• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik ataklı olup hamilelik düşünenler.

bende bu aralar çocuk düşünüyorum ve tamda şu sıralar sıkıntılarım yeniden başladı panik ataklar geçirmiyorum ama kafamın içindeki sürekli atamadığım saplantılı düşünceler ve her an yaşadığım sinir bozucu ne olduğunu anlayamadığım sıkıntılılar, o yüzden korkuyorum hamile kalırsam ne olacak bebeğe yansırmı , ilaç kullanmıyorum ama kullanmak zorunda kalırsam hamile kalınca kullanamayıp zor duruma duşersem diye. böyle düşünen varmı ? ne yapacağımı bilemiyorum çok zor bir durum :KK43:
canım öncelikle atamadıgın saplantılı dusuncelerını atmaya çalış bu da terapiyle mumkun bence. bende buraya 15 gun kadar önce yazmısım şimdi hamile oldugumu ögrendim. o zaman o kadar cesurken şimdi korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok. sanırım degişen hormonlarda şu anda etkiliyor.daha vucut alışmadı çok yeni çünkü. sonrasında daha ıyı olucagını bılıyorum yasadım çünkü sonra bu hormonlar beni sakinleştiricek arttıkça. çocuk için bekle bekle nereye kadar. bu hastalıkla yasamayı öğrenicez. simdi evet aynen dediğin gibi ya zor duruma düsersem napıcam diyorum. passiflora surup aldım cok cok cok zor durumda kalırsam ondan kullanıcam. 3 aydan sonrada sıkıntılar passifloralık olmazsa daha kötu olursa doktorumun izin verdiği ilaca baslıycam. içini rahat tut herseyin bir çaresi var. azcık ezıyette çekicen tabi. ama cefasız sefa olmuyor napalım.

canım öncelikle atamadıgın saplantılı dusuncelerını atmaya çalış bu da terapiyle mumkun bence. bende buraya 15 gun kadar önce yazmısım şimdi hamile oldugumu ögrendim. o zaman o kadar cesurken şimdi korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok. sanırım degişen hormonlarda şu anda etkiliyor.daha vucut alışmadı çok yeni çünkü. sonrasında daha ıyı olucagını bılıyorum yasadım çünkü sonra bu hormonlar beni sakinleştiricek arttıkça. çocuk için bekle bekle nereye kadar. bu hastalıkla yasamayı öğrenicez. simdi evet aynen dediğin gibi ya zor duruma düsersem napıcam diyorum. passiflora surup aldım cok cok cok zor durumda kalırsam ondan kullanıcam. 3 aydan sonrada sıkıntılar passifloralık olmazsa daha kötu olursa doktorumun izin verdiği ilaca baslıycam. içini rahat tut herseyin bir çaresi var. azcık ezıyette çekicen tabi. ama cefasız sefa olmuyor napalım.
Ne mutlu sana canım Allah kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin.dün psikiyatri doktoruna sordum çocuk düşünüyorum şu sıralar yine sıkıntılarım var dedim Yaşımı sordu 31 dedim iki Seçenek verdi ya istersen ilaca başla bir yıl kadar bekle ama o zaman YAŞ geçiyor dedi Yada birkaç ay daha bekle eğer sıkıntıların geçerse o zaman hamile kalmak için başla dedi . Ne yapacağımı bilemiyorum . Bu durumun bi vakti zamanı yokki bir bakıyosun bir kaçgün sonra sıkıntı kalmamış aylarca hiçbirşey yok, bekle bekle nereye kadar ...

