Duygucugum, kafani cok fazla takma bence bu ilac mevzusuna.tabiki gebeligi ilacsiz gecirmek en iyisi en güzeli.ama ne yazikki bu herzaman mümkün olmuyor iste.panik atak olmasanda mümkün olmuyor bazen.sana en basiti kendimden örnek vereyim.bende dogustan akdeniz atesi diye genetik aileden gelen bir rahatsizlik var.kisaca özetlersem bu hastalik vücutta dönem dönem asiri agrili kramplara, özellikle karin böbrek ve eklem yerlerinde ve yüksek atese neden oluyor.ataklar ortalama 3 gün sürüyor ve yataga düsürüyor beni.afedersin tuvalete bile yardimla gidiyorum.belki duymussundir.cocuklugumdan beri ben bu hastalik icin hap kullaniyorum.ne yazikki tedavisi genetik bir bozukluk oldugu icin mümkün degil-haplar ataklari tamamen yok etmesede yüzde 70-80 oraninda baskiliyor.bu haplarinda aslinda gebelikte kullanilmamasi gerekiyor.ama ben kullaniyorum,ilkindede kullandim bu bebektede kullaniyorum.cünkü türk profesörleri kullanin diyor, ataklar kramplarla geldigi icin düsüklere neden oluyor, yada cok erken doguma.bu bebegin hayatta kalma sansini azaltiyor.yüksek ateste bebek icin tehlikeli.o yüzden haplarimi hic kesmeden aliyorum napayim.hastaligim var.keyfimden almiyorum.adi üstünde hastalik.risk her zaman var canim.panik bozuklugum icin 7 senedir bitkisel bir hap kullaniyorum.onun icinde bile hamilelikte kullanmayin, cünkü yeterince arastirma yoktur cenine etkisi üzerine yaziyor.ama ben kadin dogumcuma durumumu anlattim, oda yapamiyorsan kullan napalim dedi.evet yapamiyorum olmuyor.o bitkisel haplara ragmen o kadar kötülesebiliyorum, onlarida almasam naparim.konuya biraz böyle bakmaya calis.hastasin ve ilac kullanmak zorundasin.bak bende kullaniyorum.antidepresan degilde baska bir ilac kullaniyorum.bu keyfiyet degil mecburiyet.allaha emanet yavrularimiz.
bebeğinde ilaçtanda strestende Allah izin vermedikten sonra etkileneceğini sanmıyorum.biraz kaderci bi yaklaşım ama.ne sorunsuz insanlar var bebekleri saglıksız.ne sorunlularda varki gayet saglıklı çocuk doğuruyorlar.ilaçta aynı şekilde bi tanıdık penisilin ignesi olmuş bilmeden hamileyken hamileliğini daha ögrenmemişken bebegi sapasaglam.aynı şekilde hamileyken yakınını kaybedenler büyük acılar yaşayanlar yokmu hiç var.bizim bi akraba geçen sene doğurdu annesi kanser oldu o hamileyken ve öldü.ama bebegi sapasaglam.demem oki Allah bi dert verecekse öylede böylede verir.Allah evlatlarımızla imtihan etmesin onları saglıklı kucaklarımıza almayı nasip etsin.Allah hiç birimiizi hastalıkla imtihan etmesin.
ayyyy adaycııımmm çok güzel yazmışsın bitanem seni kızımla yanaklarından kocaman öpüyorum walla
dualarınada yürekteeennn AAAMMMİİİNNNNNN diyorum...
doktorumda aynı şeyleri söylüyor aynen bende katılıyorum bizde keyfimizden bu durumda değiliz yani.........................
Anaaaam.. 7. ayda herşeyiniz hazır olmalı bence.. Ne olur ne olmaz.. Benim yengem çok hazırlıksız yakalanmıştı.. Yeğenim 7 aylık doğdu.. Bebeiş çok sağlıklıydı ama yenge dımdızlak kaldı ortada.. Yarım yamalak hazırlanmıştı.. Siz genede işi sıkı tutun, herşeyinizi hazır edin..
Ay tabiiki yardıma muhtaç olmak kötü.. Bende oğlumdan yardım alıyorum hep.. Allah'a şükür, bana yardım etmek için koşturuyor.. Dün balkonu yıkıyordum.. Benim bebiş çok aşağıda ya, böyle eğilerek birşeyler yapmak tam işkence.. Nerse, zorla da olsa yıkadım balkonu ama nasıl bir ağrı başladı.. Aylaya oflaya uzandım.. Oğlum bana nasıl kızıyor, " niye bana söylemedin, ben yıkardım, sen neden zorluyorsunki kendini " diye sıpaa.. 9 yaşında çocuk nasıl yıkayacak balkonu.. Ama nasıl hoşuma gidiyor bilseniz.. Bakın sizin hep kızınız olacak.. 2. bebişlerinizde acayip yardımları olur size.. Benim oğlum bile bana acayip yardım ediyor...
