Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bende emzirmekten rahatsızım.şimdi ilaç kullanmıyorum doğuma kadar dayanırım ama emzirme nasıl olucak.en az 1 sene emzirmeliyim.bi de doğum korkutuyor doğumum normal olucak sancılar nabız oooofffffffffffffff napı cam ben.bidee resescim sen ilaç kullanıyorsun seni korkutmak istemem ama doktoruna bi danış istersen ben uzman tv den duymuştum anti depresan ilaçları kullananlar anestezi alamazlar diye böylece normal yapmak zorunda kalablirsin.

merhaba arkadaşlar..

panik atak dendimi artık uzmanı oldum malesef..lise dönemlerimde başlayıp kendisini 3 dönem boyunca ağır şekilde hissettirdi ve ben artık bu illletle ilaçsız başetmeyi öğrendim..ilaçlar atakları artırıyor bende,başka işe yaramıyor..ataklar geldiği an diyorum kendime,ölmeyeceğim sadece beynim yanlış sinyal veriyor diyorum..çoğu zaman bu yolla sakinlesemde bazen ben bile gerçekten ölücem sanabiliyorum..allah kimseyi bu illetle tanıştırmasın...

şimdi 5,5 haftalık hamileyim..sıkıntılar basıyor,geceleri inleyerek uyumaya çalışıyorum,birşeyim falanda yok aslında ama nedense öyle oluyorum ve hiiiiç uyumuyorum desem yeridir..anlamadım gitti..

bende emzirmekten rahatsızım.şimdi ilaç kullanmıyorum doğuma kadar dayanırım ama emzirme nasıl olucak.en az 1 sene emzirmeliyim.bi de doğum korkutuyor doğumum normal olucak sancılar nabız oooofffffffffffffff napı cam ben.bidee resescim sen ilaç kullanıyorsun seni korkutmak istemem ama doktoruna bi danış istersen ben uzman tv den duymuştum anti depresan ilaçları kullananlar anestezi alamazlar diye böylece normal yapmak zorunda kalablirsin.

son cümlende koptum :KK43:( ben epidural sezaryen istiyorum çünkü... yarın kontrolümüz var, bi doktoruma sorayım.. olmazsa psikiyatristle konuşup doğuma bikaç gün kala ilacı keserim.. sonra da ilaç kesilme sendromları başlar of..offf ya... bu ne illet böyle kaç yıldır çekiyorum bunu.. Allah'ım kurtar hepimizi hayırlısıyla!!!

bende de anksiyete bozukluğu vardı kızlar.hamileliğimin başlarında kabus gibiydi...ama YÜCE ALLAHım YARDIM ETTı DE bu haftaya kadar geldim.benim sorunum yemek yiyememekti.e hamilelikte de en önemli şey beslenme.bulantım olduğu zaman hayat bana kabus gibi oluyor..yemek yiyenlere sinir oluyorum oo zaman.çok zor.bunları yaşamaanlar anlamazlar kesinlikle.eşimle hep konuşuyorum.o biraz yi geliyor.şimdi emzirme döneminden korkuyorum.bebeğimi emzirmeyi çokkkkkkkkkkkkk istiyorum...ama korkuyorum da ya ilaçlarıma geri dönmek zorunda kalırsam diye..ama eşimde hep diyor ki şimdiden geleceği düşünme olursa kullanırsın diyor.ama işte düşünmeden yapamıyorum...ALLAH bu düdnyada herkesi bişeylerle sınıyor işte ama gerçekten tek nımanmamaız bu şekilde olsa........

son cümlende koptum :KK43:( ben epidural sezaryen istiyorum çünkü... yarın kontrolümüz var, bi doktoruma sorayım.. olmazsa psikiyatristle konuşup doğuma bikaç gün kala ilacı keserim.. sonra da ilaç kesilme sendromları başlar of..offf ya... bu ne illet böyle kaç yıldır çekiyorum bunu.. Allah'ım kurtar hepimizi hayırlısıyla!!!