aynen canım ne zaman ne olucagı belli degilki. bir de bir sene ilaç kullansan nolur ki. bıraktıktan sonra tekrar edebılır. bana kalırsa terapi derim ben. ben terapiyle daha iyi oldum ilaçla değil. su anda da devam edıyorum zaten. yas olayına gelince bende 30 yasındayım ve evet bekle bekle sonu olmucak dedım ne de olsa bu hastalık tamamende bıtmıyor dedım artık ertelemıyorum dedim. çünkü çok ertelemiştim zamanında. zaman kaybından başka birseyede yaramadı. belki başladıgım yerden daha ıyı bır durumdayım ama bıttımı hayır bıtmedı. cocuk ıstıyosan herseyi göze alarak gir bu yola. diyorum ya eger sıkıntılar çok olursa ki inşallah olmaz ilaç kullanma şansın var. benim doktorum lustrala ızın vermişti mesela ilk 3 aydan sonra. su anda passiflora kullanabilrim bitkisel oldugu için. kendini guvende hıssedebilecegim seyler var yani. ama tabi en son çare bunlara basvurmalı son noktaya dayanıldıgında.

aynen canım ne zaman ne olucagı belli degilki. bir de bir sene ilaç kullansan nolur ki. bıraktıktan sonra tekrar edebılır. bana kalırsa terapi derim ben. ben terapiyle daha iyi oldum ilaçla değil. su anda da devam edıyorum zaten. yas olayına gelince bende 30 yasındayım ve evet bekle bekle sonu olmucak dedım ne de olsa bu hastalık tamamende bıtmıyor dedım artık ertelemıyorum dedim. çünkü çok ertelemiştim zamanında. zaman kaybından başka birseyede yaramadı. belki başladıgım yerden daha ıyı bır durumdayım ama bıttımı hayır bıtmedı. cocuk ıstıyosan herseyi göze alarak gir bu yola. diyorum ya eger sıkıntılar çok olursa ki inşallah olmaz ilaç kullanma şansın var. benim doktorum lustrala ızın vermişti mesela ilk 3 aydan sonra. su anda passiflora kullanabilrim bitkisel oldugu için. kendini guvende hıssedebilecegim seyler var yani. ama tabi en son çare bunlara basvurmalı son noktaya dayanıldıgında.
Mvmv peki sendede bunlar oluyomu ben panik atağı en son tatildeyken sabah uyanarak yaşadım ve o anda dışarı çıktık hava aldım geri geldik yeniden uyumaya çalıştım uyudum ve ondan sonra Günlerce bişey olmadı hiçbi sıkıntı yaşamadım bi sonraki ay adet Döneminde yine biriyle Konuşurken tv izlerken filan değişik Sıkıntılar Düşünceler geliyordu ve şimdi yaşadıklarımda böyle anlık Sıkıntılar Düşünceler ve ondan sonra kendi içimi yiyip bitirmem çözmeye çalışmam bir kaç gün sonra geçiyo . Mesela doktorla görüştükten sonra yeniden Sıkıntılar başladı ilaç kullansam mı ne yapsam yeniden olurmu falan Düşünceleri baktım yine kafamda dönmeye başlıyo hep aynı şeyleri düşünüyorum. Mesela sıkıntılı anlarda internette bu sıkıntılarla ilgili bişeyler araştırıp okuyorum belki o anda beni rahatlatacak bişeyler bulurum diye ama daha kötü oluyorum dün mesela aynı şeyleri yaşayanların yazılarını filan okudum gece düşüncelerden sıkıntılardan karmakarışık uyuyamadım uyusamda gözümü açtığımda o anki Sıkıntılar aklıma geliyo sanki hep okumayacağım artık bakmayacağım bundan sonra diyorum ama yine aynı şeyleri yapıyorum :( güzel Şeyler okuyunca iyi hissediyorum ama. Sen ne zamandır psikoloğa gidiyorsun bende gitmek istiyorum ama bi türlü adım atamadım iki gün sonra geçince hepsi unutuluyo . Bide psikolog ücretleri de o kadar yüksek ki insan düşünüyo nasıl gidicem diye

