- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #10.441
Aminnn inşallahRabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah hepimize.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aminnn inşallahRabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah hepimize.
Rabbim şifa versin . İlaçların etkisi olmuyor mu? Bende de evden uzaklaşamama sorunu var. İlaç da kullanıyorum. Olmuyor amaBende 15 yıldır panik atak anksiyete hastasıyım çok Zor günler yaşadım geçtiğimiz sene tekrar kötü günlere geçiş yaptım insan her gün aglarmi yemek yerken bile Yolda yürürken çok Zor artık insanlardan utanıyordum bu habire ağlıyor dicekler diye onbeş yıldır bulunduğum şehirde gitmedigim doktor nerdeyse kalmadı eşim kızım çok üzülüyor keşke elimde olsa eski bene donebilsem en çok ben özledim kendimi
Üç aydır başka ilaç kullanıyorum geçen seneye göre daha iyiyim ama içime giren bu sıkıntı ağlama nöbetleri beni kahrediyor onbeş yıl aynı ilacı içtim hep gayet iyiydim biranda tepetaklak oldum korkunçtu Rabbim kimseye yaşatmasınRabbim şifa versin . İlaçların etkisi olmuyor mu? Bende de evden uzaklaşamama sorunu var. İlaç da kullanıyorum. Olmuyor ama
Kafana taktığın bir problem var mı? Onu çözüme kavuştursan? Bazen biyolojik de olabiliyor. Hatta ben bu rahatsızlığın direkt beyin kimyasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum tıp bi çare bulsa keşke ah yaşamayan bilemez...Neden normal hayatıma donemiyorum ilaç içiyorum çok terapi aldım neden gecmiyo üç gün iyiysem dördüncü gün ben burdayım diyo bazen kavga ediyorum kendimle gel burdayım hadi napicaksan yap git diye bazen çok yorgun hissediyorum o kuvvet olmuyo
Problem olmaz mı çok hayatın kendisi problem bide hassas yapıya sahipsen işin dahada Zor bende biraz hassasim yengeç burcuyum bilmiyorum burçlara inanirmisiniz ben pek inanmazdım ama karekterimle aynı biraz sulu gözümKafana taktığın bir problem var mı? Onu çözüme kavuştursan? Bazen biyolojik de olabiliyor. Hatta ben bu rahatsızlığın direkt beyin kimyasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum tıp bi çare bulsa keşke ah yaşamayan bilemez...
Geçtiğimiz sene nefes alamamayla başladı gitmedigim doktor kalmadı en son kardiyoloji anjiyo yapmaya karar verdi damarlarda tıkanıklık varmı diye onuda oldum çok korktum ama oldum şaka gibi oda temiz çıktı sonra gene psikiyatri doktoruna sevk edildim ataklar nefesimi kesiyomus sonra bildiğiniz gibi sakinlestiriciler devreye girdi ilaclarim değiştirildi
Çok haklısınız bende hayatımda bana iyi gelmeyen leri çıkarttım ama geç kaldım sayelerinde bu haldeyim ama Rabbim büyük kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz doktorum bana dedi ki seni kötü hissettiren ne varsa At gitsin dedi yoksa sen yasayamazsin dedi kızım için iyi olmak zorundayim onun bana ihtiyacı var ne acı kaderdir ki geçen sene kızım hastalandi kimse anlamadı ben çektiğim için anladım hemen doktora götürdüm anksiyete dedi orda dünyam yıkıldı sanki şimdi benim yaşadıklarımı mı yasicak dedim kabullenemedim başka doktora guturdum oda öyle deyince günlerce gizli gizli agladim kızım daha onaltı yaşında çok erken şimdi böyleyse napar hayatla nasıl başa çıkar biri ölmüş gibi gunlerce yas tuttum sonra kendine gel dedim bu çocuğun sana ihtiyacı var Rabbime şükürler olsun şimdi iyi ama çok Zor bir surecti eşim eve gelirdi ben hasta çocuk hasta oda napicagini şaşırdı insan şu hayatta neyden çok korkarsa