• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirme

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
33
27
Merhaba kızlar ben para biriktirmeye karar verdim. Nasıl birikim yapayım bilmiyorum. Dolar mi alayim yoksa altın mi yoksa hesap mi acayim karar veremiyorum altın hesabi falan var ama bu konular hakkında hic bilgim yok

Merhaba kızlar ben para biriktirmeye karar verdim. Nasıl birikim yapayım bilmiyorum. Dolar mi alayim yoksa altın mi yoksa hesap mi acayim karar veremiyorum altın hesabi falan var ama bu konular hakkında hic bilgim yok

bireysel emeklilik veya yaşına göre çeyiz hesabı.
bi de her ay kenara 1 gram altın at.

Biriktirdiğiniz parayı kısa vadede harcamayacaksanız altın veya dövize yatırın derim. Bunlarda kaybetme riski TL'ye göre daha azdır. Zaten şu ara TL çok değersiz.

Altın hesabı açtık biz de. Mantığı basit, altın düşünce altın alıyor, yükselince satıyor ve aradaki farkı her düşüşte altına çeviriyorsunuz. Altın fiyatlarını takip ederek hesabınızı yönetiyorsunuz. Şu şartlarda en sağlamı altın.

Ay şu an bende bunu düşünüyorum. Şu an altın da döviz de o kadar yüksek ki belkide bi süre tl biriktirip sonra düşünce altın veya dövize çevirmek daha mantıklı olablir.

Benim ykb de maaş hesabım var ve hesap ücreti alınmıyor. Dolar euro ve altın hesabı açtırdım. Uzun vadede bozdurmayacaksan bu şekilde yapmanı tavsiye ederim. Çok müsrif bir insandım ve hala öyleyim ama 40 tl havadan para gelse döviz alıyorum sende ufak ufak alabilirsin

Ben ekonomistim, dilersen yardımcı olabilirim.

Ben ekonomistim dilersen yardımcı olabilirim.

Ay şu an bende bunu düşünüyorum. Şu an altın da döviz de o kadar yüksek ki belkide bi süre tl biriktirip sonra düşünce altın veya dövize çevirmek daha mantıklı olablir.
Para biriktirmekle ilgili bir planınız varsa size yardımcı olabilirim, ekonomistim.

Benim profesörüm hep şunu derdi: tum yunurtalari ayni sepete koyma ( kusura bakma, türkçeye cevirince baya sacma oldu)

Yani yatirim denge işidir.
Şöyle anlatim. Döviz piyasasi hep kazanc ve kayip üzerinedir. Birinin kayibi diğerinin kazanci yani. Aslinda ekonomi kisaca budur.
Tek taraflı yapmada nasil yaparsan yap.
Döviz alirsan, hem dolar hemde euro al... biri düşerse genelde diğeri cikar.

Altın uzun vadeli yatırımdır. Bugün alip yarin satmak saçmalık ( savaş mavaş cikar, ekonomi çöker o başka)
Yani altın en az 5 senelik vade ile alinirsa kâr yaparsin... gerisi kiytirik 10 15 lira kazanc olur... oda zaten enflasyon sebebiyle ucup gider.

Ben şahsen Dolar aliyorum. Avrupada yaşadığım icin birikim zaten Euro oluyor. TL düşünce TL bile aliyorum... ucuza aldığım TLleri altina yatiyorum.

Yani sira sanal paraya yatirimim var 5 bin TL civarinda...

Birikimi bölmek en iyisi. Ben unide böyle öğrendim ve böyle uyguluyorum. Şimdiye dek kaybim yok. Kâr ettiğim cok oldu

Back
X