Günaydin arkadaslar.
bende 3 gündür annemlerde kaldim o yüzden giremedim pek.esim bas sagligina 350 km uzakta akrabasinin yanina gittide.ben özür dileyip gidemiyecegimi söyledim.sagolsun israr ertmedi, yalniz gitti.benide cumadan babam aldi götürdü oglumla beraber.babamlara bile 70 km cekemiyorum artik o yolu.evde yalniz kalmaya tahammül edemedigim icin gittim.nolur nolmaz diye.1 saatlik araba yolculugu bile fazla geldi.kemer karnimi sikti,daraldim felan.kaldiki 350 kmyi hic gidemezdim.dün gece döndüm evime.annemle babam cocuguma bakti, bende bol bol uzandim.insanin kendi ailesi gibisi yok be kizlar.kaynananin evine gitsen nereye uzaniyon.hayatta acirmi anlayis gösterirmi acaba.degil cocuguma bakmak, kendi benden önce oglunu görünce hastayim diye kendini koltuga atar, yok tansiyonum cikti, yok sekerim düstü.ama annem öylemi.kadin elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi.prensesler gibi yattim.o da oglumla ilgilendi, yemek yapti kadin oruclu oruclu bana.babamda disari gezmeye götürdü oglani ben kafayi dinleyim diye.Allah onlari basimizdan uzun seneler eksik etmesin, nefesleri yeter be.
bu aralar pek iyi sayilmam.o yüzdende cok yazmak gelmedi icimden.haftam ilerledikce zorlasiyor hersey.iki merdiven cikamiyorum.egilemiyorum dogrulamiyorum.nabzim 120-130 larda.extrasistollerim cok artti.nefesim kesiliyor.hizli konussam bile enfes nefese kaliyorum.gece uykularim düzensiz.ataklarim siklasti.Allahim bir an önce zamani hizlica gecirsin istiyorum.iyice cekilmez oldu bu son zamanlar.dahada zamanim var.sezeryan bile olsa eylülün 13 ü 15 inden önce yapmazlar.koskoca 5 hafta nasil gececek diyorum.birde ufak cocukla cok zorlaniyorum.ona karsida sucluluk duyuyorum.kendi derdimden onu ihmal ediyorum.rabbime dua ediyorum insallah dogumdan sonra hersey benim icinde hepimiz icinde daha iyi olur diye.
nilcigim,yaz günüi ki litre su yeterli diyor doktorlar.ben 1,5 litre su kesin iciyorum.birde bitki caylari ile 2 yi buluyordur bazen.daha fazlasini bende icemiyorum.oda sicak diye, terledigim icin.benimde idrarim hep koyu renk.fakat ben cok sik tuvalete cikiyorum.azda olsa, sanki cok sikismisim gibi hissediyorum.tuvalete kosuyorum.ama benim haftam seninkinden ilerde tabi.bu son dönem böyle olmasi normal.yinede icinde süphe varsa böbreklerine bir baktir, imkanin varsa.böbrekler cok önemli gebelikte.bu arada basiniz sagolsun nil.
herkese huzurlu bir hafta diliyorum.umarim siz benden daha iyisinizdir.dayanma gücümün sonlarina geldigimi hissediyorum.Allah yar ve yardimcimiz olsun kizlar.