Mvmv peki sendede bunlar oluyomu ben panik atağı en son tatildeyken sabah uyanarak yaşadım ve o anda dışarı çıktık hava aldım geri geldik yeniden uyumaya çalıştım uyudum ve ondan sonra Günlerce bişey olmadı hiçbi sıkıntı yaşamadım bi sonraki ay adet Döneminde yine biriyle Konuşurken tv izlerken filan değişik Sıkıntılar Düşünceler geliyordu ve şimdi yaşadıklarımda böyle anlık Sıkıntılar Düşünceler ve ondan sonra kendi içimi yiyip bitirmem çözmeye çalışmam bir kaç gün sonra geçiyo . Mesela doktorla görüştükten sonra yeniden Sıkıntılar başladı ilaç kullansam mı ne yapsam yeniden olurmu falan Düşünceleri baktım yine kafamda dönmeye başlıyo hep aynı şeyleri düşünüyorum. Mesela sıkıntılı anlarda internette bu sıkıntılarla ilgili bişeyler araştırıp okuyorum belki o anda beni rahatlatacak bişeyler bulurum diye ama daha kötü oluyorum dün mesela aynı şeyleri yaşayanların yazılarını filan okudum gece düşüncelerden sıkıntılardan karmakarışık uyuyamadım uyusamda gözümü açtığımda o anki Sıkıntılar aklıma geliyo sanki hep okumayacağım artık bakmayacağım bundan sonra diyorum ama yine aynı şeyleri yapıyorum :KK43: güzel Şeyler okuyunca iyi hissediyorum ama. Sen ne zamandır psikoloğa gidiyorsun bende gitmek istiyorum ama bi türlü adım atamadım iki gün sonra geçince hepsi unutuluyo . Bide psikolog ücretleri de o kadar yüksek ki insan düşünüyo nasıl gidicem diye
Evet canim ne yazik ki pahali.benim kasimda bir sene olucak. Senin sıkıntılarindan beterlerini yasadim ben. Iki kere tekrar etti benim rahatsizligim.bendeki anksiyete bozuklugu bu arada. Ilkinde hastaligim gecti sandim ilac kullanmayi 6 ay sonra biraktim ve bir sure sonra tekrar etti.Ilkinde disari cikamadim bas donmesinden. Ikincisinde surekli disardaydim.delircekmisim saniyordum. Cok cok kotuydu. Ikincisinde terapi ve ilaca basladim.sonra mayista hamile oldugumu ogrendim kazayla hamile kalmisim ilac kullanirken.ilaci hemen biraktim ama düşük le sonuç landi genede. Iste ben bundan sonra mucadeleye basladim. Ilaca lanet ettim.Yazin o kadar kotu zamanlar gecirdimki. Kendimi eve kapattim. Atak gel dedim ya gel hesaplasalim. Gelmedi hic. Bu arada iki haftada bir terapiye devam ettim. Iyi oldum zaman gectikce. Doktorum ilk terapide matruska bebekleri çıkar misti. Eline kalem alip sırayla vurdu. Ilki devrildi ikincisi sallandi ucuncusu daha az sallandi sonuncusuna hicbirsey olmadı. Dedi ki seninde ruhun olgunlastikca sallanmiycaksin artik. Iste ben yazin biraz olgunlastim. Ama cekerek her gun dovunerek.yasadiklarim anlatmakla bitmez oyleel zordu ki. Simdi daha gucluyum zaten en kotusunu gordum bseyde olmuyorum inan gecip gidiyor hersey. Sana tavsiyem ilaca baslama asla cozum degil. Kendine inan yapamayacagin bsey yok.bu sikintilari ara ara yasiycaksin hep.mucadeleyi ogren ki sarsilma her defasinda. Birde hep psikologumun bir lafi gelir aklima. Eger bir isi bir kisi bile basardiysa demek ki basarabilmenin bir yolu var. Cok panik atakli hastam oldu ama basardilar.sen neden basaramayasin? Boyle dusun arkadasim. Ben simdi hamileyim. Ve bir dusukten sonra korkularimi sen dusun. Kolay gecmiyor su anda hic. Pes etmemek icin direniyorum. Sen neden yapamayasin benden bir eksigin mi var?