cumartesi günü kontrolümüz vardı, doktorumla konuştum bu konuyu.. epidural ya da genel anestezi bir sorun olmaz dedi.. ilacı keseyim mi bikaç gün önceden diye sordum, gerek yok dedi.. ?? ama benim kafamda hala soru var.. bu hafta sonunda psikiyatristten de randevu alıp gidicem ona da sorucam, bir de bi anestezi uzmanına iyice danışmam lazım.. çünkü ben de öyle birşeyler duydum sanki..

bu arada bebeğim büyüdükçe baskı yapıyor nefes almada zorluk yaşıyorum özellikle geceleri yatınca, yastığımı yükselttim ama pek fayda etmedi.. daha 29. haftadayız, nasıl dayanıcam.... kafamdaki olumsuz düşünceleri atmam lazım.. bu hamileliğin getirdiği normal bir süreç ve herkes yaşıyor... böyle dediğimde rahatlıyorum ama bir anda kalbim hızla pata küte atmaya başlıyor, sonra kafamın içi uyuşuyor.. arada denge kuramıyorum :KK43:

Kızlaaaaar!! nerdesiniiiz??? nasıl gidiyor hamileliğiniz? inşallah ataksız sorunsuz geçiyordur...

merhaba.bende yeni gördüm bu konuyu.Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Aslında hastalık mı bu yoksa yaşamamımızn bir parçasımı bilmiyorum.Bende aynı problem var.Ama sizinkileri okuduktan sonra benimki farklı geldi sanki.Bende 28 haftalık hamileyim.Benim sorunum sadece kalp çarpıntısı.Bundan 2 yıl önce olmuştu ilk kez.Ne olduğunu anlamadığım için kalp krizi geçiyorum sandım ve inanılmaz korktum.Daha sonra tekrarladığında yeni evliydim eşimle gitmediğimiz bölüm kalmadı.İlk önce tabikide kardioloji ordan dahiliye.Kalple ilgili bi sorun olmadığını anladık.Sorun psikolojikti .Ama daha sonra baya geçti.Geçti derken hamileliğimin 25.haftasında tekrar çıktı.ekoya girdiğimde 206 da yakaladılar çarpıntıyı.Ama o biraz yavaşlamış haliydi.sonra tekrar kadın doğumcumun tavsiyesiyle kardiyoloji yine dahiliye (tiroid olabilir falan )en sonunda psikiyatri bölümünde buldum kendimi.Onunla konuşmakta ikna etmiyor beni.Takma unut falan diyor.İyide nasıl kalbniniz son hızla atarken nasıl unutabilirsiniz.Bilmiyorum ben başaramıyorumçKalbim pır pır atarken başka bir şey düşünemiyorum.hele bide şimdi hamilelik durmuda var.Nasıl doğum yapıcam.Ya sezeryana girerken de başlarsa.ya çok heyecanlanırda 200 lere gelirse nolcak.hayatımı olumsuz etkiliyor.Bir anda geliyo .yani sıkılma bunalma falan yokken.Mesela alışverişte,eşimle güzel bir akşam yemeği yerken.Çok şükür maddi manevi bi problem yok.Eşim,ailesi ,ailem hep yanımda.Ama oluyo işte .İnşallah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız ve Allah bize bu günleri unutturur.herkese hayırlı doğumlaar

merhaba.bende yeni gördüm bu konuyu.Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Aslında hastalık mı bu yoksa yaşamamımızn bir parçasımı bilmiyorum.Bende aynı problem var.Ama sizinkileri okuduktan sonra benimki farklı geldi sanki.Bende 28 haftalık hamileyim.Benim sorunum sadece kalp çarpıntısı.Bundan 2 yıl önce olmuştu ilk kez.Ne olduğunu anlamadığım için kalp krizi geçiyorum sandım ve inanılmaz korktum.Daha sonra tekrarladığında yeni evliydim eşimle gitmediğimiz bölüm kalmadı.İlk önce tabikide kardioloji ordan dahiliye.Kalple ilgili bi sorun olmadığını anladık.Sorun psikolojikti .Ama daha sonra baya geçti.Geçti derken hamileliğimin 25.haftasında tekrar çıktı.ekoya girdiğimde 206 da yakaladılar çarpıntıyı.Ama o biraz yavaşlamış haliydi.sonra tekrar kadın doğumcumun tavsiyesiyle kardiyoloji yine dahiliye (tiroid olabilir falan )en sonunda psikiyatri bölümünde buldum kendimi.Onunla konuşmakta ikna etmiyor beni.Takma unut falan diyor.İyide nasıl kalbniniz son hızla atarken nasıl unutabilirsiniz.Bilmiyorum ben başaramıyorumçKalbim pır pır atarken başka bir şey düşünemiyorum.hele bide şimdi hamilelik durmuda var.Nasıl doğum yapıcam.Ya sezeryana girerken de başlarsa.ya çok heyecanlanırda 200 lere gelirse nolcak.hayatımı olumsuz etkiliyor.Bir anda geliyo .yani sıkılma bunalma falan yokken.Mesela alışverişte,eşimle güzel bir akşam yemeği yerken.Çok şükür maddi manevi bi problem yok.Eşim,ailesi ,ailem hep yanımda.Ama oluyo işte .İnşallah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız ve Allah bize bu günleri unutturur.herkese hayırlı doğumlaar