başına gelirmiş benimde varım yoğum evladım ama çok aciki insanlar bazıları hariç bu rahatsızlığı anlamiyo yargiliyo ama artık duymuyorum bu hayatı ben yaşıyorum ben nasıl istersem öyle davranıyorum arkamdan ne dedikleri umrumda değil umarım onların yolu bigun bu rahatsızlık tan geçmez ancak ozaman anlarlar yaşamayan bilmezçok geçmiş olsun, bu bende de olmuştu ve doktorumla nefes çalışması yapmıştım. Öyle durumlarda diyafram nefesi alıyorum ve kendime bunun psikolojik olduğunu sık sık hatırlatıyorum, bu teknik işe yarıyor bende. Hala ara ara bi daralır, hemen uygularım. Bence önce kabullenmeli, sonra da önceliğimizi kendimiz yapmalıyız. Size iyi gelmeyen ne varsa salın kızlar, istemediğiniz sabır gösterdiğiniz kim varsa kapıyı gösterin, atın hayatınızdan. Hiç bir sorun, hiç bir dert şu azaba değmez ya. Korkularımız bile gerçekleşse daha az üzülürüz gibi geliyor bazen. İnsan bir kere ölür bu şey her gün öldürüyor. Biraz cesaret, biraz bilinç, biraz tedavi, biraz inançla bence daha iyi hissedeceğiz
ben mesela hayatımdan çıkarmakta zorlandığım insanları iki yıldır temizliyorum evet belki bazıları iyi niyetli ama bana o kadar kötü hissettiriyor ki kendimi, hayatımda istemiyorum. Enerjim tutmuyor. Artık kendimi yormak istemiyorum, kendimi pamuklara sarmak, düzeltmek istiyorum. O bunu demiş, bunu şunu demiş ya şöyle olursa diye diye kalp ağrısından yamuldum kaldım :))
Çok haklısınız bende hayatımda bana iyi gelmeyen leri çıkarttım ama geç kaldım sayelerinde bu haldeyim ama Rabbim büyük kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz doktorum bana dedi ki seni kötü hissettiren ne varsa At gitsin dedi yoksa sen yasayamazsin dedi kızım için iyi olmak zorundayim onun bana ihtiyacı var ne acı kaderdir ki geçen sene kızım hastalandi kimse anlamadı ben çektiğim için anladım hemen doktora götürdüm anksiyete dedi orda dünyam yıkıldı sanki şimdi benim yaşadıklarımı mı yasicak dedim kabullenemedim başka doktora guturdum oda öyle deyince günlerce gizli gizli agladim kızım daha onaltı yaşında çok erken şimdi böyleyse napar hayatla nasıl başa çıkar biri ölmüş gibi gunlerce yas tuttum sonra kendine gel dedim bu çocuğun sana ihtiyacı var Rabbime şükürler olsun şimdi iyi ama çok Zor bir surecti eşim eve gelirdi ben hasta çocuk hasta oda napicagini şaşırdı insan şu hayatta neyden çok korkarsa başına gelirmiş benimde varım yoğum evladım ama çok aciki insanlar bazıları hariç bu rahatsızlığı anlamiyo yargiliyo ama artık duymuyorum bu hayatı ben yaşıyorum ben nasıl istersem öyle davranıyorum arkamdan ne dedikleri umrumda değil umarım onların yolu bigun bu rahatsızlık tan geçmez ancak ozaman anlarlar yaşamayan bilmez
Kızım için iyi dilekleriniz için teşekkür ederim çok doğru bu hastalık merhametli vicdanlı insanların hastalığı keşke biraz bencil olabilsek çok haklısınızÜzülmeyin, aslında her insan anksiyete yaşıyor, sadece ne olduğunu bilmiyorlar. Biz hani artık biraz kroniğiz ya “eyvah!” diyoruz, belki adını sanını bilmesek geçip gidecekti ama ah ah :) uzmanı olduk artık. Belki tekrarlamaz kızınızın da
Gerçekten hassas, vicdanlı merhametli insan hastalığı bu, o gamsızlar gibi olabilsek keşke. Ekstra hassas, ekstra düşünceli yaşıyoruz, kendini anlatabilmek zaten hep çok zor. Bir de insanlar zorladığında içinden çıkılmaz hale geliyor. Ama bizden önemli değil :) bunu asla unutmamamız gerekiyor. Yani biraz bencilliği öğrenmemiz gerekiyor bence.
