• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pankreas kanseri

Canım benim Kıyamam sana yaa psikolojin alt üst olmuş Rabbim ferahlık versin korktuğuna uğratmasın

Bak kuzum annem 1 haftada 10 kilo verdi kaşıntı iştahsızlık onda da oldu eli kolu boşaldı ayakta duramıyodu 2 ay hastanede onkoloji bölümünde yattı bir.dolu tahlil yapıldı meğer şeker yüzünden böbrekleri çok yorulmuş ve kan pıhtısı atmış

Pankreas kanseri deyince aklıma ceyla gölcüklü geldi o da cok gencti malesefki bu lanet hastalık yaşa bakmıyor , ama doktorun sadece tahlillere bakarak emin olmadan pankreas kanseri olabilir demesi çok yanlış kötü düşünmeyin bu belirtiler çok basit bir hastaligin sebebi de olabilir Allah yardımcınız olsun.

Daha ortada hiç bir şey yokken sadece bu belirtilere bakarak Pankreas kanserini anabilecek bir doktor nasıl bir doktordur anlayamadım.

Hayırlısı ile güzel haber alacağız senden ama lütfen başka bir doktora daha görün derim, bu kişi bana pek güven vermedi.

Arkadaşlar konuyla alakasız ama doktorlara verip veriştirmeniz hiç hoş olmuyor.
ben bir tıp öğrencisiyim ve sizin dediğiniz 3 5 belirtiyle beraber hastayı tepeden tırnağa muayene ettiğinizde çok farklı bulgularla karşılaşabiliyorsunuz ve biz bu bulguları yakalamak ve bir şeylerden şüphe etmek, akabinde bunları testlerde doğrulamak için eğitim alıyoruz. Yani testler kadar o dediğiniz 3 5 şikayet ve doktorun muayenesi çok önemli. Ve bu adam/kadın 6 sene tıp eğitimi ve 4 sene uzmanlık eğitimi aldıktan sonra sizin burda 'Yaaeee ne biçim doktoooeeer' demenizi hiç hak etmiyor.

Belki banlanırım ama bunların içimde kalmasından iyidir.

Umarım doktorunuzun şüphelendiği şeylerle karşılaşmazsınız. Geçmiş olsun.

Benim bi yakınımda yakalanmıştı bu hastalığa birşeyi yok gibiydi iyi görünüyodu ama son zamanlarda aniden bir titreme gelirdi vucuduna istifar ederdi ateşlenirdi yani normal oturup tv izlerken birden rahatsızlanırdı sonra bunun için hastaneye gitti pankreas kanseri teşhisi konuldu malesef 3 ay içinde kaybettik..

Benim bi yakınımda yakalanmıştı bu hastalığa birşeyi yok gibiydi iyi görünüyodu ama son zamanlarda aniden bir titreme gelirdi vucuduna istifar ederdi ateşlenirdi yani normal oturup tv izlerken birden rahatsızlanırdı sonra bunun için hastaneye gitti pankreas kanseri teşhisi konuldu malesef 3 ay içinde kaybettik..
"Sayılı gün çabuk geçer, hadi o zaman şimdiden Allah rahmet eylesin" der gibi olmuş.

Bir doktorun sadece bu 3 bulguyla böyle ciddi bi hastalıktan bahsettiğini sanmıyorum. şüphelendiği başka şeyler de olabilir. pankreas kanseri çok çok nadiren genç yaşta görülür. bahsettiğiniz belirtiler safra kesesi taşında, safra yolları taşında, pankreasın iyi huylu basit kistlerinde ya da akut pankreatit denilen pankreasın iltihaplanmasında da görülebilir. umarım önemli birşeyiniz yoktur. doktor kan değerleri dışında mutlaka il etapta ultrason ve tomografi de isteyecektir. basit bi kan değeriyle pankreas kanseri tanısı konulamaz.

Kilo fazlam yok son bir hafta on gunde 4 kilo verdim diyet vs yapmadan. Kan verdim bugun kanda c bilmem ne degerine bakacaklarmis yarin gel duruma gore bi yol cizeriz dedi. Daha esime bile bi sey demedim. Oncesinde bir ay oncesinden baslayan gece beni uyandiran oksuruklerim vardi gulemiyorum konusamiyorum hemen oksuruk krizi basliyo. Babmda doktor kendisi sigara kaynakli dedi solunum testi ve akciger filmim temiz cikinca. Ben yakini bu hastaligi gecirmis olan varsa onlarda ne gibi belirti oluyodu onu merak ediyorum. Tedavisi yok hic bi seyi yok bu hastaligin. Insan bari meme kanseri olsaydim der mi diyorum ben bi umudum olurdu

Pankreas kanseri çok sinsidir öyle belirti falan vermez genelde tesadüfen başka hastalıklar için yapılan tahlillerde çıkar ortaya benim bildiğim bu kadar, amcam pankreas kanseriydi

Tiroitle alakalı kilo veriyor olabilirsiniz.

Sonucunuzu yazın lütfen

Aman@iyi ol dua ettim@rabbim@yavrunun yuzune baksin@diye rabbim@kimseyi anasiz birakmasin sabhdan beri merak ettim girip girip baktim@cok sukur gecmis olsun tekrar

Back
X