• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

merhaba arkadaşlar uzun zamandır sayfayı takip ediyorum 9 haftalık hamileyim cok zor günler geçiriyorum üstelik tüp bebek yntemiyle hamile kaldım 12. haftaya kadar dayanmaya çalışıyorum ama olmuyo p.tesi randevum var bakalım nolcak benim durumumda olup doğum yapanları görünce öyle rahatlıyorumki acaba bende o günleri görebilecekmiyim rabbim hepimize yardım etsin dayanmak cok zor coook

inş cnm dayanma gücü versin allah ben 5 ayı devirdim hala kullanmadım ilac dayanıyorum telkin edirum habire kendimi bebegim zarar görmesin die ilac icmek istemiorum hiççççç inşallah son 4 ayımıda ilacsız rtamamlıcam sonrası allah kerim zaten eft yöntemini deniyorum bu ara biraz olsun rahatlatıo

cok uğraşıyorum ama olmuyo düşük tehlikem olduğu için fazla dışarıyada çıkamıyorum dayanabiliyosanz ne güzel rabbim inşallah o sabrı banada verir

mrb kızlaar ya benım mıdem sureklı delıınır gıbı yaa bazen bogazıma gelıor bu sureklı bolemı olcak gecmıcekmı yaa bole olan varmı napıosunuz bu durumda? ole oluncada sagolsun panık benı bırakmıor habıre gelıor ya sureklı nasıl gecıcek bu aylar ılacsız dıe dusunuorum artık yaa:(

Önceki bi yazında, mideni bulandırdığı için folik asiti içmediğini okudum. Lütfen bunu yapma. Kendi rahatını düşünürken bebeğini çok ihtiyacı olan bir vitaminden mahrum bırakıyorsun. İlk 3 ay folik asit muhakkak içilmeli. Neredeyse 7 ay midem bulandı. Hiç kusmadım ama vitamin, kan ilacı ve folik asiti içerken çok öğürdüm. Burnumu tuttum, yine de içtim. Mide bulantın için tuzlu ayran, patlamış mısır, leblebi, haşlanmış patates gibi mideni tutacak şeyler yiyip içebilirsin. Çoğunlukla ilk 3 aydan sonra geçer. Benim panik atağım ve anksiyetem fazla olduğu için, bulantılarım azaldı ama tamamen geçmemişti.

Domestikus merhaba gebeligimin 25. Haftasindayim ve 16.haftadan beri lustral kullaniyorum son 20 günde 2 kere suyum bitti ve sivi transferi yapildi erken dogum riskim devam ediyor sende erken dogum yapmiistin sana sormak istedigim bebegin kac gr dogdu küvezde ne kadar kaldi? Küvezdeyken anne sütü veriliyor mi? İlaci birakmadan o sürecte süt verebiliyor muyuz?

Merhaba.

Evet 32+2 de duyum gediği için doğum yaptım. Bebeğimin boynuna kordon dolandığı ve oksijensiz kaldığı için, bir de sarılığı olduğu için kuvöze alındı. 1.860 gr ve 42 cm doğdu. Prematüre olmasına rağmen düşük doğum ağırlığı yoktu. Düşük doğum ağırlığı, 1.500 gr altında doğan bebeklere deniyor.

28 gün kuvözde kaldı. Belli haftanın altında doğan bebeklerde emme refleksi olmuyor. Bebeğimin de emme refleksi yoktu ve ince bir hortumla beslendi. Zaten hastanede hemen süt pompası veriyorlar. Hemen sütünü sağıp bebeğe götürüyorlar. Eve çıktığında süt pompası kiralayıp, süt poşetlerinde, buzlukta saklayabilirsin. Eğer bebeğinin durumu iyi olursa, yani kuvözden çıkmasına izin verilirse zaten hastaneye emzirme için çağırıyorlar. Bebeğin kuvözde kalması gerekiyorsa da sağdığın sütlerden götürüyorsun. Çabuk toparlanması için, anne sütüne katılan prematüre bebek maması var. Ondan veriliyor. 3 kg olana kadar.

