Para buldum

Sahibini bulmak varken mama mı alıcaksınız?
Bulduğunuz yerde apartmandakilere sorsanız bulursunuz verin sahibine

Ha bulamazsanızda sokakta aç insan çok onlara yemek alın derim

Bence tanımlanabilir para karakola teslim edilmeli. Mesela cüzdan olur, çantada para, birbirine bağlı bir tomar para, vs. Bunları bulup da kafasına göre harcayan da gördüm. Burda bi konuda okumuştum. Adam çanta dolusu para bulmuş, gitmiş camiye vermiş. Hayır yaptım diye geçiniyor. Benim gözümde bu hırsızlıktır.
Sen kimin parasını kime veriyorsun... para sahibi ve bulan da karakola başvursa çok kolay sahibine ulaşırdı o bir çanta para.

Ama tek tek bulunan ve tanımlanamayan para harcanır. 50 tl kağıt para bulsan ne yapacaksın ki, kim gider 50 tl düşürdüm diye karakolda kayıp hesabı açtırır? Herkesten düşebilecek bir para. Harcarsın gider.

Ben cüzdan bulmuştum içinde kimlik vardı gidip polise verdik kayıt falan tutuldu
Ama 20-50 gibi paralar da bulduk eşimle valla çevrede kimse yoktu otoyol gibi yerin kenarında aldık yani
Bi de swatch kol saati buldum isim cisim yok nerden bilicem kimin.
Birinin kredi kartını bulmuştum, adamı facebook sayfasından bulduk ulaştırdık
Ama Bi kere de kendi cüzdanını düşürdü eşim, para da kimlikler de yok :) parayı alıp cüzdanı çöpe atın bari Allahsızlar :D

Dediğin gibi cüzi miktarları harcarım
Ama 100.000 bulsam bi aklım çelinmez de değil :D yine de sahibini ararım sanırım çünkü kameralar falan çektiyse :eek: bi de üzülürüm yani 100.000 kaybeden aman canım sağolsun demez.
para beni çok bozuyor ya. İyi ki piyango falan kazanmıyorum :D

Kohlbergin ahlak gelişimi kuramına göre gelenek öncesi düzeyde mi kaldım nedir :(

Sahibini bulmak varken mama mı alıcaksınız?
Bulduğunuz yerde apartmandakilere sorsanız bulursunuz verin sahibine

Ha bulamazsanızda sokakta aç insan çok onlara yemek alın derim
komşuları aç olsa hasta olsa bir tas çorba vermezler çoğu ama hayvanlara gelince aşırı duyar kasarlar.Ben öğretmenlik yaparken okula evde yiyecek bulamayıp karnı aç gelen bir sımıt parası bulamayan öğrencılerım vardı.hayvanlar çöpleri karıştırıp bulabılırler az çok ama yavrucaklar ne yapsın

Kurbanlarını bilemem ama paraları çalışanlar aralarında kırıştırıyormuş işte. Tabii ki 100 lösev çalışanının 100ü de böyle hırsız değil. Şimdi şerefiyle çalışan Lösev çalışanlarını tabii ki hariç tutuyorum. Ama oturup kırıştıran, ceba atanlar varmış. Bir de utanmadan "benim de falanca tür tencerem yok, bununla alırım" falan diye sohbet dönüyormuş. Rezilliğe bak... Bu çalışanlar hiç mi denetlenmiyor, bağış paraları hiç mi takip edilmiyor, bu insanlar hangi cesaretle aleni hırsızlık yapabiliyor derken, Lösev gibi bir kuruma bile güvenim kalmadı. İnsanlar da çocuklar yararlansın diye tüm iyi niyetiyle bağış yapıyorlar. Yazık.
Annemler kurban bağışı yapar hep bunu paylaşacağım teşekkürler paylaşım için.

Burda bile hayvanlara karşı aç insanları! Öne sürenler var. Keşke yok olsaniz dünya üzerinden.... hayvansevmeyen insanda sevmez... anca rol anca şov bazıları... çöpten bulurmuş yavrular napsınmıs... Hey Allah'ım... kocaman harflerle insan nasıl olunur yazıyorum bakın VİCDAN!MERHAMET!

Eklemem lazım : ben hayvan-insan ayrımı asla yapmam.

Burda bile hayvanlara karşı aç insanları! Öne sürenler var. Keşke yok olsaniz dünya üzerinden.... hayvansevmeyen insanda sevmez... anca rol anca şov bazıları... çöpten bulurmuş yavrular napsınmıs... Hey Allah'ım... kocaman harflerle insan nasıl olunur yazıyorum bakın VİCDAN!MERHAMET!