merhaba, ben de panik bozukluk hastasıyım ve hamileyim, 23 haftam bugün bitiyor. başka forumlarda vs yazmıştım durumumu ama burayı yeni gördüm. ben de baş edemedim ataklarımla. Hamile kaldığımda ilaç kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım... sonra ara ara ataklar oldu ama önemsemedim.

demişsiniz.hamile kaldığınızı fark ettiğinizde kaçıncı haftada idiniz?aynı durumdayım.dr.bebeğin ilk dönemleri (ilk ayı) olduğu için kullandığın ilaç etkilemiş olabilir diyor.endişeliyim.

siz nasıl atlattınız bu kabusu.

merhaba, ben de panik bozukluk hastasıyım ve hamileyim, 23 haftam bugün bitiyor. başka forumlarda vs yazmıştım durumumu ama burayı yeni gördüm. ben de baş edemedim ataklarımla. Hamile kaldığımda ilaç kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım... sonra ara ara ataklar oldu ama önemsemedim.

bende panik atak hastasiyim ve hamile kalmak istiyorum..gerci su an iyiyim ilaclarida biraktim ..ama benim hamileligim cok sorunlu geciyor...mide bulantim cok fazla oluyor..hamileyken ilac da kullanamam panik ler tekrar yoklarsa...bunlari düsüne düsüne korkudan hamile de kalamiyorum:)))

demişsiniz.hamile kaldığınızı fark ettiğinizde kaçıncı haftada idiniz?aynı durumdayım.dr.bebeğin ilk dönemleri (ilk ayı) olduğu için kullandığın ilaç etkilemiş olabilir diyor.endişeliyim.

siz nasıl atlattınız bu kabusu.

ben adetimin geciktiği 2. gün hamile kaldığımı öğrendim, benim siklusum 28 gündür, yani 30. günde hamile kaldığımı öğrendim ve bıraktım. Cipralex kullanıyordum.. bir de antidepresanlar hamileliğin ilk trimesterinde yani ilk üç ayda kullanıldığında bebek üzerine olumsuz bir etkisi olmuyor, biz çok araştırdık bunu, çok sayıda doktorla görüştüm inan hatta ilaç firmasının medikal müdürleriyle telefonda görüştüm, ben de aynı sektörde çalışıyordum çünkü.. neyse özetle.. endişe etmeni gerektirecek bir durum olduğunu zannetmiyorum, benim bebeğimin organ gelişimi gayet iyi, hiçbir problemimiz yok, ikili testimiz ve ayrıntılı ultrason taramalarında hiçbir anormallik de olmadı..

benim panik ataklarım 21. haftada tekrar başladı ve üzerine anksiyete de bindiğinden mecburen tekrar antidepresan kullanmaya başladım. şu an 32. haftamın iç.indeyim ve fulsac kullanıyorum (prozacın muadili).

içini rahat tut, ilaç kullanırken hamile kaldığını öğrenen çok kişiyle konuştuım ben.. Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah..

teşekkür ederim resses içimi rahatlattın.endişelerim kabusa dönüşmek üzere idi.
ben citol ve anksiyete anlarını hissettiğimde ativan kullanıyordum.

