• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pankreas kanseri

Arkadaşlar konuyla alakasız ama doktorlara verip veriştirmeniz hiç hoş olmuyor.
ben bir tıp öğrencisiyim ve sizin dediğiniz 3 5 belirtiyle beraber hastayı tepeden tırnağa muayene ettiğinizde çok farklı bulgularla karşılaşabiliyorsunuz ve biz bu bulguları yakalamak ve bir şeylerden şüphe etmek, akabinde bunları testlerde doğrulamak için eğitim alıyoruz. Yani testler kadar o dediğiniz 3 5 şikayet ve doktorun muayenesi çok önemli. Ve bu adam/kadın 6 sene tıp eğitimi ve 4 sene uzmanlık eğitimi aldıktan sonra sizin burda 'Yaaeee ne biçim doktoooeeer' demenizi hiç hak etmiyor.

Belki banlanırım ama bunların içimde kalmasından iyidir.

Umarım doktorunuzun şüphelendiği şeylerle karşılaşmazsınız. Geçmiş olsun.
Tıp eğitiminde psikolojik eğitim alınmıyor mu?
Doktorun ağzından çıkacak sözcüklerin karşıdaki yansımasının hiç mi önemi yok?
Hani tüm tetkikler tamamlandıktan sonra hastanın yüzüne açıkça söyleyen veya
hasta yakınlarına açıklamayı tercih edenleri kast etmiyorum.
Teşhis kesinleşmeden önemli hastalık şüphesinden söz etmek ne kadar doğru?

Ben akut pankreatit geçirmiştim e bu belirtilerle başlıyor korkma oyle bişeyde çıkmamış çok şükür..bi komşumuzun kızda tuvaletinde kan gelmiş doktor bagırsak kanseri olabilirsin demiş ne test var ortada ne kolonoskopi .. bütün aile üzgün,bu konularda bence doktorların biraz daha hassas olması lazım diye düşünüyorum

İstanbulun sayili hastanelerinden birinde yuzume karsi cocugun gitgide iyice agirlasacak ve beklenen sey gerceklesecek dendi
Daha tetkik asamasinda
Ogun kizimin dogumgunuydu
Elimde minicik cocuk yanimda esim surunerek ciktik hastaneden
Sonuclarin cikmasi 4 ayi buldu
Esim depresyona girdi
Ben 15 gunde cop gibi oldum
Sonuc kizim cok saglikli
Tetkikler temiz cikti
Omrumuzden omur gittigiyle kaldik
Bi bakalim ne cikacak sonuclari gormeden bisey diyemem de denilebilirdi
İsini hakkiyla yapanin karsisinda saygiyla egilirim
Yapmayanda allahindan bulsun

İstanbulun sayili hastanelerinden birinde yuzume karsi cocugun gitgide iyice agirlasacak ve beklenen sey gerceklesecek dendi
Daha tetkik asamasinda
Ogun kizimin dogumgunuydu
Elimde minicik cocuk yanimda esim surunerek ciktik hastaneden
Sonuclarin cikmasi 4 ayi buldu
Esim depresyona girdi
Ben 15 gunde cop gibi oldum
Sonuc kizim cok saglikli
Tetkikler temiz cikti
Omrumuzden omur gittigiyle kaldik
Bi bakalim ne cikacak sonuclari gormeden bisey diyemem de denilebilirdi
İsini hakkiyla yapanin karsisinda saygiyla egilirim
Yapmayanda allahindan bulsun
Zorlu süreciniz Şükürler olsun ki sevinçle neticelenmiş.
Sabırsız doktor mağdurlarını gördükçe acaba diyorum,
bu meslek ister istemez duyguları törpülüyor mu.
Allah evladınızı sevdiklerinizi bağışlasın.

Doktorlarin abarttigina katiliyorum.Aptal bi dr.yuzunden iki senedir saplantim var kurtulmaya calisiyorum.Oglumun demir eksikligine bagli biraz kansizligi vardi.Bunu buyutup aklima binbir turlu sey getirip psikolojimi bozdu.Baska bi dr.a goturdum kan ilaci kullandik sukur simdi iyiyiz.Ama o surecte deli gibiydim her gun sabah kalkip cocugumun karnina sirtina bakiyordum morluk varmi diye.Sicaktan burnu kanasa cildiriyordum.1 ayin icinde 4-5 drfa kan tahlili yaptirdim.psikolojik haplar vs.vs.Isin özü Ikiside dr. ama isini iyi yapanla yapamayani karistirmamak lazim.Insallah yaniliyordur.

Son düzenleme:
Acaba son zamanlarda fazla bi kilo kaybınız oldu mu kilo vermek için çaba harcamadığınız halde? İnşallah güzel sonuçlar alırsınız, inşallah doktorunuz abartmıştır.

