Panik ataklı olup hamilelik düşünenler.

elaaa46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
259
Puanlar
123
Merhaba arkadaşlar. Yaşayan iyi bilir panik atak ve sonrasında uzun süren ve meşakkatli tedavi süreci.önce 10 ay ilaç kullandım.bıraktım 8 ay sonra yıne kötuydum sonra 1 yıl daha ılac kullanımı.su an kullandıgım ılacı doktorun tavsıyesıyle 10 mg den 5 mg ye dusurdum . sorun yok .kendımı ıyı hıssedıyorum. Sorun su ilacı bıraktıktan sonra panık atagım ıyılestı tamamen dıyemem kı cunku bılemem .panik atak yasayabılırım de yasamayabılırım de .sonucta ya panık atak gelırse dıye ömur boyu cocuk sahıbı olmamak aptalca.ama yınede cesaret lazım sanırım bana. sonucta hamıleyken de ılac kullanmak yasak.sizce ne yapmalıyım gözumu karartıp cocuk sahıbı olmalımıyım hemen. yoksa yıne beklemeye devam mı etmelıyım? bekleye bekleye yas 27 .ne yapacağımı bilmiyorum. hamılelıkten korkuyorum. cunku sımdı ıstedıgımde ılac elımın altında hastalanırsam kullanırım dıyorum ama hamıleyken kullanamayacagımı bıldıgım için cesaretım kırılıyor.off offffffffffffff.

Benim bir zamanlar dusunduklerimin aynisini dusunuyosun arkadasim.simdide tam anlamiyla atlatmis olmasamda artik eskisi gibi korkmuyorum ilacsiz durmaktan ve su anda artik cocuk dusunuyorum.Oncelikle sunu soyliyim plansiz bir hamilelik yasadim ilac kullanirken ve kurtaj oldum. Hamile oldugumu ogrenir ogrenmez ilaci biraktim hemen ve inanki tek bir yan etki gormedim ilac kullanicak duruma gelmedim 2 ay suren hamileligim boyunca. Cunku bebek sanaa guc veriyor ve aklina rahatsizligin gelmiyor bile. O yuzden oncelikle sakin korkma hamilelikten. Tabi cocuk gercekten istiyorsan sana iyi gelir rahatsizlanmazsin.ayrica psikologum hamile ligin bazi hormonlari arttirdigini ve atak gecirmenin en aza indigini soylemisti. Ayni zamanda ilk 3 aydan sonra lustrala izin vermisti.kadin dogum doktorumda ayni sekilde.

Bu arada ilac kesinlik le çözüm degil canim.terapi şart. Bak seninde 2.kez tekrar etmis rahatsizligin.benimde oyle olmustu.iyilestim demistim ama basa donmustum.sonra terapi ve ilaca basladim. Şimdi cok daha iyiyim. Ayrıca hamile kalmadan once doktorunla konus.ictigin ilaç temizlensin kanindan canim oyle basla cocuk dusunmeye.

Bu arada ilac kesinlik le çözüm degil canim.terapi şart. Bak seninde 2.kez tekrar etmis rahatsizligin.benimde oyle olmustu.iyilestim demistim ama basa donmustum.sonra terapi ve ilaca basladim. Şimdi cok daha iyiyim. Ayrıca hamile kalmadan once doktorunla konus.ictigin ilaç temizlensin kanindan canim oyle basla cocuk dusunmeye.

teşekkürler yorumun için evet doktorla konustum kullandıgım ılacı bırakıp ertesı gun bıle hamıle kalabılırsın dedı doktor cunku ılac vucuttan 1 gunde atılıyormus ınternetten de arastırmıstım zaten.su an 5 mg kullanıyorum ıyıyım sımdılık 1 kasımda bırakmamı ısttedı yarım ıcmeyı de. bakalım neler olacak.ınsallah bende senın gıbı cesaret edebilirim. zaten ben ılk 3 ay dayanırım ılacsızlıga o karnımın sısmesı bebegın kıpırdaması,tekmelemesi ve onu hıssetmeye baslamam benı daha da gergınlestırır dıye korkuyorum.

terapiye pek önem vermemıstım ama hamılelık öncesınden itibaren gıtsem ıyı olacak.belkı bu da cesaretlendırır.

