Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

şuan gebeliğimin 20.haftasındayım.günler ilerledikçe ve karnımdaki o hareketle de tanışıcınca galiba gebeliğimi idrak ettim sonunda.garip bi heyecan garip bir korku yaşıyorum,yalnız kaldığımda dalıp gidiyorum,doğum anım nasıl olur die,kontrollerime gittiğimde ebeler doğuma psikolojik olarak kendini hazırla dediler,nasıl hazırlarım nasıl olcak bu iş bilmiyorum,şuan elimden gelen tek şey dua etmek,Allah hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba efsam öncelikle çok geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin... bu haftalara kadar ilaçsız çok iyi gelmişsin umarım bundan sonrada gerek kalmaz.... ben ilaç kullananlardanım ne yazık ki:KK43:( ama durumunu kadın doğumcunla paylaş bence sana yol göstericektir en azından daha uzun bir yol var çünkü önünde en azından iyi bir terapistten destek alabilirsin... atak geldiğinde bizi düşün yalnız değilsin az yada çok hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz ne yazık kiiii:KK43:(( meleklerimizi kucağımıza alalım Allah ın izniyle herşey düzelicek....

amin hayırla al bebeğini kucağına inş..
SEn de panik atak mısın?

malesef benimde panik atağım vardı,vardı diyorum çünkü bunu atlatmıştım ben,antidepresanlarım bitti kendimi 6ay yokladım iyiydim halbuki psikolojikmen,ve hamile kalmayı planladım oldu çok şükür rabbime.ama iki aydır felaket kötüyüm tepe takla oldum sanki,çarpıntı ve gereksiz kaygılarıma doğum fobisi de eklendi:KK43:

bu arada efsamcım benimde ataklarımı doğum fobisi etkiledi bende çok iyiydim hamile kalmadan önce:KK43:(((((

Arkadaslar aslinda benim genel bir sorum olacak.Esleriniz hastaliginiza nasil yaklasiyor?ne kadar ciddiye aliyor.yani sizce bu durumumuzla onlarida bunaltmiyormuyuz.ben hep bu hastaligin onu benden uzaklastiracagina korkuyorum.yani nereye kadar, beni tanidiginda cicvil civil hayat dolu kaygisiz biriydim.panik atagin p si yoktu.birde simdiki halime bak.esim bu hastaliktan dolayi benden soguyacak diye korkuyorum.bir zamanlar tanidigi o saglikli kiz degilim artik.benim esim ketumdur.böyle hissetsede konusmaz, anlatmaz.severek evlendik ama yinede konusmaz.icine kapaniktir.paylasmaz duygularini.o yüzden korkuyorum.birgün o da sabrinin sonuna gelcek diye.bizimle birlikte onlarda cekiyor nede olsa.

sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda?esleriniz destek oluyormu size?

ayy nisan aynı korkular bendede var walla:KK43:((( Allah razı olsun eşim çok anlayışlı ve çok destek oluyor yıllardır bana hele bir dönem çok fenaydım yaptıklarını unutamam... ama birgün benden bıkmasından çok korkuyorum:18::18::18:

evet dediğim gibi eşimden çok destek gördüm,ama daha anca yarıladık yolu daha 20 haftam var nereden baksan,inş.eşim geri kalan süreçtede yanımda olur pes etmez.

Birde şöyle bişi var bide bende.benim panik atağım durduk yere deilde bişilerin tetiklemesiyle ortaya çıkıyor,mesela idrar tahlilimde basit bişi görsün dr.ben bu konuyu kolaylıkla büyütebiliyorum ve biri bana mantıklı inandırıcı bi şekilde iyisin diyene kadar da panik atak yaşıyorum ağlama krizlerine giriyorum,yani herşeyi çok fazla irdelediğim ve kafaya taktığımdan yaşıyorum ben bu panik atağı,şimdi rutin kontrollerime gittiğimde bile acaba bişi çıkarmı die efam ola ola gidiyorum,mazallah bişi çıkarsada böle panik atak yaşıyorum işte.Artık doğumda ne yapacaksam,huyumu biliyorum çünkü.Allah bir benim deil herkesin yardımcısı olsun.

slm 6+4 haftalık hamileyim hamile kalmadan yaklaşık 4 yıldır c.pralex kullanıyordum ancak hamile kaldığımdan beri almıyorum bişey sormak istiyorum prozac bebeğe zarar vermediğini internetten okudum sizler hangi ilaçları kullandınız ve ne zaman başaladınız

evet dediğim gibi eşimden çok destek gördüm,ama daha anca yarıladık yolu daha 20 haftam var nereden baksan,inş.eşim geri kalan süreçtede yanımda olur pes etmez.

