Para buldum

Tuzla taraflarında yol kenarlarında ormanlık alanlarda bırakılmış, terkedilmişbir sürü köpek var, onlara mama alıp bıraktırabilirim aslında
Birkaç yere daha sorayım...
Paketli mama alıp her gün kendi ellerinizle de besleyebilirsiniz .Hatta inanın bu davranış sizde alışkanlık bile yapabilir . Her gün evden iki paket kedi maması ile çıkıyorum :)
Kardeşim Salacak'ta oturuyor. Bir gece onlarda kaldım .Sabah işe giderken bir baktım herkes elinde paketle çıkıyor dışarı . En az iki hayvan bakıyorlar caddelerde. Çok hoşuma gitmişti . :)

Maalesef bu mümkün değil Fatih'te oturuyorum Tuzla'da arada gittiğimiz için görüyorum

Ben olsam çevreye bu çekyatı kim attı diye sorarım. Sahibi çok yakınlardadır o paranın. Bulmasının da çok zor olacağını sanmıyorum. Sonuçta koskoca koltuk uzaklardan gelmiş olamaz. Elbet çöpün çevresindeki evlerden biridir. Bir gören olmuştur.
Parayla bir şey yapacaksanız asla camiymiş, kurummuş, nakit vermeyin. Harcayacak olsam sokak hayvanlarına mama alıp dağıtırdım. Yardıma en çok onların ihyacı var.

Ben olsam çevreye bu çekyatı kim attı diye sorarım. Sahibi çok yakınlardadır o paranın. Bulmasının da çok zor olacağını sanmıyorum. Sonuçta koskoca koltuk uzaklardan gelmiş olamaz. Elbet çöpün çevresindeki evlerden biridir. Bir gören olmuştur.
Parayla bir şey yapacaksanız asla camiymiş, kurummuş, nakit vermeyin. Harcayacak olsam sokak hayvanlarına mama alıp dağıtırdım. Yardıma en çok onların ihyacı var.
Söylediğinizin pratikte yeri olduğunu düşünmüyorum fatih gibi bir yerde her türlü insanın olduğu yerde onlarca apartman neredeyse yüzlerce daireyi dolaşmam söz konusu değil, kapılarda gördüğüm 5 kişiye sordum şimdilik

Giderim etrafta sorarım miktarı söylemeden
Bir süre beklerim sahibi çıkmazsa da harcarım ben
Çünkü yolda bulduğum şeylerin üstünde isim cisim yoksa, gerekli girişimleri yapmama rağmen sahibi çıkmadıysa bana gönderilmiş bir hediye olduğunu düşünüyorum :)

Bir sürü ac sokak hayvanı var , onlara mama alabilirsiniz bence en hayırlı iş bu olur .

6 sayfada 60 kişi yorum yazmış bi ben sahibini bulamazsam harcarım demişim ya o_O çok fena hissettim şimdi.
Ya çok dürüstüm ya da çok kötüyüm. :işsiz:
Neyse iyi ki ben bulmuyorum kaybolan paraları :rolleyes:
Bu arada ben kaybedersem de bulana helali hoş olsun, benden yana hakkım helaldir güle güle harcasın.

Yorumumu değiştireyim bari
Konu sahibi arkadaşım bence de en mantıklısı sokak hayvanlarına mama almak gibi. Ya da bir okula kırtasiye yardımı yapmak.

Kızılay, TSK ya da löseve bağış yapın. Online olarak yapabilirsiniz.

6 sayfada 60 kişi yorum yazmış bi ben sahibini bulamazsam harcarım demişim ya o_O çok fena hissettim şimdi.
Ya çok dürüstüm ya da çok kötüyüm. :işsiz:
Neyse iyi ki ben bulmuyorum kaybolan paraları :rolleyes:
Bu arada ben kaybedersem de bulana helali hoş olsun, benden yana hakkım helaldir güle güle harcasın.

Yorumumu değiştireyim bari
Konu sahibi arkadaşım bence de en mantıklısı sokak hayvanlarına mama almak gibi. Ya da bir okula kırtasiye yardımı yapmak.

Bence tanımlanabilir para karakola teslim edilmeli. Mesela cüzdan olur, çantada para, birbirine bağlı bir tomar para, vs. Bunları bulup da kafasına göre harcayan da gördüm. Burda bi konuda okumuştum. Adam çanta dolusu para bulmuş, gitmiş camiye vermiş. Hayır yaptım diye geçiniyor. Benim gözümde bu hırsızlıktır.
Sen kimin parasını kime veriyorsun... para sahibi ve bulan da karakola başvursa çok kolay sahibine ulaşırdı o bir çanta para.

Ama tek tek bulunan ve tanımlanamayan para harcanır. 50 tl kağıt para bulsan ne yapacaksın ki, kim gider 50 tl düşürdüm diye karakolda kayıp hesabı açtırır? Herkesten düşebilecek bir para. Harcarsın gider.

Ben de Lösev'e gönderilen bağışlarla ne yapıldığını Lösev'de bir ara çalışan arkadaşımdan dinledikten sonra Lösev'e asla güvenip bağış yapmamaya karar verdim. Kime güveneceğiz bilmem. Dalavere dönmeyen kurum kaldı mı acaba...
Ne yapılıyolarmış birde kurbanlar da dahil mi?

Kaybettiği paraya "bulana haram olsun" diyen var mı ya, bence çok saçma ve şeytani çünkü. Sonuçta kendi hataları.
Ben bunun kısmet olduğunu düşünüyorum.

Ne yapılıyolarmış birde kurbanlar da dahil mi?
Kurbanlarını bilemem ama paraları çalışanlar aralarında kırıştırıyormuş işte. Tabii ki 100 lösev çalışanının 100ü de böyle hırsız değil. Şimdi şerefiyle çalışan Lösev çalışanlarını tabii ki hariç tutuyorum. Ama oturup kırıştıran, ceba atanlar varmış. Bir de utanmadan "benim de falanca tür tencerem yok, bununla alırım" falan diye sohbet dönüyormuş. Rezilliğe bak... Bu çalışanlar hiç mi denetlenmiyor, bağış paraları hiç mi takip edilmiyor, bu insanlar hangi cesaretle aleni hırsızlık yapabiliyor derken, Lösev gibi bir kuruma bile güvenim kalmadı. İnsanlar da çocuklar yararlansın diye tüm iyi niyetiyle bağış yapıyorlar. Yazık.

Back
X