Bu arada doktorlar genelde öykü ve fizik muayene sonucu elindekilerle önce olası en kötüyü düşünüp, araştırır ki kötüyse eğer olabildiğince erkenden tedavi başlansın. Ama şu konuda haklısınız psikoloji çok önemli, gözardı edilemeyecek bir şey, ama doktorların çoğu insani şartlarda çalışmadığı için çoğu şey gözden kaçıyor maalesef.

psikolojik eğitim de alınıyor, kötü haber nasıl verilir eğitimi de veriliyor.
hastayı boşuna ümitlendirmeme de öğretiliyor, boşuna oyalamama da aşılanıyor.
işi tam olarak bilmeden doktorun işine karışmak ne kadar doğru?

Zorlu süreciniz Şükürler olsun ki sevinçle neticelenmiş.
Sabırsız doktor mağdurlarını gördükçe acaba diyorum,
bu meslek ister istemez duyguları törpülüyor mu.
Allah evladınızı sevdiklerinizi bağışlasın.
Amin sagolun hepimizinkini insallah
İnsan sagligi gibi hassas bir konuda cok daha bilincli hastanin ve yakinlarinin psikolojisine zarar vermeyecek sekilde yaklasmali doktor dedigin
Her aklima geldiginde dua ettigim doktorlar da cok sukur karsima
Sonucta aradan 5 yil gecti ama biz ikinci cocuga hala cesaret edemedik oyle bir korku salmis ki icimize ne zaman gundeme gelse yuregim agzima geliyor

Valla ne egitimi verildigini bilmem ben iki sene boyunca bozulan psikolojimi ve her gun akittigim goz yasini ve cigerimin her gun nasil yandigini bilirim .haa bide sabah 4,5 5 gibi uyanip cocugumun yuzune bakip agladigimi sirf salak bir dr. Yuzunden.konusmasini bilmeyen bir dr yuzunden hepsini demiyorum ama su bi gercekki boyle dr.lar var.

Valla ne egitimi verildigini bilmem ben iki sene boyunca bozulan psikolojimi ve her gun akittigim goz yasini ve cigerimin her gun nasil yandigini bilirim .haa bide sabah 4,5 5 gibi uyanip cocugumun yuzune bakip agladigimi sirf salak bir dr. Yuzunden.konusmasini bilmeyen bir dr yuzunden hepsini demiyorum ama su bi gercekki boyle dr.lar var.

inşallah ilerde çocuğunuz doktor olur da beni anlarsınız.

bi yakınım pankreas kanseriydi.bigün kan kusmuş, hastaneye gittiğinde ileri safhada kanser olduğunu öğrenmişti.bütün vücudunu sarmıştı kısa süre sonra bağırsaklar karın zarı vs.1 ya da 2 sene sonra vefat etti.belirtiler çok az bilemiyorum öyle bişey varmıdır.biraz erken davranmış bence doktorunuz bunu söylemek için.zaten böyle bişey olsa bile ileri safhada olduğunu sanmıyorum.inşallah yoktur tabi yinede içinizi ferah tutun siz.

Amin sagolun hepimizinkini insallah
İnsan sagligi gibi hassas bir konuda cok daha bilincli hastanin ve yakinlarinin psikolojisine zarar vermeyecek sekilde yaklasmali doktor dedigin
Her aklima geldiginde dua ettigim doktorlar da cok sukur karsima
Sonucta aradan 5 yil gecti ama biz ikinci cocuga hala cesaret edemedik oyle bir korku salmis ki icimize ne zaman gundeme gelse yuregim agzima geliyor
Maalesef her meslekte var hakkını veremeyen.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.
Önce sağlık diliyorum hepimize.
Sonra da sağlık sorunu yaşayan herkesin en doğru uzmanla karşılaşmasını.

psikolojik eğitim de alınıyor, kötü haber nasıl verilir eğitimi de veriliyor.
hastayı boşuna ümitlendirmeme de öğretiliyor, boşuna oyalamama da aşılanıyor.
işi tam olarak bilmeden doktorun işine karışmak ne kadar doğru?
Burada hiçbirimiz topyekun tıp camiasını olumsuz eleştirmiyoruz ki minikfaree.
Grup içinde aldığı eğitimin hakkını veremeyenler olduğundan söz ediyoruz.
Elbette doktorlar da insan ve onların sinir kat sayısını zirveye taşıyan hastalar da var.
Tıpkı yanlış meslek seçmiş doktorlar olduğu gibi.
Tahlilleri tetkikleri devam eden bir hastaya kesin teşhiste bulunmanın doğru olmadığını
söyleyebilmek için ise işi bilmek gerekmiyor sanırım. Sevgiler.

Iyiyim arkadalar sagolun meraklanmayin diye girdim musayit degilim simdi detayli yazarim sonra. Ciddi bi prkblem yok cok sukurrrr

Geçmiş olsun.. Konunuzu gördüğümden beri ara ara bakıyodum sonuç ne oldu diye çok şükür bişeyiniz yokmuş..

Back
X