şimdi biraz daha rahatım.

güzel rabbim umarım bebeğini sağlıcakla eline almayı nasip etsin.opuyorumnanaktan

teşekkür ederim resses içimi rahatlattın.endişelerim kabusa dönüşmek üzere idi.
ben citol ve anksiyete anlarını hissettiğimde ativan kullanıyordum.

şimdi biraz daha rahatım.

güzel rabbim umarım bebeğini sağlıcakla eline almayı nasip etsin.opuyorumnanaktan

Amiiin canım inşallah! sen de rahat ol, Allah'ın izniyle hamileliğini rahat geçirirsin umarım.. ama çok da dert etme, eğer çok kötü hissedersen doktor kontrolünde kullanabileceğin ilaçlar var, ama yine de birşey olursa öncelikle ilaçsız dayanmaya çalış.. bana istediğin zaman yazabilirsin özelden de.. içini ferah tut, sen ne kadar iyi olursan bebişin de o derece sağlıkla gelişecek.. sevgiler..

slm arkadaslar gectıgımız ramazan ayında bı deprem yasadık ve ogunden sonra panık atak ortaya cıktı dr a gıttım hap vermıstı ama 1 hafta kullanabıldım cunku hamıle oldugumu ogrendım fazla olmasada arada ataklarım oluo kendımı bazen cok mutsuz hıssedıyorum aglıyorum bebegım hareket etmezse korkuyorum aklıma deısık deısık seyler gelıo bu aralarda ya dogum sırasında olursem korkusu sardı Allah hepımızın yardımcısı olsun

doğum 1 anlık arkadaşım..ben doğuma kadarki 0 7 aylık süreden korkuyorum şu an..hadi orda bayıltırlar ayıltırlar bişekilde olur..ya o karnı burnunda ilaçsız zamanlarda ne yapıcaz? asıl beni korkutan kısım bu..kendimi çok yorgun ve tahammülsüz hissediyorum..bugün doktora gidicem..bakalım ne dicek..

aynen ya doğumda bana bişey olursa diye çok korkuyorum.Ama çevremde tanıdığım bi kaç insanda aynı şikayeti varmış.Sezeryanda bayıltıkları için hiç bişey anlamadan geçirmişler.Doktorumlada konuştuğumda sezeryanda zaten sakinleştirip bayıltıyoruz dedi.Korkmaya gerek yok.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah....

reses arkadaşım çok içimi rahatlattın çok teşekkür ederim ilk hamileliğimde bende hamile olduğumu 3. gününde öğrenmiştim ilaç kullandığım için dr um adet gecikmesinin 3. gününde hemen test yaptırıp öğren demişti.bende seninle aynı ilacı kullanıyordum.bebeğim karnımda öldü 2.5 aylıkken hep kullandığım ilaçların bir yan etkisi olduğunu düşünüp kendimi üzdüm.ve yine korkuyordum ama sen içimi çok rahatlattın.bebeğim öldükten sonra ataklarım yine başladı şu an tedavinin 6. ayı bitti perşembe dr a gidip tedaviyi bitirmek için konuşacağım çünkü çok bebek istiyorum allah hepimize hayırlısını versin inşallah...

arkadaşlar bende dün ögrendim 2 haftalık hamileyim fakat önceden bebek sahibi olmak isterken şimdi bu düsünce farklılaştı 7 yıldır panik atak hastasıyım ve bu korkutuyr beni hamileyken çunku bazı hamileliğe dayalıgı rahatsızlıklar bnm panigim tutmasına bir etken olacakdır ve cok endişeleniyoum bu yuzden saçma sapan düsüncelere kapılıyorum bu bebegi isteyip istememed e bile karar veremiorum düşüncelerim alt üst oldu sanırım hazır deilim ne yapmam lazım bilmiorum ya:KK43:(

arkadaşlar geçenlerde ilk defa bende böyle bişey yaşadım ama panik atakmı bilmiyorum birden içim sıkıldı çok daraldım sonra başım dönmeye başladı sonra bayılmışım acaba bende mi atak yaşadım sımdıde ara ara ıcımde bi sıkılma hali oluyo daralıorum ama o gun ki kadar kotu olmuyorum ??

X