Para biriktirmek istiyorum ama yapamiyorum

Defneyilmaz34

Kimse sorunlarimla alay gecmesin Allah bu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2022
191
25
13
Sevdiğim birsey görünce hemen alıyorum ve para biriktiremiyorum nasıl para biriktirebilirim bilmiyorum para tutamıyorum sevdiğim birsey olsun kafama koyup alıyorum

Maaş alır almaz biriktirmek istediğiniz miktarı birikime yatırın, kalan maaşınızı harcayın, anca böyle biriktirirsin yoksa maaştan kalan birikmez,

Bir şey alırken de ‘ istek mi ihtiyaç mı?’ Diye kendinize sorun, çok ihtiyaç değilse almayın

Hedef koyun.Her ay düzenli kaç adet ürün alıyorsunuz? Bunu bir anda kesip atmak zor olabilir. 5 parça alıyorsanız 1 parçaya düşürün,geri kalan 4 parça ederi kadar altın alın mesela.

Sevdiğim birsey görünce hemen alıyorum ve para biriktiremiyorum nasıl para biriktirebilirim bilmiyorum para tutamıyorum sevdiğim birsey olsun kafama koyup alıyorum
Eğer zaten ihtiyacınız olan şeyleri istiyorsanız bu nedenle de kendinizi tutamiyorsaniz, gideri azaltamiyorsaniz nasıl gelirinizi artırabilirsiniz diye odaklanmaniz yararlı olabilir.

Ek gelir ya da yeni iş yolları üzerine düşünün. Belli bir ortalama üzerinde olup da gelen gidiyorsa bu durumda da bütçe planı yapın.

Sabit giderlerinizi önce tespit edin, kendinize ekstra harcama için yer bırakın ve sadece onu harcayın.

Daha önce benzer konulara yazmıştım. Tekrar yazmak istedim :)

Maaşınızı aldığınızda bir miktarını hemen kenara ayırın. Bütçenize göre döviz veya gram altın alabilirsiniz. Geri kalan para ile geçiminizi sağlayın.
Herkes birikim yapabilir.
Örneğin 15 bin kazanan bir insan 14 bin ile de geçinebilir.
10 bin kazanan bir insan 9 bin TL ile de geçinebilir.
Hiç ayıramıyorsanız, küçük bir kumbara alın, bozuk para atın.

Birikim kafasında olmayan bir insan geliri çok olsa da kenara koyamaz. Çünkü isteklerin sonu yoktur , iyinin sonu yoktur.

Zaruri ihtiyaçlar çok , gelir az ise o zaman ek iş imkanları kovalamak gerek maalesef.

Alacaginiz urun seneye daha pahali olur kârdasiniz yani ben gecen sene almadigim hersey icin uzgunum maasinizi alir almaz harcayamacaginiz bir yere koyun ya da altin ve doviz alin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…