Bir de yasadigin sıkıntıyi dusunup durma sakin. Her zamanki gibisin aslında. O an sadece onu yasaman gerekiyor. Ustunde durma. Bu da senin duygu degisikliklerinden biri. Bu kadar basit. kendini sorgulama kendini her halinle sev. Korktugunda kendinsin aslinda kendinden korkma alis kendine.

Çok teşekkürler mvmv o kadar güzel anlatmışsın ki çok iyi geldi. Bende 5 yıl önce ilk başladığında dünya Başıma yıkıldı ve cipralex verdi doktor birbuçuk yıl kadar kullandım ve bıraktım ancak ondan sonra on ay filan sonra çok daha kötü bir şekilde geldi bu sefer ilaçsız atlAttım birkaç ay mücadele ettim ve normale döndü herşey şu sıralar yine karamsarlık ve Düşünceler başladı doktor beklenti anksiyitesi dedi hamilelikle ilgili konuşmaya gittiğimde. Hamilelikte olurmu olmazmı bilemiyorum . Ama Dediğin gibi bende ilaca karşıyım üç Yıldır kullanmıyorum bundan sonrada başlamak istemiyorum. Beni sadece hamilelik tedirgin ediyo kendim sıkıntı yaşatsam çocukta etkilenir diye en büyük korkum. En güzel anlarımızı en mutlu günlerimizi mahvediyor. En iyisi Dediğin gibi iyi bir psikolog bulmak ...

Çok teşekkürler mvmv o kadar güzel anlatmışsın ki çok iyi geldi. Bende 5 yıl önce ilk başladığında dünya Başıma yıkıldı ve cipralex verdi doktor birbuçuk yıl kadar kullandım ve bıraktım ancak ondan sonra on ay filan sonra çok daha kötü bir şekilde geldi bu sefer ilaçsız atlAttım birkaç ay mücadele ettim ve normale döndü herşey şu sıralar yine karamsarlık ve Düşünceler başladı doktor beklenti anksiyitesi dedi hamilelikle ilgili konuşmaya gittiğimde. Hamilelikte olurmu olmazmı bilemiyorum . Ama Dediğin gibi bende ilaca karşıyım üç Yıldır kullanmıyorum bundan sonrada başlamak istemiyorum. Beni sadece hamilelik tedirgin ediyo kendim sıkıntı yaşatsam çocukta etkilenir diye en büyük korkum. En güzel anlarımızı en mutlu günlerimizi mahvediyor. En iyisi Dediğin gibi iyi bir psikolog bulmak ...
Bir de yasadigin sıkıntıyi dusunup durma sakin. Her zamanki gibisin aslında. O an sadece onu yasaman gerekiyor. Ustunde durma. Bu da senin duygu degisikliklerinden biri. Bu kadar basit. kendini sorgulama kendini her halinle sev. Korktugunda kendinsin aslinda kendinden korkma alis kendine.
Çok teşekkürler mvmv o kadar güzel anlatmışsın ki çok iyi geldi. Bende 5 yıl önce ilk başladığında dünya Başıma yıkıldı ve cipralex verdi doktor birbuçuk yıl kadar kullandım ve bıraktım ancak ondan sonra on ay filan sonra çok daha kötü bir şekilde geldi bu sefer ilaçsız atlAttım birkaç ay mücadele ettim ve normale döndü herşey şu sıralar yine karamsarlık ve Düşünceler başladı doktor beklenti anksiyitesi dedi hamilelikle ilgili konuşmaya gittiğimde. Hamilelikte olurmu olmazmı bilemiyorum . Ama Dediğin gibi bende ilaca karşıyım üç Yıldır kullanmıyorum bundan sonrada başlamak istemiyorum. Beni sadece hamilelik tedirgin ediyo kendim sıkıntı yaşatsam çocukta etkilenir diye en büyük korkum. En güzel anlarımızı en mutlu günlerimizi mahvediyor. En iyisi Dediğin gibi iyi bir psikolog bulmak ...[/QUOTE