ben panikataklıyım ve doğurdum

terapiye pek önem vermemıstım ama hamılelık öncesınden itibaren gıtsem ıyı olacak.belkı bu da cesaretlendırır.
Evet cesaret konusunda belki isine yarayabilir. Bide ben lustral kullaniyodum 4 ayda tamamen kanimdan cikicagini soylemisti doktorum. Senin hangi ilac canim 1 gunde çıkmasına cok sasirdim

3 ay kullanmadım yasaktı sonrasında başladım çünkü ilk aylardan fena olmuştum hastalığım artmıştı sonra ilacın etkisiyle kendime geldim ama ben çok düşük dozda kullanmıştım hamilelikte kullanılacak türdendi

3 ay kullanmadım yasaktı sonrasında başladım çünkü ilk aylardan fena olmuştum hastalığım artmıştı sonra ilacın etkisiyle kendime geldim ama ben çok düşük dozda kullanmıştım hamilelikte kullanılacak türdendi
Ne kullandin peki canim. Bana doktorum lustral kullanabilirsin demisti.baska hangi ilac zararsiz. Bide hangi dozda kullandin

Ne kullandin peki canim. Bana doktorum lustral kullanabilirsin demisti.baska hangi ilac zararsiz. Bide hangi dozda kullandin
eslorex canım 10 mg.o kadarını bilemicem hangileri zararsız..

Allahım ınsallah bende senın gıbı olabılırım yanı hamıle kalıp dogurabılırım.

Evet cesaret konusunda belki isine yarayabilir. Bide ben lustral kullaniyodum 4 ayda tamamen kanimdan cikicagini soylemisti doktorum. Senin hangi ilac canim 1 gunde çıkmasına cok sasirdim
canım yarılanma ömru dusuk benım kullandıgım ılacın adı cipralex duymussundur zaten kesın.

Allahım ınsallah bende senın gıbı olabılırım yanı hamıle kalıp dogurabılırım.
inşallah korkma çünkü korkunun sonu yok.nolucaksa olsun de geç yoksa hem yaş hem ömür geçiyor bu aptal hastalık yüzünden..

canım yarılanma ömru dusuk benım kullandıgım ılacın adı cipralex duymussundur zaten kesın.
duydum canım. ılk rahatsızlandıgımda onu kullanmıstım ve cok ıyı gelmıstı. aldıgım kılolar dısında. ıkıncısınde lustral kullandım o da bı ıse yaramadı.

bendede panik atak var hamileliğim güzel geçti korkmama rağmen hatta Rabbim ole güzel mucuzevi bir güç verdiki normal doguma karar verdim sancımı çektım hastanede 1gun boyunca gıkım çıkmadı sonrası sezeryan oldu maalesef okadar sakindimji drumda biliyordu hastalığımı şaşırdı kızlar korkmayın Rabbim guc verıyor ınş güzel bir hamilelik ve doğum geçirirsiniz saglıkla mutlulukla kucafınıza alırsınız inş

bendede panik atak var hamileliğim güzel geçti korkmama rağmen hatta Rabbim ole güzel mucuzevi bir güç verdiki normal doguma karar verdim sancımı çektım hastanede 1gun boyunca gıkım çıkmadı sonrası sezeryan oldu maalesef okadar sakindimji drumda biliyordu hastalığımı şaşırdı kızlar korkmayın Rabbim guc verıyor ınş güzel bir hamilelik ve doğum geçirirsiniz saglıkla mutlulukla kucafınıza alırsınız inş

saol cnm ya iyi dileklerin için saol Allah analı babalı büyütsün. darısı basımıza ınsallah.

bende bu aralar çocuk düşünüyorum ve tamda şu sıralar sıkıntılarım yeniden başladı panik ataklar geçirmiyorum ama kafamın içindeki sürekli atamadığım saplantılı düşünceler ve her an yaşadığım sinir bozucu ne olduğunu anlayamadığım sıkıntılılar, o yüzden korkuyorum hamile kalırsam ne olacak bebeğe yansırmı , ilaç kullanmıyorum ama kullanmak zorunda kalırsam hamile kalınca kullanamayıp zor duruma duşersem diye. böyle düşünen varmı ? ne yapacağımı bilemiyorum çok zor bir durum :(

Back