• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirememe

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
53
İki yıl önce yaşadığım şehirde bir abla ile tanıştım.Eşi bankada müdür yardımcısıydı.Bu abla eşim çok savurgan ama ben çok tutumluyum, biraz da cimriyim kendime bile çok harcamam diyip üç çocuğu ile iki yılda pazardan marketten arttırıp kenara attığım paraya hiç dokunuyorum diye diye on bin tl para biriktirdi.Takdir ediyorum.
22 yaşımdayım. Bende böyle para biriktirmek istiyorum.Kendimden bahsedeyim biraz.Tutarsız para harcamam.Yani gerekli olmayan abuk sabuk şeylere para vermem.Hatta ihtiyaçlarım arasında bile sılama yapıp daha acil olanları alırım.Acil olmayanı almam.Bir zir*at bir de h*lk bankası hesabım var. Karar verdim zir*at hesabımı aktif olarak kullanıp h*lk bankası hesabımı sadece para biriktirme üzerine kullanmayı düşünüyorum. Ve hiç bir şekilde harcamamayı düşünüyorum. Şuan hesapta 60 tl var. Mesela annem 100 tl verdi onu direkt hesaba yatıracağım.Eşimin aylık verdiği para toplu değil. İhtiyacım oldukça veriyor. Yani isterim ki maaşından çıkarıp aylık 1000 tl versin.Fakat vermiyor. Sadece ayda 300 400. Tabi bu durumdan da muzdaribim.
Nasıl unutacağım halk bankasına ufak tefek attığım paraları. Orada para olduğunu ya da en ufak sıkışıklıkta o paraya dokunmamayı nasıl öğreneceğim?
Birde en iyi yatırım hangisi olur? Altın mı alayım yoksa nakit mi biriktireyim?
Ablalarım bana güzel bir fikir verir misiniz?
Mutlu hafta sonları dilerim.:KK68:

Aylık ne kadar kazanıyor ki size 1000 lira versin?
Size 1000 lira vermesi için 4000 bin falan alması gerekiyor, evinizin kira olmaması gerekiyor falan.
Çalışmayı düşünemez misiniz?
Aylık 5700 alıyor. Kiradayız.
Gelelim çalışmaya. Kesinlikle memur olmazsam izin yok.Kendisi jandarma. Diyor ki bende ancak memur olup çalışabilir mişim. Kaldıki zaten ikna edip bir ay kafede çalıştım diye boşanıyorduk. Tamamen yersiz, densiz kıskançlıklar.

çalışmadığım dönem eşimden para alamazdım ben :( adamın aldığı para ortada diye düşünüp kendimi çok sıkardım.

şuan da altın olarak biriktiriyorum ben alırken 270 - 275 tl den aldım şuan 300 lerde

çalışmadığım dönem eşimden para alamazdım ben :KK43: adamın aldığı para ortada diye düşünüp kendimi çok sıkardım.

şuan da altın olarak biriktiriyorum ben alırken 270 - 275 tl den aldım şuan 300 lerde
Yok canım benim eşim ne oara veriyor ne de çalıştırıyor. Öyleki evden bir şeyler yapmayı düşünüyorum artık.

Gelelim çalışmaya. Kesinlikle memur olmazsam izin yok.Kendisi jandarma. Diyor ki bende ancak memur olup çalışabilir mişim. Kaldıki zaten ikna edip bir ay kafede çalıştım diye boşanıyorduk. Tamamen yersiz, densiz kıskançlıklar.
Siz iyi misiniz? Kocanız dahi olsa elinizden işinizi bırakmayın ya. Ne demek memur olarak çalışabilirmişim. Ona mı kaldı Allah aşkına? Bir ped almak için, 2 cilt bakımı yaptırmak için onun vereceği paraya bakıyorsunuz, yazıktır günahtır ya yapmayın. Kendinize bunu yapmayın. Bunu yarını da var. Sigortanın devam etsin, hayatın ne getireceğini bilemezsiniz.

Bundan 2 sene önce 15 bin liraya 100 gram altın aldım. Gramını 147 liraya almıştım. An itibariyle para kendini ikiye katladı.

Kumbaram var. 1 liraları filan biriktiriyorum. Bazen baban utulerini yaptığım icin paraveriyor. Onu da hemen kumbarama atıyorum. . Gecen sene 1 çanta 1 lira çıkardık evden. Onunla da altın aldim. Icerde duruyor.

Eşim bana aylik 250 lira verir. O paraya genel olarak dokunmam. Içerde cekmecede durur.

Ihtiyaclarim için 2 kredi kartim var.

Biri eşime ait. Evin ihtiyaçlarını filan o karttan alırım. Eşim harcamamin hesabını sormaz. Bu ay çok yüklendim mesela ama bunu sorun etmez. Ne aldın demez.

Kendime ait kartımla da işimle ilgili harcama yapıyorum. Malzeme filan aliyorum. Bazen ihtiyacım olmadan beğendiğim bir ayakkabi ya da bluzu alıyorum. Ve bunu da kendi kazancimla ödüyorum.

Ben eşimin verdiği 250 lira, annemin ve babamın verdiği 100 lira, kendi gelirim vs genel olarak saklıyorum.

Yazın o para ile tatile çıkıyoruz ya da altın alıyorum. Eşime arabanin kaskosu ya da sigortası ödemesinde yardımcı oluyorum. Zaten araba da çoğunlukla bende oluyor.

Ben gayet birikim yapabiliyorum. Galiba benim param çok bereketli.