Ani doğum olduğu için ilacı hiç bırakamadım ben. Sadece sezaryen olduğum gün içme dedi doktor. Sonra dayanamıyorsan iç dedi. Süte en az geçen ilacı en düşük dozda alıyorum şu an ve süt vermeye devam ediyorum. Kızım 17 aylık oldu ama sütü kesemedim henüz. Tam doz ilaçlarımı kullanamadığım için sosyal hayatım yok. Evde ve yakın çevredeyim ancak. Yeter ki kızım biraz daha süt içsin :))

Başka aklına gelen bir şey olursa cevaplamaktan memnun olurum.

Önceki bi yazında, mideni bulandırdığı için folik asiti içmediğini okudum. Lütfen bunu yapma. Kendi rahatını düşünürken bebeğini çok ihtiyacı olan bir vitaminden mahrum bırakıyorsun. İlk 3 ay folik asit muhakkak içilmeli. Neredeyse 7 ay midem bulandı. Hiç kusmadım ama vitamin, kan ilacı ve folik asiti içerken çok öğürdüm. Burnumu tuttum, yine de içtim. Mide bulantın için tuzlu ayran, patlamış mısır, leblebi, haşlanmış patates gibi mideni tutacak şeyler yiyip içebilirsin. Çoğunlukla ilk 3 aydan sonra geçer. Benim panik atağım ve anksiyetem fazla olduğu için, bulantılarım azaldı ama tamamen geçmemişti.

sagolasın cnm önerın ıcın ama ıcıorum hepsını vıtamınıde folık asıdıde ıcıorum suan ama bulantılar gecmıcek dıe korkuorum sureklı bıde mıdemde sorun var sanırım delınır gıbı oluor sureklı yemek yıyorum yıne aynı anlamadım ben yaa o benı daha cok rahatsız edıor:(

merhaba arkadaşlar uzun zamandır sayfayı takip ediyorum 9 haftalık hamileyim cok zor günler geçiriyorum üstelik tüp bebek yntemiyle hamile kaldım 12. haftaya kadar dayanmaya çalışıyorum ama olmuyo p.tesi randevum var bakalım nolcak benim durumumda olup doğum yapanları görünce öyle rahatlıyorumki acaba bende o günleri görebilecekmiyim rabbim hepimize yardım etsin dayanmak cok zor coook

mrb gecmıs olsun ınsallah duzelır sızın ataklarınız nasıl oluor yanı suan sızı rahatsız eden durum nedır?

mrb gecmıs olsun ınsallah duzelır sızın ataklarınız nasıl oluor yanı suan sızı rahatsız eden durum nedır?

2 senedir anksiye+pa boğuşmuş ve yenmiştim tabi bunu biri yeşil reçete olmak üzere 3 çeşit ilaçla başarmıştım ve kendimi iyi hissettiğim için dr kontrolünde ilaçları bırakarak 4 ay sonra tüp bebek tedavisine başlamıştık herşey yolundaydı benim kanamalarım başlayana kadar 6,haftamda başladı evde yalnızdım okadar korktumki ogunden beri eve gidemiyorum kayınvalidemde kalıyorum dışarı tek çıkamıyorum bacaklarım titriyo kalbim deli gibi carpıyo geceleri kesik kesik uyuyorum sürekli çıldırma hissi geliyor çaresizlerin çaresi rabbim inşallah yardım eder cekilcek gibi değil bu arada pasiflora ve rndl diye bi damla kullanıyodum vücudumda uyuşmalar oldu 10 gundur onlarıda kullanmıyorum p.tesi kontrol bakalım nolcak...

