merhaba, ben de panik bozukluk hastasıyım ve hamileyim, 23 haftam bugün bitiyor. başka forumlarda vs yazmıştım durumumu ama burayı yeni gördüm. ben de baş edemedim ataklarımla. Hamile kaldığımda ilaç kullanıyordum öğrendiğim gün bıraktım... sonra ara ara ataklar oldu ama önemsemedim.
demişsiniz.hamile kaldığınızı fark ettiğinizde kaçıncı haftada idiniz?aynı durumdayım.dr.bebeğin ilk dönemleri (ilk ayı) olduğu için kullandığın ilaç etkilemiş olabilir diyor.endişeliyim.
siz nasıl atlattınız bu kabusu.
ben adetimin geciktiği 2. gün hamile kaldığımı öğrendim, benim siklusum 28 gündür, yani 30. günde hamile kaldığımı öğrendim ve bıraktım. Cipralex kullanıyordum.. bir de antidepresanlar hamileliğin ilk trimesterinde yani ilk üç ayda kullanıldığında bebek üzerine olumsuz bir etkisi olmuyor, biz çok araştırdık bunu, çok sayıda doktorla görüştüm inan hatta ilaç firmasının medikal müdürleriyle telefonda görüştüm, ben de aynı sektörde çalışıyordum çünkü.. neyse özetle.. endişe etmeni gerektirecek bir durum olduğunu zannetmiyorum, benim bebeğimin organ gelişimi gayet iyi, hiçbir problemimiz yok, ikili testimiz ve ayrıntılı ultrason taramalarında hiçbir anormallik de olmadı..
benim panik ataklarım 21. haftada tekrar başladı ve üzerine anksiyete de bindiğinden mecburen tekrar antidepresan kullanmaya başladım. şu an 32. haftamın iç.indeyim ve fulsac kullanıyorum (prozacın muadili).
içini rahat tut, ilaç kullanırken hamile kaldığını öğrenen çok kişiyle konuştuım ben.. Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah..