- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #9.221
Ilacin ise yaramiyor muBu iç sıkıntısı titreme beni mahvediyor
Zorda olsa biraz dışarı çıktım bu arada dışarı çıkacağım zaman çok korkuyorum bebek ihtiyacı için zorda olsa çıktım aklındakilere pek takılmadım bu kezde eve girince Bi iç sıkıntısı titreme başka bişey mi var acaba diyorum hoca falan mı bulsam çıldıracak gibi oluyorum bazen
Bende anlamadım ki niye içiyorum pek düzenli kullanamadım doğrusu randevu da alamıyorumIlacin ise yaramiyor mu
Ben saatini bile gecirmiyorum ilacimin iyi hissetsem bile icmemezlik yapmadim cok sukur iyiyim. Yaklasik 2 ay oldu. Duzenli kontrolede gidiyorum. Suan paxera 20 mg kullaniyorum.Bende anlamadım ki niye içiyorum pek düzenli kullanamadım doğrusu randevu da alamıyorum
Sevindim iyi olamana canımBen saatini bile gecirmiyorum ilacimin iyi hissetsem bile icmemezlik yapmadim cok sukur iyiyim. Yaklasik 2 ay oldu. Duzenli kontrolede gidiyorum. Suan paxera 20 mg kullaniyorum.
Biraz sabredince hepsi geciyor canim sen ilacina devam et. Bana da mide bulantisi esnerken titreme kafamda basinc ishal sersemlik yapti ama sabrettim mecbur. Gece mesela uykuya cok zor daldim ilk zamanlar ama suan uyuyabiliyorum. Sen dr un verdigi dozu duzenli kullan bence.Sevindim iyi olamana canım
Beni ilaçlar çok kötü yaptı mesela ne mide bulantısı ne uyku bana yerimde duramama iç sıkıntısı titreme böyle bütün ilaçları alıp içmemek için zor tutuyordum kendimi nöbet gibi hergün aynı saate geliyordu niye böyle anlamıyorum
Benim hiç saati belli olmuyor evet randevular çok dolu benim Dr uma bir ay önceden aldım ben ayın 16sında benim de randevummalesef yoklama isini hoc brakmaz o meretbende gece artk kafamın gerilmesinden yoruldum ceyrek xanax ictim srf gevseyip uyumak icin yoksa panigim yada kaygim yoktu sabahda hafif yokladi kendimi ev isine verdim falan ama beni nedense hep aksamlari rahat brakmiyo aksam oldumu basliyo bilinc alti olarak mi nedir bilmem ama hep ayni saatlerde gerilmelerim basliyo 19 una randevu aldim bakalim tekrardan bi danısıcam bole devammı edicem yoksa gebelikdede kullanilan baska bi ilacmi onerir hayrlisi doktorlarn randevulari okadar doluki ozelhastanede olsa iki haftadan once randevu yok cok garip ya artk herkesin psikolojisi bozuk Allah tez vakitte su koronayida yok etsin insaallah
O depremden sonra bunları yaşamanız çok normal şunu getirin aklınıza bu duyguları yaşayan tek ben değilim insan olan insani duygulara sahip olan insanların yaşayacağı duygular bunlarMerhabalar, sizlerden bir yardım almak istiyorum. konuştukça belki sıkıntımı yenebilirim diye düşündüm. 30 yaşındayım, yaklaşık 4 yıldır evliyim 8.5 aylık bir oğlum var. İzmir de yaşıyorum. 30 ekim günü depremi yaşadıktan sonra dünyam çok değişti. deprem anında dışarda annem,yeğenim ve hamile kız kardeşimle(şimdi onunda 2aylık oğlu var) birlikte dışarıdaydık. depremi yaşarken düşündüğüm tek şey o an çocuğumu alıp kaçmaktı ancak olduğum yerde kalakalmıştım. annem bir yandan yeğenimi kardeşimi tutup bana dur gitme demişti. neyse şükür ki birşey olmadı,rabbim bir daha böyle birşey yaşatmasın. gelelim dünyamın değişmesine: tahmin edersiniz ki sürekli deprem oluyor hissi,sallanma hissi yaşıyorum. bir kaç ay sabah kalkıp ya kardeşime ya anneme gittim ,tek başıma banyo yapamadım. ilk doğum yaptığım zamanlarda sadece evladıma birşey olmasın diye düşünürdüm,şimdi ise bana birşey olursa çocuğum ne olur ona bir tek ben iyi bakabilirim diye düşünüyorum. sürekli değil belki ama ölcem ne olacak ben ölürsem nereye gitcem benim ardımdan kim ne yapacak diyorum. deprem olursa kurtulamazsak çocuğum yanımda olsun onu şöyle korurum böyle korurum diyorum. ara ara içime bir sıkıntı giriyor. kendi kendime haadi yeter deyip başka şeylere dalmaya çalışıyorum. doğum sonrası iznim bitince işe döndüm.part time 2 gün işe gidiyorum o esnada kafam rahat ediyor. 1 ay önce akrabalarımız trafik kazası geçirdi amcam dediğim kişi vefat etti, eşimin annesi öldüğünde ilk böyle duygular yaşamıştım,bazen hayat kargaşasında herşeyi unutuyorum ama öyle anlar geliyor ki kafam iyice bulanıyor. eşime anlattığımda çok takmadı ama ben psikoloğa gitmek istiyorum. ilaç kullanmadan bu korkulardan kurtulmak istiyorum.
