşılaşmamak için mali durumumuzla ilgili annelerimiz dahil kimseye bilgi vermiyoruz.

sırf aranız bozulmasın diye kendini fedakarlık yapmak zorunda hissetmeni anlıyorum eskiden bende de vardı o huy ,ama karşındaki kişi anlayışlı değil, o yüzden ne yapsan eleştirecek birşey bulacaktır bu seferde ben ne yaparsam yapayım sırf aramız iyi olsun diye bunu bile yaptım ama yine de beğendiremiyorum kendimi diye daha da üzüleceksin...

o yüzden hayır dersen aranın bozulacağını bildiğin kişiye özellikle hayır demelisin.

Ben olsam vermem bir bahane bulurum mesela araba bakıyorum her an alabilirim gibi yada yatırım yaptım dokunamam şimdi çok zarardayım falan. Borç ödenene kadar uyuyamam çünkü. Anneniz niye sizin kenarda paranız olduğunu dayıya söylüyor. Bu çok yanlış. O zaman annene bile söylemeyeceksin bundan sonra.

Back
X