Katılıyorum. Bıktım bu tiplerden ben de.
Aç insanlara bakmak devletin görevi. Ya hayvanları düşünen kim? Çöpten bulurlarmışmış. Sanıyorlar ki hayvanlar hiç aç kalmaz, soğukta üşümez, çöpten b.k bile bulup yese midesi bayram eder, veya gökten yemek yağar onlara... Hayvanlar yaşamak için resmen inaanların insiyatifine kalmış. Hayatlarında bir sokak kedisine bir avuç mama verdiler mi ki, ne bilsinler o hayvanın halini... Bir avuç mama için hayvanların birbiriyle yarıştığını, önlerine konan mamayı kimse almasın diye ayaklarıyla üstüne basa basa yediğini, bir daha bulamayacakmış gibi deli gibi saldırarak mama yediklerini ne bilsin bunlar... çöpten yermişmiş... çöpten yemek yemek o kadar matahsa aç insanlar da çöp karıştırıp yesin, ne diyeyim.

Bence once camiden veya belediyeden anons yaptirin.sahibini bulamazsaniz da durumunun kotu oldugunu bildiginiz bir aileye verin.

Ben olsam kedi ve köpek maması alırım. Sokakta bir kere 10 tl bir kere de 20 tl buldum aynen böyle mama için ayırdığım paraya kattım bulduklarımı. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim.

Ohh sefam olsun hayvanlara harcadım bulduğum parayı. 100 tl bulsam onu da harcardım.

Çöpten cam kırığı içinde kokuşmuş yemek yemelerini istemem.

Zoruna gidene sefam olsun diyorum.

Katılıyorum. Bıktım bu tiplerden ben de.
Aç insanlara bakmak devletin görevi. Ya hayvanları düşünen kim? Çöpten bulurlarmışmış. Sanıyorlar ki hayvanlar hiç aç kalmaz, soğukta üşümez, çöpten b.k bile bulup yese midesi bayram eder, veya gökten yemek yağar onlara... Hayvanlar yaşamak için resmen inaanların insiyatifine kalmış. Hayatlarında bir sokak kedisine bir avuç mama verdiler mi ki, ne bilsinler o hayvanın halini... Bir avuç mama için hayvanların birbiriyle yarıştığını, önlerine konan mamayı kimse almasın diye ayaklarıyla üstüne basa basa yediğini, bir daha bulamayacakmış gibi deli gibi saldırarak mama yediklerini ne bilsin bunlar... çöpten yermişmiş... çöpten yemek yemek o kadar matahsa aç insanlar da çöp karıştırıp yesin, ne diyeyim.

Ben olsam kedi ve köpek maması alırım. Sokakta bir kere 10 tl bir kere de 20 tl buldum aynen böyle mama için ayırdığım paraya kattım bulduklarımı. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim.

Ohh sefam olsun hayvanlara harcadım bulduğum parayı. 100 tl bulsam onu da harcardım.

Çöpten cam kırığı içinde kokuşmuş yemek yemelerini istemem.

Zoruna gidene sefam olsun diyorum.

Ohh kızlar çok iyi geliyorsunuz bana yemin ederim :KK5:
Benim vicdanim insan hayvan ayırmıyor . sokakta besledigim kedilerim kopeklerim var. Onlari dokunmadan sevmeye çalışıyorum. Insana guvenmesinler diye..
Ac bir çocuk yardim istese napacaksam sokakta gözgöze gelecegim kedi-kopek icindr ayni seyi yaparim. Gerisi umurumda degil. Genelde hep bu tip insanlarla tartışma içindeyim. Bahçemin önü pis oluyo, kopekler geliyo kediler bahcemi dagitio. Hadi len ordan acmi kalsin bu hayvanlar başlatma bahcenden temizliğinden. .:KK62: engel tanımam ben susup bekleyemem. Faydan yoksa zararın da olmasın. .

Ohh kızlar çok iyi geliyorsunuz bana yemin ederim :KK5:
Benim vicdanim insan hayvan ayırmıyor . sokakta besledigim kedilerim kopeklerim var. Onlari dokunmadan sevmeye çalışıyorum. Insana guvenmesinler diye..
Ac bir çocuk yardim istese napacaksam sokakta gözgöze gelecegim kedi-kopek icindr ayni seyi yaparim. Gerisi umurumda degil. Genelde hep bu tip insanlarla tartışma içindeyim. Bahçemin önü pis oluyo, kopekler geliyo kediler bahcemi dagitio. Hadi len ordan acmi kalsin bu hayvanlar başlatma bahcenden temizliğinden. .:KK62: engel tanımam ben susup bekleyemem. Faydan yoksa zararın da olmasın. .