Bende aynı ilaçları kullanıyorum cnmCipralex 10 mg kullanıyorum şu an. Atak anlarında tranko ile idare ediyorum :) ama her bünyenin etkileşimi farklı sanırım, onlarca ilaç denedim bana bunlar iyi geldi doktorumun da onayı ile :)
Amin inşallah. 15 yıl epey uzun bir süre. Doktor ömür boyu mu tavsiye etti ilaç etmenizi? Ben de çare arıyorum kendi durumuma. Henüz bulamadımÜç aydır başka ilaç kullanıyorum geçen seneye göre daha iyiyim ama içime giren bu sıkıntı ağlama nöbetleri beni kahrediyor onbeş yıl aynı ilacı içtim hep gayet iyiydim biranda tepetaklak oldum korkunçtu Rabbim kimseye yaşatmasın
En azından sizi anlayıp üzülebilen bi eşiniz varmış. Peki ben ne yapayım. Sağlıkla ilgili anksiyete den dolayı bu ara biraz fazla doktora gittim. Para harcadım tahliller, usgler, mrlar vb. kendim de çalışıp kazandığım halde sorun oldu. Neymiş benim herşeyim psikolojikmiş hiçbişey im yokmuş para harcayıp duruyormuşum boşuna. Bana deliymişim gibi bakıyor kafayı kendimle bozmuşum. Şuan sıkıntıdan kollarım ve bacaklarım uyuşuyor. Çok şükür temiz herşeyim ama napıyım sonuçları görmeden rahatlayamıyorum. Velhasıl etrafınızda sizi anlayan derdinizi anlatabileceğiniz biri varsa ve o insan eşinizse inanın bi adım ilerden devam ediyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bende 15 yıldır panik atak anksiyete hastasıyım çok Zor günler yaşadım geçtiğimiz sene tekrar kötü günlere geçiş yaptım insan her gün aglarmi yemek yerken bile Yolda yürürken çok Zor artık insanlardan utanıyordum bu habire ağlıyor dicekler diye onbeş yıldır bulunduğum şehirde gitmedigim doktor nerdeyse kalmadı eşim kızım çok üzülüyor keşke elimde olsa eski bene donebilsem en çok ben özledim kendimi
Hastalığını tanı ona kötü yaklaşma kendine hep şunu de ben şuan böyle hissediyorum ama bu gerçek değil sadece hassas bir dönemde oldugum icin böyle şeyler hissediyorum. Bak telkin çok önemli bu tarz durumlarda olumsuz düşünce gelince direk olumluya çevirmeye çalışacaksın bunu sürekli sürekli yaptığında herşey farklı oluyorİnşAllah başa çıkmayı öğrenirim
O an o kadar panik yapıyorum ki telkin hiç aklıma gelmiyorHastalığını tanı ona kötü yaklaşma kendine hep şunu de ben şuan böyle hissediyorum ama bu gerçek değil sadece hassas bir dönemde oldugum icin böyle şeyler hissediyorum. Bak telkin çok önemli bu tarz durumlarda olumsuz düşünce gelince direk olumluya çevirmeye çalışacaksın bunu sürekli sürekli yaptığında herşey farklı oluyor
Amin Rabbim hepimize şifa versin keşke eşiniz Bir günlüğüne sizin yaşadıklarımızı yaşasa ancak ozaman anlar ben bunu inanmayan herkes için diyorum bazen de belki bizde yasamasaydik bizde karşımızdakini anlayamazdikEn azından sizi anlayıp üzülebilen bi eşiniz varmış. Peki ben ne yapayım. Sağlıkla ilgili anksiyete den dolayı bu ara biraz fazla doktora gittim. Para harcadım tahliller, usgler, mrlar vb. kendim de çalışıp kazandığım halde sorun oldu. Neymiş benim herşeyim psikolojikmiş hiçbişey im yokmuş para harcayıp duruyormuşum boşuna. Bana deliymişim gibi bakıyor kafayı kendimle bozmuşum. Şuan sıkıntıdan kollarım ve bacaklarım uyuşuyor. Çok şükür temiz herşeyim ama napıyım sonuçları görmeden rahatlayamıyorum. Velhasıl etrafınızda sizi anlayan derdinizi anlatabileceğiniz biri varsa ve o insan eşinizse inanın bi adım ilerden devam ediyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Malesef ömür boyu kullanicak gibi görünüyorsun dedi kronikleşmiş dedi ilaç kullanmaya razıyım yeterki atak yasamayimAmin inşallah. 15 yıl epey uzun bir süre. Doktor ömür boyu mu tavsiye etti ilaç etmenizi? Ben de çare arıyorum kendi durumuma. Henüz bulamadım