Birde şöyle bişi var bide bende.benim panik atağım durduk yere deilde bişilerin tetiklemesiyle ortaya çıkıyor,mesela idrar tahlilimde basit bişi görsün dr.ben bu konuyu kolaylıkla büyütebiliyorum ve biri bana mantıklı inandırıcı bi şekilde iyisin diyene kadar da panik atak yaşıyorum ağlama krizlerine giriyorum,yani herşeyi çok fazla irdelediğim ve kafaya taktığımdan yaşıyorum ben bu panik atağı,şimdi rutin kontrollerime gittiğimde bile acaba bişi çıkarmı die efam ola ola gidiyorum,mazallah bişi çıkarsada böle panik atak yaşıyorum işte.Artık doğumda ne yapacaksam,huyumu biliyorum çünkü.Allah bir benim deil herkesin yardımcısı olsun.

aynen canım zaten doğum fobisi tetikliyor panik atağı napalım cnm geçicek bugünler bende sezeryan olucam kısmetse o gün nasıl giricem o ameliyathaneye ya aklımı yitirisem ya bebeğime bişey olursa ya narkozdan uynamazsam diye düşünmekten panik atağa davetiye çıkarıyorum:KK43:(( ben ilaç kullanıyorum ne yazık ki ilaçsız hiç duramıyorum:KK14::KK14::KK14:

slm 6+4 haftalık hamileyim hamile kalmadan yaklaşık 4 yıldır c.pralex kullanıyordum ancak hamile kaldığımdan beri almıyorum bişey sormak istiyorum prozac bebeğe zarar vermediğini internetten okudum sizler hangi ilaçları kullandınız ve ne zaman başaladınız

cnm doktoruna danışmadan ilaç kullanmanı tavsiye etmem ve ilaç ismide vermek istmemem bana dokunmayan ilaç sana dokunur sana dokunmayan ilaç bana dokunur... doktor kontrolünde ilaç kullanmalısın ben 17. haftamda ilaca başladım cnm tekrar tabii ki kadın doğumcumun onayıyla Allah a emanet meleğim %100 güvenli değil ne yazık ki hiçbir antidepresan ama isteyerek kullanmıyoruz bizde... ama nil arkadaşımız başından beri ilaç kullanıyor ve şükürler olsun bebişi iyi... Allah ım hepimize sağa sağlim meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.....

aynen canım zaten doğum fobisi tetikliyor panik atağı napalım cnm geçicek bugünler bende sezeryan olucam kısmetse o gün nasıl giricem o ameliyathaneye ya aklımı yitirisem ya bebeğime bişey olursa ya narkozdan uynamazsam diye düşünmekten panik atağa davetiye çıkarıyorum:KK43:(( ben ilaç kullanıyorum ne yazık ki ilaçsız hiç duramıyorum.
evet aynı duygular aynı korkular malesef.sezeryanı senmi istedin,ben her iki doğum şeklindende korkuyorum o yüzden bi seçim yapamıyorum şu olsun die.hakkımızda hangi doğum şekli hayırlı olcaksa onu diliyorum hep.Allah kurtarsın sağsalim,bebişinle beraber görmediğe dönersin inşallah.

aynen canım zaten doğum fobisi tetikliyor panik atağı napalım cnm geçicek bugünler bende sezeryan olucam kısmetse o gün nasıl giricem o ameliyathaneye ya aklımı yitirisem ya bebeğime bişey olursa ya narkozdan uynamazsam diye düşünmekten panik atağa davetiye çıkarıyorum:KK43:(( ben ilaç kullanıyorum ne yazık ki ilaçsız hiç duramıyorum.
evet aynı duygular aynı korkular malesef.sezeryanı senmi istedin,ben her iki doğum şeklindende korkuyorum o yüzden bi seçim yapamıyorum şu olsun die.hakkımızda hangi doğum şekli hayırlı olcaksa onu diliyorum hep.Allah kurtarsın sağsalim,bebişinle beraber görmediğe dönersin inşallah.

amiiinnn cnm inş... sezeryanı hem ben istedim hemde çatı darlığı var bende, kadın doğumcumda panik atak olduğum için sezeryan diyor o riske girmeyelim panik yapıp benim dediklerimi yapamazsın falan bebek oksijensiz kalır sıkışır gerek yok riske diyor... hayırlısı meleğim bir süpriz yapmazsa eğer sezeryan olmasını planlıyoruz...
bu arada sezeryandan tek korkum narkoz walla sonrası bir şekilde geçicek sanki uyanamicakmışım gibi geliyor:18:

Son düzenleme:
günaydın kızlar.nasılsınız ya benim bebiş çok aşagıda duruyo .erkenmi doğcak acaba Allah korusun:KK43:genelde hep aşağıda göbek deliğimin hizasında.