Bizde insan hayvan ayrılmaz muhtaç olana yardım edilir. Millet niyet okuyucu olmuş sanki. Çok şey yazasım var da zor susuyorum :işsiz:

300 tl bulsam ilk yapacağım iş sahibini aramak olur bulamazsam her ne kadar birilerini rahatsız etse de kediye köpeğe yediririm. Yediriyorum da ohh yarasın :KK8:

Kurbanlarını bilemem ama paraları çalışanlar aralarında kırıştırıyormuş işte. Tabii ki 100 lösev çalışanının 100ü de böyle hırsız değil. Şimdi şerefiyle çalışan Lösev çalışanlarını tabii ki hariç tutuyorum. Ama oturup kırıştıran, ceba atanlar varmış. Bir de utanmadan "benim de falanca tür tencerem yok, bununla alırım" falan diye sohbet dönüyormuş. Rezilliğe bak... Bu çalışanlar hiç mi denetlenmiyor, bağış paraları hiç mi takip edilmiyor, bu insanlar hangi cesaretle aleni hırsızlık yapabiliyor derken, Lösev gibi bir kuruma bile güvenim kalmadı. İnsanlar da çocuklar yararlansın diye tüm iyi niyetiyle bağış yapıyorlar. Yazık.
Yalnız çok büyük paralar dönüyor o kurumda tüm mirasını bırakan mı ararsın tv de ünlülerle bağış kampanyası yapanımı.. nasıl bukadar başıboş kalır Arkadaşımın kardeşi lösemiydi başvurdunuz mu diye sorduğumda yardım için birsürü şartının olduğunu söylemişti. Kurbanımızı bağıslıcaktık iyiki vermemişiz uyku tutmazdı beni :)

Bizde insan hayvan ayrılmaz muhtaç olana yardım edilir. Millet niyet okuyucu olmuş sanki. Çok şey yazasım var da zor susuyorum :işsiz:

300 tl bulsam ilk yapacağım iş sahibini aramak olur bulamazsam her ne kadar birilerini rahatsız etse de kediye köpeğe yediririm. Yediriyorum da ohh yarasın :KK8:

Bende yediriyorum sokaktakilere ayri evdekilere ayri para saçıyorum. Hepsine feda olsun. Hayvansever sandığım yaşlı bi adam bahcesinde buyuyen 3 yavruyu dışarı atti, bikac ay önce sonrada bana bunlari buraya alıştırdın dedi. Sanki ben dogurdum orda.... zaten ordalardi bende seviyolar sanmistim neguzel demistim yok boyle insanlar iyiki karşılaştım hooop gerçekleri yüzüme carpti hayvanlarin yuvasini bozdu. Neyseki hepsini büyüttüm. Içim rahat..

Parayi bulunca alacsksin yoksa cope gitcekti yani. O parayla bir hayir isi yap

Ise giderken gordugum açlıktan kemikleri çıkmis zor yuruyen bir köpeğe sandviçimi yedirdigimde ki ve sabahları beslediğim sokak kedilerimin sevincleri, bana teşekkür etme biçimleri... oysaki coplukler yiyecek dolu nasil boyle acliktan ölüyorlar , soguktan donuyorlar bu hayvanlar Allah Allah. Iyilik yaparken bile sözde insan sevginizle ayrım yapıyorsunuz. Nedir bu hayvanlardan istediğiniz.

Ise giderken gordugum açlıktan kemikleri çıkmis zor yuruyen bir köpeğe sandviçimi yedirdigimde ki ve sabahları beslediğim sokak kedilerimin sevincleri, bana teşekkür etme biçimleri... oysaki coplukler yiyecek dolu nasil boyle acliktan ölüyorlar , soguktan donuyorlar bu hayvanlar Allah Allah. Iyilik yaparken bile sözde insan sevginizle ayrım yapıyorsunuz. Nedir bu hayvanlardan istediğiniz.

Çalışan hiçkimse aç kalmaz aç insan varsa aylaklıgından açtır
Ne istiyorsunuz şu zavallı hayvanlardan bi lokma mamayı çok görecek kadar ?

Bende merak ediyorum. inaaatla karışıyorlar ya. Çocukları kedilere tas atıp kuyruklarini kopariyo, köpeklerin boynuna ipleri halatlari doluyo iste. Hayvanlara ne yapıyorlarsa insanada yaparlar. Toplumsal sorunlar var çözümü aile çözümü ilk olarak anne..

Bende merak ediyorum. inaaatla karışıyorlar ya. Çocukları kedilere tas atıp kuyruklarini kopariyo, köpeklerin boynuna ipleri halatlari doluyo iste. Hayvanlara ne yapıyorlarsa insanada yaparlar. Toplumsal sorunlar var çözümü aile çözümü ilk olarak anne..
Sokak hayvanlarına bakıyosun gerçekten zavallı haldeler yara bere içinde kemikleri sayılıyor tek isteği belki bi basının okşanması biraz yemek. İnsanlar öyle mi çocuklar bile anasının gözü.. Ben şu yaşıma kadar daha birtane bile gerçekten mağdur insan görmedim ya çalışmıyor ya alkol bağımlısı çoğunun ağzında iğrenç küfürler.. tekmelıyolar, asıyolar üstüne kaynar sular döküyorlar yok geçmiyor hayvanlara olan kinleri..

Back
X