O depremden sonra bunları yaşamanız çok normal şunu getirin aklınıza bu duyguları yaşayan tek ben değilim insan olan insani duygulara sahip olan insanların yaşayacağı duygular bunlar
Kendi kendinize atlatamayacağınızı düşünüyorsanız bir psikologtan uzman desteği alın anlattığınızda bile rahatlıyorsunuz. Annelik konusuna gelince inanın benim de zaman zaman aklıma geliyor ya bana birşey olursa yavrum ne yaparAllaha hep dua ediyorum Allahım onu bana bize büyütmeyi nasip et diye ne desem bu konuda rahatlatamam her sorumluluk sahibi bir anne bu duyguyu yaşar.
Biraz konuları dağınık yazdım ama deprem konusuna geleceğim yine çok geçmiş olsun yaşadığınız deprem basit bir deprem değildi Allah bir daha yaşatmasın şuan yaşadığınız korkular bu tarz kötü olaylar travmalar sonucunda çıkıyor maalesef destek almanızı öneririm eğer imkanınız yoksa Beyhan Budak'ın sosyal medya hesabına ve You Tube videolarını izlemenizi dinlemenizi tavsiye ederim. Sevdiklerinizle birlikte uzun sağlıklı ömürler dilerim.
Tamam canım git bi kontroleUyuma korkusu olustu.
Açık yazamiyorum başka şeyler de var.
Nihayet doktorun birine randevu bulabildim çok şükür. Cok zor.. bütün gün de aklımdan çıkmıyor.
Senden de razı olsun canımİlk birkac sayfaya bakip cok faydalanmistim burdan, Allah razi olsun arkadaşım
Kullandım canım ama bıraktım 4. Günde kullanamadım sürekli daha doğrusu panik atak geçirdim doktora gittim anlattm durumumu atak geçrdiğimi söylemişti tmda bu ikiisni verdi ama dediğim gibi 4. Gün bıraktım dayanaamdm daha kötü oldum diye şuan daha iyim çokk dayanamıcsk gibi olduğmda yarımdan az xanax alıyorum okdr he arada geliyo özellkle bu regl dönemlerinde çok daha geliyo biraz baya bi yaşıyosn onu ama haricinde hafif hafif oluyo sabrediyorum bakalım inanıyorum geçicekpaxera ve xanax kullaniyodum bunlari kullanip brakmaya calisanlar neler yasadiniz
Adet zamaları özellkle çok daha fazla oluyoTamda bugün onu düşünüyordum.. 6 gün kalmış adetime
Siz korona olduktan sonra etkilendin baya atlatıcaz canım inşallahMerhaba.
Dün elim ayağım dolaştı, tam yazamadim (icime de fenalik hissi yorgunluk gelmisti).
Sabah yine yokladi beni bu atak.
4 gece uykusu ve kâbuslardan sonra 2 gündür sabaha döndü.
Özellikle sosyal ortamlara girecekken artmaya başlıyor, su an otobusteyim ama evden zor çıktım elim ayağım titreyerek...
Randevuyu haftaya bulabildim, ilac değişikliği yapsa daha iyi hissederim gibime geliyor.
Evdeki durumum cocuguma da yansiyor, cekindigim en büyük nokta cocuga iyi bi sekilde bakamamak...
Bazı günler, yerimden kalkamayip yemek yapamadigim oldu çocuğa
Dahiliyeye gözüktüm dün, her seyim temiz, kan değerlerim düzgün, ekg temiz
Allah'im yardim et, merhamet et bize diye diye ağlıyorum evin icinde. Regl olacam, göz çeşmeleri calismaya basladi. Cocugum da beni böyle sinirleri bozuk, ağlak görmeye alismamali.
İyi olacaz hepimiz kızlar, biz hastalıktan daha güçlüyüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?