amiiinnn cnm inş... sezeryanı hem ben istedim hemde çatı darlığı var bende, kadın doğumcumda panik atak olduğum için sezeryan diyor o riske girmeyelim panik yapıp benim dediklerimi yapamazsın falan bebek oksijensiz kalır sıkışır gerek yok riske diyor... hayırlısı meleğim bir süpriz yapmazsa eğer sezeryan olmasını planlıyoruz...
bu arada sezeryandan tek korkum narkoz walla sonrası bir şekilde geçicek sanki uyanamicakmışım gibi geliyor:18:

hayırlısı canımya.buarada kızın olacak sanırım,bana da kızın olacak dediler.yalnız dün rahim duvarın zayıf kanamaların olabilir dede dr.um ona takılıyorum buara.işte böle takılcak bişiler buluyorum ben.

günaydın kızlar.nasılsınız ya benim bebiş çok aşagıda duruyo .erkenmi doğcak acaba Allah korusun:KK43:genelde hep aşağıda göbek deliğimin hizasında.

detaylı ultrasonla erken doğum riskin olup olmadığını az çok kestirebiliyolarmış,dr.un istemedimi senden bu ultrasonu.

iyi yavrum sen nasılsın??? benimde bebiş aşağıda tatlım korkma erken doğum riskimde var... hayırlısı neyse o olsun kuşum korkma erken doğum riskin varsa doktorun söylerdi korkma sen...

hayırlısı canımya.buarada kızın olacak sanırım,bana da kızın olacak dediler.yalnız dün rahim duvarın zayıf kanamaların olabilir dede dr.um ona takılıyorum buara.işte böle takılcak bişiler buluyorum ben.

evet canım Allah ın izniyle kızım olucak... zaten takıcak bişey muhakkak buluyoruz biz aman aman doğurunca doğum korkumuz geçer bu seferde bebeğin her hareketine takarız artık:KK1: Allah ım aklımızı korusun walla efsammm yaaa....

evet canım Allah ın izniyle kızım olucak... zaten takıcak bişey muhakkak buluyoruz biz aman aman doğurunca doğum korkumuz geçer bu seferde bebeğin her hareketine takarız artık:KK1: Allah ım aklımızı korusun walla efsammm yaaa....

:) dimiya saçma sapan,genelde korkutan ağlatan,dramatik,bazen de böle komik,sakinken kendi kendimize güldüren bir hastalık bu panik atak,dediğin gibi Allah aklımızı almasın,kimselere güldürmesin,bide şu hamilelik sürecinden sağsalim geçirsin hepimizi,amin.

:) dimiya saçma sapan,genelde korkutan ağlatan,dramatik,bazen de böle komik,sakinken kendi kendimize güldüren bir hastalık bu panik atak,dediğin gibi Allah aklımızı almasın,kimselere güldürmesin,bide şu hamilelik sürecinden sağsalim geçirsin hepimizi,amin.

aminnn cnm en büyük korkularımdan biri zaten aklımı yitirmek Rabbim evladımı kimselere bırakmasın beni onsuz onuda bensiz bırakmasın hepimiz sağa sağlim atlatıcaz Allah ın izniyle...
gülsek mi ağlasak mı bende şaştım!!!

kızlar şafak 24 :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

ayyyy kuzum sen 24 sün ben heyecanlandım :18: aman kurtuluyorsun Allah ın izniyle darısı başımıza Efrahçım...

Son düzenleme:
detaylı ultrasonla erken doğum riskin olup olmadığını az çok kestirebiliyolarmış,dr.un istemedimi senden bu ultrasonu.
detaylı ultrason çoktan yapıldı cnm ben 32.haftamdayım.

iyi yavrum sen nasılsın??? benimde bebiş aşağıda tatlım korkma erken doğum riskimde var... hayırlısı neyse o olsun kuşum korkma erken doğum riskin varsa doktorun söylerdi korkma sen...
doktor bişey demedi cnm ama aşağıda hareket ettikçe sanki idrar torbama bastırıomuş gibi hissediyorum.doktordaykende aşağıdaydı.doktor tarif etti başı ayakları gövdesi nin yerini tam göbek deligi çevresinde işte:)
kızlar şafak 24 :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

ayy ne güzel az kalmış cnm.ayy erken doğurmadan sağsağlim atlatsaydık bizde son 2 ayımızı.sezeryan olursa bi buçuk ay oluyo bizimde heralde dimi duygu.38 haftada olursa bir buçuk ayımız var.

Son düzenleme:
detaylı ultrason çoktan yapıldı cnm ben 32.haftamdayım.

doktor bişey demedi cnm ama aşağıda hareket ettikçe sanki idrar torbama bastırıomuş gibi hissediyorum.doktordaykende aşağıdaydı.doktor tarif etti başı ayakları gövdesi nin yerini tam göbek deligi çevresinde işte:)

ayy ne güzel az kalmış cnm.ayy erken doğurmadan sağsağlim atlatsaydık bizde son 2 ayımızı.sezeryan olursa bi buçuk ay oluyo bizimde heralde dimi duygu.38 haftada olursa bir buçuk ayımız var.

doktor birşey demediyse bir problem yoktur tatlım sen merak etme...
tatlım doktorum bana 20-25 eylül arası olucak dedi doğum kısmetse bir aksilik çıkmazsa....

X