2 senedir anksiye+pa boğuşmuş ve yenmiştim tabi bunu biri yeşil reçete olmak üzere 3 çeşit ilaçla başarmıştım ve kendimi iyi hissettiğim için dr kontrolünde ilaçları bırakarak 4 ay sonra tüp bebek tedavisine başlamıştık herşey yolundaydı benim kanamalarım başlayana kadar 6,haftamda başladı evde yalnızdım okadar korktumki ogunden beri eve gidemiyorum kayınvalidemde kalıyorum dışarı tek çıkamıyorum bacaklarım titriyo kalbim deli gibi carpıyo geceleri kesik kesik uyuyorum sürekli çıldırma hissi geliyor çaresizlerin çaresi rabbim inşallah yardım eder cekilcek gibi değil bu arada pasiflora ve rndl diye bi damla kullanıyodum vücudumda uyuşmalar oldu 10 gundur onlarıda kullanmıyorum p.tesi kontrol bakalım nolcak...

Allah yardimcimiz olsun ben hamile kaldigim anda ilacimi kestim cok zor gunler geciriyorum 13 haftam bitcek esimin mesleginden dolayi dogu gorevindeyiz evin icinde yalniz kaliyorum esim geceye feln gidiyor ailemdende uzagim pencereyi acmaya bile korkuyorum disari tek cikmaya korkuyorum kendime yabancilastim sanki ciladiracagim ev benim kabusum oldu o kadar zorki sadece yasyan bilir neler yasadigiki bir ben bir Allah billiyori cimde o kadar sikinti var ki gecmek bilmiyor sanki olumsuz dusunceler beynimi kemirip duruyor suan kendi memleketimdeyim doktoruma gittim bana selectra verdi hergun vicdan azabi ile iciyorum ilaci doktorum rahat ol dedi de gel bana sor dayaanabilidigim fazlasini dayandim kilo verdim yemek yiyemedim halada devam ediyor sikintilarim hergun dua ediyorum Allahim bugunlerde gelsin gecsin diye en zoruda bunlari yasarken yasmamis davranmak ice atmak anlatsanda insanlar anlamiyor bu durumda olanlara Allah yardim etsin

Allah yardimcimiz olsun ben hamile kaldigim anda ilacimi kestim cok zor gunler geciriyorum 13 haftam bitcek esimin mesleginden dolayi dogu gorevindeyiz evin icinde yalniz kaliyorum esim geceye feln gidiyor ailemdende uzagim pencereyi acmaya bile korkuyorum disari tek cikmaya korkuyorum kendime yabancilastim sanki ciladiracagim ev benim kabusum oldu o kadar zorki sadece yasyan bilir neler yasadigiki bir ben bir Allah billiyori cimde o kadar sikinti var ki gecmek bilmiyor sanki olumsuz dusunceler beynimi kemirip duruyor suan kendi memleketimdeyim doktoruma gittim bana selectra verdi hergun vicdan azabi ile iciyorum ilaci doktorum rahat ol dedi de gel bana sor dayaanabilidigim fazlasini dayandim kilo verdim yemek yiyemedim halada devam ediyor sikintilarim hergun dua ediyorum Allahim bugunlerde gelsin gecsin diye en zoruda bunlari yasarken yasmamis davranmak ice atmak anlatsanda insanlar anlamiyor bu durumda olanlara Allah yardim etsin

ayyy canım yalnız olmana cok uzuldum rabbim yardımcın olsun inşallah ilacın fayda ederde biraz olsun rahatlarsın ben bu gidişle 12 haftayı bile bekleyemiycem cok zor durumdayım benim tam tersi 3 kız kardeşim var annem babam akrabalarım sürekli yanımdalar eşim istersen işe gitmiyim yanında olayim en azından 12. haftaya kadar diyo ama onuda istemiyorum kendi işi istediği zaman gitmiyor ama onuda bunaltmamak için istemiyorum her gelen takma kafana diyo geçer diyo daha cok çıldırıyorum elimizde olsa takmıycaz heralde annem benim yüzümden acillik oldu onada uzuluyorum artık yanında iyiymiş rolü yapmaktan başka çarem kalmadı ama sürekli geliyor buda beni yoruyor.bu arada bir ay içinde evimi taşımak zorundayım nasıl olcak bilmiyorum cok derdim var coook ama rabbim bundan buyuk dert vermesin ne zaman istersen sıkıntını yazabilirsin ben sürekli kontrol etcem bu arada dun bebeğimi gördm bacaklarını kollarını az da olsa farkettim nrabbim bebeklerimizi bize bağişlar inşallah