Merhaba arkadaşlar,yeni üye oldum siteye ve bu sayfayı görünce sevindim :) demek aynı sıkıntıda olan bir ben değilmişim dedim ve bu bana güç verdi :) ben de anksiyete - panik bozukluğu nedeni ile bu sene ocak ayında ilaç kullanmaya başladım sonra temmuz ayında iyileştim ilaca ihtiyacım yok diyerek bir psikiyatr - psikoterapist ile de görüşerek ilacı azaktarak bıraktım bu süreç eylüle kadar sürdü. İlacı bıraktıktan 20 gün kadar sonra ataklar çok şiddetli bir şekilde geri geldi ve beni mahvetti.herşey yeniden başa döndü ve gene ilaç kullanmaya başladım tabii bu süreçte yemek yemediğimden kilo verdim halsiz düştüm.Halbuki planım ilacı bırakınca çocuk sahibi olmaktı.Hayal kırıklığı oldu.Şimdi korkum ilacı bir süre kullansam da bıraktığımda atakların geri gelecek olması.E bu halde ben çocuk sahibi olmamaktan hamile kalsam da ilaç kullanmayınca psikolojik sıkıntılardan dolayı bunalmaktan korkuyorum.Bu korku ile hamilelikten de ölesiye korkmaya başladım - klasik kaçınma davranışı işte- Ben bu işin içinden çıkamadım. Fikirlerinizi bekliyorum, aynı durumu yaşayan var mı aranızda?

Merhaba arkadaşlar,yeni üye oldum siteye ve bu sayfayı görünce sevindim :) demek aynı sıkıntıda olan bir ben değilmişim dedim ve bu bana güç verdi :) ben de anksiyete - panik bozukluğu nedeni ile bu sene ocak ayında ilaç kullanmaya başladım sonra temmuz ayında iyileştim ilaca ihtiyacım yok diyerek bir psikiyatr - psikoterapist ile de görüşerek ilacı azaktarak bıraktım bu süreç eylüle kadar sürdü. İlacı bıraktıktan 20 gün kadar sonra ataklar çok şiddetli bir şekilde geri geldi ve beni mahvetti.herşey yeniden başa döndü ve gene ilaç kullanmaya başladım tabii bu süreçte yemek yemediğimden kilo verdim halsiz düştüm.Halbuki planım ilacı bırakınca çocuk sahibi olmaktı.Hayal kırıklığı oldu.Şimdi korkum ilacı bir süre kullansam da bıraktığımda atakların geri gelecek olması.E bu halde ben çocuk sahibi olmamaktan hamile kalsam da ilaç kullanmayınca psikolojik sıkıntılardan dolayı bunalmaktan korkuyorum.Bu korku ile hamilelikten de ölesiye korkmaya başladım - klasik kaçınma davranışı işte- Ben bu işin içinden çıkamadım. Fikirlerinizi bekliyorum, aynı durumu yaşayan var mı aranızda?
ben çocuk yapmaktan hep korktum senin gibi. ama şimdi oyle pişmanım ki. boşuna zaman geçirmişim. olcak olan her zaman oluyor. sıkıntı yaşanacaksa gene yaşanıyor. ama şiddeti degiştırebilirsin.ikincisi hastalık tekrar eder ilaçla iyileşemezsin çünkü. arkadaşım sana tek tavsiyem psikologa git mutlaka. ama mutlaka gıt. hayatında çok seyin zaman içinde degiştiğini göreceksin.sıkıntılarla mucadele edebileceksin. ben şu anda hamileyim bundan 4 ay kadar önce düşük yaptım ve her doktora gidişimde kalbim güm güm atıyor ve haftada bir kere mutlaka kontrole gidiyorum. gün içerisinde yasadıgım endişeleri korkuları hiç anlatmıyım. ama daha hiç atak geçirmedim. şimdi düşünüyorumda eski terapiden önceki ben olsam kendimi öyle bir salmıştım ki oyle ataklar geçirip delirme noktasına gelmiştim ki. sen ilacı kullanırken bir de terapi gör bak ilacı bırakınca atak geçiriyomusun kolay kolay. geçirmiyceksin inan korkma. ama tabi iyi bir psikolog lazım. ben psikodramayla aştım çogu şeyi. ayrıca hamile kalıncada ilaç kullanabilıyorsun. 3 ay sabretmen lazım. ki 3 ay dayanamayıp kullanan ve saglıklı bebekler doguranda çok var. yani hep bir çıkış noktan var. bebek için korkma ve çok fazla erteleme derim canım.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Daha iyi anlamak icin soruyorum psikiyatr mi psikolog mu yoksa psikoterapist mi? Bir de psikodrama nedir nasil bir yontem biraz bahseder misiniz?

