Para buldum

Bence önce elinizden geleni yapın
Karakola başvurun
Caminin hoparlörleri büyük oluyor, sevabına duyursunlar rica edin.

Konu sahibi kardesim. Seni gonulden kutluyorum. Allah senden ve senin gibilerinden razi olsun ne diyim..

Allah sizden de razı olsun, ben birey yapmadım ki hatta almakla doğru mu yaptım bilemiyorum
Olsun. Bunun dogru olup olmadigini dusunmek, ne yapmam gerekir diye burdakonu acmak herkesin yapacagi birsey degil. İyiki de sen almissin cunku belliki o para iyi yerlere harcanacak ya da belki de sahibi bulunup ona teslim edilecek. Ama baskasi alsaydi belki de -buyuk ihtimalle- kendisine harcayacakti.

karakola bırakmak iyi fikir değil bence.çünkü parayı yolda falan bulmamışsınız.muhtemelen evde çekyatın arasına saklanan bir para.orada unutulmuş.sahibi aramaya çıkmayacaktır.
löseve bağış yapabilirsiniz.ya da bazı arkadaşların dediği gibi sokak hayvanlarına mama alın.
bu arada komşuymuşuz.ben de fatih teyim.

Şu durumda, çekyatın içine saklanıp unutulmuş olan bu miktarda bir paranın sahibini bulmak imkansız gözüküyor. Bence güvenilir bir kuruma bağış yapın.

3000 tl falan olsa arayın sahibini diyeceğimde 300'ü nereye götürsen orada birisi cebe atar. En iyisi bağış yapmak, Lösev olur, mehmetçik vakfı olur, çocuk esirgeme olur nereyi uygun görürseniz. Muhtemelen o parayı saklayan da unuttuki o koltuk oraya atıldı. Sahibinin onu arama ihtimali pek yok bana göre.

Herkese iyi akşamlar Bugün eve giderken çöp konteynırları kenarında atılmış bir çekyat vardı
Kağıt toplayıcılar çekyat demirlerini almışlar kumaşlarını açmışlar tam geçerken kenarında para gördüm eğildim baktım 300 lira sanırım saklamak için süngerle konuşun arasına koymuşlar bir sürü çocuk kalabalıkları da geliyordu tekrar bırakamadım

evdekiler keşke almasaydın dedi çocukları sordum buraya kim bıraktı diye kimse bilmiyor doğal olarak Koskoca Fatih'te...
şimdi ben bu parayı ne yapayım diyorum ki Kızılay'a bağışta bulunsa da sevabı onlara gitsin ya da ne yapayım
Silivri canları diye biyer var. Instegramda sayfaları var. Şuan o kadar kötü durumdalarki. Mamaları yok.son 1 günlük diyolardı.okuyan varsa onlarda göndrebilir.

Hayvan barinagiysa mama satin alip yollayin, cocuklar icin biseyse ic camasiri alip yollaya bilirsiniz ama para verilmesini uygun bulmuyorum ben.

Cenevrede unicef'e ait binayi gördükten sonra hic bir kuruma inancim kalmadi. Cenevrede o binayi kiraya verseler yemin ediyorum afrikayi kurtarirlar.

Şefkat-der diye bir dernek var hem evsiz insanlara hem de kadınlara sığınma olanağı sağlıyor. İlaç gibi gelir onlara. İstanbulda her gece evsizlere yemek dağıtıyorlar.

Sahibi saklamış ama unutmuş demekki. Şu durumda bence en iyisi sizin bu parayı ihtiyaç sahibi olanlar için kullanmanız. Ben olsam loseve bağışlardım.

mama alıp çöp konteynerlerının yanına bırakın az az hergun
hayvancıklar beslensın

Olsun. Bunun dogru olup olmadigini dusunmek, ne yapmam gerekir diye burdakonu acmak herkesin yapacagi birsey degil. İyiki de sen almissin cunku belliki o para iyi yerlere harcanacak ya da belki de sahibi bulunup ona teslim edilecek. Ama baskasi alsaydi belki de -buyuk ihtimalle- kendisine harcayacakti.
Allah razı olsun düşünceleriniz sizin kalbinizin güzelliğidir Allah kimseye bir kuruş da olsa Hakkı olmayanın alanlardan etmesin
Sahibini bulamasam da inşallah hayırlı yerlere gider

karakola bırakmak iyi fikir değil bence.çünkü parayı yolda falan bulmamışsınız.muhtemelen evde çekyatın arasına saklanan bir para.orada unutulmuş.sahibi aramaya çıkmayacaktır. :super:
löseve bağış yapabilirsiniz.ya da bazı arkadaşların dediği gibi sokak hayvanlarına mama alın.
bu arada komşuymuşuz.ben de fatih teyim.
Çok haklısınız unutulmuş para Bence de benim aklıma Kızılay gelmişti ama buraya yazmam iyi oldu birbirinden güzel fikirler var

Bu arada Fatih her şeye rağmen çok güzel bir yer :super:

Hayvan barinagiysa mama satin alip yollayin, cocuklar icin biseyse ic camasiri alip yollaya bilirsiniz ama para verilmesini uygun bulmuyorum ben.

Cenevrede unicef'e ait binayi gördükten sonra hic bir kuruma inancim kalmadi. Cenevrede o binayi kiraya verseler yemin ediyorum afrikayi kurtarirlar.

Ben de Lösev'e gönderilen bağışlarla ne yapıldığını Lösev'de bir ara çalışan arkadaşımdan dinledikten sonra Lösev'e asla güvenip bağış yapmamaya karar verdim. Kime güveneceğiz bilmem. Dalavere dönmeyen kurum kaldı mı acaba...

Herkese iyi akşamlar Bugün eve giderken çöp konteynırları kenarında atılmış bir çekyat vardı
Kağıt toplayıcılar çekyat demirlerini almışlar kumaşlarını açmışlar tam geçerken kenarında para gördüm eğildim baktım 300 lira sanırım saklamak için süngerle konuşun arasına koymuşlar bir sürü çocuk kalabalıkları da geliyordu tekrar bırakamadım

evdekiler keşke almasaydın dedi çocukları sordum buraya kim bıraktı diye kimse bilmiyor doğal olarak Koskoca Fatih'te...
şimdi ben bu parayı ne yapayım diyorum ki Kızılay'a bağışta bulunsa da sevabı onlara gitsin ya da ne yapayım
Sokak hayvanlarına mama alın . Ama nakit olarak camiye,okula,derneğe vs. falan vermeyin bağış diye .

Sokak hayvanlarına mama alın . Ama nakit olarak camiye,okula,derneğe vs. falan vermeyin bağış diye .
Tuzla taraflarında yol kenarlarında ormanlık alanlarda bırakılmış, terkedilmişbir sürü köpek var, onlara mama alıp bıraktırabilirim aslında
Birkaç yere daha sorayım...

Back
X