Bana 2 sene verilsin, biriktirdiğim 1 liralar ile altıma 2.el temiz bir binek otomobil çekerim 😂

Siz iyi misiniz? Kocanız dahi olsa elinizden işinizi bırakmayın ya. Ne demek memur olarak çalışabilirmişim. Ona mı kaldı Allah aşkına? Bir ped almak için, 2 cilt bakımı yaptırmak için onun vereceği paraya bakıyorsunuz, yazıktır günahtır ya yapmayın. Kendinize bunu yapmayın. Bunu yarını da var. Sigortanın devam etsin, hayatın ne getireceğini bilemezsiniz.
Ya biliyorum tabikide fakat ne yapayım yani çalışmama tamamen karşı.

Ya biliyorum tabikide fakat ne yapayım yani çalışmama tamamen karşı.
Direteceksiniz başka çaresi yok.
En ufak olayda ailesinin ağzına bakıp sizinle boşanma noktasına gelen adama %100 güvenmeyin.

Bundan 2 sene önce 15 bin liraya 100 gram altın aldım. Gramını 147 liraya almıştım. An itibariyle para kendini ikiye katladı.

Kumbaram var. 1 liraları filan biriktiriyorum. Bazen baban utulerini yaptığım icin paraveriyor. Onu da hemen kumbarama atıyorum. . Gecen sene 1 çanta 1 lira çıkardık evden. Onunla da altın aldim. Icerde duruyor.

Eşim bana aylik 250 lira verir. O paraya genel olarak dokunmam. Içerde cekmecede durur.

Ihtiyaclarim için 2 kredi kartim var.

Biri eşime ait. Evin ihtiyaçlarını filan o karttan alırım. Eşim harcamamin hesabını sormaz. Bu ay çok yüklendim mesela ama bunu sorun etmez. Ne aldın demez.

Kendime ait kartımla da işimle ilgili harcama yapıyorum. Malzeme filan aliyorum. Bazen ihtiyacım olmadan beğendiğim bir ayakkabi ya da bluzu alıyorum. Ve bunu da kendi kazancimla ödüyorum.

Ben eşimin verdiği 250 lira, annemin ve babamın verdiği 100 lira, kendi gelirim vs genel olarak saklıyorum.

Yazın o para ile tatile çıkıyoruz ya da altın alıyorum. Eşime arabanin kaskosu ya da sigortası ödemesinde yardımcı oluyorum. Zaten araba da çoğunlukla bende oluyor.

Ben gayet birikim yapabiliyorum. Galiba benim param çok bereketli.

Bana 2 sene verilsin, biriktirdiğim 1 liralar ile altıma 2.el temiz bir binek otomobil çekerim 😂
Allah bereketini daha çok arttırsın. Mutlu oldum sizin adınıza. Fakat bir detay var ki sizin kendi işiniz yok. Ben lise mezunu, bu yıl kpss ve ünüversite sınavına hazırlanan birisiyim. İşim yok. Zaten kaldıki asgari ücretle bile çalışmama çok karşı.

Kocalarına bu kadar güvenen kadınlara şaşırmamak elde değil. Yarın hastalık var boşanmak var ölüm var.
Çocuk yapsanız nasıl olcak vs vs.
Neyse konu bu değil zaten.
Eline para geçmeden para nasıl birikir bilemedim.
Kocalarına bu kadar güvenen bir kadın olmayanlardan olarak bende şaşırıyorum.Fakat zaten bu biriktirme isteğim boşanma,hastalık, ölüm vs gibi şeyler için.Ama sizde haklısınız. Bu geniş mecrada herkes her şeyi ya anlamak istediği gibi ya da yazıldığı kadar anlıyor.

çalışmak yasak , doğru dürüst para vermek yok, anneniz hala cep harçlığı veriyor.bu bir ekonomik ve psikolojik şiddet farkında mısınız?yarınların ne getireceği belli olmaz.kusura bakmayın ama siz bu adamla evli kaldığınız sürece hiçbir şey yapamazsınız.evlenmemiş köle almış kendine resmen.

Allah bereketini daha çok arttırsın. Mutlu oldum sizin adınıza. Fakat bir detay var ki sizin kendi işiniz yok. Ben lise mezunu, bu yıl kpss ve ünüversite sınavına hazırlanan birisiyim. İşim yok. Zaten kaldıki asgari ücretle bile çalışmama çok karşı.
niye asgari ücretle çalışınca noluyormuş ? bir salın şu kadınları artık ya gerçekten ben soğudum. üniversite kazandın diyelim hadi okudun atanmak o kadar kolay mı ? hadi atandın diyelim bu adam gerçekten izin verecek mi çalışmana , bana saçma geliyor.

yaşınız Genç. İş arasanız. Size daha iyi olur sanki. Bol bol biriktirirsiniz.
eşiniz de ev işlerine yardım etsin. İkiniz de çalışın. Ortak olursunuz evin masraflarına sizin için daha kolay olur. Tabi ev işlerini de ortak yapmanız lazım .

niye asgari ücretle çalışınca noluyormuş ? bir salın şu kadınları artık ya gerçekten ben soğudum. üniversite kazandın diyelim hadi okudun atanmak o kadar kolay mı ? hadi atandın diyelim bu adam gerçekten izin verecek mi çalışmana , bana saçma geliyor.
Şöyleki asgari ücretle özel sektör istemiyor.Daha önce zaten boşanma aşamasına geldik bir ay özel sektörde çalıştım diye.Okumak sorun değil dışardan bile okurum. Atanmaya gelince de sorun yok. Sadece özel sektör istemiyor.

Back