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Daha iyi anlamak icin soruyorum psikiyatr mi psikolog mu yoksa psikoterapist mi? Bir de psikodrama nedir nasil bir yontem biraz bahseder misiniz?
canım psikiyatr sadece ilaç yazıyor. psıkolog ise terapi uyguluyor.her psikolog başka yöntem uyguluyor. benim gittigim psikolog psikodrama uyguluyor. psikodrama yurt dışında en çok uygulanan yöntemmiş. çogunlukla dramayla tedavi ediyor.ama bu sadece yaptıklarından biri. ve gerçekten çok çok işe yarıyor.

Merhaba arkadaşlar. Yaşayan iyi bilir panik atak ve sonrasında uzun süren ve meşakkatli tedavi süreci.önce 10 ay ilaç kullandım.bıraktım 8 ay sonra yıne kötuydum sonra 1 yıl daha ılac kullanımı.su an kullandıgım ılacı doktorun tavsıyesıyle 10 mg den 5 mg ye dusurdum . sorun yok .kendımı ıyı hıssedıyorum. Sorun su ilacı bıraktıktan sonra panık atagım ıyılestı tamamen dıyemem kı cunku bılemem .panik atak yasayabılırım de yasamayabılırım de .sonucta ya panık atak gelırse dıye ömur boyu cocuk sahıbı olmamak aptalca.ama yınede cesaret lazım sanırım bana. sonucta hamıleyken de ılac kullanmak yasak.sizce ne yapmalıyım gözumu karartıp cocuk sahıbı olmalımıyım hemen. yoksa yıne beklemeye devam mı etmelıyım? bekleye bekleye yas 27 .ne yapacağımı bilmiyorum. hamılelıkten korkuyorum. cunku sımdı ıstedıgımde ılac elımın altında hastalanırsam kullanırım dıyorum ama hamıleyken kullanamayacagımı bıldıgım için cesaretım kırılıyor.off offffffffffffff.

Eac 81 aynen yas 27 :) ama bazen kendime faydam dokunmazken bir bebege nasil faydam olacak diyorum.Önce iyilesmem en azindan daha iyi olmam gerekmez mi? Bebek istiyorum ama bu beni panige surukluyor kendi kuyrugunu tutmaya calisan kedi gibi ayni meselenin etrafinda donup duruyorum zaten anksiyete bozukluguda boyle birsey ahh ondan bir kurtulsam...

Benimde yaş 33.bende 6 aydır aklımdan atamıyom bu konuyu çok çaresiz hissediyorum kendimi ben uğur koşar ada gittim terapi için tv dede takip ediyorum hep aynı şeyleri anlatıyo zaten aslında tam anlamıyla Allaha bırakamıyoz demekki sen ne kullanıyosun ben lustral kullanıyorum 4 aydır almıyorum.

Ayy birsey soyliyim mi bir an 6 sene bekledi sandim ve panik oldum nasil zaman gecmis diye ozur diliyorum velhasil bu hastalik kalici degil biliyorum ama en guzel yaslarimizda da musallat oldu gitmiyor basimizdan canimizi sıkıyor. Bir yandan bebek icin gec mi kaliyorum endisesi.beklesem mi beklemesem mi...

İlaç tedavisi gerektirmeyen, panik atak destek terapileri var, onlardan alın... İyi bir psikolog bulun İzmir'deyseniz ben birilerini tavsiye ederim... ama psikolog olsun, koç, hipnozcu falan değil...

Back