Hahah aday... Benim ilk doğum hikayemi ara ara paylaştım buarada.. Hemen hemen hiç görülmeyecek türden zor bir doğummuş, ebem öyle söylemişti.. En azından benim ebem görmemiş hayatında benimki gibi doğum.. İnan ben şuan sizden daah çok korkuyorum.. İlk hamilelikte ne yaşayacağını bilmeden girdiğin için daha rahat oluyorsun.. İşte onun için bende sezeryan olmak istiyorum ama beni buldu bu yasak yaa.... Kanıtlayamıyorumda zor doğum yaptığımı..
Kızlar ya Dr.unuz sizi rahatlatan,endişelerinizi azaltan sözleri var mı hiç hamileleliğinizde?Bunları bizimle paylaşır mısınız?Çünkü her güzel söz ihtiyaç duyduğumuz bir telkin....
Duygucugum, kafani cok fazla takma bence bu ilac mevzusuna.tabiki gebeligi ilacsiz gecirmek en iyisi en güzeli.ama ne yazikki bu herzaman mümkün olmuyor iste.panik atak olmasanda mümkün olmuyor bazen.sana en basiti kendimden örnek vereyim.bende dogustan akdeniz atesi diye genetik aileden gelen bir rahatsizlik var.kisaca özetlersem bu hastalik vücutta dönem dönem asiri agrili kramplara, özellikle karin böbrek ve eklem yerlerinde ve yüksek atese neden oluyor.ataklar ortalama 3 gün sürüyor ve yataga düsürüyor beni.afedersin tuvalete bile yardimla gidiyorum.belki duymussundir.cocuklugumdan beri ben bu hastalik icin hap kullaniyorum.ne yazikki tedavisi genetik bir bozukluk oldugu icin mümkün degil-haplar ataklari tamamen yok etmesede yüzde 70-80 oraninda baskiliyor.bu haplarinda aslinda gebelikte kullanilmamasi gerekiyor.ama ben kullaniyorum,ilkindede kullandim bu bebektede kullaniyorum.cünkü türk profesörleri kullanin diyor, ataklar kramplarla geldigi icin düsüklere neden oluyor, yada cok erken doguma.bu bebegin hayatta kalma sansini azaltiyor.yüksek ateste bebek icin tehlikeli.o yüzden haplarimi hic kesmeden aliyorum napayim.hastaligim var.keyfimden almiyorum.adi üstünde hastalik.risk her zaman var canim.panik bozuklugum icin 7 senedir bitkisel bir hap kullaniyorum.onun icinde bile hamilelikte kullanmayin, cünkü yeterince arastirma yoktur cenine etkisi üzerine yaziyor.ama ben kadin dogumcuma durumumu anlattim, oda yapamiyorsan kullan napalim dedi.evet yapamiyorum olmuyor.o bitkisel haplara ragmen o kadar kötülesebiliyorum, onlarida almasam naparim.konuya biraz böyle bakmaya calis.hastasin ve ilac kullanmak zorundasin.bak bende kullaniyorum.antidepresan degilde baska bir ilac kullaniyorum.bu keyfiyet degil mecburiyet.allaha emanet yavrularimiz.
efsam senle tarihlerimiz yakın anlaşılan. doğum daha cok uzak canım.ama benimki bu gidişle erken gelir diye düşünüyorum allah 7. ayından erken vermesinde...[/QUOTE
benim 4ay var daha Allah nasip ederse.Allah nasıl hayırlı gördüyse öle olsun canım sıkıntı yapma kendine erken doğum filan getirme aklına.
efsam senle tarihlerimiz yakın anlaşılan. doğum daha cok uzak canım.ama benimki bu gidişle erken gelir diye düşünüyorum allah 7. ayından erken vermesinde...[/QUOTE
benim 4ay var daha Allah nasip ederse.Allah nasıl hayırlı gördüyse öle olsun canım sıkıntı yapma kendine erken doğum filan getirme aklına.
saol canım..amin ramazanın yarısı gitti bu arada...hayırlı cumalar buarada herkese...
saol canım..amin ramazanın yarısı gitti bu arada...
ben de artı baş ağrısı var..yat dinlen aday..ben ikinci çocuğa hamile olanları düşünüorum walla hem ilgilenmen gereken bebek var hem de karnında ne zor iş yaay elimi kolumu kaldırmaya dermanım yok çok halsizim
ben de artı baş ağrısı var..yat dinlen aday..ben ikinci çocuğa hamile olanları düşünüorum walla hem ilgilenmen gereken bebek var hem de karnında ne zor iş ya
ben de artı baş ağrısı var..yat dinlen aday..ben ikinci çocuğa hamile olanları düşünüorum walla hem ilgilenmen gereken bebek var hem de karnında ne zor iş ya
kolay gelsin kuzum..