mrb arkadaşlar
Allahım bu dönemde her zamankinden daha fazla yar ve yardımcımız olsun.bende 4 aylık hamileyim.bende pa ve anksiyeteyle boğuşuruyorum 3 yıldır.eşimin işi sebebiyle bende 1 aylığına evimden memleketimden uzaktayım.3buçuk yaşındaki oğlumla evde yanlız oluyoruz gündüzleri.seni anlayabiliyorum.benimde içimi çok yoğun bi korku ve sıkıntı basıyo sanki her an kalbim duracak gibi nefesim daralıyor göğsüm ağrıyor böyle oldukça kalbimde bişeymi var düşüncesi yiyip bitiriyor kaç kez doktora gittim brişey yok diyorlar artık birilerine söylemeye çekinir oldum anlamıyorlar çünkü bizi bizden başkası anlayamaz.seni rahatlatırmı bilmiyorum ama yanlız değilsin şunu anlayalımki bende dahil olmak üzere hepimizin ortak noktası olan bu durum demekki gerçekten psikolojik aslında gerçekten birşey yok buna gerçekten inanabilrsek üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum.çok güzel bir form bu paylaşalım sıkıntılarımı burda.hepinize sağlık diliyorum RABBİMDEN

gecmıs olsun bende uc sene tedavı gordum ama gecmıceıgnı bıldıgım bı hastalık bu ara ara gelıcek bunla yaşamaya alısmak gerekıor bence bısıler bul oyalancak sureklı kendını dınleme bende 5 haftalık hamıleyım benım tek korkum bulantı kusmak bunlar olmasa rahat olucam bulantı hapları uyku yapıor dıolar onlardan kullanabılırısın

ebru sen nasılsın cnm ılac ışe yaradımı miden nasıl aılenın yanındasın bak bırazcık olsa rahatlaa bişelerle oyalan bak zor olanı atlattın artık sen bundan sonra okadr zorlanmazsın bence

gecmıs olsun bende uc sene tedavı gordum ama gecmıceıgnı bıldıgım bı hastalık bu ara ara gelıcek bunla yaşamaya alısmak gerekıor bence bısıler bul oyalancak sureklı kendını dınleme bende 5 haftalık hamıleyım benım tek korkum bulantı kusmak bunlar olmasa rahat olucam bulantı hapları uyku yapıor dıolar onlardan kullanabılırısın

sağol canım düşük tehlikem var 3 ay yatmam gerekiyor ancak böyle oyalanabiliyorum derdimi yalnızca sizler anladınız 3. aydan sonra inşallah herşey daha güzel olur herkes biraz rahatlarsın diyo ama bakalım

Ben de hamileyken sizin yaşadıklarınızı yaşadım. Dışarıya biriyle bile çıkamıyordum. Çıldırma hissi, bulantı, yabancılaşma, hiç geçmeyen baş dönmesi vs. Karşı apartmanda eşimin bi akrabası vefat etti ve ben "bana da bişey olacak" diye kendi kendimi yedim. Çok şükür ki annem yanımdaydı. İlk 3-4 ay neredeyse hiç uyumadım. Nefes sesine bile uyandım. Ağladım, bağırdım, kzdım etrafımdakilere... Neler neler... Çok şükür Allah'a. Geçti hepsi. Hatta hiç unutmuyorum, sanırım 3. ayımdaydım, psikiyatrımı arayıp "ben bu işi beceremiycem sanırım" dedim. Sağolsun çok destek verdi.

Lütfen sorunlar yokmuş gibi davranmayın. Yani mümkünse en azından eşinize anlatın ve size destek olmasını isteyin. Çok çok önemli bu. Kalbiniz çarptığında, ya da kötü bi düşünce geldiğinde, bir kişinin bile sizi anladığını bilmek insanı ayakta tutuyor.

Ben o günleri atlattım, darısı hamile olup gün sayanların başına. Allah hepimize Şafi adıyla şifalar versin İnşallah.

Ben de hamileyken sizin yaşadıklarınızı yaşadım. Dışarıya biriyle bile çıkamıyordum. Çıldırma hissi, bulantı, yabancılaşma, hiç geçmeyen baş dönmesi vs. Karşı apartmanda eşimin bi akrabası vefat etti ve ben "bana da bişey olacak" diye kendi kendimi yedim. Çok şükür ki annem yanımdaydı. İlk 3-4 ay neredeyse hiç uyumadım. Nefes sesine bile uyandım. Ağladım, bağırdım, kzdım etrafımdakilere... Neler neler... Çok şükür Allah'a. Geçti hepsi. Hatta hiç unutmuyorum, sanırım 3. ayımdaydım, psikiyatrımı arayıp "ben bu işi beceremiycem sanırım" dedim. Sağolsun çok destek verdi.

Lütfen sorunlar yokmuş gibi davranmayın. Yani mümkünse en azından eşinize anlatın ve size destek olmasını isteyin. Çok çok önemli bu. Kalbiniz çarptığında, ya da kötü bi düşünce geldiğinde, bir kişinin bile sizi anladığını bilmek insanı ayakta tutuyor.

Ben o günleri atlattım, darısı hamile olup gün sayanların başına. Allah hepimize Şafi adıyla şifalar versin İnşallah.[/QUOT

bende 4 aylık hamileyim birda 3 buçuk yaşında oğlum şuan okadar kötüyüm her an atak geçirebilirim yoğun korku yaşıyorum kolum uyuşuyor göğsüm ağrıyor acile gitmemek için zor tutuyorum kendimi beni anlayacak kimse yok etrafımda şuan şehir dışındayım doktoruma gitme gibi şansım da yok 3 hafta sonra evimde olucam nasıl geçiricem bu zamanı bilemiyorum gideyim ALLAHIM nasipederse hemen doktorun kapına koşucam olucak gibi değil heran kalbinin duracağını düşünerek yaşamak

Ben o günleri atlattım, darısı hamile olup gün sayanların başına. Allah hepimize Şafi adıyla şifalar versin İnşallah.

inşallah canım zaten tek tesellim sizlersiniz inşallah bigün bizde yazarız sizin gibi...yarın kontrolüm var belkide ilaca başlıycam bakalım dr dediklerini burda paylaşacam inşallah

inşallah canım zaten tek tesellim sizlersiniz inşallah bigün bizde yazarız sizin gibi...yarın kontrolüm var belkide ilaca başlıycam bakalım dr dediklerini burda paylaşacam inşallah

Insallah canim bizde o gunleri goruruz bizede haber ver merak ederiz

Arkadaslar merhaba. Öncelikle herkese geçmiş olsun . Anne ve anne adaylarına rabbim kolaylık versin. Kısaca kendimden bahstmek istiyorum. Ben 8 aylık evliyim ve 6 yıllık panik bozukluk hastasıyım. Çocuk sahibi olmak istediğmiz için paxili azaltmaya baslamıstık. Ama hastalık nuksedınce geri basladık. Hatta aksam risperdal ilacı da eklendi. Moralım bozuldu. Doktor ilacı bırakma inancımı kaybetmememisoyluyor ama ben sanmıyorum. Bu sekilde hamile kalamaz mıyım? ( ki dun geceden suphelyim) paxille hamilelik olmaz mı ?

Back
X